Van arra ötletetek, hogy régi, húsz éves Technic elektromos kábelekhez hol lehetne hasonló tulajdonságokkal rendelkező vezetéket venni, amivel kicserélhető a málló szigetelésű régi?
Lesznek emeletes vonatok a MÁV-nál a Stadlertől, hát meg is terveztem sebtiben LDD-ben. Elég kemény menet volt, főleg az orr-rész döntött alkatrészei, és a ferde fekete elválasztó az átlátszó oldalsó vezetőfülke-ablakban. :)
A nem eredeti figurák általában sajnos silányabb minőségűek, még a Lepin készletekben is. Az egyik fő különbség a lábak minősége - ezeket az eredeti Lego esetében nehéz lehúzni a csipő-elemről, illetve a másolatok szinte mindig görbék.
Az anyagminőség, festés is változó, jobbára gyenge.
Ami mellettük szól, hogy azért vannak egész jók is, s míg egy szuperhős figura eredetiben több ezer Forint, addig egy nagyon hasonló másolat 500 Ft körüli áron fut.
A gyári figurákról nagyon sok fotó, adatbázis van, azokban látni lehet az eredeti figurákat. Ezekhez lehet hasonlítgatni a többit.
Hát, igen. Első eset nálam is. Talán enyhítő körülmény, hogy direkt erre a célra vettem 4 db ilyen alkatrészt; Tehát nem meglévő készlet elemeit barmoltam el.
Másrészt nem létezik ilyen elem pirosban, viszont én mindenképpen olyat szerettem volna.
Egy kicsit emiatt a szépség miatt is felmentettem magamat, - előre:
Ha neki szabad volt, ...
Viszont tényleg nem tervezem, hogy "rendszert csinálok belőle" ;-)