Keresés

Részletes keresés

edi6 Creative Commons License 2006.07.26 0 0 264

Üdv Mindenkinek!

Mi a párommal szeptember elején megyünk Krétára. Pontosabban Agia Pelagia-ba, a Capsis Beach Hotel & Bungalows-t választottuk. Kérek mindenkit aki volt már ott,vagy a környéken, az írjon pár sort. Minden információt, személyes élménybeszámolót szívesen veszek. Ilyenek érdekelnek, hogy milyen ott a kaja,a személyzet, a tenger (homokos part van-e)...És hol lehet a közelbe autót bérelni? Előre is köszönöm az infókat! 

Üdv:Edi

ngabor80 Creative Commons License 2006.07.17 0 0 263

Hi!

Mi most voltunk 2hétig Krétán (Chersonissos) a Neckermannal. Az Árkádban található irodánál foglaltuk le az utat. Nagyon készséges volt a hölgy, minden kérdésben a rendelkezésünkre állt. A nyaralás is jó volt, a kitelepített képviselőjükhöz is nyugodtan fordulhattunk, ha valami probléma merült fel segített nekünk. Chersonissos elég pörgős hely, a tengerpart egy része kavicsos-sziklás, de vannak homokos partszakaszok is.

Egyedül a szállodával voltak problémák, de azzal rengeteg. Senkinek nem javasolnám, hogy a Hotel Agrabellát válassza ha Chersonissos-ra megy nyaralni.

-A reggeli és a vacsora minden nap ugyanaz volt, csak időnként kicsit átalakították (pl. a húsgombócokat másnap már ledarálva láttuk viszont a vacsinál, lehet, hogy nem fogyott eléggé). A 3.nap után már nem látogattuk a szálloda étkezőhelyiségét.

-A személyzet egy része óriási tapló volt, egyikük minden alkalommal megjegyezte amikor a bárban fogyasztottunk, hogy jó lenne ha adnánk borravalót.

-Az ágyak használhatatlanok voltak

-A Neckermann katalógusban csendes mellékutcaként aposztrofált hely valójában egy főút volt. Napi 24 órán keresztül motorok, teherautók, daruskocsik zajongtak. Erre az útra nézett a szobák nagy része, pl a mienk is.

-Csőrepedés volt a fürdőszobában. Tőbb mint egy nap alatt méltóztatott feljönni egy ember, de addigra már úszott a szoba is.

-Béreltünk hűtőt (40EUR 2 hétre), ami nem működött. Ezt is csak másnapra cserélték ki.

-Vásároltunk szuveníreket a helyi üzletekben. Amikor az egyik szállodai alkalmazott látta, hogy alkoholos ital is van köztük, ki akartak dobni a szobából. Persze ekkor már mi is hasonlóan viszonyultunk hozzájuk, és szartunk a házirendre.

És még sorolhatnám... A 2 hét alatt amíg ott voltunk, mindenki panaszkodott a Hotel Agrabellára, 10centis csótányok rohangálnak a szobában, semmi nem működik, tahó a személyzet stb.

Andidandi Creative Commons License 2006.04.15 0 0 262
Köszi, most már van miből válogatni:). Közben kiderült, h valószínüleg csak szeptember első hetében tudunk menni nyaralni, mert a barátom próbaidőn lesz addig az új munkahelyén. De nem baj, mert így olcsóbban jövünk ki :D és sokkal több a lehetőség az ár miatt. Így most már tudunk menni szép pálmafás helyre:). Köszi mindenkinek az eddigieket!
pusirofi Creative Commons License 2006.04.14 0 0 261

Bocs a Medina Tours-ért, de hát azzal voltunk, ezen már nem lehet változtatni.

A NECKERMANN után szerintem még ők és a Best Reisen a legmegbízhatóbb.

pusirofi Creative Commons License 2006.04.14 0 0 260

Tunéziával kapcsolatban:

2× voltunk. Mind a kétszer a Medina Tours-al, nagyon korrektek, minden jól van szervezve.

Először egy 3*-osban voltunk Sousse-ban az El Hana Beachben, a 7. emeleten volt a szobánk és tengerre nézett, nagyon meg voltunk elégedve, a kilátás pedig lélegzetelállító volt.

Másodszor Port El Kantaoui-ban egy 5*-osban a Méliea El Mouradi Palm Marina-ban, a szobánk teljesen úgy nézett ki mint amit a katalógusban és az interneten lehet látni. A medencére nézett.

Hasmenés, hányás, gyomorrontás egyszer sem volt, pedig fogat csapvízzel mostunk. Persze meginni nem ittuk meg! Ivásra csak ásványvizet vagy üdítőt ittunk. Ja és mindent jég nélkül. Bár koktélt ittunk amiben volt jégkása, de attól sem lett semmi bajunk.

Sőt még a bazárban az utcán is ettünk, és nem lett baj, pedig attól mindenki (az idegenvezető is) óvott minket. És persze az ízlett a legjobban.

Arra azért oda kell figyelni, hogy ne egyél össze vissza mindent. Mert szokatlan ízek, fűszerek, ritkán evett ételek okozhatnak egy kis bajt...

Azért ott lapult a bőrőndben fejenkét 1/2 l házipálinka. Annál jobb fertőtlenítő és gyomortisztító nincs. Természetesen csak vész esetére....

Nem kellett alkalmazni.

Előzmény: Andidandi (245)
gumimacy67 Creative Commons License 2006.04.06 0 0 259

Nekünk jó volt, elégedettek voltunk.

Mondjuk nyüzsi az nincs.

Előzmény: Andidandi (258)
Andidandi Creative Commons License 2006.04.06 0 0 258
Akkor azért találtam csak egyet, mert nem tom :D. Valszeg A.I ellátást néztem csak. Mind1, szóval akkor nem nagy szám? Tolo-ban volt vki? Na nekem eddig az jött be a legjobban, olyasmi helyre szeretnék menni. 1999-ben voltunk a Blue sky apartmanházban, ami nagyon szimpi és a település is hangulatos+nyüzsgős.
gumimacy67 Creative Commons License 2006.04.06 0 0 257

Szia!

Agia Pelagia-n a Neckermann 2-t kínál:

1. Capsis Beach - ez téynleg elég drága

2. Blue Bay - na mi ebben voltunk tavaly 2 hétre szept.15-29 AI. Mi a főépületben voltunk normál szobában. A melléképületet nem javaslom, amennyire tudom a szobák kicsik és a kilátás sem olyan jó. A kaja nem volt túl változatos, a snack ételek nevetségesek és a délutáni sütemény sem egy nagy szám. De mi jól éreztük magunkat. A tenger nem kicsit meredek lejtőn érhető el, a tengerpart kavicsos de jó.

A tavalyi animátor csapat fantasztikus volt! Tavaly elég sok magyar volt ebben a szállodában, gondolom ezért jól meg is emelték az árát.  De főszezonban illetékkel, biztosítással kb. 160000/fő.

Előzmény: Andidandi (256)
Andidandi Creative Commons License 2006.04.06 0 0 256
Kaptam egy új tippet az egyik ismerősömtől. Agia Pelagia (Kréta) Ő azt mondja, h a Neckermann-nal voltak egy hét, teljes ellátás, repülőjegy+illeték, biztosítás stb., két főre 250000 ft-ért. Én nem találtam ilyen ajánlatot a katalógusban, csak jóval drágábbat és össz- vissz egy Agia Pelagia ajánlat van.
nahat Creative Commons License 2006.04.06 0 0 255
Paraliára ne menjetek, ha jót akartok, annál akármilyen nekkermannos út csukott szemmel kiválasztva is jobb. Bulgárián/Makedónián keresztül teljesen rendben van az út, mi 6x már végigmentünk rajta, amikor úgymond "baj" volt, akkor is teljesen korrekt, csak a sebességet kell a szabályoknak megfelelően megválasztani. Thessaloniki olyan 13-14 óra, kényelmes tempóban.
Előzmény: Andidandi (251)
Andidandi Creative Commons License 2006.04.05 0 0 254
Na akkor megnézem ezeknek az irodáknak az ajánlatait, mert eddig kimaradtak. Nem nagyon ismertem őket. Jelentkezem, ha találtam vmi jót, addig is várom a tippeket! Kösy
lklara Creative Commons License 2006.04.05 0 0 253

megbizható iroda: best reisen, medina tours, sahara tours, otp travel, 5 kontinens, bella tours

nekünk a neckermann nem jött be egyáltalán.

a riadh palms nem annyira rossz, a medencéje nagyon jó, viszont hatalmas és kevés a 4 lift ennyi embernek, volt hogy 20-30 percet kellett várni a liftre, mert babakocsival nem tudtunk felmenni a 6. emeletre. de erről a tunézia topikban bőven olvashatsz.

egyébként közel van a városhoz és annyira nem rossz.

Andidandi Creative Commons License 2006.04.05 0 0 252
Bulgárián keresztül pedig... Állítólag kerülő, ha nem komppal megyünk át a nem tudom hol :), a kompos pedig mindig csont részeg, így számíthatunk pár órás késésre :D
Andidandi Creative Commons License 2006.04.05 0 0 251

Paralia kocsival? Sokan ijesztgetnek, hogy a rendőrök úton útfélen megállítják a magyarokat Macedóniában és lehúznak egy csomó pénzzel. Ha meg nem sikerül pénzt kicsikarni, akkor megszivatnak. Hmmm?

gumimacy67 Creative Commons License 2006.04.05 0 0 250

A Tunéziai élmények topikban most dícsérték a Riadh Palms hotelt!

A Pela Maria hotellel  (Chersonnisos) kapcsolatban asszem tévedtem.

gumimacy67 Creative Commons License 2006.04.05 0 0 249

Ha csapvizet nem iszol, akkor szerintem hasmenés kizárva. Na jó, én 14 éve voltam Tunéziában, de semmi bajom nem lett.

A Riadh Palms egy részét felújították, ha szerencsés az ember, abba a részbe kerül, he nem, akkor inkább csak jó 3* a besorolása egy utazási irodás ismerősöm szerint.

A Budavár Tours-ról valamelyik fórumon olvastam, hogy az elmaradt utazásra kifizetett összeg visszafizetése  nagyon elhúzódik, nem volt elég nekik az ügyfél bankszámla száma, a bank kártyája számát és TITKÓS KÓD-ját!!!!! is el akarták kérni.

Egyébként meg a megbízhatóság nagyon nehezen meghatározható.

Van, aki esküszik a Kartagóra, mások meg szidják, mint a bokrot. De szerintem ez nagyon sok utazási irodánál így van. 

Andidandi Creative Commons License 2006.04.05 0 0 248
ja és fejenként... bocsi :)
Andidandi Creative Commons License 2006.04.05 0 0 247
Lehet, h egy kicsit bekavartam... 150 ezer csak az ellátásra kell, ezen kívül van még + 50 ezer.
Andidandi Creative Commons License 2006.04.05 0 0 246
...vagy ez nem a reklám helye? :)
Andidandi Creative Commons License 2006.04.05 0 0 245
Tunézia például nagyon tetszett mindenkinek, aztán kaptunk egy fülest, hogy hasmenés nélkül nem ússzuk meg, de azért még meggondoljuk azt is, mert őszintén szólva az volt a legszebb. A Riadh Palms Hotel tényleg nagyon rossz? Azt mondják lelakott. A neckermann-on kívül mondjatok már lécci vmi megbízható irodát! OTP travel? Budavár Tours? ...
ehead Creative Commons License 2006.04.05 0 0 244

Én is azt mondom, hogy a Neckermann nem az olcsóbb kategóriába tartozik!

Mi már voltunk egyszer Krétán és az idén nyáron is oda megyünk. Már lefoglaltuk az utat is! És nem a Neckermannál, mert azt drágának találtuk.
Szerintem Kréta nagyon szép sziget és van sok látnivaló is, vannak homokos strandjai is, habár sok függ attól, hogy a sziget melyik felére mentek.

Előzmény: Andidandi (234)
csirketojas Creative Commons License 2006.04.05 0 0 243
Szia,

egy utazasi irodas ismerosom szerint ennyi penzbol AI ellatassal Tunezia meg kijohet.
Esetleg nem neztek korul Tuneziai ajanlatok kozott?
(Torokorszagot kevesbe javasolta, azt mondta, ugyanannyi penzbol Tuneziaban egy *-gal jobb szallodaba lehet menni.)

Cst.
gumimacy67 Creative Commons License 2006.04.05 0 0 242

Szia !

A Pela Maria hotelről úgy rémlik, hogy Valakinek nem jó véleménye volt.

Ha lesz időm, meg próbálok utánanézni a Kréta fórumon.

Előzmény: Andidandi (240)
nahat Creative Commons License 2006.04.05 0 0 241
Akkor szerintem menjetek Mallorcára.
Előzmény: Andidandi (240)
Andidandi Creative Commons License 2006.04.05 0 0 240
Igen, Chersonissos-t mi is néztük, de nem nagyon tudunk róla semmit, mert a neckermann katalógusban csak a szállodákról van kép, a tengerparti fotók vhogy kimaradtak, ha jól emlékszem, de nem tom miért :)). Akkor inkább mondok szálloda neveket, úgy hátha könnyebb. Pl. Hotel Millor Sol( Mallorca), Hotel Pela Maria ( Chersonissos), ezekről küldjetek infót, ha tudtok. A lényeg, hogy szép legyen a part (nem kell pálmafa sem :)) és a hotel is normális legyen, mind1 hogy hol van :).  Várom az ötleteket. Előre is köszi mindenkinek! 
nahat Creative Commons License 2006.04.04 0 0 239
Hát, az már nagyon utósezlony. Ugyanez júni-júli-aug. környékén 250, egyszer megnéztem. De még ezen is 40-50%-os haszonkulcs van, szerintem.
Előzmény: gumimacy67 (238)
gumimacy67 Creative Commons License 2006.04.04 0 0 238

Szia!

Mi Krétán voltunk a Neckermann-nal all incl. 2 hét 2005 . szept. 15-29, bizotsítással és rep.ill. 167000/fő. De ahol mi voltunk (Agia Pelagia), nem homokos a tengerpart és abban a szállodában az AI. sem volt tökéletes.

Ha nyüzsis hely, akkor Chersonnissos, ott van homokos tengerpart is (ha jól emlékszem). Vagy pedig béreltek kocsit (kb. 2000/fő/nap) és kerestek homokos tengerpartokat.

nahat Creative Commons License 2006.04.04 0 0 237
Hát, szerintem a Nekkermannal ez nem nagyon jön ki sehova se, de ha fogjátok magatokat, beültök egy autóba, leautóztok Krétára, akkor tíz-tizenkét nap nyaralás lazán kijön belőle. Egy főre kb 15 euró egy éjszaka, 20-25 euró a napi fogyasztás. Ez úgy jön ki, hogyha _nem_ utazási irodával mentek, akkor júliusban simán lehet 25 és 35 euró között találni egy kétágyas szobát (de augusztusban is), 10/fő a vacsora, és 5-10/főből lazán összedobjátok a reggelit és a déli salátát (főleg, ha négyen együtt esztek, akkor sokkal olcsóbb). A többi megy sörre és egyéb dolgokra :-)

Ez azt jelenti, hogy 350-450 euróba fáj 10-12 nap.

Az utiköltség: 134 + 4*55 euró a Pireusz-Kréta komp odavissza (autó + utasok). A benzin odavissza olyan 250 euró (fogyasztástól függ), a pályadíjak olyan plusz 45 euró, tehát optimálisan olyan 170 euró per fő.

A 170 + 400 körülbelül 150e HUF. Ha viszont többet maradtok, sokkal jobban jöttök ki, és lehet repülővel is menni, de akkor érdemes autót bérelni (kicsit drágább).

Előzmény: Andidandi (236)
Andidandi Creative Commons License 2006.04.04 0 0 236
Igen 4 felnőtt. Tudom egy kicsit telhetetlenek vagyunk, de szeretnénk vmi szép helyre menni, ha már a Maldív-szigetek-re nem tudunk eljutni :).
nahat Creative Commons License 2006.04.04 0 0 235
Ez négy felnőtt?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!