Hello tudtok valamit a Club Riu Palm Azur/ Djerba szállodáról ??Volt már valaki ott?tengerpart milyen,tengerparti étterem van e,szobák ellátás minősége??
Mi csütörtökön jöttünk haza fájó szívvel. Maximálisan ajánlom az El Mouradit!!!! A kaja nagyon jó, szinte lehetetlen mindent végig kóstolni. Van reggeli/késő reggeli, szndvics, ebéd, palacsinta, pizza, vacsora, késő vacsora és jó nagy választék. A legtöbb ételt ott sütik az ember szeme előtt:) Többféle ital is van, koktélok, üditők. Az elláttás és a kiszolgálás maximálisan jó! Minden nap adnak este fejenként egy 1,5 literes ásványvizet is, de ha több kelll, adnak még.
A transzfer zökkenőmentes volt, kb. fél óra.
A szoba is szép volt, tiszta. Mi a főépület oldalszárnyában voltunk. Örültünk neki, mert nem hallatszódott oda az esti diszkó és a tengerre nézett a szoba. Egyetlen negatívum, vagy inkább tanács: földszinti szobát válasszatok, ha lehet, mert rengetegen vannak a szállodában (1600 fő) és sajna előfordul, hogy este 6 felé mindenki egyszerre akar zuhanyozni és elfogy a víz/nyomás..Mi a földszinten voltunk, nekünk nem volt ilyen problémánk, de akik az emeleten voltak, panaszkodtak erre. Mondjuk ez kb. 1,5 napot érintett csak.
Az 1600 főtől nem kell megijedni, mert elvegyülnek a szállodában. A parton mindig találtunk napágyat és volt jó bőven hely is. A part láttán majdnem elsírtam magam. Olyan, mintha az ember egy karibi szigeten lenne. Eszméletlen szép zöldes-türkiz a víz, tiszta, takarítják, lelátni az aljára. Világos homok és telis tele van pálmafákkal. Nagyon szép látvány!!!! Ami még nagyon jó, hogy nincs medúza:) Strandtörölközőt lehet bérelni, 20 dínárt kellett adni letétnek, amit a végén visszakaptunk.
A szállodában sok a cica, de számunkra nem volt zavaró, úgy elvannak...
Az animáció is nagyon jó volt és a kalózhajót/Flamingo-szigetet nem szabad kihagyni!!!!!
Club Diana Rimel-t néztük ki végső tanácstalanságunkban. Tudtok infókat megosztani velem aki idén volt? Jó-e az ellátás, szobák, part, személyzet...alkoholos italok..stb.. :-)
Szia, mi aug. 8án jöttünk haza a Rimelből, egy 20 hónapos kislánnyal voltunk. AI ellátással voltunk, palackos (fél literes) vízet annyit kaptunk a bárban, amikor nyitva volt (délelőtt 10kor nyitott, addig a ballonokból töltöttünk), amennyit kértünk. Az idegenvezetőnk szerint a vezetékes víz iható Djerbán, csak a rossz íze miatt nem javasolják, de nyugudtan lehet vele fogat mosni. Palackos víz nincs bekészítve a szobában, mint Egyiptomban (mi is voltunk ott párszor). Mi azért ásványvízzel mostunk fogat és a kicsi haját is azzal mostuk, nehogy beleigyon.(vittünk fel 2-3 üveggel minden nap) Viszont volt még több magyar család, az ő gyerekeik (3,5 évestől 8 évesig) vezetékes vízzel mostak fogat és semmi bajuk nem lett.
Szupermarket egy van pár 100 méterre a szállodától, fix áras, 1x voltunk ott kekszért a kicsinek, az nem volt. Volt mindenféle, szuvenír, ruha stb. És a hotelben is van egy kis üzlet, fix áras, de drága. Egy közeli városba, Midounba mentünk be taxival (10-15 perc) ott van fixáras és bazáros is.
Mi nem ittunk Normaflore-t (vittünk pedig, meg rengeteg gyógyszert a kicsinek, gond esetére), igaz, annyira nem kóstolgattuk az arab konyha remekeit. Nincs külön gyógyszer gyomorproblémára, mint Egyiptomban.
Az idegenvezetőnk megadta egy magyarul beszélő arab orvos számát, hogy gond esetén őt hívjuk, mert nem biztos, hogy hányás, hasmenéses tünetek esetén az étellel vagy a vízzel volt probléma, sokszor napszúrásról van szó. Nekünk sajnos fel is kellett hívni a dokit, mert a kislányunk torka begyulladt (szerencsére nem volt vészes), s a doki egy olyan orvost küldött, aki nem beszélt magyarul, de megoldottuk úgy, hogy telefonon hívtuk az idegenvezetőt, és ő tolmácsolt. Nagyon alapos, kedves doki volt, egy óra múlva hozta a két szirupot a recepcióra. A gyógyszertárakban mindent recept nélkül adnak, ezt mi is megtapasztaltuk, mikor véletlenül kicsúszott a dobozából az egyik gyógyszer és eltörtött. Hívtuk az idegenvezetőt, hogy hívja már fel a dokit és írjon fel másikat, de mondta, nem kell, taxizzunk el egy gyógyszertárig, mutassuk a dobozt és már adják is :) Amúgy Sanofi-s gyógyszert adtak.
Ha valami érdekel még, szívesen válaszolok, ha tudok :)
Örülnék ha tudna nekem valaki mondani egy-két ötletet,mit érdemes megnézni Djerbán,vagy milyen fak.programok vannak. Mi szept.5-én megyünk Schwehatról.
Szia. mi tavaly norma flort vittünk magunkal,minden reggel ittunk egyet,nem lett semmi baj,pedig gyerekekkel voltunk. a víz palackos volt,de mi Soussba voltunk.
Sziasztok!A Club Diana Rimelről szeretnék érdeklődni.Lehet figyelmetlenünl olvastam,de nem láttam pár dolgot érdekelne.Palackos vizet adnak,vagy töltögetni kell ballonból?Ha gyomorprobléma adódik van rá spéci gyógyszer mint Egyiptomban,vagy hatásosak a magyar gyógyszerek is?Vásárlási lehetőséget ír a katalógus a közelben,kb milyen messze van a hoteltől?Inkább bazár jellegű,vagy fix áras üzlet?Szüleim mennek szeptember 5.-én,mi meg lehet két héttel később.Köszönöm a segítséget!
Sziasztok! A választásom El Mouradi Djerba Menzel-re esett,szept 19,vagy 26 attól függ hova van hely.Első utunk lesz !Jó olvasgatni a beszámolókat ,addig is nézegetem hátha irnak még a hotelröl.
Mi is szept 26 vagy 27 szeretnénk menni, még nem voltunk ugyan de én is kérdezgettem és sokan azt írták nagyon jó az idő és a víz is. És nincs tömeg mint nyáron.
Ne izguljatok, mi már voltunk ilyen időtájt. A víz talán jobb, mint a nyár közepén. Mi is akkor fogunk menni csak Sousse-ba. Az eddigiek szerint még mindíg jó idő volt. Manapság már nem lehet jól kiszámítani az időt, mint itthon sem. Egyébként minimális a hőmérséklet különbség Djerba és Hammamet között.
A párommal sajnos csak szeptember végén tudunk elutazni. A választásunk Tunéziára esett, a kései időpont miatt pedig Djerba szigetére, szept. 26-ai indulással.
Az időjárás és a hőmérséklet végett van egy kis aggodalmam. Vannak tapasztalataitok, hogy mire számítsunk?
Előre is köszönöm válaszaitokat, szép napot Nektek!