SZAVAZZ A CENTRUMRA,
ha nem jó akkor az SZDSZre vagy az MSZPre,
ha ezek sem jók akkor legfeljebbb a kisgazdákra.
DE SEMMI ESTRE SEM A FIDESZRE VAGY A MIÉPRE!
A FIDESZ ÉS A MIÉP FASIZÁLÓDIK! Erre bizonyíték a Terror Háza megnyitója, ahol egy olyan versidézet volt olvasható, melynek költője HITLERnek is írt behódoló verset.
Olvastad?
A poén az, hogy nem egy ígérethalmaz, konrétan beszélnek a "megszorításokról" is. Hát igen ők tudtak válaszolni rá mert egy meglévő programból csak ki kellett másolni a válaszokat. A többiek gondolom még gondolkodnak mert a kérdések nagyon jók és pragmatikusak. Gratuláció a kérdőív összeállítójának is.
szerintem az idén erre nálunk nem kerül sor. ez egyébként megtörtént az mdf-fel 8 évvel ezelőtt. de szerintem ezeknek a stabil bázisuk meg fog maradni. egyébként 4 évvel ezelőtt én is a fidesz lufi kipukkanásáról beszétem, de ilyen jó pályára állított gazdasággal irtózatosan pofátlan és nagyon durva dolgot kellett volna művelni, hogy elkergessék őket.
Ott nem nagyon közvéleménykutatnak, nincs ekkora jelentősége a választásoknak, mert sokkal erősebb az önkormányzatiság. Azért volt kanadai viszonyok közt szokatlan, hogy a korrupció eluralkodott, ez okozta a bukásukat. De ott is van egy MIÉP-hez hasonló jobboldali radikális párt a Reform Party. Korábban is kellett kiírni a választásokat fél évvel, mert elvesztették a támogatottságukat
New Democratic Party volt a nevük, és Bob Rae volt a vezetőjük, ill az ontario tartományi miniszterelnök neve.
Ez is egy fiatal korosztályos párt volt, pár éves múlttal, és biankó csekket adtak nekik a szavazók, amit vissza is vettek.
Jóhogy! Csak a hülye nem látja, meg aki nem akarja észrevenni!
Kiválthatom ezzel a mondásommal, a jobbos kartácsak anyázását, de szerintem, óriási FMPP-MDF, bukta lesz. Senki nem hiszi nekem, de a legjobb esetben, 4-ikként futnak be. Átéltem már egy ilyet Kanadában, 90-94-közt, ahol Ontario tartomány parlamentjébe egy a FMPP-hez hasonló párt jutott be, 80% fölöti eredménnyel, majd 94-ben, be se került!, Igy hálálták meg szavazói, 4 éves munkájukat, ami nagyjából ilyen volt mint a mi fityeszünk itthon.
Most február elején, együtt voltam nyaralni, egy kormánypárti, de kormánytól független, kormánytanácsadó emberkével, akire azért figyeltem föl, mert buzgón olvasta napozás közben a Viktor c., könyvet. (Egy amerikai befektetési alap, magyarországi képviselője egyben)
Tőle tudom, hogy 98-ban, amikor nyert a Fidesz, és kitárultak, a titkos iratok előttük, rájöttek, hogy privatizáción már nem építenek klientúrát. Nincs más választás, direktben kell lenyúlni a költségvetési pénzeket, azaz az adóforintjainkat. Persze ezt előbb el, majd ki kell venni a költségvetésből. Az elvételek történtek, árbefagyasztással, (gyógyszer, gáz, stb), meg egyéb találékony, útépítéssel, autópályával, nem akarom sorolni, a kivételekhez meg "átalakították" a Fejlesztési bankot!
Ilyen egyszerű a Fityesz klientúra építése.
A sok kis nacionalizmussal, kommunistázással feltüzelt, demagógiára érzékeny, jobbos, pedig adja nekik a támogatottságot! (tartja nekik a gyertyát)
Ja! Megerősítette, hogy focizás is szokott lenni a parlamentben.
részben egyetértek veled, amit leírtál tökéletesen igaz. annyit viszont meg kell említeni, hogy a szociális intézkedései kimondottan jobboldaliak. Egy szűk jómódú "polgári" réteg többletfogyasztását-vagyongyarapítását szolgálja mindenki részbeni adócsökkentése és a felzárkóztatandók és szegények támogatása helyett.
amit az oktatással csináltak az is kifejezetten liberális, miszerint a költségeket (tankönyv, koli stb) megfizettetik a diákokkal így sokkal több pénzt vesznek ki a zsebükből mint a sokat hangoztatott tandíj, de esélyt adnak (diákhitel) így mindenki tanulhat. Ez az intézkedésük kifejezetten tetszik, csak nem kellett volna hazudni és a diákok megmentőjeként beállítani magukat.
teljesen igaz. ha az állam kevesebb pénzen élősködik kevesebb jut lopásra. nem hiszem, hogy lenne olyan, hogy leveszik akkor is. A fidesznek szerintem ez a nagy központosító-országépítő imázs azért is jó, mert fantasztikus alkalom arra, hogy a nem létező gazdasági klientúráját kiépítse. És a klientúrát kiépíteni (fidesz) sokkal többe kerül az állampolgároknak mint azt fenntartani (mszp).
Az MSZP-SZDSZ koalíció, messze jobboldalibb politikát folytatott főként a gazdaságpolitikában, mint a mostani, mely jobboldali-nemzeti mázba burkolja, baloldali-bolsevista, a gazdaságban, pedig a növekvő állami beavatkozást szorgalmazó, polgári kormányunk!
Egy agyament 5letem támadt, a "mindenki lop" kapcsán.
Az este valamelyik TV-n, azt hallottam a Szadesztől, hogy a pénz az állampolgárok zsebében van a legjobb helyen, mondták ezt az adócsökkentés szükségessége kapcsán.
Az jutott eszembe, ha jóval kevesebb pénz folyik be a költségvetésbe, tényleg és igazán csak az állami feladatok ellátására, akkor kevesebb maradna ellopni?! Vagy a politikusok akkor is ellopnák, ami szerintük "jár nekik"? Még olyan áron is, hogy mondjuk nem jut pénz bürokráciára, eü-re, stb.?
És ha az önkormányzatoknál valóban több maradhatna, a kispolitikusok is ellopnák? Dacára, hogy kisközösségükben szem előtt vannak, és nehéz titkolni bármit is?
Én úgy gondolom ha valaki liberális akkor jobb oldali is, mert a liberalizmus magában hordozza
a jobboldaliságot. Ez Magyarországon is így volt 1994-ig. Az MSZP -SZDSZ koalíció után a liberális párt bal liberális lett és ezt valahogy nem értem.
Valaki megfejtené nekem ezt.
Kösz.
Nem igazán ezekre szoktam felkapni a vizet. Az ilyenek meg Edvárd féle embereken csak nevetek. Azok akikre igazán felkapja az ember a vizet az tipikusan Mercurius meg VPéter néven futnak akik valami borzasztó demagóg módon próbálják szociálisan igazságosnak beállítani a jómódúak hízlalását meg csak a bal mocskait észlelik ahelyett, hogy kimondanák, hogy mindenki lop (csak van aki hagyja kivizsgálni és van aki nem) meg hogy egyetlen érv a fidesz melletti szavazásra az, hogy hízlalnak ha jómódú vagy.
Ne kapd fel a vizet, provokál!
Erre telik a felheccelt agyából. Nem több állítom 20 évnél, nincs tapasztalata csak az elferdített történelemkönyv meg a demagógia beszél a fejéből. De jó hazafi módjára azért magyar termék helyett csupa ADIDAS meg NIKE holmiban űl be esténként egy multiplexbe.
Én beállítottságomat tekintve liberális vagyok, de tényleg örülnék ha lenne egy normális demokratikus játékszabályokat betartó jobboldali értékeket valló párt. Erre most tényleg a centrummal van esély, nem pedig a tekintélyelvű, mérhetetlenül korrupt, szélsőségekkel koketáló Fideszben.
Ezért tényleg fidesz helyett centrum.
Én meg azt mondom épeszű normális ember a Fidesz helyett választja a CENTRUMot. Nem sértésnek szánom, de itt szerepel a hírek közt, hogy kormányrendelettel akarják Stumpfot mentesíteni a felelősség alól. A hír pedig:"Az MFB csődtömeget vesz". Érdemes elolvasni jobbosoknak is, mert ha a hír igaz, akkor demokráciáról ne beszéljen nekem senki jobbról. A hírből számomra az következik, hogy lehet felelősségre vonás nélkül hűtlen kezelni.
másolj be légyszíves legalább egyetlen hozzászólást, mert sehol sem találok tényszerű, programtézisek alapján levezetett logikus magyarázatot, mindig csak ezt a már megmondtuk stílust!
Csak azon morfondíroztam, hogy ha Centrum nem jut be, akkor az SZDSZ is kisebb párt lesz, mert a nagyoké lesz a töredékszavazat.
Nanáá, hogy a CENTRUMRA!! Csak jó lenne, ha a Szadesz, balról, szintén bejönne a centrumba. Azért az érdekes, hogy ezt Demszky ismerte föl, (egyenlő távolságtartás), de ő egy megosztó személyiség, viszont hatalmi centrum a Szadeszben.
Kuncze Gábor integrálós személyiség, viszont ő inkább a Szadesz "arca", úgy gondolom nem gatalmi tényező a Szadeszon belül.
Egyszóval, van gondom!
Végignézve a különféle topic-okat, hogy szavazz erre, szavazz arra, ez helyett meg az helyett, eszembejuttatott egy ötletet!
Most ne haragudj de mi értelme van az SZDSZ-t ejutattni? A topiknyitónak igaza van: Az SZDSZ már eljátszotta a bizalmunkat a Centrum még nem. Talán nem is fogja. A választás egyértelmű: a szélsőség helyett a centrumra kell szavazni!