Minden szurkolo mas es mas,minden taboron belul vannak kulonbozo csoportok,egyfajta szurkolotipussal nem szabad azonositani ill. behatarolni mindenkit,szoval ez eleg nagy hulyeseg.
Innen Europabol nehezebb kovetni a brazil vagy az argentin esemenyeket,ettol fuggetlenul nyilvanvalo,h Adrianonak es Ronaldonak semmi keresnivaloja a keretben,szerencsere Dunga se ,,nevekbol" akar megelni,hanem focizni szeretne ugy ahogy illik.
Nézz át mondjuk az argentínok topicjába. Az ottani rendszeres hozzászólók közül tanulmányozd át mondjuk Szponzor és Castroman (korábban CommandanteCheGuevara) hozzászólásait, de említhetnék rajtuk kívül mást is. Na, ők igazi argentín szurkolók, naprakészek, még az argentín élvonallal kapcsolatban is képben vannak, és olyan tizenéves srácok neveikkel dobálóznak - főleg Castroman - hogy csak ámulok. Hát, valahogy így képzelek el én egy szurkolót, aki él-hal a csapatáért.
És lehet, hogy én gondolom rosszul, de egy magát brazil szurkolónak valló embernek fejből kéne köpnie, hogy Pelé és Zico hány évesek:
Rosszul gondolod. Attól mert nem tudom ki mikor és melyik napon született, hányas lába van, és csalja-e a nejét, attól még én is lehetek brazil drukker. Nem tudom milyen jogon érzed, hogy te vagy itt a Jani, de kicsit unom már okoskodásodat!
Egyébként elpolemizálhatunk mi itt akármeddig is, a döntés akkor is Dunga kezében van, minden az ő felelősége. Más kérdés, hogy én maximálisan osztom a válogatási szisztémáját, és az is tény, hogy az eddigi eredmények igazolják az elveit.
Ha ennyire felületesen ismered csak a jelenlegi brazil éljátékosok helyzetét, akkor nagyon kár belekontárkodni: attól, hogy Adriano tavaly gólkirály és legjobb játékos volt a Konföd.kupán, még igaz rá, hogy jelenleg nemcsak az Inter kezdőjébe nem fér be, de még a keretből is kirakták, és hazaküldték Brazíliába, hogy ott kúrálgassa a lelkisebeit. Ez nem így működik, hogy pár évvel ezelőtt ki mit csinált, most kell produkálni. Lehet, hogy nem tudod, és nehezen hihető, de az a Túlio, aki nem oly régen Újpesten bohóckodott fél évig, az a BRAZIL VÁLOGATOTT HÁZI GÓLKIRÁLYA volt 1995-ben 15 meccs/10 gól produktummal, és Copa América ezüstérmes. Két évvel később gyakorlatilag azt sem tudták, hogy merre tengődik. És lehet, hogy én gondolom rosszul, de egy magát brazil szurkolónak valló embernek fejből kéne köpnie, hogy Pelé és Zico hány évesek: előbbi 1940.Október 23-án született, tehát 66 éves, Zico pedig 1953.március 3-án, vagyis 53 esztendős. De lehet, hogy nagyon tudsz valamit, mert ha a kettőt átlagoljuk, azt pont majdnem 60.
30 évesen az ember még nem öreg. Azért mert sérült volt, és műtötték, és nem kap játék lehetőséget, az nem az ő hibája. Ha engednék játszani, akkor lenne teljesítmény is. Adriano meg fiatal, de hogy hogyan játszik, azt nem tudom, mert az olasz foci nem nagyon érdekel. De azért a Konföd kupán még is csak gól király lett, és az nem évekkel ezelőtt volt.
Már ne haragudj, de mi a túróért kellene őket behívni? Ronaldo sehol, Adriano még ott sem! Csak a nevük alapján ne legyenek ott. Ronaldót meg egyébként is el kell felejteni. De ÖRÖKRE!!! Vége, leáldozott, kiöregedett. Vagy ilyen alapon hívjuk be Pelét és Zicot is, mert mekkora játékosok voltak régen. Csak azt nem tudom, hogy Vágner Love miért nincs behívva. Azt mondták sérült, de szerdán ugye játszott az Arsenal ellen, a múlt hét végén pedig az ő két góljával nyert a bajnokságban a CSZKA.
Belletti két "kihagyhatatlan" gólpasszt adott az utolsó meccsén (egyiket azért Guddy kihagyta...), az általad említett Naldo is gólveszélyes az utóbbi időben, Lucio meg kettőt lőtt legutóbb (igaz a saját kapujába).
VÉDEKEZŐ KÖZÉPPÁLYÁSOK: Dudu Céarense (CSZKA Moskva), Edmílson (FC Barcelona), Fernando (Girondins Bordeaux - "félig" újonc, volt már kerettag, tagja volt a 2001-es Copa Américán (le)szereplő gárda keretének, de nem játszott még a válogatottban, alapember volt a 2001-es Junior VB-n negyeddöntős csapatnak,1981-es születésű), Gilberto Silva (Arsenal)
TÁMADÓ KÖZÉPPÁLYÁSOK: Daniel Carvalho (CSZKA Moskva), Diego (Werder Bremen), Elano (Sahtar Doneck), Kaká (AC Milan), Ronaldinho (FC Barcelona)
Igazából csak Ricardo Oliveira behívását nem értem, bár az igaz, hogy eléggé meg vagyunk szorulva most csatárokból: Fred és Vágner Love megsérültek, Adriano maga alatt van. De mondjuk ki lehetett volna próbálni Fernando Baianot a Celtaból, vagy egy sihedert a hazai ligából. És egy picit Naldo behívására is számítottam a Werderből, Diegohoz hasonlóan neki is nagyon megy jelenleg. De sebaj, jó kis keret ez.
Kösz Szponzor a Dungáról szóló elismerésedet, én nagyon örülök az eddigi munkájának, remélem a folytatás is hasonlóan sikeres lesz. Apropó folytatás: a következő meccset november 11-én játszuk majd egy később kijelölendő csapattal és helyszínen (gyanítom, hogy egy akkor szabadnapos európai gárda ellen), majd november 15-én Bernben Svájc következik!
Egy ilyen sikeres ecuadori VB-szereplés után komoly újságírók és szakértők, a futball történéseit követő szurkolók nem fognak fanyalogni. Egy Ecuador ellen semleges pályán elért győzelmet egyetlen válogatottnak sem kell megmagyarázni. Legalábbis szerintem.
Bár augusztus elején igazából nem hittem benne, de Dunga jó úton jár.
Persze, hogy jó eredmény, a mai Ecuador gárdája már nem az, amelyik 5-10 éve Venezuela mellett - ha nem magaslaton játszottak - Dél-Amerika pofozógépe volt (93-ban hazai pályán 4-0 ellenük, 97-ben ugyancsak otthon 4-2, majd 98-ban semleges pályán 5-1),ám ismerve a brazil focit körülvevő elvárásokat, már látom előre a fanyalgást, hogy a 10 emberrel játszó Ecuadort csak vért izzadva, 0-1-ről fordítva tudtuk legyőzni.
Megvan az újabb győzelem, igaz eléggé nyögvenyelősre sikeredett:
Brazília - Ecuador 2-1 (1-1)
Gsz.: Borja 23., 0-1, Fred 44., 1-1, Kaká 73., 2-1
Ha jól értelmeztem a portugál nyelvű tudósítást, 1-0-ás eredménynél egy ecuadori játékost kiállítottak. Ez nem biztos, eléggé nulla a portugál nyelvtudásom. Ha ez igaz, akkor még inkább kínosabb a soványka eredmény.
Az összeállítás: Gomes - Maicon, Lúcio, Juan, Adriano Correia - Dudu Céarense, Gilberto Silva, Elano, Kaká - Fred, Robinho
Köszönöm a megelőlegezett bizalmat, igyekszem majd meghálálni! Egyébként tényleg ez az egyik nagy álmom, hogy ezt a teljes statisztikát 1914-től napjainkig elkészítsem!
Az a baj a Brazíliában készült statisztikákkal, hogy a legtöbbször tojnak még a FIFA szabályaira is. Pelé esetében például beszámítanak egy 1969-es meccset, amikor a brazilok ellenfele az első ízben összeállított világválogatott volt. De sajnos nem csak ez az egyetlen buktató: van jó pár olyan meccs, amelyet a brazil szövetség és FIFA is hivatalosnak minősít, de az ellenfél szövetsége nem. (most kapásból két ilyen meccs jut eszembe: a románok elleni 1991-es és 1995-ös) De pl. a brazilok - nem igazán értem, hogy milyen megfontolásból - nem tekintik hivatalosnak az 1996-os és a 2003-as Gold Cupon szereplő csapat eredményeit, mert ezeken az aktuális olimpiai válogatott játszott! És? Mindenki tudja, hogy ez CONCACAF térség kontinensbajnoksága, vagyis ennél hivatalosabb esemény nem igazán kell! Hidd el, párszor nekiszaladtam már egy tökéletesen teljes statisztika összeállításának, hát valóban nem egyszerű! De nem adom fel, 2014-re, amikor 100 éves lesz a szövetség, meg fogom csinálni, HIBÁTLANUL!
A különbség az a kettő között, hogy nem hivatalos meccsen a pályáralépés és a gólok sem számítanak, tehát a négy gólszerző is elesett attól, hogy válogatott góljainak számát gyarapítsa. Éppen az ilyenek miatt annyira nehéz megmondani, hogy Pelének vagy éppen Romariónak mennyi válogatott színekben lőtt gólja is van összesen. Most majd Kakával vagy Rafael Sobis-szal kapcsolatban is lehet ilyenekről vitázni.
Most olvasom több brazil oldalon is, hogy a szombati meccset nem a kuvaiti válogatott, hanem az al-Kuwait nevű csapat ellen játszottuk, vagyis nem hivatalos mérkőzésről van szó! Így viszont már én sem értem, hogy miért kellett ez a meccs! Na, mindegy...
Tegnap este barátságos (pénzszerző) meccsen 2-0-ás félidő után 4-0-ra nyertünk Kuvait ellen.
Gólszerzők: Rafael Sóbis, Robinho, Daniel Carvalho és Kaká
A kezdőcsapat így nézett ki: Hélton - Maicon, Luisao, Alex, Marcelo - Dudu Céarense, Mineiro, Elano, Ronaldinho - Robinho, Rafael Sóbis
Csereként pályára lépett: Daniel Alves, Adriano Correia, Lucas, Gilberto Silva, Daniel Carvalho, Kaká, Fred és Vágner Love
Kedden Stockholmban Ecuador ellen játszunk.
Ui.: valaki írta, hogy mi értelme van ilyen arab csapatok ellen játszani, és vajon Dunga is ilyen lekvár csapatok ellen fog-e játszani? Nos, egyrészt tudjuk, hogy a pénz az értelme, másrészről ezt a meccset már korábban, még Parreira ideje alatt lekötötték, harmadrészt pedig szerintem Dunga fog kérni nívós gárdákat is ellenfélnek, azonban évente egy ilyen pénzes meccs lehet, hogy ezután is lesz majd.