most megy az RTL Klubon a Kabinnyomas c. hatalmas remekmu :) Foszereploje az N81FC. Az elejen lezuhant a gep (megsemmisult), majd keszitettek egy ugyanolyat, ugyanazzal a regisztracioval.
Letezik ilyen, hogy ket kulonbozo gepnek ugyanazt a lajstromjelet adjak?
Gyermekkorom egyik kedvenc könyve: Tadeus H Rolski, Fehér sas kék mezőben. Csak valami mocsok ellopta :) Nem tudjátok honnan lehetne megszerezni? (csak hogy feltárjam a fasiszta múltamat, abban olvastam először a Do 17esekről. :)
volt 1 ausztrál film tegnapelőtt éjjel az M1-en. (Talán Sose add fel c.) Egy sífutócsajról (önéletrajzi regény alapján), aki lebénult 1 balesetben, majd ujra megtanult járni, sőt ppl szaxót szerzett, sőt, később hivtásos műrepülő oktató lett. Egész jó volt. Semmi ködösítés kamuzás a repüléssel kapcsolatban.
Amikor az a film készült, nem is voltak még rendszerben az F18-asok. Martin Sheen még fiatal gyerek volt benne. Meg Kirk Douglas is középkorú. Szóval Tomcat.
1ébként szerintem is a valaha készült egyik legjobb repülős film a Végső visszaszámlálás. Még a Europe együttes is megénekelte. :)
A Pumák földön-égen meghatározó volt. Nem is emlékszem hányszor olvastam el. De volt még egy pár jó könyv: Gátrobbantók, Utolsó ellenség, A hadirepülő, stb.
Film? A Top Gun, de már akkor is zavart a sok baki...
Igazából nem emlékszem jó repülős filmre. Mondjatok valamit. Talán a dokumentumfilmek?
Müller Péter: A madárember (Kvasz András életéről és még sokmimdenről a hőskorból), csak az előbb nem irta ide a lányördög és hátha valaki nem tudja !... nagyon jó ez is!
Az előbbi Bánhidi A.: Pilóta lettem - többek között a Róma2 nevezetű kis 1 személyes sportgép skandináv kalandjáról szól...asszem 5000 km t repült 68 óra alatt egy kb 18 LE-s Gróf Thorotzkai féle magyar motorral!... ha tudjátok olvassátok el ezt is!
Bevallom, hogy nekem is Steff Tibor: Játék az éggel /Révai, 1939./ A VITORLÁZÓREPÜLŐKÖNYV.
Ennél jobb azóta sincs, talán meg kéne próbálni ujból kiadatni..
A TV2-n szerdán "bobasztikus" repülős film lesz. Bombajárat címmel. A reklámban 1 747-esre bombát tesznek. Persze mindez az ósen felett derül ki. Jó kis móka lesz...
Vgyuri: De (ha egy filmről beszélünk), akkor a mattfekete, vörös csillagos F-5 az már fájdalmas volt... (pedig már rég elmúlt az az idő, amikor a MIg-28 /sic!/-at izraeli festésű F-4E-vel kellett eljátszani, mert a ruszki gépek nem voltak hozzáférhetőek)
Habár a tegnapelőtt a csiga 2-en bemutatott "repülősfilm", (a ciméről lemaradtam, nem is tudom) nem a repülésről, hanem az emberi lélek feneketlen mélységeiről szólt, de azért nagy élmény volt, de azért nagy élmény volt látni a NATO, sőt az amcsi légierőben a magyar felségjelű L-39 vadászbombázót, meg a MI-8/MI-24 vegyes köteléket, meg a nem kifejezetten helyretett MIG-29-eseket. De mivel a taszár/kecskeméti nagyhangárban állt és az amcsi pilóta abből szállt ki, tehát azt is meg/kölcsönvehették az USAF-nak. Lassan ők is rájönnek mi a jó. Legfeljebb csak az a sértő a magyar légierőre, hogy egy MI-24 elszalad néhány géppisztolyos rsosszfiutól. (jó, később előszedtek néhány Sztrelát, ami nagy baj, de azután még Matra-kat is, ami már kevésbé veszélyes:-)
Dale Brown király. Bár elszáll néha (MiG-23-ról indítanak R-33 (AA-9) raketát, Szu-22-esről SRAM-et (???) és hasonlók)
Meg Tom Clancy, ja ő nem kifejezetten repülős.
Hahó!
Nálam a kedvenc a Jonathan Livingston a sirály, valamint a Madárember.
Esküszöm, hogy akárhányszor elolvasom Jonathant (évente 2-3 x), mindig ösztönöz arra, hogy többet tanuljak meg a repülésről, hogy fejlődni akarjak.
babydevil