Keresés

Részletes keresés

logoped Creative Commons License 2002.03.01 0 0 773
SZAVAZZ A CENTRUMRA,
ha nem jó akkor az SZDSZre vagy az MSZPre,
ha ezek sem jók akkor legfeljebbb a kisgazdákra.
DE SEMMI ESTRE SEM A FIDESZRE VAGY A MIÉPRE!
A FIDESZ ÉS A MIÉP FASIZÁLÓDIK! Erre bizonyíték a Terror Háza megnyitója, ahol egy olyan versidézet volt olvasható, melynek költője HITLERnek is írt behódoló verset.
premiscuous Creative Commons License 2002.03.01 0 0 772
Olvastad?
A poén az, hogy nem egy ígérethalmaz, konrétan beszélnek a "megszorításokról" is. Hát igen ők tudtak válaszolni rá mert egy meglévő programból csak ki kellett másolni a válaszokat. A többiek gondolom még gondolkodnak mert a kérdések nagyon jók és pragmatikusak. Gratuláció a kérdőív összeállítójának is.
premiscuous Creative Commons License 2002.03.01 0 0 771
szerintem az idén erre nálunk nem kerül sor. ez egyébként megtörtént az mdf-fel 8 évvel ezelőtt. de szerintem ezeknek a stabil bázisuk meg fog maradni. egyébként 4 évvel ezelőtt én is a fidesz lufi kipukkanásáról beszétem, de ilyen jó pályára állított gazdasággal irtózatosan pofátlan és nagyon durva dolgot kellett volna művelni, hogy elkergessék őket.
Előzmény: Törölt nick (769)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.01 0 0 769
Ott nem nagyon közvéleménykutatnak, nincs ekkora jelentősége a választásoknak, mert sokkal erősebb az önkormányzatiság. Azért volt kanadai viszonyok közt szokatlan, hogy a korrupció eluralkodott, ez okozta a bukásukat. De ott is van egy MIÉP-hez hasonló jobboldali radikális párt a Reform Party. Korábban is kellett kiírni a választásokat fél évvel, mert elvesztették a támogatottságukat
New Democratic Party volt a nevük, és Bob Rae volt a vezetőjük, ill az ontario tartományi miniszterelnök neve.

Ez is egy fiatal korosztályos párt volt, pár éves múlttal, és biankó csekket adtak nekik a szavazók, amit vissza is vettek.

Előzmény: premiscuous (768)
premiscuous Creative Commons License 2002.03.01 0 0 768
én a miép és az szdsz helyét felcserélném.
tehát 3. szdsz, 4. miép (30%-os valószínűséggel, hogy meglesz az 5%-os határ).

Patikus!

a kanadai bukás előtt is olyan jó volt a közv. kutatás eredménye annak a pártnak?

Előzmény: kvantum (766)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.01 0 0 767
Ki fog pukkadni a Fityesz lufi, meglásd!!

bent lesz még a Centrum, Tojó bácsi is, és akkor könnyen

Előzmény: kvantum (766)
kvantum Creative Commons License 2002.03.01 0 0 766
...de szép is lenne:-)))
Sajnos nem valószínű.
Az én tippem:

maszop
fizess
miép
szdsz
---
..és hogy ebből hogy lesz kormányunk?
..és milyen???

Előzmény: Törölt nick (765)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.01 0 0 765
Jóhogy! Csak a hülye nem látja, meg aki nem akarja észrevenni!

Kiválthatom ezzel a mondásommal, a jobbos kartácsak anyázását, de szerintem, óriási FMPP-MDF, bukta lesz. Senki nem hiszi nekem, de a legjobb esetben, 4-ikként futnak be. Átéltem már egy ilyet Kanadában, 90-94-közt, ahol Ontario tartomány parlamentjébe egy a FMPP-hez hasonló párt jutott be, 80% fölöti eredménnyel, majd 94-ben, be se került!, Igy hálálták meg szavazói, 4 éves munkájukat, ami nagyjából ilyen volt mint a mi fityeszünk itthon.

tehát:
MSZP
SZDSZ
MIÉP
az első 3-ban

A Centrum meg biztos befutó

Előzmény: logoped (763)
logoped Creative Commons License 2002.03.01 0 0 764
Akkor igaz az az állítás, mely szerint a FIDESZ nem más mint a XX.-XXI. sz. nagy gazdasági lenyúlása politikai köntösben.
Előzmény: Törölt nick (761)
logoped Creative Commons License 2002.03.01 0 0 763
Tehát igaz az az állítás, miszerint a FIDESZ nem más mint a XX.-XXI. sz. nagy gazdasági lenyúlása politikai köntösben?
Előzmény: Törölt nick (761)
logoped Creative Commons License 2002.03.01 0 0 762
OV díszdoktori indoklásában ezért szerepelhet a klasszikus liberális értékek támogatása indoklás?
Előzmény: Santoro (755)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.01 0 0 761
Most február elején, együtt voltam nyaralni, egy kormánypárti, de kormánytól független, kormánytanácsadó emberkével, akire azért figyeltem föl, mert buzgón olvasta napozás közben a Viktor c., könyvet. (Egy amerikai befektetési alap, magyarországi képviselője egyben)

Tőle tudom, hogy 98-ban, amikor nyert a Fidesz, és kitárultak, a titkos iratok előttük, rájöttek, hogy privatizáción már nem építenek klientúrát. Nincs más választás, direktben kell lenyúlni a költségvetési pénzeket, azaz az adóforintjainkat. Persze ezt előbb el, majd ki kell venni a költségvetésből. Az elvételek történtek, árbefagyasztással, (gyógyszer, gáz, stb), meg egyéb találékony, útépítéssel, autópályával, nem akarom sorolni, a kivételekhez meg "átalakították" a Fejlesztési bankot!
Ilyen egyszerű a Fityesz klientúra építése.
A sok kis nacionalizmussal, kommunistázással feltüzelt, demagógiára érzékeny, jobbos, pedig adja nekik a támogatottságot! (tartja nekik a gyertyát)

Ja! Megerősítette, hogy focizás is szokott lenni a parlamentben.

Előzmény: premiscuous (758)
logoped Creative Commons License 2002.03.01 0 0 760
A tandíjhoz még hozzátennék annyit, hogy azt ugyan megszűntették, de az ösztöndíjat meg ugyanannyival csökkentették. Mit adtak ezzel?
Előzmény: premiscuous (759)
premiscuous Creative Commons License 2002.03.01 0 0 759
részben egyetértek veled, amit leírtál tökéletesen igaz. annyit viszont meg kell említeni, hogy a szociális intézkedései kimondottan jobboldaliak. Egy szűk jómódú "polgári" réteg többletfogyasztását-vagyongyarapítását szolgálja mindenki részbeni adócsökkentése és a felzárkóztatandók és szegények támogatása helyett.
amit az oktatással csináltak az is kifejezetten liberális, miszerint a költségeket (tankönyv, koli stb) megfizettetik a diákokkal így sokkal több pénzt vesznek ki a zsebükből mint a sokat hangoztatott tandíj, de esélyt adnak (diákhitel) így mindenki tanulhat. Ez az intézkedésük kifejezetten tetszik, csak nem kellett volna hazudni és a diákok megmentőjeként beállítani magukat.
Előzmény: Törölt nick (757)
premiscuous Creative Commons License 2002.03.01 0 0 758
teljesen igaz. ha az állam kevesebb pénzen élősködik kevesebb jut lopásra. nem hiszem, hogy lenne olyan, hogy leveszik akkor is. A fidesznek szerintem ez a nagy központosító-országépítő imázs azért is jó, mert fantasztikus alkalom arra, hogy a nem létező gazdasági klientúráját kiépítse. És a klientúrát kiépíteni (fidesz) sokkal többe kerül az állampolgároknak mint azt fenntartani (mszp).
Előzmény: Törölt nick (756)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.01 0 0 757
Ide vezet a cimkézés.:-)

Az MSZP-SZDSZ koalíció, messze jobboldalibb politikát folytatott főként a gazdaságpolitikában, mint a mostani, mely jobboldali-nemzeti mázba burkolja, baloldali-bolsevista, a gazdaságban, pedig a növekvő állami beavatkozást szorgalmazó, polgári kormányunk!

Előzmény: Santoro (755)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.01 0 0 756
Egy agyament 5letem támadt, a "mindenki lop" kapcsán.

Az este valamelyik TV-n, azt hallottam a Szadesztől, hogy a pénz az állampolgárok zsebében van a legjobb helyen, mondták ezt az adócsökkentés szükségessége kapcsán.

Az jutott eszembe, ha jóval kevesebb pénz folyik be a költségvetésbe, tényleg és igazán csak az állami feladatok ellátására, akkor kevesebb maradna ellopni?! Vagy a politikusok akkor is ellopnák, ami szerintük "jár nekik"? Még olyan áron is, hogy mondjuk nem jut pénz bürokráciára, eü-re, stb.?

És ha az önkormányzatoknál valóban több maradhatna, a kispolitikusok is ellopnák? Dacára, hogy kisközösségükben szem előtt vannak, és nehéz titkolni bármit is?

Előzmény: premiscuous (754)
Santoro Creative Commons License 2002.03.01 0 0 755
Én úgy gondolom ha valaki liberális akkor jobb oldali is, mert a liberalizmus magában hordozza
a jobboldaliságot. Ez Magyarországon is így volt 1994-ig. Az MSZP -SZDSZ koalíció után a liberális párt bal liberális lett és ezt valahogy nem értem.
Valaki megfejtené nekem ezt.
Kösz.
Előzmény: premiscuous (752)
premiscuous Creative Commons License 2002.03.01 0 0 754
Nem igazán ezekre szoktam felkapni a vizet. Az ilyenek meg Edvárd féle embereken csak nevetek. Azok akikre igazán felkapja az ember a vizet az tipikusan Mercurius meg VPéter néven futnak akik valami borzasztó demagóg módon próbálják szociálisan igazságosnak beállítani a jómódúak hízlalását meg csak a bal mocskait észlelik ahelyett, hogy kimondanák, hogy mindenki lop (csak van aki hagyja kivizsgálni és van aki nem) meg hogy egyetlen érv a fidesz melletti szavazásra az, hogy hízlalnak ha jómódú vagy.
Előzmény: logoped (753)
logoped Creative Commons License 2002.03.01 0 0 753
Ne kapd fel a vizet, provokál!
Erre telik a felheccelt agyából. Nem több állítom 20 évnél, nincs tapasztalata csak az elferdített történelemkönyv meg a demagógia beszél a fejéből. De jó hazafi módjára azért magyar termék helyett csupa ADIDAS meg NIKE holmiban űl be esténként egy multiplexbe.
Előzmény: premiscuous (749)
premiscuous Creative Commons License 2002.03.01 0 0 752
Én beállítottságomat tekintve liberális vagyok, de tényleg örülnék ha lenne egy normális demokratikus játékszabályokat betartó jobboldali értékeket valló párt. Erre most tényleg a centrummal van esély, nem pedig a tekintélyelvű, mérhetetlenül korrupt, szélsőségekkel koketáló Fideszben.
Ezért tényleg fidesz helyett centrum.
Előzmény: logoped (751)
logoped Creative Commons License 2002.03.01 0 0 751
Én meg azt mondom épeszű normális ember a Fidesz helyett választja a CENTRUMot. Nem sértésnek szánom, de itt szerepel a hírek közt, hogy kormányrendelettel akarják Stumpfot mentesíteni a felelősség alól. A hír pedig:"Az MFB csődtömeget vesz". Érdemes elolvasni jobbosoknak is, mert ha a hír igaz, akkor demokráciáról ne beszéljen nekem senki jobbról. A hírből számomra az következik, hogy lehet felelősségre vonás nélkül hűtlen kezelni.
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.01 0 0 750
Titeket
Előzmény: Falka (748)
premiscuous Creative Commons License 2002.03.01 0 0 749
másolj be légyszíves legalább egyetlen hozzászólást, mert sehol sem találok tényszerű, programtézisek alapján levezetett logikus magyarázatot, mindig csak ezt a már megmondtuk stílust!
Előzmény: Falka (747)
Falka Creative Commons License 2002.03.01 0 0 748
Ultraliberális szélsőség. Mit nem értesz édes egy komám?
Előzmény: Törölt nick (746)
Falka Creative Commons License 2002.03.01 0 0 747
Mi meg már ezersze elmondtuk...
Előzmény: premiscuous (745)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.01 0 0 746
Nem tudom, egy baloldali liberális párt miért lenne szélsőséges?? Ha azt mundod ultraliberális, az talán jobban fedi a valóságot!

Előzmény: Falka (743)
premiscuous Creative Commons License 2002.03.01 0 0 745
mitől szélsőséges a szadesz?
ezt már ezerszer kérdeztem de konkrét válasza senkinek sem volt. te talán...
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.01 0 0 744
Csak azon morfondíroztam, hogy ha Centrum nem jut be, akkor az SZDSZ is kisebb párt lesz, mert a nagyoké lesz a töredékszavazat.

Nanáá, hogy a CENTRUMRA!! Csak jó lenne, ha a Szadesz, balról, szintén bejönne a centrumba. Azért az érdekes, hogy ezt Demszky ismerte föl, (egyenlő távolságtartás), de ő egy megosztó személyiség, viszont hatalmi centrum a Szadeszben.

Kuncze Gábor integrálós személyiség, viszont ő inkább a Szadesz "arca", úgy gondolom nem gatalmi tényező a Szadeszon belül.
Egyszóval, van gondom!

Végignézve a különféle topic-okat, hogy szavazz erre, szavazz arra, ez helyett meg az helyett, eszembejuttatott egy ötletet!

SZAVAZZ BÁRkIRE A fmpp-mdf HELYETT!

Szerintem 7párti parlament lesz!!

Falka Creative Commons License 2002.02.28 0 0 743
Most ne haragudj de mi értelme van az SZDSZ-t ejutattni? A topiknyitónak igaza van: Az SZDSZ már eljátszotta a bizalmunkat a Centrum még nem. Talán nem is fogja. A választás egyértelmű: a szélsőség helyett a centrumra kell szavazni!
Előzmény: Törölt nick (742)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!