"NEM szavazták meg a lakáshitelt
NEM szavazták meg a családtámogatást
NEM szavazták meg a diákhitelt
NEM szavazták meg a minimálbér- emelés
NEM szavzták meg a nyugdíj emelést --
A Parlamentben.
Ott és akkor, amikor szükség lett volna."
Egy demokráciában az ellenzéknek az a dolga, hogy a kormány előterjesztéseit bírálja.
Ha esetleg -mint az elmult négy évben elvből és sokszor- a jobbító szándékú módosító indítványokat, anélkül, hogy megnéznék miket is tartalmaz (mert csak a kormány elképzelése lehet jó, tévedhetetlen, látnoki, stb. lásd diktatúrák) lesöprik az asztalról Te megszavaznád?
Gondolkozz könyörgöm, a dolgok nem feketék és fehérek !!
duplaful
Ti ezt a szöveget betanuljátok? Ha ötvenszer nem hallotam:"Használd egy kicsit az eszedet, és rájössz, piszokul átvertek! " akkor egyszer sem. Csak tudom mi van körülöttem. Egyébként Vas megyében lakom, a megyeszékhelyen és erre büszke is vagyok. Itt jópárunkat átvert a Viktor. Meg a többi körülöttünk lévő megyét is. ügyes. Kovács Lacinak nem sikerült...sajna
a tökös vidéki gyerek Csá
"Aki NEMmel szavaz a Parlamentben, anak nincs joga bírálni a kampányban! "
Istenem, mi lenne, ha vennél néhány leckét politológiából?
Az ellenzék szerepe a kormány lépéseinek bírálata és alternatívák felmutatása. Ez a dolga. Esetleg arról is tájékozódtál, hogy miért szavaztak ezekre a dolgokra nemmel az ellenzékiek? Vagy csak Orbánt hallgattad a Vaúban?
A szociktól ennél többet kaptál?
Például tejelőkapus autópályákat :)
Ha a szocik kerülnek kormányra, még a valagunkra is gázórát raknak, azután is fizetni kell.
Lila fejű üvöltés után tartom magam a standard operational procedurehoz;
ez csak a fideszes újbeszél legfrissebb gigantikus baromsága.
Kérdés, hogy többet gyűjtenek-e be ezzel a radikalizálódással jobbról,
mint amennyi leszakad balról. Az viszont biztos, hogy az Mszp-szavazókat
mozgósítják vele.
"KOMCSIK FIGYELEM! Ott kint az utcán FORRADALMI volt a hangulat!!!!"
Remek. Legyünk már egy kicsit civilizáltak! Ti komolyan azt akarjátok, hogy egymást lőjük az utcákon???!!! Forradalmat akartok?! Hát ez a demokrácia?! Magyarok egymás ellen?! Az nem Magyar, aki a Magyarokat uszítja egymás ellen!!!
Ahol én dolgozom - nagyon kevesen vagyunk - MIÉP-es szavazó is van, nem tartotta titokban, és kokárdában jár hetek óta. De ezért ő másokat, akik más pártokra szavaztak, nem szid, nem aláz, nem bánt, és őt se senki, még hangos vita sem alakult ki. Megbeszélni is normálisan vagyunk képesek mindent. És együtt kávézunk... Mint, ahogy emberek szoktak...
"Nem akarom a rossz hangulatot, ezért szavazok a FIDESZ-re."
Én dettó, ezért nem szavazok a Fideszre. Attól még mindketten emberek vagyunk :)
" Amúgy a saját munkámból élek, nem vagyok proli, nem várom el, hogy bármely kormány pénzt "adjon" nekem."
Dettó.
" Éppen ezért még elvben sem szimpatikus a Medgyessy kampányfelfogás."
Nekem meg Orbán erős állam, piacot befolyásoló döntések stb. stílusa elfogadhatatlan.
" Én szimplán csak dinamikus, jó hangulatú, nem önbizalomhiányos kormányt akarok, a megélhetése mindenkinek a saját tehetségétől függ."
Én meg olyan kormányt szeretnék, amelyik végzi a dolgát és erről nem értesít házhoz szállított újságban, fizetett hirdetésben stb. Olyan kormányt, ami az önbizalmát nem az ablakon kidobott százmilliókkal illusztrálja, olyan kormányt szeretnék, amelyiknek a vezetőjére nem csapja rá az ajtót Bush, olyan kormányt, aki nem tudja az összes környező országot egy mondattal ellenünk hangolni. Olyan kormányt szeretnék, amelyik nem tud működni ellenzék nélkül, olyan kormányt, amelyik nem árnyékos csatatérnek tekinti a választásokat, ahol az ellenség nyilai eltakarják a napot. Olyan kormányt szeretnék, amelyik nem próbálja velem elhitetni, hogy mindennek vége, ha nem ő folytathatja. Mert semminek sincs vége, csak az ő szolgálatuknak, amit nem szolgálatnak tekintettek :(
De mindezen különbségek ellenére mindketten emberek vagyunk, magyar emberek, akik szeretik a hazájukat és itt próbálnak boldogulni. És én még mindig szeretném hinni, hogy le tudnánk ülni sörözni is gond nélkül.
Mi ezzel a gond? Viktor próbálkozik. Csak azt ne mondd, fordított esetben nem így lenne. Van egy II. forduló. vagy nekem kiesett 2 hét és már minden eldőlt? üdv
NEM szavazták meg a lakáshitelt
NEM szavazták meg a családtámogatást
NEM szavazták meg a diákhitelt
NEM szavazták meg a minimálbér- emelés
NEM szavzták meg a nyugdíj emelést --
A Parlamentben.
Ott és akkor, amikor szükség lett volna.
A kampányban aztán elmondták, hogy ezek az intézkedések jók voltak, de mindez kevés.
Aki NEMmel szavaz a Parlamentben, anak nincs joga bírálni a kampányban!
Az MSZP ezt tette.
Ez itt a lényeg Hapci Benő!
"Mi itt azt látjuk, hogy a vidékieknek vége (egy pár évre), ha a komcsik befutnak...és higgyétek el egy kicsit sem féltünk a választásoktól, most viszont rettentően el vagyunk keseredve. Kukkancsatok rá a választási eredményekre pesten kívül is. Itt már egy kicsit más a helyzet. Rosszabb az arány... ez érdekes nem? Talán ezt érzi a Viktor. Van aki számít rá. többek közt mi is..tudjátok? a vidékiek. Lakunk ám itt is egynéhányan. Üdv. "
amosamos, te tökös vidéki gyerek!
Használd egy kicsit az eszedet, és rájössz, piszokul átvertek! Ha csak nem Alcsúton, vagy néhány szerencsés, fideszes városban laksz, akkor ovitól csak egy rakás szart, meg néhány jó szót kaptál. No meg az olimpia igéretét. Ami ha lenne, azt jelentené, hogy Budapest kapna évi +300 milliárdot, neked meg az jutna, ami a ló lába közt lóg.
Persze, ha ezt akarod, szavazz a Fideszre, és szívj további négy évet.
Kossuth-ot csak ne emlegesd.
Az szdsz gusztustalan módon kampányolt vele a Kossuth család határozott tiltakozása ellenére.
Az szdsz-nek egy szent dolog van: a lóvé
nahát, nem az volt ifjú miniszterelnökünk álma, hogy a magyar tőke váljon meghatározóvá?
áruld már el, miben különbözik a magyar nagytőke bármely más nagytőkétől?
továbbá: mégis hogyan képzelte ezt az egész EU-csatlakozást? EU: en general jöhet, EU-tőke meg maradjon a popóján?
molim,
hidd el, hogy a kovetkezo 4 evben is meg fogsz elni a sajat munkadbol!
Es nem lesz rossz a hangulat, hacsak Te es a hozzad hasonloan gondolkodo allampolgarok nem akarjak majd direkt rosszul erezni magatokat.
Én szombathelyi vagyok. A könyvtárunkat ujjáépitették, és a teret ebböl az alkalombol elnevezték Antall Jozsef térnek. Került egy szobor is a volt miniszterelnökröl. Dávid Ibolya, mint MDF-es leplezte le. Ma ujságcikk a helyi lapban: Az SZDSZ tiltakozik, mert egy olyan emberröl, akiröl a történészek még meg sem állapitották, hogy pozitiv szerepet játszott-e a történelmünkben ostoba dolog szobrot avatni. (Hanko Farago képviselöjelölt)
PIC
Azt mondd meg mi volt demagóg a szövegben?
Persze, hogy nem vagyunk ellenségek!
Ettől még akár sörözhetnénk is...
Csak az a baj, hogy az Ország nyugati felén (nem 1-2 megyében), ahol és is küzdök valahogy fordítva látják az emberek. Vajon miért? Komolyan kérdezem? Üdv
Tudod az a legrémísztőbb, hogy az a helyzet, hogy többen vagyunk akik a baloldalra szavaztak, mégis mi kussolunk. Ha nálunk valakiről kiderül hogy baloldali az azonnal "hazaáruló, nép ellensége, komcsi...". Pedig a mhelyemen 75-25% a baloldaliak aránya. Szórják az átkokat és gyűlölködést szítanak. Pedig barátok voltunk...
Kedves orbán komcsi!
Azt gondolom, hogy kisz titkár orbánotok elvetette a sulykot! Sajnos be kell érnetek a baloldali kormánnyal négy évre. Nem lesz soft hitlerista kövér csurka koala!:-)
"KOMCSIK FIGYELEM! Ott kint az utcán FORRADALMI volt a hangulat!!!!"
Hadd hívjam fel a figyelmedet az alkotmányra. Meg különösen erre a részére:
"2. § (1) A Magyar Köztársaság független, demokratikus jogállam.
(2) A Magyar Köztársaságban minden hatalom a népé, amely a népszuverenitást választott képviselői útján, valamint közvetlenül gyakorolja.
(3) A társadalom egyetlen szervezetének, egyetlen állami szervnek vagy állampolgárnak a tevékenysége sem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetőleg kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és egyben köteles fellépni."