Keresés

Részletes keresés

Csimpolya Creative Commons License 2006.05.22 0 0 1002
Rémlik, hogy vslaha láttam valamelyik kereskedelmi csatornán. A Mad Max után nagyon divatba jöttek a sivatagos filmek, de ezek többésge még utánzatnak is rossz.
Előzmény: nebamun (1001)
nebamun Creative Commons License 2006.05.22 0 0 1001

Megnéztem DVD-n a Puszta acélt (Steel Dawn).

"Ő a végzet harcosa. Rettenetes erejű és nagy tudású harcművész. A nagy a háborúk magányos veteránja". Igazi B-movie, ha nem Patrick Swayze lenne a főhős akkor moziban sem játszották volna, hozzánk csak 5 év késéssel ért ide.

Szerepel benne Brion James, akit a Szárnyas fejvadász Leon-ja óta nagyon szeretünk. A többiek filmográfiája nagyon parádés, kb. a rosszfiú szerepe egy-egy MacGywer és effélék sorozatokban. Az egyik algonosz volt csak ismerős, a Múmiából Imhotep jóval fiatalabban.

Amúgy nagyon kevés szereplőt mozgat, mintha egy régi westernt, a Mad Max 2-t és a Fallout-ot összegyúrták és alaposan leegyszerűsítették volna.

Tele van bosszantó hülyeségekkel, a nyitójelenetet eleve nem értettem. Buckalakók támadják meg hősünket, aki nemhogy simán elmenekülne, hanem a vasalt botjával kezdi püfölni meg rugdosni őket. Mikor majdnem megszorongatják, akkor előhúzza a kardját és akkor aprítja csak fel őket. Öröm nézni, ahogy képkockánként hol véres a kard, hol nem, mikor hogy sikerült épp felvenni (igazán nem lenne bonyolult: az első szúrás után be kéne vérezni, a végén meg letörölni).

A DVD elég fapad, a képminőség kb. VHS, a szinkron viszont igényes (komolyan!). A zenét Brian May komponálta, de utánanéztem, ő nem a Queen-es Brian, hanem egy auszi zeneszerző, aki a Mad Max 1-2-höz is komponált.

Az a legmeglepőbb, hogy erről a filmről még a Filmvilág is írt '93-ban, azóta akarom megnézni (meg hogy egyszer a TV-ben láttam a legutolsó 2 percet belőle). Sneé Péter írta a 1993/02. számban:

"Kockázatos az új, biztosabb befektetésnek látszik az egyszer már kapósat átpofozni és más címke alatt ismét áruba bocsátani. Az igazán nagy ötlet tehát nem alkotói, hanem marketing lelemény immár. Úgy adni el egy régi westernt, hogy az sci-finek lássék, kitűnő piaci elgondolás. Ráadásul a gyártási költséget is leszorítja, hiszen a majdani világégést követő új honfoglalás hősei a sivatagban bolyonganak, ezért nem kell díszlet, és a kukákból öltöznek, tehát nincsen szükségük különösebb kosztümre. A reklám pedig bízvást építhet valamennyi divatos akciós műfajra, elvégre a dizájn vadnyugati csupán, a technológiát Japánból, valamint Dél-Koreából importálják: pisztoly helyett karateütésekkel, rúgásokkal és karddal küzdenek az ellenfelek. Kevés színész elegendő ehhez, a játszó személyek többsége kaszkadőr. Elenyészőek a járulékos beruházások is, a gyerek, a kutya és a szőke nő mellé csupán egy fodrászt kell szerződtetni, aki a hölgy festett fürtjeit ondolálja lakóbunkeri mélyén.

Dramaturg, szövegíró fölösleges. A „Megöllek! – Ne kapkodd el!” – típusú párbeszédek akár rögtönözhetőek, az egyetlen hosszabb monológ pedig úgyis azután hangzik el, hogy a deklamálót előbb megvágták, később egy körülbelül tizenöt centiméteres pengével mellbeszúrták, majd nyársra húzták."

stink_corporation Creative Commons License 2006.04.30 0 0 1000
http://www.imdb.com/title/tt0061879/combined
stink_corporation Creative Commons License 2006.04.30 0 0 999
ez nagyon jó lehet!

http://en.wikipedia.org/wiki/When_the_Wind_Blows

képregény +rajzfilm.
Előzmény: nebamun (998)
nebamun Creative Commons License 2006.04.26 0 0 998
Azért emlékezzünk meg Csernobil 20. évfordulójáról. Az indexen is van pár kiváló kép.
Csimpolya Creative Commons License 2006.04.11 0 0 997

Thomas Block: Azután

Victoria kiadó 1991

Arthur C. Clarke: A távoli Föld dalai

Rege kiadó 1990

Ward Moore: Lót. A Gyilkos idő c. novelláskötetben

Maecenas kiadó 1988. 

Csimpolya Creative Commons License 2006.03.27 0 0 996

Philip K. Dick: A kettes változat

Analógia antológia 1 szám 1992 december

Mr_Fusion Creative Commons License 2006.03.27 0 0 995

Nagyon úgy tűnik, hogy úgy járt, mint a Serenity. Egy darabig fent volt a port.hu várható premier listájában, aztán eltűnt.

Ha jól emlékszem, valamikor március elején kellett volna lennie.

Éljenek a magyar filmforgalmazók...

Előzmény: Törölt nick (994)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.26 0 0 994
Aeon Flux-ról tud valaki valamit? Mégsem lesz nálunk a mozikban?
malócz Creative Commons License 2006.03.25 0 0 993

http://rapidshare.de - lehet ide a legegyszerűbb feltölteni.

Southland Tales - talán ez lesz egy olyan film a közeljövőben, ami érdekelhet minket.

http://www.southlandtales.com/

Előzmény: nebamun (992)
nebamun Creative Commons License 2006.03.24 0 0 992

Épp ez volt benne a furcsa, hogy maga a környezet olyan volt, mintha max. 20-25 éve történt volna mindez, hirtelen elsivatagosodással kombinálva. A toronyházak, az épületek nem voltak kellőképpen leamortizálva egy többszázévvel ezelőzzi kataklizmához. Idéztük itt a képeket a Csernobil melleti ukrajnai városról (Pripaty vagy mi). Az alig 20 éve elhagyatott de brutálisan lepusztult, a természet gőzerővel hódítja vissza.

Más: sikerült beszkennelnl meg rekognitázni az "Egy vödör levegő"-t. Még át kell tisztázni, aztán kész, talán még a képeket is beleteszem. Hogy tehetem közkincsé? (Az f451-nek mindenképpen elküldöm.)

Előzmény: stink_corporation (990)
Csimpolya Creative Commons License 2006.03.23 0 0 991

Lehet, hogy így volt - vagy lesz - de szerintem nem árt akkor sem kommunikálni, ha a többiek látótávolságon kívül vannak, lásd pl. a vadászó oroszlánfalka...

Előzmény: stink_corporation (990)
stink_corporation Creative Commons License 2006.03.22 0 0 990
'elfelejtettek' beszélni. nyilván több generáció kellett a visszafejlődéshez, de sikerült.
egész egyszerűen a túléléshez töményen mészárolni kellett, nem pedig töményen szófosni. a beszédnek nem volt többé szerepe, nem is volt miről beszélni, csak túl kellett élni. :)
Előzmény: rev251 (989)
rev251 Creative Commons License 2006.03.22 0 0 989
Én is láttam.
Senki nem mondta el a filmben, hogy miért nem beszélnek... :)
Ha jól emlékszem, nő- és vízhiányos a világ.
Előzmény: nebamun (987)
Csimpolya Creative Commons License 2006.03.21 0 0 988

Köszönöm a tájékoztatást, Nebamun!

Most már kezd valami derengeni.

Talán körül kellene néznem valami videotékában, mert DVD lejátszóm sajna nincs.

Még egyszer köszönöm.

Előzmény: nebamun (987)
nebamun Creative Commons License 2006.03.21 0 0 987

Az Élethalálharcról (Le Dernier Combat) írtunk már, megjelent pár éve DVD-n, meg is van természetesen :)

Hogy miért nem tudnak benne bszélni, az nem derül ki, meg hogy a nők hova lettek az sem. Szerepel benne Harry Klein a Derrick-ből :)

Előzmény: Csimpolya (986)
Csimpolya Creative Commons License 2006.03.21 0 0 986

Még egy kis felsorolás...

Walter M. Miller jr.

Hozsánna néked, Leibowitz!

Galaktika Fantasztikus könyvek 1988

Érdekessége a könyvnek, hogy - igaz, pár ezer év eltéréssel - két nukleáris pusztulást mutat be.

És végül egy film:

Élethalálharc

Írta és rendezte: Luc Besson

Nem tudom látta-e valaki, mert én ugyan láttam, de nem emlékszem rá.

Talán ez volt az, aholis a katasztrófa után az embereknek megbénultak a hangszálaik, ezért nem tudtak beszélni?

De lehet, hogy rosszul emlékszem.

Ha valaki tud róla valamit, kérem, írja meg. 

stink_corporation Creative Commons License 2006.03.13 0 0 985
Van pár..

A mai 'végtelen határok' a cool tv-n:
http://www.port.hu/pls/fi/films.film_page?i_perf_id=3585259&i_where=1&i_where_tv=1
Előzmény: Csimpolya (984)
Csimpolya Creative Commons License 2006.03.10 0 0 984

Találtam még néhányat, hátha lesz köztük újdonság...

Brian W. Aldiss: Szürkeszakáll

Kozmosz Fantasztikus könyvek 1970

John Wyndham: Újjászületés

Kozmosz Fantasztikus könyvek 1977

Koniszi Gaku: A föld alatti paradicsom

Harlan Ellison: Szája sincsen, úgy üvölt

Kozmosz Fantasztikus könyvek, az Ötvenedik című novellagíűjtemény

Pápay Kálmán: A leghosszabb éjszaka

Kozmosz Fantasztikus könyvek 1970

Leleszy Béla: Az utolsó csillaghajó

Főnix fantasztikus könyvek Debrecen 1990

John Wyndham: A triffidek napja

A sci-fi mesterei sorozat Móra Ferenc kiadó 1990

malócz Creative Commons License 2006.03.08 0 0 983
malócz Creative Commons License 2006.03.08 0 0 982

http://scifi.dead-donkey.com/

lehet csemegézni. kapásból ami nekem sincs meg: Last Wonam on Earth, No Blade of Grass....

hoppa_hoppa Creative Commons License 2006.03.07 0 0 981
kölgyed, kérlekalássan [hoppa_hoppakukactorzsasztalponthu]
Előzmény: nebamun (978)
Csimpolya Creative Commons License 2006.03.07 0 0 980
A múdom, az módom szeretett volna lenni.
Csimpolya Creative Commons License 2006.03.07 0 0 979

A hosszászólásod alapján biztos vagyok a jó ízlésedben.

Sajnos, nincs múdom a scennelésre, csak egész keveset és lopva használhatom az internetet. De ha valaki bescenneli, őszinte örömmel fogom elolvasni.   

Előzmény: nebamun (978)
nebamun Creative Commons License 2006.03.07 0 0 978
Az egy vödör levegő az egyik kedvencem, kb. 3 éve ígérem, hogy beszkenelem és közzéteszem. Azóta a táskámban hordom a fénymásolatot, más nagyon rongyos. Ha küldök scan-t, meg tudja rekognitázni valaki? 5-6 oldal az egész.
Előzmény: Csimpolya (977)
Csimpolya Creative Commons License 2006.03.06 0 0 977

Üdvözletem!

Eddig csak olvasgattam a topikot, és nem állíthatom, hogy minden hozzászólást

elolvastam. De talán sikerül két olyan címet megadnom, ami még nem szerepelt.

Robert Scheckley: VIlágok Boltja

A pokolba tartó vonat c. novelláskötet, a Gondolat kiadásában jelent meg 1970-ben.

Fritz Leiber: Egy vödör levegő

Az Univerzm c. azóta megszűnt havilap 88/2 (talán az utolsó) száma.  

_Hanna_ Creative Commons License 2006.02.27 0 0 976
Bov666: szerintem is a Thea Beckman könyvekre gondolsz, az Amazonkirályfi az első kötet, a Pokoli éden a második.
Előzmény: Mr_Fusion (975)
Mr_Fusion Creative Commons License 2006.02.27 0 0 975

Nagyon-nagyon-nagyon óvatos próbálkozás...

Esetleg Thea Beckman: Amazonkirályfi, illetve Pokoli éden (na ennek még a címében se vagyok biztos :)?

Annak volt valami ilyesmi világa, de már nagyon régen olvastam; ilyenek rémlenek, hogy valami észzaki népek, meg a németek leszármazottjai balhéznak sokat (talán valami házasság kapcsán), a jövőben játszódik, de eléggé középkori szinten állnak a dolgok, stb.

Előzmény: bov666 (974)
bov666 Creative Commons License 2006.02.25 0 0 974

régen olvastam egy könyvet amely a 3. világégés után játszódik

grönland zöldelő sziget onna indulnak az események

van benn olyan hogy európából megtámadjék a grönlandiakat

nem tudja valaki ki írta meghogy mi a címe

nebamun Creative Commons License 2006.02.06 0 0 973
Ne ott keresd, hanem az aluljárókban :)
Előzmény: hoppa_hoppa (972)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!