Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.09.22 0 0 628

Szerintem van... Tudom milyen az amikor a bagostól megvonod a napi nikotin adagot.

Fegyvert ragadnál (ez vicc?)??

Mi az ha nem személyiség változás?

Cigi, pia, kávé, kábszer. Növényi hatóanyagokat tartalmaznak, vagyis drogokat. Függőséget okoznak, innentől kezdve gyengitik az embert. Kiszolgáltatott leszel.

Engem marhára zavarna, hogy elveszik a cigimet és meghülyülnék...

Másrészről van millió más szennyézési forrás amit nem tudok kiküszöbölni. MIért mérgezném magam direkt?

Mégegyszer megkérdezem: Ez lenne a szabad akarat? Jogom van elpusztitani magam? Szupi...

Előzmény: ódisz (619)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.22 0 0 627

Ja a demolition man-ben is ez volt. Nem egészséges, ezért tiltott :))

Előzmény: ZSOLEV (618)
ódisz Creative Commons License 2004.09.22 0 0 626
a tendencia helyett a lavinát ajánlanám. Lehet, hogy mán írtam, de az americai modelt hajtjuk. Nem csak irakban. Először a Mh,étterem ,utca ,város ország.
Előzmény: Marlboro Men (625)
Marlboro Men Creative Commons License 2004.09.22 0 0 625
"gyerekek - gyerekek; természetesen senki sem a betiltasról beszél, hanem a munkahelyekről és egyéb nyilvános helyekről való kitiltásról."

Nana! Mindig ezzel jössz! Figyelmen kívül hagyod a másik topickon pl. riporter, Q.E., és a többiek hozzászólásait! Ha egyszer elindul egy tendencia, nagyon neház megálítani!
Előzmény: prokator (623)
ódisz Creative Commons License 2004.09.22 0 0 624
Ennyi belefér.
Előzmény: prokator (623)
prokator Creative Commons License 2004.09.22 0 0 623
gyerekek - gyerekek; természetesen senki sem a betiltasról beszél, hanem a munkahelyekről és egyéb nyilvános helyekről való kitiltásról. Ne dramatizáljátok a helyzeteteket tul. Cigizzetek batran ott ahol ez nem zavar masokat, illetve nem art masok egeszsegenek. Ha kibirjatok a repulon, akkor kibirjatok a munkahelyen is vagy vacsora kozben az etteremben is (ami mellesleg masok munkahelye).
Előzmény: ódisz (622)
ódisz Creative Commons License 2004.09.22 0 0 622
Cigarettázni jó! Én legalább is szeretek. Én nem akarom, hogy cigarettázzon bárki. De úgy hiszem, hogy másnak nincs joga, hogy engem megopróbáljon átnevelni. Legfőkébb kényszeríteni.
Előzmény: plus1 (621)
plus1 Creative Commons License 2004.09.22 0 0 621

Furcsa, hogy mindezt furcsának látod.

Nevezheted szenvedélybetegségnek (bizonyos szinten túl biztos az is), de a világon mindig és mindenhol kitalálnak hasonló furcsa dolgokat.

Ha nem lenne dohányzás, lenne más, lehet hogy bételt rágnánk és kiköpködnénk mindenfelé. Az emberi faj alaptermészetéhez tartozik, hogy minden hülyeségre képes rászokni. Hogy miért, azt nem tudom, de ez így van és reménytelen ez ellen kűzdeni.

OFF: hány könyvtárat lehetne megtölteni olyan könyvekkel, amiben a jóságra, erőszaknélküliségre és toleranciára próbálnak nevelni. De a helyzet évezredek óta változatlan, az emberek ölik egymást, háborúznak. Egy faj veleszületett tulajdonságait nem lehet megváltoztatni. Talán nem teljesen fölösleges harcolni ezek ellen, mert lehet hogy még rosszabb lenne a helyzet. De gyökeres változást elérni nem lehet.

Előzmény: Törölt nick (617)
ódisz Creative Commons License 2004.09.22 0 0 620
Imádom a sót! Ne adj ötleteket jó! 1o telettel.
Előzmény: ZSOLEV (618)
ódisz Creative Commons License 2004.09.22 0 0 619
adept! A cigarettának nincs személyiségmódosító hatása. A piának, narlónak van. Lehet, hogy undorító szokás. Azonban hagy dohányozzak. Légyszi. Ha nem gyújthatnék rá, valószinűleg fegyvert ragadnék és lelőnék mindenkit. Talán ez inkább társadalom ellenes. Amúgy én megprószálom betartani azokat a szabályokat, melyek belőlem jönnek. Gyerekeknél nem dohányzom. Ha valahhol vagyok engedélyt kérek stb.
ZSOLEV Creative Commons License 2004.09.22 0 0 618

utyfan!

tilcsukbe a sos eteleket is, mert artalmas a zegesegre! Es draga a so! Mindenkinek jobb lenne ha betiltanank! Az nem lehet kifogas, hogy lehet mertekkel is hasznalni. Betiltani punktum!

Törölt nick Creative Commons License 2004.09.21 0 0 617

Furcsa a dohányzással együtt emlegetni a külturáltságot...

Én azt tartom problémának, hogy az ivást, a bagót, és lassan a kábszert is megprobálják normálisnak, menőnek beállitani és ezt belesulykolni az emberek fejébe...

Mindezt azzal köriteni, hogy "jogom van magamat pusztitani" elég furcsa...

Csunya dolog  kimondanom, de nehogy má' a cigiseknek álljon feljebb...

Nem akarok végletesnek tünni, de az véleményem (és ezt is tanultam), hogy ezek szenvedélybetegségek. Nincs olyan hogy kulturált forma. Magadnak is rosszat teszel, másoknak is rosszat teszel, az államnak is pénzébe kerülsz... Amig ezt nem kezeljük ennek megfelelően, addig mi változna? Lehet hogy az elején még csak egy cigi, vagy egy snapsz, de észrevétlenül lesz belőle függőség...

A lelki részéről nem is beszélve, emlékezz mi történt a valoságsoban amikor pár napig nem bagozhattak...

Ma volt a Hiradóban hogy a drága képviselőink elmenekültek az ÁNTSZ ellenőr elől, amikor tilos helyen bagóztak... Siralmas és röhelyes... Példaértékű a pógárok számára...

Előzmény: plus1 (615)
ódisz Creative Commons License 2004.09.21 0 0 616

Egy színész kitett magára egy táblát, hogy dohányzásra kijelölt hely.

Amerikalizálódunk sajnos. A dohányosokat üldözik. De egyre több kúrva kocsi pöföghet a szűk utcákon. Szeretnék látni egy összehasonlító adatot. 1/2 8 Kőrút vagy egy kocsma légterében van -e több káros anyag.

Előzmény: plus1 (615)
plus1 Creative Commons License 2004.09.20 0 0 615

A fene se akar a WC-ben cigizni. Megalázó és röhejes, hogy erre kényszerülünk. Csak ha nincs a közelben kulturált dohányzó lehetőség biztosítva. A topic indító pont erről szól.

Előző munkahelyemen, amíg nem lett dohányzó kijelölve, a lépcsőházban cigiztünk.  Néhány kolléga hisztérikusan követelte, hogy ezt hagyjuk abba, mert az irodahelyiség ajtajáig feljön a füst és beszivárog a terembe, ahol elviselhetetlen  a füstszag.  Az sem érdekelte őket, hogy a főnökünk mérési eredményekkel bizonyította, hogy a terem állandó túlnyomás alatt van (légbefúvásos megoldással), így lehetetlen, hogy bármi beszivárogjon.

Előzmény: Pitzu (614)
Pitzu Creative Commons License 2004.09.20 0 0 614

Nem szégyenlik magukat?! Bebüdösíteni a WC-be... :-)

Egyébként én az ilyet soha nem értettem, hogy miért jó nekik ott hódolni ezen élvezetnek, miközben én mellettük épp mindenféle halmazállapotú anyagot engedek ki magamból. De hát, ez legyen a legnagyobb élvezetük az életben... }:->

Előzmény: murray (611)
luciferke Creative Commons License 2004.09.20 0 0 613
Olyan nehéz megérteni, hogy elfogadjuk, hogy ti füstöltök, de ti meg azt fogadjátok el, hogy mi nem akarunk füstöt szívni. Oké? Nem akarunk füstöt a buszmegállóban, az aluljáróban, a wc-ben, a lépcsőházban. jó?
Előzmény: plus1 (612)
plus1 Creative Commons License 2004.09.20 0 0 612

"...Viszont az autoknak vannak előnyei is"

Persze,  teljesen más. Csak próbálom valahogy érzékeltetni, hogy az elvakult cigarettaellenesség milyen szűklátókörűvé tesz. Mintha ez lenne a legnagyobb probléma a világon.

A többi szenvedéllyel viszont jól össze lehet hasonlítani. Sokat említettek is már itt (zabálás, ivás, gyenge és erős drogok, stb.)

Én még a kurvázást is ide sorolnám. Azt se nagyon tudom megérteni, de el kell fogadni, mert mindig létezett. Sokaknak, nagyon sokaknak fontos. Azt is "be lehetne tiltani", de ha mindent betiltunk, ami valakiknek nem tetszik, nem sok marad az életből.

És mielőtt azt válaszolná valaki, hogy ez másnak nem árt: a nemi betegségek terjesztésében a legfontosabb a prostitúció. Nem attól terjednek, mert néhányan több partnerrel is lefekszenek, hanem azok a prostik a gócpontok, akik naponta 8-10 kuncsafttal vannak.

És ha a dohányzást nem tudjátok megérteni, akkor is el kell fogadni.

Előzmény: Törölt nick (608)
murray Creative Commons License 2004.09.20 0 0 611

nocsak. bementem a melóhelyemen a wc-be, ott bagózott két kolléga mert nem volt kedvük lemenni az utcára. igazuk volt. tudtam nyugodtan dobni egy pipit, és nem zavart hogy bagóznak. 

tőlem.... 

Előzmény: murray (610)
murray Creative Commons License 2004.09.20 0 0 610

igaza volt a srácnak hogy lekúrt egyet a bagósnak aki még be is szólt.

a wc pisilésre való.

más: én is imádtam bagózni, el sem tudtam képzelni hogy ne bagózzak, aztán mégis így lett.

de sosem zavartam senkit, nem vagyok az a gyökér típus aki ha megáll a vonat leszáll a tömeg és már teleblázolja a másik ruháját, arcát a szarával!

ez bunkóság.

Előzmény: plus1 (606)
luciferke Creative Commons License 2004.09.20 0 0 609
Mindezt egy igen apró szabálysértés váltotta ki belőle (tiltott helyen dohányzás), amit ráadásul önbíráskodással rendezett.

Látod, ez itt a baj, hogy ez csak egy apró szabálysértés. Amikor olyan helyen bagózol, ahol nem szabad és sok nemdohányzó van, akkor te szántszándékkal károsítod az egészségüket. Ezek szerint az is apró szabálysértés lenne, ha valakik mondjuk rendszeresen késsel karcolgatnák az embereket? Egy-egy alkalommal ez sem feltétlenül nagyobb sérülés, mint a passzív dohányzás, na de éveken keresztül ugye....

Törölt nick Creative Commons License 2004.09.19 0 0 608

Kedves Plus1

Azt azért ne felejtsd el, hogy a cigarettázásnak nincsen haszna (a dohánygyárakat kivéve), csak sok sok negativ hozadéka...

Viszont az autoknak vannak előnyei is...

betiltod a cigit, semmi nem lesz, max a függők fellázadnak.

Betiltod az autot megbénul a világ...

Szerintem az az önző, aki egy rosszul értelmezett szabadság érzésből mérgezi magát és másokat is. Közben sok pénzbe kerül a rendszernek a saját függősége miatt...

Előzmény: plus1 (603)
Timna Creative Commons License 2004.09.19 0 0 607

Ilyenkor el szoktam szívni egy cigit a vécében. Ilyen helyeken feltétlenül ki kellene jelölni dohányzó helyeket, mert hiába toleránsak és törvénytisztelők a dohányosok, de a toleranciának is vannak határai.

én csak akkor nem bírom ha iszok (szeszt).

az ilyen oregmedve féléknek viszont szerintem is az úthenger vasalja a pólójukat, lehetőleg mielőtt még levennék azt.

plus1 Creative Commons License 2004.09.19 0 0 606

Intelligencs emberek gyűltek itt össze.

Te agyvérzésben fogsz kinyúlni, de én nem kívánom neked, csak azt hiszem.

Arról, hogy ütnél-vernél, egy kollégám története jutott eszembe.

Még középiskolai buli volt, a srácok a vécében dohányoztak. Ő is bement, de csak pisilni és zavarta a füst. Neki is ilyen választékos szókincse van, mint neked és ilyen stílusban oktatta ki a többieket. Erre egy elvetemült dohányzó azt merészelte mondani, hogy "Ha nem tetszik, pisilj az udvaron Pubikám". Erre a hős akkorát behúzott neki, hogy a srác bedöntötte a vécéajtót és beverte a fogát a csészébe, és ki is tört az egyik foga.

Többen hallgattuk ezt a történetet, dohányosok, nem dohányzók vegyesen, de mindenki ledöbbent. Elmondtuk neki, hogy amit csinált az garázdaság és szomorú, hogy nem csak el meri mesélni a bunkóságát, de még büszke is rá.

Törvény szerint akár priusza is lehetne ezért, mert súlyos sérülést okozott és lehetett volna még rosszabb, ha szerencsétlenül veri be a fejét. Mindezt egy igen apró szabálysértés váltotta ki belőle (tiltott helyen dohányzás), amit ráadásul önbíráskodással rendezett.

Te is verekedni akarsz, vagy verekszel is, a dohányosoktól pedig elvárod, hogy a törvényt minden körülmények között tartsák be.

Én egyébként nem gyújtok rá tiltott helyen igen ritka esetek kivételével.

Például Varsóba 3 óra repülővel. Sokszor 3 és fél óra is eltelik a be- és kiszállás között. És a varsói reptéren mindenhol tilos a dohányzás. Sokszor eltelik egy óra, mire megkapom a csomagom és kijutok a reptérről. Ilyenkor el szoktam szívni egy cigit a vécében. Ilyen helyeken feltétlenül ki kellene jelölni dohányzó helyeket, mert hiába toleránsak és törvénytisztelők a dohányosok, de a toleranciának is vannak határai.

Előzmény: oregmedve (605)
oregmedve Creative Commons License 2004.09.19 0 0 605

Az en betegsegem sajnos olyan, hogy minel nagyobb a masik, annal aggresszivebb vagyok. Egy kis nyuzuget minek verjek el?

Kolonben meg menj a picsaba. Dogolj meg vert okadva kinok kozott. Szerencsere nem kell az ilyen tetvekkel mindennap talakoznom, de ha neha igen, hat megint megerositettel, hogy nem erdemes szepen, udvariasan kerni, hanem rogton utni kell :-(((

Előzmény: plus1 (602)
teknokol Creative Commons License 2004.09.19 0 0 604

A KÖZLEKEDÉS HALÁLT OKOZHAT!

AZ ENERGIAFOGYASZTÁS SÚLYOSAN KÁRODITJA AZ ÖN ÉS A KÖRNYEZETÉBEN ÉLŐK EGÉSZSÉGÉT!

A SZOLÁRIUM RÁKOT OKOZHAT!

AZ AUTÓVEZETÉS LASSITJA A VÉR ÁRAMLÁSÁT, ÉS INPOTENCIÁT OKOZHAT!

A HAMBURGERFOGYASZTÁS ELZÁRJA AZ ARTÉRIÁKAT, SZIVROHAMOT ÉS AGYVÉRZÉST OKOZ!

TERHES NŐK SPORTOLÁSA ÁRT A BABÁNAK!

plus1 Creative Commons License 2004.09.18 0 0 603

Még valamit:

" ...és kérlek ne hivatkozz az autókra..."

Miért ne hivatkozzak rá? Százával ölik és nyomorítják meg az embereket.

A balesetek nagy százaléka figyelmetlenség, gyorshajtás és alkohol miatt történik.

Ők már árthatnak mindenkinek és nem csak talán és nem csak 30-40 év alatt, hanem azonnal kinyomják a beled.

A kövér és  a borivó nem árt neked, azt mondod. Őket egyrészt a szenvedélyük miatt soroltam a dohányosok mellé. És azért is, mert tőlük ugyanúgy sajnálhatjátok az orvosi ellátás költségeit. És biztos attól is sajnáljátok, aki saját hibájából rossz gombát szedett, és ki tudja még kitől. Nagyon önző emberek vagytok.

Előzmény: oregmedve (598)
plus1 Creative Commons License 2004.09.18 0 0 602

"...nem csak a bagostol, de  a tudatos kornyezetszennyezotol sem turom el."

Dehogynem tűröd. Mert azokkal nem tudsz mit kezdeni, ezért ha látsz egy nyüzüge dohányost, akkor jól leteremted és máris hősnek érzed magad.

És ha utána gyalogolsz 100 métert pl az Astoriánál csúcsforgalom idején (azaz szinte bármikor), akkor az előzőleg orrodba szálló dohányfüstnél 1000-szer több ártalmas anyagot szippantasz.

Előzmény: oregmedve (596)
ódisz Creative Commons License 2004.09.18 0 0 601
Jól teszed, ha szólsz. Engem például az ital zavar nagyon. Hányingert kapok a szagátol. Még nem szóltam a buszon egy piásnak sem. Ezért inkább biciglin járok újabban. Akkor nem is cigizek.
Előzmény: oregmedve (600)
oregmedve Creative Commons License 2004.09.18 0 0 600
Jovan, eszem a husod, azert meg ugrok a torkodnak. De pl. buszmegallo, etterem (ahol nincs kulonterem a nemdohanyzoknak) stb. olyan tipikus helyek, ahol bagosokkal kell talalkozni, es altalaban le se sz@rjak, hogy masok is ott vannak, amig nem emlekeztetik oket olyanok, mint en...
Előzmény: ódisz (599)
ódisz Creative Commons License 2004.09.18 0 0 599
Ez jó. Én a lakásajtó előtt dohányzom. Azt azonban még neked sem garantálhatom, ha elmegyünk egymás mellett az utcán ,véletlenül nem szívod be a füstömet. Ha ez előfordulna kérlek bocsáss meg!
Előzmény: oregmedve (598)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!