Meglepődtem mikor elöször rájuk adtam, olyan természetességel szambáztak benne, mintha mindíg is hordtak volna ruhát (aztán lehet, hogy csak a gazdi kedvében akartak járni és közben arra gondoltak, hogy: "na tessék, most örülsz Te sügér")
Rettenetesen néz ki Ábris így majdnem kopaszon. Mindenki azt hiszi, hogy bőrbeteg.
Nem tudom lefényképezni, mert relromlott a gépem. Igaz le tudnám fényképezni telefonnal, de eddig nem jutott eszembe, hogy arra is használható, amikor még telefonálásra sem használom nagyon.
Igen meleg a meztelen helyeken a bőre. De már így is jobban tetszik, mint azzal a nagy hajjal.
Két vagány, nagyon okos, belevaló közép schanuzer keverék fiú kutyának (4 hónaposak), keresek olyan szerető gazdit, aki egy okos, jó kutyát szeretne magának, sokat foglalkozna vele, vinné ide-oda. Mindkét kölyök megérdemli hogy ne csak házőrző legyen, hanem egy olyan gazdihoz kerüljön aki a kutyában társat lát, szeret foglalkozni, programokat csinálni vele. Sportolásra, kiképzésre nagyon jól beválhatnak, ráadásul külsőre is stramm, karakteres kutyák. Shar pei vér is van bennük, az anyuka félig az. Az alomban ők voltak a legokosabb, legvagányabb kutyák, azért keresek nekik a képességeiket értékelni tudó kutyást. Egy kombinált oltásuk már megvan, olktási könyvel, ajándékb adom őket.
A www.kep.tar.hu/disjointedjoe címen találhatók róluk képek, és egy kis leírás. Itt a szülők is megtekinthetők, valamint az elérhetőségeim is itt vannak.
Ha valaki tud esetleg olyat akit érdekelne a dolog, az légyszíves segítsen. Tényleg vagány kutyák, ha tehetném megtartanám őket. A fajtatiszta apjukat verik intelligenciában magasan.
Itt van Szombathelyen az örökbefogadott kutyus, amiről írtam. A feleségem látta, de én még nem. Nem tudom lefényképezni, mert elromlott a gépem.
A feleségemnek nagyon tetszik. Mondja, szép nagy barna szemei vannak. Az egész kutyus levan nyírva, csak a pofiján van egy kevés szőr, meg a szemöldökén egy kevés. A farka még állandóan be van húzva, még fél. Sok megrázkódtatás érhette, majd talán lassan megszokja, hogy van aki szereti is. Egy fiatal óriással lesz együtt, akitől az első pillanatban megijedt. Az játszani akart vele, lehengerelte, a törpe meg kitartóan morgott.
Lefényképeztem Ábrist, amikor fésülködéshez készülődünk. Lapít hanyatt a földön, csak a szemeit mozgatja. Felteszem a képet, ha megtalálom a kábelt. A képen látszik, milyen torzonborz feje van. Levágtam ollóval a szőrt a fejéről, ne akadjon ki a kozmetikus. Össze kell szednie magát, ha kutyát akar belőle faragni.
Nekem mind a két nagyapám 97 ill. 98 éves korában halt meg. Mind a ketten ittak, bagóztak, nőztek.
Az egyik nagyapámat, -aki már egyedül élt (nagyanyám meghalt), önellátó volt- eszméletlenül találtuk 93 éves korában a konyha kövén. Nem tudni, mióta volt ott, tél volt. Bevitték az intenzívre, ott feküdt egy öreg néni mellett, meztelenül letakarva. Jött az orvos vizitre és jópofáskodott a nővérekkel, melyik fog elöbb meghalni, a bácsi, vagy a néni. Öregapám amikor észheztért, mondta az orvosnak, na látja mégsem haltam meg. Az öreg hallotta.
Az orvos egy éven belül meghalt.
Nem aranyosak amikor hobók.
Még nincs itt a törpe, először ivartalanítják, megnyírják, mert nagyon ápolatlan volt a szőrük. csak úgy adják oda. 6 éves kutyus, jó helyre kerül, biztosan boldogabb élete lesz, mint volt. Egy fiatal óriás szukával lesz együtt.
ezeket állítólag szaporították rendesen, gondolom nem sok szeretetet kaphattak. Az ilyen kutyák nehezen szokják meg, hogy szeretik őket.
Én is találtam egyszer egy nagyon beteg skótjuhászt. Több évbe telt, hogy nem futott el, ha meg akartam simogatni. Gondolom, kéz csak megütötte addig. Nagyon nehéz az ilyen kutyákkal. 12 évig élt veünk, de soha nem jött a hálószobába (nem volt tiltva), nem hagyta el azt a szobát, amelyikbe legelőször bement, pedig minden ajtó tárva van nálunk, soha nincs betéve egyik sem. Nem ment el álló autó mellett. Szokatlan volt, nem értettem, miért fél ennyire mindentől.
Igazán nálunk sem szoktak tarolni a vírusok, de az idén benyeltük:S
Az influenza védőoltások kaptak hideget-meleget (mint sok más védőoltás is) szóval nem nagyon hiszek benne, de van aki esküszik rá... szerintem immunrendszer kérdése:)
Megőrzöd magad az utókornak mérhetetlen ellenállóképességeddel?
Légyszi áruld el a titkot, hogyan lehet szert tenni ilyen ellenállóképességre?
Persze, rövid szőrben látszanak az anatómiai adottságok leginkább.. d e akkor is... olyan aranyosak mikor hobók.
Ha tudsz, tegyél fel majd fotót a kis befogadott törpéről.
Jó, hogy vannak még olyan emberek, akik szívesen adnak otthont, egy-egy árva kutyának.
Pár évvel ezelőtt én is vittem haza szüleimnek egy sóbi törpe fiút, nagyon szerették szüleim, és a kutya is gyorsan beilleszkedett, pedig már idős volt (bár akitől elhoztuk azt mondta, hogy 6 éves, szerintem volt az a kutya 9 is) Sajnos 2 éve meghalt:(( De rövid ottléte alatt sok kedvességet adott, és nyugis öregkora volt.
Szerencsére, én nem szoktam elkapni az inflenzát. Most viszont a menyasszonyom életemben először beoltott ellene. Eddig soha nem engedtem, de idén meglágyult a szivem, megengedtem neki. Ellenállok mindenféle vírusnak tobbszáz évig.
Nekem nagyon nem tetszik, ha a fejeteteje, meg a füle szőrös. Kopaszon látni, milyen szép feje van.
Nem tudom, miért lettek ekkorák a betűk, pedig 3-as betűméret van most is.
A nagyszőrről jut eszembe. A netboardon vagy itt olvastam, hogy valamilyen tanyán találtak 3 törpét, gazdát kerestek neki. Az egyik ismerősömnek szóltam, hátha érdekli. A kan ide fog kerülni Szombathelyre, befogadja. Van neki egy óriás szukája is.
Na, ezeknek a törpéknek van nagy hajuk. A szukáknak is van már gazdájuk.
Asszen, akkor kimondottan egészséges életmódot folytatunk,a bagó kivételével minden említett tényező játszik.
Sikeresen pályáztunk erre a vírusra, szépen el is kaptuk, bár egyesek szerint ez csak egy ovis vírus ahhoz képest ami jön még... áááá össze-vissza féltem magam:S
Méghogy busó... nem is értem, hogy mondhatsz ilyet:) egyébként akkor bírom a legjobban a törpéket mikor olyan busó fejük van, annyira jópofák tudnak lenni, a hatalmas tollukkal.
Bubónak rendszeresen megnövesztettük télre a szőrét (az idén valamiért kimaradt ez a megnövesztés...)
Szerintem Ábrisról csak szép képeket lehet csinálni, úgyhogy hajrá, tessék fotózni, ha máskor nem is, akkor kozmi után.
Idén nem fogótüztam le ábrist a hóban, csak tavalyi kép van, azt meg meg kellene keesnem a rengetegben.
Nem szívesen fényképezem, mert úgy néz ki a feje, mint egy busónak. Még egy hét és akkor rendbe lesz téve.
Miért nemfolytattok egészséges életmódot? Nem lennétek betegek. Sokat kell dohányozni, inni, keveset aludni, állandóan stresszben lenni, nincs idő megbetegedni.
Ábris kan, először művi beavatkozás kellene, ha a nők között indítanánk. Miért? Mit hittél, hol laktok, ha nem a világvégén, és az Óperenciás tengeren is túl...