Hasonlítsd a tömegközlekedést Londonhoz. Ahhoz képest jók vagyunk. :)
Éjszakai járatok sem roszak, persze az nálam már külön extra, hogy pont a ház előtt ál meg. :)
A taxissal meg meg kell egyezni és nem óra szerint menni. Ő is jobban jár, meg te is. Ha meg csak hiénák vannak a környéken, akik így is sokat kérnek, akkor mobilról is lehet hívni kocsit, úgy még kedvezményes is. Budáról haza XV kerbe én még sose fizettem olyan sokat, amennyit te mondasz. :)
Én nem utálom magát BP-et, de már alig várom a napot, hogy végre elhagyjam a várost. Jelenleg főiskolára járok a XIII. ker-be, a XVI.-ban lakom és minden nap 2-2,5 órát töltök utazással. (BKV) :(
Hogy miért nem költözöm a XIII. kerületbebe? Mert ótvar lakásokat kínáltak csillagászati árakon és Mátyásföld sokkal közelebb áll hozzám. :)
Utálom viszont a csatornabűzt, a koszt, a lepukkant embereket, az elviselhetetlen forgalmat az agresszivitást és azt a lesajnáló stílust amit bizonyos arcok megengednek maguknak, mikor szóba kerül az ún. vidék. Mint tudjuk minden vidék ami nem BUDAPEST, egy összefüggő massza, ahol traktorral járnak szórakozni és teleházban Interneteznek, legyen szó akár Debrecenről, akár Simagöröngyösről.
Szvsz. az egyetlen előnye a Bp-i életnek a kedvezőbb munkalehetőségek.
Én így látom az észrevételeidet:
-Könnyebb szórakozni
OK. És hazajutni, ha teszem azt nincs autód? (én még nem nagyon úsztam meg a taxit 3k alatt)
-Olcsób az élet.
Ezt te sem gondolod komolyan, esetleg a
ruhákat tekintve van benne valalmi.
-Több embert tudok megismerni.
Így igaz, de ennek előnye és hátránya is van.
-Jó a közlekedés.
Mihez képest? Ha a Párizs közlekedésével
hasonlítod össze, akkor már nem is annyira. Ha
a nyíregyházi buszok színvonalát nézed a BKV
járatokéhoz képest, akkor sem.
-Könnyebb meccsre járni
Könnyebb, de nem érdemes. Én csak a Nyíregyháza
meccseit látogatom itt, de néha elgondolkozom,
hogy megéri-e...
De akkor is Nyíregyhza a király! -Ebben teljesen egyetértünk. :)
Borso,
legy eros, Gyorben a sofornel valtott jegy 150 (!) Ft, elore valtottat nem tudom biztosan, de az se sokkal olcsobb, talan 130.
De a szervezes azert jobb, mint ami a leirasod alapjan tunik Sopronban;))
Azt hiszem most hogy voltam pár napig sopronban és láttam és tapasztaltam az ottani tömeg közlekedést azthiszem nem fogom többé leszolni a BKV-t. Ami ott volt az valami iszonyatosan nagy káosz azt se tudom hogy ök maguk a soproniak hogy tudják hogy melyik busz megy merre és melyik busz áll meg hol.
Nagyon szar. Volt ilyen hogy 10; 10a; 10b; 10y; mindegyik másfelé ment és egymástol kb 10-15 métere ált meg más megáloban.
Ja és talán ha egy vonalon 2 busz járt körbe körbe akkoir talán azzal is sokat mondok.
Emiatt mindig 20-25 percenként jött a busz. ÉS valami fénymásolt 120 Ft jegyet kellet váltani amit a sofőr nézett és ha nem jukasztottál akkor addig nem megy el.
Ehez képest a BKV nagyon is jó!
Biovadasz,
en egy szeles folia csikot javasolok az erkelyre rogziteni, amit sultszalonna-szeruen bevagdalsz, igy olyan csikok keletkeznek, amiket vigan tud lobalni a szel (ergo elriasztja a galambokat) es nem zorog (nem fognak meglincselni a szomszedaid). Hmmm? Hogy tetszik az otlet? Nem is tudom mar, hol lattam...
1: Nem bontom le, mert ha megszokásból kimegyek és nincs ott, akkor nagyon meg fogok lepődni (és az alattam lakó is)
2: nem jó, mert ha otthon maradok is egy napra galambra lőni, akkor a szemközti házban is csökkenni fog az átlagéletkor
3: Nem láttam senkit, aki a környékemen etet
4: nézd át újra a fizika tankönyvedet. :) Ezek a madárkák a 25.000 V-os vasuti felsővezetéken is szeretnek pihenni.
5: ajánlanál egy helyet, ahol garantáltan nincs galamb?
6: természetesen a galambok
7: mire lehet hasznosítani a galamb guanot?
8: Étkezési célra tenyésztett galambokat nem hagyják röpködni, szóval ezeknek a sportgalamboknak nagyon rágós a husa...
Dévér:
A sok zörgő kacat lehet hogy taszítja a galambokat, viszont vonzza a lincselő szomszédokat. :)
Zörgő kacatokat tegyél ki az erkélyre, amik viszonylag könnyen tudnak mozogni a széltől... :)
Vagy tegyél ki egy táblát azzal, hogy galamboknak tilos a bejárás, vagy olyat, hogy verebeknek belépő féláron... (és akkor nem fognak odaférni a galambok a verebektől :)
1: Bontsd le az erkélyt!
2: Öld meg a galambokat!
3: Öld meg azokat akik etetik öket! (azt is törvények tiltják még is csinálják)
4: Vezes áramot a korlátba (ne sokat csak egy kicsit hogy ne tudjanak ott megmaradni)
5: Költözz el!
6: A pénz szdeés nem rosz ötlet de ki fizet??
7: Add el a madár szart!! (bizots nagy pénz van benne)
8: Csinálj a madarakból ebédet vagy vacsorát!
No akkor kanyarodjunk vissza egy kicsit Budapest problémáihoz.
Illetve ez már megint minden városra igaz...
Itt vagyon ez a sok szárnyas patkány (galamb) és mostanában nagyon rászoktak arra, hogy az erkélyem korlátján pihengessenek, természetesen a korábban elfogyasztott ebédjüket szigorúan csak befelé az erkélyre ürítve...
Egész nap nem vagyok otthon, szóval ezt háborítatlanul csinálhatják. Van valami ötletetek a távoltartásukra? Vagy csináljak belőle üzletet és szedjek pénzt a wc használatra? :)
Nem a tollért mentem szavazni csak gondoltam ha már nem kaptam kártyát akkor legalább már egy tollat hozzámvághatatk volna de még az se volt. De ha egy rekesz sőrt adtak volna azt se utasítottam volna vissza :)
Nos, akkor mégsem volt olyan hülye ötlet a sör/nyalókaosztás. Ha egy toll miatt már elmennének szavazni az emberek, akkor a sör még nagyobb húzóerő lenne. :))