Annyi még hozzátartozik az igazsághoz, hogy egy 45 éves nagyon kedves közeli ismerősöm nyelvet tanít alsó tagozatban. Ő egy értelmes, intelligens, rugalmas és nagyon nyitott teremtés - bár ő sem ment férjhez, de ennek más okai vannak. Szerencsétlen attól szenved és menekül a tanáriból a gyerekek közé, hogy ilyen primití libaagyú némberek veszik körül - férfi ember a közelben max. a gondnok -, és a Kiskegyed c. - nekik - szakirodalom stílusában nyavalyognak és tengetik sanyarú életüket. Na, ő tudna még ide illő sok-sok történettel adalékot szolgáltatni ahhoz, hogy milyen emberanyag gyűlt össze ebben a szakmában.:(((
Engem még igazi pedagógusok tanítottak, akik értéket hordoztak magukban, és hivatásuk volt, hogy ezt átadják. Baromira sajnálom a mai gyerekeket! Ebben az amúgy is értékválságban szenvedő világban csak a pénz és a pénz és harmadszor is a pénz az egyetlen érték.:(
Nyugodtan offolj, nem vagyok finnyás rá. Neked meg, mint törzs topicolónak, pláne mindent szabad.:)
Az az előzménye, hogy nagyon felzavarta az agyvizemet egy elmebeteg - a mai napig sajnos aktívan működő tanítónő -, aki úgy odavan a saját tökéletességétől és tanítóképzői végzettségétől, hogy meg van róla győződve, ő szarta a spanyolviaszt, de minimum, hogy ő fújja a passzát szelet. Ugyanakkor olyan sötét, mint a bengáli csillagtalan éjszaka, füttye nincs ahhoz se!, amit csinál, de előszeretettel pofázik bele más dolgába és szakmájába. Na, az ilyeneket géppuskával szaporítanám!
Vázáid világoknak végéig vegetálhatnak vihánctalanul, vagy valódiságoktól veretlenül.
Lelkes lényednek ilyen lusta, láztalan létet kívánnod képtelen és kiábrándító!:)
Ugye nem?
Bocsánat, ha off leszek, de máshogy nem megy. Megrendített az igazságod, totálisan. Ahogyan a lelki sérülést elszenvedett, vagy magukat nem találó kamaszok is olyan kezekbe csusszannak, jobb híján, akik önmagukon sem tudnak segíteni. Naponta látom. Kiabál valamiért a tekintetük is. A béketűrésemből, ami azért elég tág, az álszentségük hoz ki, már harmadik éve, és sokszor igen nagy örömet okozott, ha ezt a mázt megtörni láttam rajtuk.
Megint csak elnézést érte, de akkor is!
Neked azért elmondom itt a saját topicomban - hátha nem moderálnak ki miatta -, hogy mi a bajom velük.
A pszichológus és a szociális munkás szakmán kívül ezen a pályán tapasztalom a munkámból kifolyólag immár 10 éve, hogy rengeteg a személyiségzavaros, üldözési és egyéb mániás, pszicho- és szociopata ember, akiket a szakma közelébe se szabadna engedni! Édes Istenem, hogy miért a segítőszakmát célozzák meg ezek?! (Persze erre is van magyarázat, de az most hosszú fejtegetés lenne.)
Főleg az általános iskolában tanító nők, akik aggszüzek maradtak, vagy egyéb okból elhagyott lövészárkok, mert vagy a nagy öntudatuk miatt, hogy elvégeztek egy főiskolát nem ereszkedtek le a pórnép férfi tagjaihoz, vagy mert álszentségükből adódóan még a f@szt is papírzsebkendővel fogják - gátlástalanul és büntetlenül(!) rombolják a rájuk bízott gyerekek személyiségét, akik lévén ilyenkor a legfogékonyabb korban vannak, maradandó sérüléseket szenvedhetnek egész életükre egy ilyen pedaGŐGÖS-től.
Pedagógusnak még a legnagyobb jóindulattal sem nevezném ezeket a szakmát csak ugató, tanító vagy főleg "ki, ha én nem, tanár!" selejtet, aki értékátadás, -közvetítés helyett mechanikusan leadja azt a 4-5 órát naponta, és sír mint a fürdős qrva, hogy mennyire leterhelt. Közvetlen hozzátartozóm is volt közülük, tudom, hogy mennyire fárasztó és hajszás ez az élet, mint a gályarabság az ókorból - na, ha majd ha lesz egy kis időm, még sajnálom is őket. Most, hogy utolérte ezt a pályát is a munkanélküliség - épp ideje, hogy kihulljon a szakmából a férgese - még rátesznek egy lapáttal a sírás-rívásban, ők a pampógok, akiket alább a p...-ba kívántam, mert a legrosszabbat hozzák ki belőlem az állandó panaszkodásukkal, a "mindenki hülye, de én pedagógus diplomával rendelkezem" (ki nem szarja le?, ma már a sarki rendőrnek is diplomája van)hozzáállásukkal. Ha meglátom valamelyiket, már a lelkemben sikítok és sírok szomorú sorsom miatt, mert ezek azok, akik lelki terroristaként még a legnagyobb segítőkészséggel megáldott embert is érzéketlen fatuskóvá teszik. Egyszóval tele van a tököm velük! Akinek meg nem inge, miért veszi magára?! - a barma.
Köszönöm, ha kivárod kószaságom (kuszaságom) kinyilatkoztatását.
Mostan még magam is megkeresem mindenekelőtt.
Mikor megvagyok, minden más is megkerül magammal együtt.
:)
Tudod a felsőbbrendűnek mondott pedagógusaiddal az a baj, hogy azon a szinten maradnak, ahol a tanítványaik vannak 6-15 éves korukban, csak a gyerekek továbbtanulnak...
Tényleg ne menjünk bele a dologba, mert nincs kedvem veled erről itt és semmikor sem beszélgetni.
Pá!
Pacifista pedadógus (ki nem )pipogya,panaszát pancser, parasztos produktumoddal a padlóra pergetnéd.Szeretném a sziuációt szókimondón szpícselni.
off
Nem tartom helyesnek a pedagógusokat a neten szidni, sőt alázni.Akik a ti egy- kétszem ill. több gyerekeiteket oktatják, nevelik.Látszat amit egy szülő észrevesz/het) az ki is?
Egy fiatalkorú gyermek.Akinek a szava otthon szent, eldöntheti, véleményezheti egy felnőtt tanult ember döntéseit.Szülők nem veszik a fáradságot, hogy egy lehetőséget adjanak a pedagógusnak is.Nevelni, oktatni és még sok kötelességnek és elvárásnak ,hidd el nem könnyű megfelelni.A legnagyobb probléma, hogy a szülők nincsenek bizalommal azokhoz, akik helyettük nevelik a gyerekeiket.Tanulási, nevelési poblémák oka, nemcsak a törvényekkel körbezárt pedagógus lehet.A témát itt befejezettnek tekintem.!
Kicsikről kapott képek kiválóak, köszönöm.
Kíváncsian kérdem két kerek éve: készülget a karizmámról a kiértékelés? Kivárom kis kegyedet, kerül amibe kerül!:)))