Keresés

Részletes keresés

bele a lecsóba Creative Commons License 2008.04.23 0 0 36

ASZTALOS:

Ha valakinek asztalosra lenne szüksége, messze kerülje el a Csömörön lakó Boros Attilát és csapatát. A Műhelyük a XVI. kerületben található.

atompyka Creative Commons License 2008.02.27 0 0 34

Szia!

Erre is a 31. hsz-ban található a legjobb válasz.

:-)

ATom

Előzmény: nkaresz1978 (33)
nkaresz1978 Creative Commons License 2008.02.25 0 0 33
Sziasztok!

Érdeklődnék hogy L lécet hajlítva hol lehet venni? Egy majdnem kerek ablakot kéne körbelécezni hogy takarjon a lambériára is.
köszi
Üdv: Karesz
PiroskaésaFarkas Creative Commons License 2004.12.15 0 0 32

Sziasztok!

A parkettás topicból javasolták, hogy ide is tegyem fel a kérdésemet, hátha tudtok segíteni.

Kb. 2 hónapja egy mester lerakta a hajópadlónkat, gyönyörű lett. Aztán mi nekiláttunk lepácolni, alapozózni, majd lakkozni (Golda Kft. által forgalmazott "Sayer lack" készítményekkel-kikevertettünk egy pácot, és azzal lett lekenve a házban az összes fa, ezért olyan színre szerettük volna a hajópadlót is).

Kétszer pácoltuk le, nagyon szép lett. Utána megvettük az alapozót, azt is rákentük, kb. 2 hete. Most hétvégén pedig hengerrel felvittük a lakkot, és gyönyörködtünk, mert igazán szép volt, amíg meg nem száradt.

Száradás után pedig a könnyeimmel kezeltem le a fát, ugynais 1 nappal a lakkozás után, vagyis tegnap, olyan ronda lett a felület, hogy az elkeserítő! Fehér foltos, és az egész olyan, mintha fehér hártya keletkezett volna rajta, tehát nem áttetsző lenne a lakk.

Most aztán nem tudom, hogy mit tegyünk (elvileg kétszer kéne rákenni a lakkot alapozás után).......Csiszoltassuk fel az egészet újból? És kezdjük előről a pácolást, alapozást, lakkozást (csak a pác, alapozó, lakk kb. 160 000 Ft volt a 80 nm-re)? Mennyibe kerül felsziszoltatni a felületet (80nm)? Érdemes ezt sajátkezűleg elvégezni?

Hát, ebben kérném a szíves hozzászólásotokat!

Előre is nagyon köszönöm,

Piroska

halaloszto Creative Commons License 2004.12.06 0 0 31

Hobbiasztalos topic:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9104263

itt nagyobb az elet.

vajk

Előzmény: mukedveloasztalos (30)
mukedveloasztalos Creative Commons License 2004.12.06 0 0 30
Ugy latom, hogy regen volt mar hozzaszolas, de hatha ideteved valaki, aki tud segiteni. Szuksegem lenne ket darab 43 x 47 cm-es, 18 mm vastag tablasitott fenyore. Tudtok-e javasolni valami budapesti boltot, ahol levagnanak nekem ekkora darabot es nem kernek erte szemtelenul sokat (vagy ez eleve lehetetlen)? Elore is koszi!
LECSO Creative Commons License 2004.08.05 0 0 29
Keress meg egy belsőépítészt , csináltass vele látványtervet, ezt kapd a hónod alá és keress hozzá egy azstalost aki megcsinálja. Még az is jó ha újságból kinézel egy jó ötlete és adoptálod a te fördőszobádba.

Ui.: A kreatív asztalos drága.
Üdv
Előzmény: Ildi65 (28)
Ildi65 Creative Commons License 2004.07.02 0 0 28

Sziasztok!

Egy kreatív asztalosra lenne szükségem, aki csinálna nekünk fürdőszobabútort, olyat, amiben van valami "durranás". Tudtok segíteni?

Köszi Ildi

Törölt nick Creative Commons License 2003.11.24 0 0 27
Sziasztok!

S.O.S. keresek a IX. kerületben szalagfűrésszel rendelkező asztalost!
Arról lenne szó, hogy egy farönköt kéne körszeletekre vágni, de az eddig megkérdezett 2 asztalosnak állítólag nincs szalagfűrésze, de tartok tőle, hogy túl pitinek, pénztelennek tartják ezt a "munkát", pedig nekem nagyon fontos lenne (karácsonyi ajándékhoz)!

Aki tud, kérem, segítsen!
Köszi,
MuTeR

mergez Creative Commons License 2003.11.01 0 0 26
Hali!

Egy-másfél köbméter faforgácsra lenne szükségem, tudtok segíteni?

EGO Creative Commons License 2003.07.04 0 0 25
És ez fotó, vagy PhotoShop?
Lecso, kicsit lassan indul be a dolog (lustaság), ezért nem kerestelek még.
Előzmény: avantage (24)
avantage Creative Commons License 2003.07.02 0 0 24
Most gondold el! A poen az, hogy tenyleg O csinalta.
Előzmény: EGO (12)
LECSO Creative Commons License 2003.06.05 0 0 23
Hi!
Csinálj a dolgaidról rajzokat, ami érthető+ nem ártana egy axonometrikus rajz, és gyere be a műhelybe, mondok rá árat.
Amit lentebb írt valaki tök igaz, meg kell élni valamiből ezért hajtunk,és ritkán van idő szöszmögős munkára.
Adatokak küldöm mail-ben.
Szóltam
Előzmény: EGO (22)
EGO Creative Commons License 2003.05.30 0 0 22
Látom közben itt is van élet:
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9006647

Akkor most Pesten tényleg csak rossz és drága asztalosok vannak, vagy csak nem írtok nekem?

EGO Creative Commons License 2003.05.25 0 0 21
Szia,

értem amikről írsz, válaszolnék is rájuk:
1, Itt nem asztalost kerestem, hanem olyanokat, akik tudnak ajánlani, mert nekik maxi bevált.
2, Gondolkodom én, neki csak a szakmáját kell értenie. Én megmondom mi a cél, ő megmondja, h fából hogy lehet megcsinálni (ha ezen nagyon sokat kell agyalnia, akkor tényleg nem egy profi).
A 10e + anyag normálisan hangzik.
Amúgy azt azért nem hiszem, hogy minden jó asztalos megszakadásig tele lenne munkával. Bár ki tudja.

Szinte el sem hiszem, hogy több mint 20 hozzászólásból senki nem tudott egy bp-i, vagy legalább feljáró mestert(!) ajánlani. :-(

Előzmény: halaloszto (20)
halaloszto Creative Commons License 2003.05.24 0 0 20
az asztalos ismerosom nagykoroson van, es ajanlanam, de sanjnos van egy de

kis hozonges kovetkezik:

1. aki szepen dolgozik, az nem reklamozza magat, es szinte neked kell meggyozni, hogy foglalkozzon veled, mert van neki munkaja boven nelkuled is.

akinek reklamoznia kell magat, az vagy nagyon kezdo (az ilyen ritka) vagy az ugyfelei nem terjesztik a hiret valamiert.

2. ha egy ilyen precizios dologot akarsz, amihez meg gondolkodni is kell, nagy bajban vagy. egy asztalos, ha normalisan dolgozik, kell keressen havi 150eFt-t. plusz kozterhek, muhely, szerszamok, stb, az jon ki, hogy az anyag nelkul is mondjuk havi 400eFt bevetel kell neki. ez napi 20eFt. tehat ha egy fel nap alatt osszehozza a dobozodat, akkor sem uszod meg 10 rugo plusz anyag nelkul. gyanitom, hogy egy ket ora elmenne, amig elmeselned hogy mit akarsz, o elmeselne hogy szerinte milyen lenne, stb...

szoval az a helyzet, hogy o is szivesen segit nekem tanacsal, vagy megdob egy darab anyaggal, de nem vallal el egy ilyent, mert amennyit kernie kellene hogy megerje, annyit nincs pofaja/ugysem adnek erte.

hozonges vege.

a belsejeben is retegelt lemez bordak vannak, es azokhoz van minden csavarozva. az aljat csavarok tartjak, szoval az aljat le lehet venni, es lehet turkalni benne.

vajk

Előzmény: EGO (19)
EGO Creative Commons License 2003.05.24 0 0 19
Gratula az Operációs Rendszerek c. könyv sikeres felhasználásához. :-) Arról miért nem csináltál képet, hogy mi módon rögzítetted az alkatrészeket belülre? Szép precízen dolgozol (így képeken át), asztalos ismerősöd is? Ajánlanád nyugodtan? Egyébként ilyesmire gondoltam, csak teljesen másra. :-) Más összerakás (ha összeragasztod, hogy szeded szét?), kicsit "díszesebbre", ill. a hátlappal nem foglalkoznék (ill. nem így).
Előzmény: halaloszto (15)
halaloszto Creative Commons License 2003.05.23 0 0 18
Előzmény: PETYUS (17)
PETYUS Creative Commons License 2003.05.22 0 0 17
Nagyon pipec! Te csináltad?
Előzmény: halaloszto (16)
halaloszto Creative Commons License 2003.05.22 0 0 16
Előzmény: halaloszto (15)
halaloszto Creative Commons License 2003.05.22 0 0 15
csak nem ilyenre gondoltal?

Előzmény: EGO (6)
EGO Creative Commons License 2003.05.22 0 0 14
Naszóval még mindig keresek egy ügyes asztalost.
Előzmény: Csokis (13)
Csokis Creative Commons License 2003.05.22 0 0 13
Miért? Olyan nagy kunszt ez? Manapság ez már nem olyan nagy szám, mint száz, vagy akár ötven évvel ezelőtt. Sőt, akár csak tíz éve is. A digitális fényképezés korában bárki tud ilyet. :-)))
Előzmény: EGO (12)
EGO Creative Commons License 2003.05.22 0 0 12
Ezzel a képpel most mit kezdjek? Gondolom nem Te csináltad. :-)
Előzmény: cyen (11)
cyen Creative Commons License 2003.05.22 0 0 11

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
EGO Creative Commons License 2003.05.22 0 0 10
Egyelőre 1, később esetleg több is, ha bejön, amire gondolok. :-)
Előzmény: sz (9)
sz Creative Commons License 2003.05.21 0 0 9
hány darab kéne? :)
Előzmény: EGO (8)
EGO Creative Commons License 2003.05.21 0 0 8
Igazából belülre lemez lenne rögzítve, ami tartja az elektronikus paneleket, tehát csak külső borításnak kellene szép fa. Jó, nem kell tizedmiliméter, de azért miliméter a max. Még reménykedem, hogy vannak asztalosok, akik nem csak konyhaszekrény hentesmunkát tudnak csinálni. :-(
Előzmény: Csokis (7)
Csokis Creative Commons License 2003.05.21 0 0 7
Szerintem nem nagyon fogsz ilyet találni, de mi lenne, ha csináltatnál egy dobozt lemezből (ott tényleg műxik a 0,1 mm pontosság), és az kapna egy "szépészeti" burkolatot?
Előzmény: EGO (6)
EGO Creative Commons License 2003.05.21 0 0 6
Okké, szóval én sem vagyok asztalos, a lényeg, hogy szép munka legyen, és érzésem szerint elég finom szerszámok kellenének hozzá. Bútorlapra gondoltam (?), a belsejéhez elektronikai alkatrészek lennének rögzítve. Senki nem tud egy precíz, nem drága asztalost??!
Előzmény: halaloszto (5)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!