Egy viszonylag ritka indiai tea, Darjeelingtől nem messze termesztik, Sikkim tartományban. Nem túlzottan fermentált, de mindenképpen fekete tea. Véletlenül bukkantam rá, amikor már untam az ismertebb teákat.
Fene úri belem van, az hétszentség. :)
Nem szalonnázom a teával. Mostanában inkább a Sikkim Temi a kedvencem és az arisztokratikusan szertartásos teázás. Majd még kell egy főkomornyik, aki szervíroz, meg a kastélyom, ahol a könyvtárba kérhetem a teámat. De alakul. :)
Bevágott minket a gyepmester a menhelyre? Mindegy, csont csak lesz, oszt rágjuk mint eddig.
De nem vagyok hajlandó megszaglászni senki hátsó fertályát. Ha kötelező lesz, átigazolok a tengerimalacok nemzeti tagozatához /kukoricadisznó/. :)
Uramisten, te tényleg meg tudod inni azt az izét? :)) Nemrég beugrottam az ilyen ihletett leírásoknak és rendeltem a Teaboltból Lapsang Souchong-ot. Na, mondom kipróbálom, elvégre ínyencnek hazudom magam teaügyben még saját magamnak is.
Na, élmény volt. A szaga elég gyanús volt már a zacskóban is, de az igazi csoda akkor érkezett el, amikor belógattam a leveleket a vízbe. Egy pillanat alatt ellepte a lakást valami olyan illat, amit utoljára akkor tapasztaltam, amikor bohó ifjúként nyers fán akartam szalonnát sütni. :)
Egész cseppet fuldokolgattam, mire eljutottam minden ablak kitárásáig. Később átjött a szomszéd a poroltóval tűzoltósisakban, készen arra, hogy itt életeket kell mentenie, alig tudtam meggyőzni, hogy nincs közvetlen veszély és kézben tartom a dolgok alakulását. :)
Viszont aznap őrizkedtem attól, hogy valakivel beszálljak a liftbe, olyan erősen rámtelepedett az ájer, amit eddig csak egy nagy füstölt csülöktől vártam volna el, teától semmiképpen.
Azóta őrizgetem, hogy esetleg meglephessem vele nemszeretem sznob vendégeimet. :)))
akkor most gyorsan megcáfollak.
kellemes du. nekem is megvolt, borozgatás is volt, más nem nagyon, viszont soksok állat volt, és láttam csacsikat szerelmeskedni, hát mit mondjak, nem küszködnek kihívásokkal ott lent.
iago arra jött rá, hgoyg ha oz nincs itt, más sincs, ha itt van, jöttök ti is - legalább annyira hiányol titeket is, mnint ozt.
egyébként ma egy kellemes délutánt töltöttem umlautos ivánéknál, borozgatással, vadas, csülök, sülthús, fôtthús, leves, knédli és egyéb kulinális kulimájszok társaságában.
Ígéretek nem vannak elfelejtve. Be vagyon írva két kifestőkönyvem egyikének uccsó oldalára: "Dzsu-lival eldzsalni a Nanking Roadra, előtte felvinni a Csin Mao tetejére."