Keresés

Részletes keresés

Cincoka Creative Commons License 2002.04.24 0 0 3693
Gyömbér,mi a joghurtba(a petit danone-t nem eszi,de van az ehrlmannvagyhogyhivjakcégnek is hasonlója,azt kedveli) szóval keverünk bele "müzli" vagy darált babapiskótát,ugy laktatóbb.Néha kap utána még banánt vagy egyéb gyümölcsöt is.
Előzmény: gyomber (3690)
quizas Creative Commons License 2002.04.24 0 0 3692
Zezse,
Az enyém sem jár. Inkább viteti magát. Fifikás.
quizas
Sunbird Creative Commons License 2002.04.24 0 0 3691
Petit Danone-ból csak egyet adok Neki, de nem étkezés helyett. Kaja elött vagy két kaja között kapja, bár a két kaja között egy kicsit veszélyes mert előfordul, hogy nem elég neki, így inkább uzsonna elött kap. Ma vettem Neki egy Túró Rudit, holnap kipróbáljuk.

Anita

gyomber Creative Commons License 2002.04.24 0 0 3690
Sziasztok,

Sunbird
Daninak 2 foga van alul. Igen én is hallottam, hogy tehéntejet nem szabad adni, de tejterméket igen. Petite Danone-t mennyit adsz neki? Szerintem Daninak legalább 3-4 kellene, hogy jol lakjon.

más
tud valaki babauszás ügyben segiteni XV kerülethez közel? Sajnos nem vagyok arra járatos, de hátha vannak köztetek olyanok...

Köszi
gy

Sunbird Creative Commons License 2002.04.22 0 0 3689
Szia gyömbér!

Dávid 9 hónapos és egy nap 4x eszik. Reggel és este csak tápszert kap 230 ml-t. Ebédre valamilyen főzeléket bébiétel formátumban, uzsonnára pedig gyümölcsöt ami szintén bébiétel. Sajnos nem érek rá főzőcskézni, de szerencsére nagyon csípi ezeket a kajákat. Mindíg megeszi a teljes adagot, és utána benyakal 150 ml gyümölcslevet is. Persze csak a bébikaják után. Napközben is elég sokat iszik, imád inni. Reggel általában 9 körül ébred, ezért van, hogy csak 4 kaja fér bele a napjába az ajánlott 5 helyett. Az esti tápit a fürdés után kapja, mert teli pocival nem nagyon ajánlott fürdetni. 8-kor fürdés és kb. negyed ill. fél 9-kor kaja. Utána még játszik egy kicsit és 10-kor teszem le aludni.
Joghurtot (Petit Danone) már 4-5 hónapos korban adtam neki és nagyon szerette, túróval még nem próbálkoztunk. Általában azt szokták mondani, hogy egy éves korig ne kapjon tehéntejet, gondolom ez a túróra is vonatkozik, bár a héten már majdnem kapott egy rudit. :-))
A Te babádnak (fiú? lány?) hány foga van?

Anita

gyomber Creative Commons License 2002.04.22 0 0 3688
sziasztok,

most látom csak, hogy milyen kevés hozzászólás volt itt az utóbbi időben, egy pillára behoztam magam.

Aggalis, irok mélt.

Akkor téma, a babavárban is kérdeztem, de biztos nem mindenki olvassa, hogy ti mikrotól, és milyen formában adtatok túrót, joghurtot a gyerkőcnek, meg hogy az esti főzelékre mikor tértetek át, és hogy utána kaptt-e még tépszert is, és a főzit fürdás előtt, vagy utána kapta? Érdekelne ilyen 8-9 hónapos csemetét napirendje etetés szempontjából, ki mikor mit eszik, és mennyit.

Köszi, bocvs ha eza többieknek uncsi...

gyömbér

Andimama Creative Commons License 2002.04.20 0 0 3687
De a tiéd olyan édesen megy térden. :) Kinga négykézláb bénázik.
Előzmény: zezse (3684)
rgranc Creative Commons License 2002.04.20 0 0 3686
zsezse: Klári se jár, de én nem aggódom. Az emberiség legnagyobb része nem négykézláb éli le az életét, ebből gondolom, hogy járni szinte mindenki megtanul előbb-utóbb... :)))
Előzmény: zezse (3684)
brikkenbru Creative Commons License 2002.04.20 0 0 3685
Agallis: 3 db 2002. 09., 6 db 2002. 11.
zezse Creative Commons License 2002.04.20 0 0 3684
Andi: nem épitkezünk csak aátépitünk, de talán az is elég :-))) szép nagy ház, hülyén megcsinálva, de van benne hely a párom válallkozásának. Nem lenne lelkierőm építkezni, de pénzünk se.
Miért jár mindenki gyereke?? Az enyém miért nem???
Zs
Agallis Creative Commons License 2002.04.19 0 0 3683
Annak idején azt a tanácsot kaptam, hogy max. 2x haraphat, mindannyiszor határozott NEM-et kiabálva rászólunk.(fontos a szó és a hangerő együtt). Ha harmadszorra is próbál harapni, be kell fejezni a szoptatást. Néhány ilyen után látni fogja, hogy komolyan gondolod ezt a NEM-et, és leszokik róla. Persze csak az esetben, ha direkt csinálja.

Agallis

Előzmény: buboka (3682)
buboka Creative Commons License 2002.04.18 0 0 3682
Sziasztok!
Mostanság igen ritkán járok erre, de látom nem sok mindenről maradok le, mert alig van itt vki. Remélem azért kapok egy-két használható tanácsot. Bendegúz a napokban állandóan megharapja az egyik cicimet. Ha rákiabálok elkezd sírni, majd bekapja újra és ismét ráharap. Ma csak reggel sikerült megszoptatni, pedig napi háromszor, négyszer is szokott tejcsit kajolni. Segítsetek!
buboka
Adri_ Creative Commons License 2002.04.17 0 0 3681
Sziasztok!

Bár nem írok, azért olvasgatom még a topikot. Egy pici off: mi is építünk, hát így baba mellett nem kis piskóta a páromnak, de nekem se. Mivel sokat van vidéken, ha apósom nem lenne nem tudom hogyan tudnánk ellenőrizni az építést. Szóval csak nem elkapkodni...

On: Pici fiam 26-án lesz 1 éves. Egész nap megy, nem lehet 1 percre magára hagyni. Kicsit megtorpant a súlygyarapodása, de ez csak a rengeteg mozgás miatt van. A honlapja kezd frissülni, de kb 200 képet kell felvinni, talán a jövőhétre elkészül (ha a páromnak nem kell megint elmennie).

Adri

Andimama Creative Commons License 2002.04.17 0 0 3680
Szia Robi!

Jó.
Annyira bűbájos Klári! Ezek az áprilisi lánykák :)
Most készült nekünk is "pár száz" 1 éves kép, majd igyekszem felrakni.
A lottó ötös nekünk se jönne rosszul. Mi azért nézelődünk vidéken (na nem Budán), mert csak azzal bírunk és persze szeretnénk a friss levegőt szívni.

Andi

Előzmény: rgranc (3678)
Leppke Creative Commons License 2002.04.16 0 0 3679
Robi!
Klári nagyon helyes kislány, gratulálok:)) A legjobban a számítógépes kép teccett.
Leppke (egy kóbor madár)
Előzmény: rgranc (3678)
rgranc Creative Commons License 2002.04.16 0 0 3678
Jó nektek, nekünk az építkezéshez előbb még a lottó ötös kell... :(

Andimama: szerintem a csütörtök (ha nem romlik el az idő) megfelel egy icipici talira, még felhívlak holnap, jó?

Előzmény: Andimama (3677)
Andimama Creative Commons License 2002.04.16 0 0 3677
Rgranc!
Pedig ott találkozhattunk volna. Csütörtökhöz mit szóltok? Pároddal egyébként lehet, hogy találkoztunk, mert én már ápr. 7.-én bekerültem a kórházba.

Zezse!
Egy hete volt 1 éves Kinga. Pomáz nem rossz hely. Építkeztek? Majd mi is szeretnénk, csak a szokásos problémák: hol, mennyi, stb.

Andi

Előzmény: zezse (3676)
zezse Creative Commons License 2002.04.16 0 0 3676
Békásmegyer, nyár vége Pomáz. De tényleg gyertek el, jó buli. Neked is 1 év körüli a babád, nem?
Rgranc: pedig ha lenne ott egy pasi az nem lenne rossz...bár a fiam ott lesz.
Zs
rgranc Creative Commons License 2002.04.15 0 0 3675
Sajnos nekünk az időpont nem jó, anya se ér rá, a lány meg nem tud egyedül menni, pedig mi is ott szültünk...

De tényleg nagy itt a csend...

Előzmény: Andimama (3674)
Andimama Creative Commons License 2002.04.15 0 0 3674
Ha a kisasszony és az idő is úgy akarja, akkor megyünk. :)
1 éve már, hogy nem jártam arra. Nekem egyébként nagyon sok kisbabás ismerősöm van. (Ja, egy nagy lakótelepen, Kispesten.)
Te merrefelé laksz?
Úgy látom nem nagyon off a téma, mert a madár sem jár erre.

Andi

Előzmény: zezse (3673)
zezse Creative Commons License 2002.04.15 0 0 3673
Onnan tudtam, hogy a lány akivel együtt nyomtuk a szülőágyat vagy mit, az egyik aktiv szervező, és mindig küld sms-t. Természetesen megyünk, már csak azért is mert itt ahol lakom nincsenek kisgyerekes mamák, szóval nem is nagyon van kivel beszélgetni, itt meg lehet. Te is jönnél???
A multkor olyan jó volt, volt aki 2 hónapos babával jött, van aki 3 évessel. Meg a barátnőm (remélem ) épp akkor szül ott, és akkor jól megnézem az új jövevényt.
Zs
Andimama Creative Commons License 2002.04.15 0 0 3672
Zezse!

Ezt honnét tudtad meg? Mert én is ott szültem, és már korábban olvastam valahol, hogy volt már ilyen találkozó. Szóval én szívesen mennék (ha nem esik). Ti is jöttök?

Andi

Előzmény: zezse (3671)
zezse Creative Commons License 2002.04.15 0 0 3671
Itt a reklám helye: aki akar és ráér, most szerdán lesz 10-től a MÁVBan baba mama klub. Eddig ugy volt, hogy a gyerekosztály főorvosa( Eszter Elemér a neve azt hiszem) tartott előadást, inkább kérdezz felelek formában. Tehát akinek van kedve jöjjön, babával anélkül, mert ez egy jó társaság szerintem.
Na ennyi,
Agallis Creative Commons License 2002.04.14 0 0 3670
Engem érdekel! Mikori a lejáratuk?

Agallis

Előzmény: brikkenbru (3669)
brikkenbru Creative Commons License 2002.04.14 0 0 3669
Sziasztok!

Van 9 doboz Sinlac tápszerem, amit a fiam már nem eszik meg. Eladó 500 ft/doboz (650g) áron, egyenként is. Budapesti vagyok. T.: 06303560198.

rgranc Creative Commons License 2002.04.13 0 0 3668
Sziasztok!
Mivel tavaly kaptunk egy nagyon kedves felajánlást, idén kicsit pofátlan leszek, és előre kérdezek: nincs-e valakinek esetleg ilyen-olyan okokból felesleges belépője a májusi Bababörzére?
Ha valaki kapott, és nincs rá szüksége, kérem, dobjon meg egy levéllel a rgranc@mailbox.hu címen...
Köszi!
Robi
C.C.Viki Creative Commons License 2002.04.10 0 0 3667
Sziasztok !

Aki "hosszan frisset" akar tőlem olvasni, az átnézhet a Tipegők topic-ba. Ha nem lenne itt továbbra sem olvasnivaló :-)))

Csaó,
Viki

C.C.Viki Creative Commons License 2002.04.07 0 0 3666
Sziasztok !

Arra gondoltam, először megkérdezem itt, hogy szándékozik-e valaki alig használt,de újszerű állapotban levő esernyőkocsit venni. A miénk ui. most eladó. Egy Hauck kocsiról van szó, 2 "hónapos", kék-sárga, nem dönthető a hátoldal, de a célnak (pl. tömegközlekedni, játszótérre, vásárolni menni) tökéletesen megfelel. 5.000 Ft-ért áruljuk (7.990 volt az új ára). Hátha. A bébikompunk is talált már itt új "gazdira" :-)
Viki

zezse Creative Commons License 2002.04.07 0 0 3665
Kedves amamsik, szerintem mérlegeld hogy az ez összeg mennyire terhel meg.. nekünk is van játékasztal( chicco) a gyerek szinte soha nem játszik vele, hanem a konyhában pakolja ki az edényeket. ( 13 hónapos)egy darabig biztos csak a közeledben akar játszani. Szóval sz.v.sz nem igazán gerjednek rá a gyerekek, de lehet hogy ez egyéni tapasztaalt. Hidd el sokkal jobban eljátszik egy fedővel, meg labdával mint ezekkel. Van elég helyetek??? mi adtunk a gyereknek egy régi billentyűzetet, hogy azt gyepálja, de kb. 2 perc alatt rájött hogy nem történik semmi, és továbbra is az igazira gerjed. na ennyi.
Zsuzsa( ja egyébként én jobban szeretem a fajátékokat)
amamsik Creative Commons License 2002.04.06 0 0 3664
Kedves Nagyobb Babák Szülei!

Eladásra kínáltak nekünk egy Chicco babaházat. Jó nagy, legalább 1 köbméter, szétszedhető, zsalus ablakokkal, belül kisaszt allal, fali telefonnal. Jól néz ki, az eladó 70e ft-ert vette, 20e ftert akarja eladni. Kérdésem, volt valamelyikőtöknek ilyesmi játéka, szeretik a gyerekek, érdemes megvenni, meddig fogja használni. Fontos lenne a tanács, mert holnap kell választ adnom, és nem akarok feleslegesen kidobni ennyi pénzt az ablakon. Bár mi még valószínűleg csak később tudnánk használni, mert Dorci még csak 9 hónapos, de a billentyaűzetet már itt nyomkodja...:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!