Keresés

Részletes keresés

szalonna Creative Commons License 2002.04.06 0 0 943
Hát, Medgyessy metakommunikációján csak egy megfáradt ember látszott, aki nem bizik magában. Megsajnálta az ember, ahogy nekigyürközött az ötödik-hatodik "Nem tudom"-nak. De hát igaza van, ha nem tudja, miért ne mondja el. Orbánnak könnyű dolga volt, és biztonsági játékkal is nyerni tudott, nem kellett rámennie a magas labdákra sem.

Medgyessyt a háló verte meg.

Előzmény: andzsin (942)
andzsin Creative Commons License 2002.04.06 0 0 942
Nem tudom ti mit néztetek tegnap, de ha csak a metakommunikációt nézem, abban Medgy. nyert, Orbán ide-oda ingázott, lehajtotta a fejét (!) miközben a másik beszélt, nyalogatta a száját, nyújtogatta a nyelvét, rakosgatta a lábát, mi ez ha nem a zavar jele. És látszott, hogy kényelmetlenül érzi magát, menekülni akar, ezért inkább nem mondd zárszót.
Pelikán elvtárs Creative Commons License 2002.04.06 0 0 941
Szerintem egy ilyen vitának a tanulságait meg kell vitatni, elemezni kell. A kampánycsend miatt szorul bele a gondolkodó emberekbe az esti élmény. Most kell rájönnöm, kinek is volt igaza a vita időpontját illetően. Korábban nem tulajdonítottam neki jelentőséget. De sajnos most már ez van.
Előzmény: julianusapostata (925)
Nyomelem Creative Commons License 2002.04.06 0 0 940
M.P. borzalmasan rossz volt, persze lehet, hogy csak a szokásos formáját hozta. Sokszor már sajnáltam szegényt, mert olyan szánalmas volt. A kardonba dőlnék, ha ő lenne Mo. miniszterelnöke.
Hiába sportol rendszeresen, karizma nincsen:-) Egyszerűen nem jön át a mondanivalója, csak a száját tudja harapdálni és néha kényszeredetten mosolyog. Kovács 1000-szer jobb kommunikátor, de még egy Horn Gyula is sokkal vitaképesebb lett volna.
vitger Creative Commons License 2002.04.06 0 0 939
Az iment feltett SZDSZ plakat koronazza meg a part jovokep es pozitiv mondanivalo nelkuli olcso lejaratokampanyat! Gratula. Az mar mas kerdes, hogy durva kampanycsendsertes, nem beszelve eredendo etikatlan csusztatasairol.
A vitat pedig vitathatatlanul Viktor nyerte, Medgyesi pedig a vita vegere mar csupan a Gyaloggalopp Fekete Lovagjara emlekeztetett... tudjatok, levagott kezzel es labbal is azt rikacsolja, no jo, egyezzunk ki egy dontetlenben!
Fidélia Creative Commons License 2002.04.06 0 0 938
Mér nem az eredeti nickedet használod??

Talán kimoderáltak,kedves Új Vendég????

burok Creative Commons License 2002.04.06 0 0 937
Nagyon kimerítette az olvtársakat a vita... :)
Előzmény: HoApO (936)
HoApO Creative Commons License 2002.04.06 0 0 936
Kobor lelekek a neten.
salve
Előzmény: burok (935)
burok Creative Commons License 2002.04.06 0 0 935
bocsi, csak magamban beszélek :)
Előzmény: burok (934)
burok Creative Commons License 2002.04.06 0 0 934
mi ez az őrület a kampánycsenddel?
andresz Creative Commons License 2002.04.06 0 0 932
Sziasztok!

Orbán már nagyon jól beszél, kiokították.
Nála nem az a fő baj, hogy töri a magyart, hanem az, hogy jól hangzó, de értelmetlen dolgokat hablatyol.

Pl. pénteken Sárváron, Szombathelyen és Kőszegen is elmondta (mint mindenhol máshol), hogy ő azt szeretné, ha a polgárok azt mondanák: "minden jóban van valami jó"

Kérlek gondoljatok bele ennek az értelmébe! (Nagy tapsot kapott érte, pedig kapitális baromság)

De ilyen hogyvalóraváljonazemlékezet-ből OV sokat tud. Az érzelmekre játszik, nem az értelemre.
A zárszó helyett említett búcsúszövege egy az egyben az országos kampányítjának egyik fejezete, minden településen elmondja. Én azon lepődtem meg, hogy az először spontánnak tűnő megjegyzések is ugyanúgy hangzanak el mindenhol :(((

Az pedig már bosszantó, hogy szinte sohasem válaszol konkrétan egy kérdésre...

ZR Creative Commons License 2002.04.06 0 0 931
Javaslom, hogy kulturált hangnemben, de azért határozottan kérjük ennek teljesülését...a moderátor is ember, reggel felébred, meglátja mi a dolga és teszi...
Előzmény: Bi_girl (929)
ZR Creative Commons License 2002.04.06 0 0 930
Számomra a vita nagy pillanata az volt, amikor Bárdos átadta a szót a jelölteknek...néma másodpercek...mint akik nem akarnak vitázni...ezt a vitát egyik fél sem akarta, de nem lehetett kihátrálni belőle, csak presztizsveszteség árán...mindkét fél elég intelligens volt ahhoz, hogy ne rántson kardot, hanem inkább arra várt, hogy a másik hibázzon, de akkor sem rúgott bele akkorát, nehogy nagyon sérüljön a status quo...szerintem mindkét tábor fellélegzett a végén...
Bi_girl Creative Commons License 2002.04.06 0 0 929
Nem törölnek itt semmit!!

Az INDEX EGYÉRTELMÜEN VÁLASZTÁSI CSALÁST, TÖRVÉNYSÉRTÉST KÖVET EL!
ERRE JÁTSZIK!
Saját magát járatja le....

Előzmény: ZR (928)
ZR Creative Commons License 2002.04.06 0 0 928
Csatlakozom...javaslom a közvéleménykutatási diagrammok, pol. reklámok törlését...azaz a képi elemeket...
E-Lemér Creative Commons License 2002.04.06 0 0 927
És elnézést mindenkitől a csönd megtöréséért. Én a tegnapi játékfilmet kétszer néztem meg, és győzőtt a pozitív hős. Csak ennyit akartam mondani, azt is halkan, amúgy BGY módra.
E-Lemér Creative Commons License 2002.04.06 0 0 926
Barátom, hát ez lenne a válaszom! És ha jól tudom, az általad feltett, a Metro újságban is megjelent szösszenetért fogják az Szdszt beperelni. Szóval nem baj, ha valaki politikus, csak tartsa meg a hitelét. Amikor az MSZP a szociális biztonság politikáját hírdetve (ezt mára többen elfelejtik!) aljas módon kihasználta a tudatlan emberek nosztalgiáját, és Bokros-csomi lett belőle, miközben a lelkes antikommunista Szdsz benyalt nekik, akkor pl. számomra teljes mértékben elvesztették a hitelüket. Most kb. ugyanez a helyzet, csak még furcsábbá teszi az, hogy egy bankár és vállalkozó (aki ugye eleve nem dolgozik, hanem a pénzét dolgoztatja a "nekem van, hát fizesd meg" alapon) akarja a munka értékét felkarolni, és nem egy valódi szoci. Az, hogy ki a hiteles, és ki nem az, a vitából tökéletesen kiderült. Csak ki kell nyitni a fülünket. Ma már nem lehet a másikon mindenáron fogást keresve politizálni!!!! Még ellenzékben sem, kedves MSZPsek, Szdszesek...
julianusapostata Creative Commons License 2002.04.06 0 0 925
Az INDEXEn ahogy nézem kökemény DURVA KAMPÁNY folyik!

A moderátorok sehol!
Még szdsz reklámanyagok stb megjelenítése is ok?

Mit fog ehhez szólni a választási bizottság?

Ami itt folyik az a kampánycsend DURVA és tudatos megsértése az index részéről!!

Libego Creative Commons License 2002.04.06 0 0 922
"hadd mondjam el azt, hogy én mit szeretnék mondani"

Fő a határozottság!
:-)

Lassú Víz Creative Commons License 2002.04.06 0 0 921
Már töbször leíródott az hogy "maszop". NE!!! A Fidesz elnevezése nagyapám szavajárásában korábban (98 előtt) a "zsidesz" volt. Az egyik gusztustalabb mint a másik. A gyűlölet ilyen szavakkal kezdődik. Nem szűnik meg ha nem mondjuk, de legalább nem fokozódik...
Pelikán elvtárs Creative Commons License 2002.04.06 0 0 920
Az utolsó mondatodat kivéve :-)) mindennel egyetértek. És szerintem ez a korrekt magatartás, nem sárt dobálni, hanem objektíven nézni amit csak lehet, gondolkodni azon, amit látunk, hallunk, megélünk. Köszönöm, hogy megírtad!

Tegnap Kovács megígérte, hogy megpróbálnak véget vetni az árokásásnak. Ma Medgyessy így is tett. A vitát is úgy indította, hogy felsorolt néhányat azon dolgok közül, amire méltán lehet büszke a kormány. És az intézkedések mögött álló szándékot is dícsérte, folyamtosan. Az viszont, hogy vannak nézőpontbeli és prioritásbeli különbségek, az természetes. Azért is ülnek két különböző pártban. És az jó, hogy több párt van.

A vitában sajnos ugyanaz látszott, mint az elmúlt négy évben: az ellenzék megpróbált érvelni, kérdezni. A Fidesz-oldal meg érdemi válaszra sem méltatta. Elfeledkezett arról, hogy a másik oldalon is van szavazótábor, nem is kicsi, körülbelül ugyanakkora. Az ország felét ennyire lenézni, szerintem ez volt a legnagyobb bűne mind Orbánnak, mind egykor Antallnak.

Az árkokat be kéne temetni végre. Összefogni, és együtt építeni. Együtt örülni a sikereknek és együtt keresni a megoldást a problémákra. És álmodni is lehet együtt. Nem kirekeszteni az ország felét, nem kisajátítani azt, ami közös, mind nemzeti kulturális, mind anyagi tekintetben.

Vitázni viszont kell. Konkrét ügyekről, érdemben. Nem magas lóról, nem a másikat teljesen hülyének tartva, nem kizárva a vita minden lehetőségét, megtagadva a vitapartnertől az információkat.

Iszonyú szerintem, hogy barátságok, jó szomszédságok, korrekt munkahelyi, iskolai kapcsolatok mentek, mennek tönkre azért, mert a közszereplők ilyen példát mutatnak.

Én március 15-én elhatároztam, hogy a kokárdát hordom a választásokig. Hogy mégis miért nem tettem? Mert nem szerettem volna azt a látszatot kelteni, hogy jobboldali vagyok. Pártjelvényt pedig nem akartam a kokárda mellé tűzni, mert szerintem a kokárda a nemzeté, és nem tűr pártoskodást.

Szódás, köszönöm, hogy írtál. Menjünk szavazni vasárnap! Nem érdekel, hogy ki győz, csak az acsarkodásnak lenne már vége! Szerinted a Fidesz is tesz az árkok betemetéséért valamit ha győztök?

Előzmény: szódás_love (916)
sony x Creative Commons License 2002.04.06 0 0 919
Orbán úgy lemosta a maszopos miniszterelnök-jelöltet, hogy az már állatkínzásnak minősül.

üdv

Pelikán elvtárs Creative Commons License 2002.04.06 0 0 918
"így van, Orbán nem hibázik.
egy politikus tanuljon meg beszélni. "

Sajnos most nincs nálam a videokazetta, hogy csemegézzek a nem hibázó miniszterelnök nyelvi hibáiból, viszont nyelvészeti elemzést csak akkor készíthetünk, ha rendelkezésünkre áll a forrás, vagy annak hiteles leirata.

Ha kívánod, majd megteszem. De csak a tudományos (nyelvészeti) elemzés céljából. Ugyanis jelentőséget nem tulajdonítok neki. Élő beszéd közben hibákat mindenki vét. Véletlenül mindenki, szándékosan pedig akkor, ha a nyelvi hibával valami hatást kíván elérni a nyelv használója. Gondoljunk csak a költőkre, írókra, akik szándékosan rúgnak fel nyelvi szabályokat! Ez most egy vita volt, élőszavas. Betanult szövegben nehezebb hibázni.

De ennek érdemi jelentősége nincs.

Előzmény: kokashu (907)
szódás_love Creative Commons License 2002.04.06 0 0 916
Ez a kampánycsendezés itt, a fórumban tök hülyeség. Holnap a sörözőben is rámszólnak, ha megnyikkanok e tárgykörben a haverjaimmal mondjuk?
Ha kiteszem a pártjelvényemet, ami nincs, mert nem vagyok tag sehol, és odamegyek a vendégekhez és győzködöm őket, az kampány. De itt és így... Szóval ezt a műhisztis kampánycsöndes feltünősködést el lehetne már felejteni.
A vita?

Orbán az első két témakörnél igazából sem köpni, sem nyelni nem tudott. Ez annyira világos volt és egyértelmű, hogy ihaj... Fidesz szavazóként izzadt tenyérrel markolásztam a karfát a fotelban, annyira nehezen indult a szekér. A fele környékére mászott ki a csávákból úgyahogy, bár azt is tulzás lenne állítnai, hogy addig a pályán sem volt. Medgyessy jóval többet hozott az első felében a műsornak a tőle vártaktól, Orbán pedig felszínesebb, kicsit megkerülősebb, terelősebb arcát mutatta. Ezekkel a szociális kedvezményes dolgokkal nem igazán tudott mit kezdeni, olyan hatásos és látványos válaszai nem voltak, mint amilyen hatásosak és húsbavágó-szerűek maguk a kérdések és a szembesítések voltak. harmatos volt Viki.
Aztán a felétől izmosodott be egy kicsit, az utolsó harmadra pedig tán fölé is nőtt ellenfelének. Poénjai jók voltak, némelyik nagyon ült (a mogyorós-dinnyésen Medgyessy is csak mulatni tudott pl., aztán elismerte, hogy ez találtsüllyedt), látszott, az ekkor felmerülő témakörökben inkább otthon van. Fölénybe csak ekkor tudott kerülni. Ami némileg meglepő, hiszen mindenki sima meccset várt az alásaccolttal szemben. Aki az elején amúgy nagyon ügyesen leszögezte, hogy nem egy fogalmazóbajnok, így a nagy "dumákat" ne is tőle várják.
Összességében tehát, és talán azért is, mert ennél kevesebbett vártunk tőle és Orbántól többet, Medgyessyé a babér. De döntetlent is szavazhatnánk akár, nagy bakot akkor sem lőnénk.
A lényeg az, hogy 2 embert lássunk egy-egy ilyen vita alkalmával és ne a kedvencünket és a halálos ellenségünk emberét.
Reálisan csak így tudunk a dologhoz közelíteni.
Viszonyuljunk ekként, holnap meg szavazzunk a Fideszre!
:)

Törölt nick Creative Commons License 2002.04.06 0 0 915
Szép jó éjszakát mindenkinek akárhova is fog szavazni holnap:-)
hicskok Creative Commons License 2002.04.06 0 0 914
Te ezt komolyan gondolod? Tényleg elhiszed, hogy Péter két Ő-betű között ellenzékbe vágta a Viktort?
Előzmény: czcz (910)
Pelikán elvtárs Creative Commons License 2002.04.06 0 0 913
Az SZDSZ-szavazók egy jelentős része(természetesen ez csak egy rész!) értelmiségi, vagy olyan környezetben mozog. Ezért aztán önálló gondolkodásra is képes, és észreveszi, hogy Medgyessy nem véletlenül elsősorban a mezőgazdaságból élők, a nyugdíjasok, a kisfizetésű diplomások problémáit feszegette. Az SZDSZ fentebb jellemzett szavazóinak egy jelentős része számára rögvest feltűnt, hogy Medgyessy becsempészte a MIÉP-FKgP állandó sirámát "a magyar föld nem eladó", sőt, szóvá tette, hogy a Fidesz nem tett meg eleget a magyar föld védelmére. Lehet, hogy a csúnya internacionalista zsidóliberális SZDSZ-szavazóknak ez nem tetszik, de akkor is feltehetően belátják, hogy csak ilyen érvekkel lehet esetleg betemetni azokat a bizonyos árkokat, szavazókat elhalászni a túlpartról.

Akikkel én együtt néztem a vitát, azok javarészt az SZDSZ és az MSZP között hezitáltak. Többségük persze most is hezitál. Én például még jobban, mert eddig az SZDSZ-re szerettem volna szavazni. És most is. De félek elherdálni a voksomat. Féltem Medgyessytől. Most már kevésbé félek. Valószínűleg csak a fülkében fogok majd végleg dönteni.

Előzmény: azopi (902)
azopi Creative Commons License 2002.04.06 0 0 912
Igen, de a politikusok mióta intelligens emberek? :) Vagyis ha azok is, ezt gyakran igen ügyesen titkolják, különösen kampány során. Intelligens viselkedéssel a magyarországi politikában nem lehet érvényesülni, ez már soxor bebizonyosodott.
Előzmény: Törölt nick (906)
kokashu Creative Commons License 2002.04.06 0 0 911
:))
Orbán előtte jobban beszélt szerintem
Előzmény: noanswer (908)
czcz Creative Commons License 2002.04.06 0 0 910
Szegény Ovi! Persze, ha nem madarak kérdezik,(Hollo, Kondor) akkor, neki annyi! Ellenzékben talán bizhatunk benne!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!