Lehetsz meggyőződéses materialista, vagy egy fizetett "hasbara kommandós", de lehetsz pusztán önkéntes megmondóember, vagy megmondó asszony/kisasszony, ez mind kérdéses, hogy ki vagy.
Te viszont egy lelkiismeretlen propagandista vagy, aki embertársait arra buzdítja, hogy hatástalan szemetet használjanak gyógyítás helyett, ezzel veszélyeztetve az egészségüket.
Valamiért mély kussba maradtál a HPV oltással kapcsolatos kérdésem megválaszolásánál. Vajon miért? Mert te magad is tudod, hogy a haszonszerzés csak addig működik, amíg le nem lepleződik a csaló. Ezért térsz ki a konkrét válasz elől. A mantrát meg szerencsére eléggé tehetségtelenül nyomod, mert azért durva lenne, ha gombamérgezés után hozzád fordulna segítségért valamely szerencsétlenül járt ember.
Tudod azért, mert az emberek becsaphatóak, még nem jogosít fel mások hamis tudatban tartására anyagi haszonszerzés céljából. Mert ez egyrészt bűncselekmény, másrészt semmivel sem magyarázható erkölcstelen cselekedet.
Tehát, ha jól értem, azt állítod, hogy olyan cégek, mint a Glaxo, a Bayer, a Teva, és a Richter és sorolhatnám, gyárt homeós szereket? Az elmúlt 22 év alatt, amióta használom a homeopátiát, és 5 különböző országban gyártott szert láttam már, egyik gyártója sem volt a nagy konvencionális orvoslás szereit gyártók között. BOIRON, Remedia, Peithner stb... ezek gyártják a homeós szereket Európában. Jómagam a Remediától rendelem azt, ami itthon nem elérhető. Nekem jó volna a Bayer is, de nem tudok róla, hogy gyártanának homeós szereket, placebot biztos gyártanak, mert a konvencionális orvoslás elismerten használ placebo szereket, míg ezzel a homeopátiát vádolja.
Nem tudom, ki vagy, nem tudom, mit végeztél, tanultál, tapasztaltál életedben, azt sem tudom, van-e itt bárki, aki ismer téged személyesen. Lehetsz meggyőződéses materialista, vagy egy fizetett "hasbara kommandós", de lehetsz pusztán önkéntes megmondóember, vagy megmondó asszony/kisasszony, ez mind kérdéses, hogy ki vagy. Egyben biztos vagyok, semmiféle saját tudásod nincs arról a témáról, amiről a topik szól, se pro se kontra nem vagy járatos ebben a témában, dogmákat nyomod kitartóan. ...és még én vagyok a hívő! Erre mondják, hogy "szerinted" :)
A "varázsló" kifejezést egyéb jóval lekicsinylőbb és megvetést sugallóbb kifejezések helyett választottam.
Ha te azt hiszed hogy a gombamérgezés ellenében a homeopátiás szemét hatékony, akkor olyan fokára jutottál az önbecsapásnak ami már kizárja a normális vitát. Ez már betegség, ön- és közveszélyes.
"Egy KSH tisztviselő a mindenkori kormányra esküszik fel, titoktartási kötelezettsége is van, ez talán még a hihető kategóriába tartozik, így érthető, hogy nem fogsz konkrétumot kapni erre a felvetésre."
Ez is tévedés részedről. Nincs ilyen jogszabályi előírás. Amúgy e téma off-topic.
Le kell szögezzem, ha valóban lennének varázslók, én szivesen lennék varázsló. A Harry Potter történetek Albus Dumbledore professzora egy rendkívül szimpatikus figura, aztán ott van Gandalf a Gyűrűk urából, az sem kispályás fickó. Sajnos ez nekem nem adatott meg, nem lehetek varázsló.
Tudomány, remek terület, főként, hogy még módszertana is van. Nem is ezzel van a baj, hanem a művelőivel. Megint ajánlanék pár idevágó frappáns megállapítást:
A fordulópont kb 2004-re tehető, a gyakorlatban sikerült meggyőződni az "ötlet" működőképességéről. Szerencsémre, ha meg akarok oldani valamit, akkor nem azt nézem, hogy egyszer egy fórumon majd megemlítve ezt a témát számot kell adjak a tudományos-nemtudományos oldaláról. Engem az elért eredmények meg szoktak győzni akkor is, ha számomra ismeretlen személyek ismeretlen okból lehetetlennek, vagy "anekdotikusnak" nyílvánítják azokat. Azt értem, hogy miért kell fenntartásokkal fogadni az ilyen közléseket, tök világos, de hogy miért kell teljesen kizárni valaminek a lehetőségét, miközben tudjuk, hogy mekkora presztízsharc dúl a piacok uralása végett, no ott kell hívőnek, hülyének, vagy ügynöknek lenni, hogy elfelejtsünk gondolkodni. A tudományt pedig a materializmus tartja fogva, feltételezhetően abból a célból, hogy leszűkítse a résztvevők mozgásterét. Közmegegyezés alapján ezt a falat nem törik át, így viszont nem is jutnak messzire, csak a körön belül, amit maguk tartanak fenn.
Egy KSH tisztviselő a mindenkori kormányra esküszik fel, titoktartási kötelezettsége is van, ez talán még a hihető kategóriába tartozik, így érthető, hogy nem fogsz konkrétumot kapni erre a felvetésre.
Na, erre én mondhatnám, hogy anyám borogass! Ezt leszűrni az előzményekből igencsak zsigeri feltételezősdi.
Tervbe vettem, miután látom itt a nagy tudatlanságot a homeopátiával kapcsolatban, hogy még az "ellenérvek" is meglehetősen gyengék, nincs egy eredeti gondolat, egymást ismétlik azok, akik a szkeptikus oldalakon tájékozódnak, pedig a szkeptikusok általában nem kutatók, vagy szakértők egy területen, hanem a legmegkövesedettebb dogmatikusok, persze fizetett és önkéntes ügynökök is lehetnek köztük, de ha feltenném a kérdést, hogy ki melyik, nem hiszem, hogy tolonganának a jelentkezők. Maga a műfaj inkognitót követel, ez érthető így nem is vehetem zokon.... szóval leírom én, hogy nekem mik voltak a gondjaim a módszerrel, hol látom a gyenge pontjait, mit lehetne másképpen, mert nekem 10 évembe került használhatóvá tenni, viszont azóta remekül szuperál a dolog. A titok nyitja, amiért sikerült, hogy sok mást is tanultam, sok egyéb tapasztalat, amit át tudtam emelni, kiraktam a képet, mint egy puzzle-t. Nagy segítség az informatika és a kineziológia volt, az a két terület óriásit segített hatékonyan alkalmazhatóvá tennem a homeopátiát.
Tök mindegy mikor kezded etetni a homeopátiás vackokkal, akár 10 évvel korábban is kezdheted, ugyanúgy belehal a gyilkos galócába. A homeopátia ostoba babona hiszékeny emberek hülyítésére.
Ez bizony viccesnek vicces, de komolynak semmiképpen nem vehető, mert úgy hülyeség, ahogy van. Aki ezt összehozta, az vagy nem ismeri a homeopátiát, vagy nem érdekli az, hogy mi van valójában, vagy nem számít neki, mivel hülyít másokat.
Elég pontos meghatározás, nem igazán jön ki jól az, ha meghal a gombamérgezett mert az egyébként hatásos szert a halál beállta előtt mondjuk 10 perccel kezdik adni, amikor már semmi értelme, ja és az illető mondjuk egyébként is haldoklik valami krónikus nyavalya miatt, ami akkor is elvinné rövid időn belül, ha nem eszik galócát.
Amikor volt a nagy disznónátha mizéria, minden akármilyen súlyosbíto nyavalyával a sír szélén tántorgó pácienst is is besoroltak az influenza áldozatai közé, nem számított, hogy az illetőnek meg voltak számlálva egyébként is a napjai. A statisztikába mindenki jó, ha növelni kell a számot, remélem ezt nem kell magyaráznom. Az egyik gyerekkori cimborám, máig tartjuk mindennaposan a kapcsolatot, a KSH csapatát erősíti. Van némi "belelátásom" a módszertanba. :)
Komolyan, ez már nem vicc. Végtelen babonás tudatlanságodban adott esetben megölnél egy embert. Belehalna a gombamérgezésbe, mert hatástalan vackokkal "kezeled". Ijesztő középkori ostobaság.
Teljesen mindegy, hogy milyen erős méreg van egy gombában, az legfeljebb a kezelés idejére van hatással, nem a végeredményére. Egy életerős gombamérgezett időben elkezdett homeopátiás kezelése a megfelelő szerekkel csakis gyógyulással végződhet. A képlet egyszerű: hányás-hasmenés szakaszban meg kell állítani a hányást, majd ha ezt elértük 1.5-5 órán belül be kell adni a májat megvédő szert, amire 5 lehetséges szer áll rendelkezésünkre, nevüket megintcsak nem írom le, mert "reklámozás" indokkal tettek már ki régebben, és nincs kedvem új nicket kreálni mostanában.
Feltételezem, hogy azt gondoljátok, pl az ebola gyógyíthatatlan a még elnemkészült vakcina hiányában. Az egyik nemzetközi homeopata szervezet már rég közzétette nyilatkozatát az ebola kezelését illetően homeós szerekkel. Mit ad isten, süket fülekre találtak. Pedig ugye az ebola gyógyíthatatlan, tehát nem igazán van mit veszteni. Láttam a javaslataikat, szerintem kissé túlkomplikálták a szerválasztást. Sokkal hétköznapibb szerekkel dolgoznék ismerve az ebola tüneteit - persze csak ha szükség volna rá, mert itt is fennáll az a szitu, hogy a fenének van kedve csak azért ebolát kezelni, hogy kipróbálhassa élesben, hogy úgy hatnak-e a szerek ebolánál, mint ahogy azt már megtapasztaltam pl a tüdőgyulladásoknál.
A szakszerű ápolás semmire sem garancia önmagán kívül. Nem törvényszerű, hogy a szakszerű és a hatékony fedi egymást.
A gond tudod az, hogy egy gyilkosgalóca mérgezés esetén szakszerű kezelés mellett is súlyos májkárosodás várható, súlyosabb esetekben 2-3 napon belül átültetett máj, vagy a nem túl egyszerű halál, máj hiányában. Ezt semmiféle homeopátiás szarral nem lehet kivédeni.
A sátántinórus történet azért sántít, mert mivel vizsgázott és gyakorló gombaszakellenőr is vagyok, tudom mi a különbség a tinórufélék között, így nehéz engem ilyen mesékkel beugratni. Ha nem idős leromlott egészségiállapotú emberről, vagy gyerekről van szó, akkor a legtöbb gombamérgezés súlyos rosszullétet okoz, de többnyire nem halálos, kivéve azt a néhány fajt, amelyektől valamely belső szervünk válik működésképtelenné.
"Én voltam az egyetlen, aki homeós módszerrel védte ki a mérgezést, "
Érdemes volna utánanézni (tudományos forrásból) , hogy adott gombafajta mérge egyöntetűen szokott-e hatni egészséges életerős felnőttekre.
TV-s dokumentumfilmből értesültem kb. 20 éve, hogy egy gombapaprikásos bulizó baráti társaság egyik tagja még csak rosszul se lett, míg a többieket otthonról mentő vitte kórházba.
(Re 1.: annyira kamu lehet, hogy még távolról sem, semmilyen színváltozatában, semmilyen növekedési állapotában még csak közelítőleg sem hasonlít egyetlen vargányára sem)