Ezek a mixek megvannak CD -re átírva. Ha a dupla 12" -et eredetiben szándékoznál megvenni, a METRO-NOM Hanglemezboltban megteheted (legalább is úgy tudom, meg van még, de erről meggyőződhetsz a www.metro-nom.hu -n.)
PE-CSA? Az is jó lenne. Legutoljára a THE SISTERS OF MERCY -t láttam ott és jó volt. Elég sokan is voltunk. Wayne Hussey -t az A38 -ra rakták. Jól gondolták, hogy kb. ennyien lesznek rá kiváncsiak, tehát a szervezőknek nem volt bukta a dolog. Kicsi hely - kisebb bérleti díj - ugyan a jegyárak is alacsonyabbak ezáltal, de még így is nyereséges általában.
Ugyanez a helyzet a Camouflage -val is. Lehet, hogy csak 1000 ember lenne rá kiváncsi. Akkor olyan helyre kell szervezni a koncertet, ahol ez még kifizetődő. Az nem lehet indok, hogy 1000 ember miatt nem szervezünk koncertet. Utálom, ha mindig csak egy éppen topon lévő zenekart hívnak meg (lásd most TOKIO HOTEL). Sok zenekar turnézott, el is jöttek volna ide, ha valaki azt mondta volna itthon, hogy OK! Szeretem a Dead Can Dance -t. 2005 -ben újra összeálltak és turnéztak (ez már tényleg az utolsó lehetőség lett volna őket együtt látni). Nem hozták el.
Lisa Gerrard a Magyar Rádióban énekelte fel a Sorstalanság c. film betétdalát. Mondta: jönne Ő, ha meghívnák. Nem hívták...Egy másik topicon már nagyon durván szidtam a hazai koncertszervezőket. Itt most nem fogom.
Azért sem értem egyébként, mert a Camouflage nem lehet egy olyan drága zenekar.
Legalább valamelyik fesztiválra elhozhatták volna.
Egyébként sokan ismerik a zenekart. Na jó, nem annyira népszerűek mint a Depeche Mode...de ők mindenféleképpen igényes zenét nyomnak. Ha egy De-visiont (meg egyéb sokadrangú német elektró zenekart) el tudnak többször is hozni ide, a Camouflage -t miért nem?
"A Camouflage valóban pöpec zenekar, nem is értem mért nem jut eszébe senkinek sem meghívni őket Magyarországra."
Hát, valszín a koncertszervezők megnézik a lemezeladási (+letöltési?) statisztikákat, és az alapján döntenek - és lássuk be Marcusék - sajna... - nem épp top kategória nálunk. Nézd meg, a topikjukra is csak kevesen vagyunk kíváncsiak...
Örülök, hogy írsz. Már azt hittem, teljesen behalt a topic.
A Camouflage valóban pöpec zenekar, nem is értem mért nem jut eszébe senkinek sem meghívni őket Magyarországra. (pl.: a PECSA -ba?). Most amúgy is turnén voltak, elmentek az oroszokhoz is. Állítom, hogy Magyarország koncertszervező irodái tényleg a Japán Szálloda -féle éppen futó (értsd: a csapból is dőlő) szennyekre vannak ráállva. Kicsit más zenét játszik ugyn Lisa Gerrard (a Dead Can Dance -ből), de amikor a Sorstalanság filmzenéjét kis hazánkban a rádió stúdiójában énekelte fel, nem sokkal utána állt össze újra a Dead Can Dance egy turné erejéig...Lisa mondta is, hogy ha hívnák szívesen koncerteznének itt. Nem hívták! Na, ez csak egy adalék volt a magyarok impotenciájára. Persze a pénz nem ebben van. De kérdem én, csak a kaszálás miatt hoznak létre ilyen szervezőirodákat, vagy azért, hogy engem szórakoztassanak? Azért mert a DCD, Camouflage, Cure...stb már nem mainstream, nem is kell a rajongóikkal foglalkozni? És ezen előadók lemezeit sem hozzák be a kretének az országba. Csak hosszas utánjárással juthatsz maxikhoz ill. egyéb nyalánkságokhoz. Olyanokhoz, amelyek megszerzése nyugaton evidens: bemész a boltba, azt' megveszed. Az EU -tagsággal a magyar mentalitás nem változott meg. Nem 'rádióbarát' egy zenekar? Ergó nincs benne annyi pénz? Kis szériát nem éri meg behozni, úgyhogy nem is hoznak egyet se. Bezzeg az Il Divo, Tokio Hotel meg a fekete zenék (rap, R'n'B...) számolatlanul jönnek. Ez zenei rasszizmus mind a kiadók, mind a médiumok illetve lemezboltok részéről. Sajnos a Camouflage is ennek az áldozata.
A Camouflage tényleg ennyire mellőzött zenekar, hogy ilyen ritkán írnak be a topicba?Még '90 előtt (amikor én még kissrác voltam) és 'depecses', hallottam a 'Love is a shield' című számot.Nagyon megfogott, hát őket is elkezdtem hallgatni mégha sokan azt mondták is rájuk, hogy 'német Depeche Mode'.Ezt nem kommentálom ha nem gond.Mindenesetre a többi német DM -feelinges banda közül nekik van a legsajátosabb hangzásuk, ők nem csak a szintetizátor alap patternjeit meg hangszíneit használják, hanám a sound-juk kialakításánál sokat pepecseltek a stúdióban (lásd a Rewind DVD -n, hogy vették fel a Bodega Bohemia-t!).
A 'Suspicious love' nagyot ütött, leginkább a videóverzió (az albumra kicsit lassabb mix került).
Aztán a Spice crackers album elég semmilyenre sikeredett.Azért vannak rajta jó számok is: 'X-ray' (nekem tetszik, bár a Tranceformer mix jobb), 'Days run wild' (olyan mintha a Meanwhile -ról maradt volna le), 'A place in China -heaven's not' illetve a 'Back to heaven'. A többi elég kisérletezős jellegű és túl hosszúak. A maxi B-oldalakat meg inkább hagyjuk!!!
A 'Thief' illetve a 'Winter' című számok már közelítettek az elvárt színvonalhoz...hosszas hallgatás után jött a Sensor. Egy zseniális lemez, mégha kicsit depissebb is az átlagnál. 'Me and you' , 'I can't feel you' , 'I'll follow behind' a slágerek, további kedvencek a borúltabb számok közül: 'Lost' , 'Together' és a 'You turn' talán a kicsit Cure -os gitár miatt.
Egyébként ha már ott tartunk, hogy a Camouflage a német DM, tegyük hozzá, hogy a Depeche Mode Playing the angel albumát beharangozó 'Precious' első hallgatásakor az ötlött föl bennem, hogy vazzeg ezek átmentek Camouflagéba (Me and you).
Aztán itt van a Relocated album. A legtöbb potenciális slágert ez tartalmazza, szerintem. Rögvest a nyítódal 'We are lovers' (amit még 2002-ben koncerten úgy harangoztak be 'Memory' címmel, hogy az a Sensorra készült), 'Motif sky', 'Passing by', 'Dreaming', 'The pleasure remains'. További pöpec számok: 'The perfect key', 'The pleasure remains' (egy kicsit Bonanza Banzai jut eszembe az elején illetve a Siouxsie and the Banshees 'Love out me' című száma) és a kicsit keménykedős 'Something wrong'.Szóval nagyon tuti a lemez. A B-side 'Conversation' is korrekt.
Érdekes, hogy további maxik nem nagyon kerültek bolti forgalomba (csak Németországban, igaz ez a kétszámos kislemez letölthető), illetve a lengyeleknél egy hatszámos promó remixekkel illetve ugyanazzal a B-side -al.
Két válogatás is megjelent: Advanced electronics vol.6 -rajta egy remix + a DVD -n a 'Motif sky' videója; a másik az Electrisch vol.2, rajta szintén egy remix.
Igérgettek már régóta egy koncert DVD -t is, erről még azonban semmi konkrétumot nem tudni.
During their stay in Poland for the Castle Party Festival, Camouflage signed the recording contract for their new album which is to be released by SPV. The band's manager, Ulysses Hüpauff, was among those present at the signing.
Unfortunately the concert in Poland was cancelled shortly before the intermission due to the severe weather conditions and power outage. At this time it is uncertain, whether Camouflage will make up for the missed performance at next year's festival.
In the meantime Marcus, Oli & Heiko are working intensively on the songs for the new album, which still remains unnamed.
Nekem is bejött. Kifejezetten.
És külön örülök, hogy ismét van Oliver. Ez a csapat vele volt az igazi, néküle kicsit olyan humor-teamnek éreztem őket, olyannak, amillyennek a this Day videoja mutatja őket... Kell bele Oliver, és kész...
Tagok, tud vaalaki oylan CD-boltot, ahol a Spice Crackers kapható?
Bocsi, ha már volt szó róla (gondolom), de aki még esetleg nem tudná: létezik egy Camouflage-DVD a 88 és 95 közti videokkal Rewind címen. Jó. A videok kevésbé :((
Egy kicsit off, egy kicsit nem: elkészült az Alphaville új, hivatalos magyarországi oldalának indulóverziója. Már most sok anyagot találni rajta, és ez később csak bővülni fog... Aki egy kicsit is érintve érzi magát, nézze meg bátran!