Igen, én sem tartom kizártnak, hogy a kínaiak tudnak, de azért reménykedem, hogy amire ráírják a Fr.-ot, talán mégis ott gyártják. Kell egy kis reménysugár, "mese a felnőtteknek".
Nézd, nekem nincs és nem is lesz (mármint 1kanalas fritőz). Úgy tudom, hogy fritőz a becsületes neve, de tkp. egy légkeveréses sütő, amely szétporlasztja azt az 1 kanál olajat. A nyers, hasábra vágott, konyharuhában szárazra törölt krumplit fél óra alatt sült hasábburgonyává varázsolja. Persze ez attól függ, kinek milyen sült kell - világosabb akár kicsit rövidebb idő alatt készül el.
Nálam ritkán van sült krumpli, arra jó a crisptálam a mikróban. Ez kb. 7-10 perc, kb. 45 dkg, de mirelitből.
Tényleg nem akarok túlságosan belemenni ebbe, de gondolod, hogy a kínaiak nem tudnak "európai színvonalú" csomagolást előállítani, európai feliratokkal?
Az 1 evőkanál olajos fritőzhöz: mitől FRITŐZ az???? A fritírozás sok olajban történő sütést jelent. 1 ek. olajban a 990 ft-os tepsimben is tudok 1 kg kiváló sültkrumplit sütni. De az nem lesz hagyományos "pommes frites".
Lehet, hogy naív vagyok, de ezeknek a formáknak (muffin, püspökkenyér, torta-forma) a csomagolása is úgy nézett ki, mintha nyugaton nyugatra készült volna.
Persze az nem 100 %-os biztosíték, hogy az egész csomagolás francia volt : feliratok,l receptek is francia nyelven (vagy az egyiknél még plusz hollandul!) voltak kiírva.
Most az új, 1 kanál olajjal 1 kg krumpli sütését tudó fritőzük is állítólag még Fr-ban készült. (Egy ismerősnél már kóstoltam ilyen krumplit).
Régebben itt tárgyaltuk meg a tepsik, formák vásárlását.
Vannak nekem olyan szilikonos 1-dbos (azaz különálló) muf.formák, amelyeket vagy 2 éve vettem Rossmannban (ha jól emlékszem). Ugyan nem használtam őket, de most, hogy van ez a kínai tejporbotrány, eszembe jutott az, hogy vajon ezekkel nem lehet baj? (Szilikonban azt a Tefalost használtam, ami ma már nem kapható. Az jó volt. Most inkább a fémeset használtam azért, mert hús volt benne, és azt nem mertem szilikonosba rakni higiéniai okok miatt).
Tudom, hogy annak idején mások is vettek belőle, hiszen én itt értesültem a vasárlási lehetőségükről. Használta, használja valaki?
Ha jól tudom, 240 fokig bármilyen sütőbe mehetnek a szilikon formák, de villanyba főképpen. Általában 180-200 foknál úgyse szoktuk magasabb hőfokon sütni...
Zitka!
Bocsi,hogy csak most válaszolok! Kapszlival sütöttem- Tescoban volt akciós papír éppen- és a sütő fekete színű Dr Oetker.
Amiről Te írtál szilikon,az mehet a villanytűzhelybe is?
Silikomart. Nekem konkrétan az SF022-es mini muffin formám van, de ha körülnézel a honlapján, van itt minden.
Az enyémet kb. 4 éve vettem a Match-ban, akkor 3 ezer forint volt, aztán kb. 3 hónap múlva már csak 1500, akkor vettem a másodikat. Sajnos azóta se láttam, ez valószínű csak most akció lehetett, bár nálunk vagy egy évig ki volt rakva. Sehol nem láttam ezt a márkát egyébként azóta sem.
Az a gyanúm, hogy most karácsonykor viszont ugyanez lehetett a Penny-ben kék színben (a minimuffinhoz van egy nagyon jó prospektus a többi termékről, azt eltettem, ehhez ilyen nem volt és a külcsín is más volt, de a minőség egyértelműen ugyanaz). Mini gyümölcskenyér, kuglóf és maci volt egy csomagban nagyon baráti áron (talán 999 Ft). Vettem hármat, egyet se magamnak, de a visszajelzések szerint jó minőségű.
Látom mindig téma a fém + papír, nem papír kérdés. Némi adalékkal szolgálnék, úgyis innen van az ötlet: az én fémem a Rossmannból van, vagyis kínai. Sütés után félreteszem kicsit, pár óra múlva kitörlöm konyhai papírtörlővel és elteszem. Kb. 2 éves, legalább havonta egyszer használom, számolhatjuk mondjuk hogy 30-szor sütöttem benne, és teljesen olyan, mintha most hoztam volna el a boltból.
Általában gyümölcsöseket sütök, sokszor púposra rakom, hogy beleférjen az anyag, szóval éri a tepsit a tészta is, a gyümölcs is. Bármit ki tudok törölni néhány mozdulattal, egyetlen folt sincs rajt. Sütöttem benne brióst, azt persze papír nélkül, ott még kevesebb takarítani való maradt benne sütés után.
Már egy ideje a mini szilikonomat (az olasz, nem jut eszembe a márkája, de nagyon jó és marha drága volt) sem mosogatom el, mert azon meg mosogatás után valami fehér bevonat (mint mondjuk a vízkő) lett száradás után, mintha mosószer maradék lenne rajt. Nagyon nem tetszett, már azt is csak kitörlöm.
hozzávalók: 240 g liszt 2 ek. barnacukor 1 kk. sütőpor 1 kk. só 180 g durvára vágott dió 120 ml joghurt 100 ml juharszirup 80 g vaj 1 tojás 1 cs. vaníliás cukor
Kicsit kevesebb lisztet tettem bele, mert a nedves alapanyagok mennyiségéhez túl soknak találtam volna a 28 dkg lisztet. Ezen kívül kimaradt egy múltkori sütésből 4 dkg lisztté őrölt zabpehely - ezt beletettem a 20 dkg finomliszthez.
Nagyon finom lett, legközelebb +1 ek. barnacukrot vagy egy kicsivel több juharszirupot teszek bele, mert elviselne egy picivel több édességet.
tényleg, erre nem is gondoltam! ma megvettem, és gyorsan ki is próbáltam (fémformában), csak sok volt a nedvesség a tésztában, ami kifolyt, aláfolyt és odaégett.
de ezentúl meztelenül fogom használni! miért nem vettem két csomaggal, már csak azt nem tudom...
Én azért vettem, mert adott alapterületű tepsiben így egyszerre több fér el. Meg sokszor adódik, hogy a tészta kicsit több lesz. Olyankor nem akarok betenni egy második tepsit 8 üres lyukkal... A papírkapszli meg szétterül ha sütőlapra teszem.
hú, ez baromi jó ár! és pont ez kéne nekem, mert a szilikonos formám túl kicsi, ezt meg be lehetne dobni a nagy fémformába... remélem az óbudaiban is lesz...
Zitka! Sikerült 24-es minimuffinformát venni, sajnos csak a Kikában volt majdnem 4000 Ft volt. De sütöttem is benne tegnap, és sikerült, és sikere is volt. A recept lisztérzékenyeknek szólt.
Ha elolvasod a 3637 hsz-omat, látni fogod, hogy én is azt állítom, hogy papír nélkül is lehet sütni.
A 3644-ben csak azon csodálkoztam, hogy már Stahl is anélkül sütött, mert ő azelőtt mindig használt papírt. Ezért kérdeztem, hogy jól láttam e a mai adásban. De azért köszönöm a segítőgészségedet.