Keresés

Részletes keresés

SOS5 Creative Commons License 2004.04.07 0 0 92
Tényleg ez is lassíthatja. Most így ebéd alatt elgondolkodtam, és először azt gondoltam, hogy index szerveréről jönnek ezen adatok. De nem így van, hanem minden egyes esetben hozza el elérési útvonalon az adott helyről.
De bibi az mégis van, mert ha egy levélre akarok csak válaszolni ako annak elérése az csak egy ec. folyamat volna. De nálam minden lassú.
Előzmény: SOS5 (91)
SOS5 Creative Commons License 2004.04.07 0 0 91
Bervám ? Ara is jártál !
Nekem is múlté már, pedig jól jönne szőlőbe járkálni.
Más módszert találok ki képek helyett.
Bár szerintem nem azok fogják meg indexet. Pl. erre a levélváltásra is annyit kellett várni, hogy közben majdnem megkajáltam.
Figyeld meg ha megy mint a vaj akkor tölti is be oldalakat, vagy bár mit. Szerintem sokan vagyunk egyidejűleg rajta. Bár a fene tudja. Egy biztos olyan lassú, hogy közben el is felejtem, hogy mit akartam. :-)
Előzmény: cac424 (90)
cac424 Creative Commons License 2004.04.07 0 0 90
SOS5
Nem is a veteményesben akarok gyomírtózni,hanem szőlőben és a kerítés mellett.Két oldalról olyan szomszédom van,hogy nem művelik a kertet és terjed a tarack meg a parlagfű.Amikor szóltam az egyiknek hogy legalább a parlagfüvet húzgálják ki,a felesége akkora patáliát csapott hogy ihaj.Irtózatosan buta egy nő.A férjével szerencsére tudok tárgyalni.Eddig csak egyszer használtam gyomítót kb 18 éve amikor megvettem a kertet,akkor Hungazint használtam.Azt már nem árulják,megpróbálom a Glialkát.

Nem akarlak megsérteni,de ha nem muszály tényleg ne rakd tele képekkel a topikokat.Nagyon lelassítja a letöltést.Ha valamit be akarsz tenni,inkább linkeld be.Az "img src" helyett azt írd hogy "a href".
üdv cac424
ui:szép a Bervád,nekem is volt.

Előzmény: SOS5 (89)
SOS5 Creative Commons License 2004.04.07 0 0 89
Veteményes kertekben nem célszerű ( szerintem ) gyomirtó használata. Ott sajnos hagyományos kézi kapálás a célszerű.
Csak nagy felületen termesztett termékeknél javasolt természetesen a növénynek megfelelő szer alkalmazásával.
Szőlőnél nincs gond. Pláne magas művelésüeknél.
Előzmény: MiSeRaBLe (87)
CORTEN Creative Commons License 2004.04.07 0 0 88
Szvsz azért nem , mert meg kell várni, hogy a gyomok anyagcseréje leszállítsa a gyökércsúcsokba a levélen át felvett glifozátot. Ha ez előtt leválasztod a zöld növényi részeket a gyökérzetről akkor öngólt rúgtál a tarack vidáman ki fog hajtani újra. Amúgy a glifozát amennire tudom a talajban nagyon rövid idő alatt elbomlik. (a klorofillbontók is)
Tehát permetez>hagyja felszívódni,hatni>utána kertművel (ez nem olyan mint azok a szerek ami után 3 évig csak kukorica mehet)
Most nem tudom ki milyen glifozát alapú szert gyárt, meg milyen áron. Mindenki esküszika saját kiegészítő, a felszívódást segítő adalékaira, ez az árakban is eltéréseket okozhat.
A monsantonak van asszem a roundup elnevezésű glialka-analógja, ami állítólag naon jó. Nem tudom, ehhez tényleg napi szinten növényvédelemmel foglakozó ember kell.
Előzmény: MiSeRaBLe (87)
CORTEN Creative Commons License 2004.04.07 0 0 86
Nem vagyok növényvédős, de a talajba leszívódó szereket nem merném ajánlani mert ott már elég sok egyéb tényezőt is figyelembe kell venni. Kezdésnek szvzs tökéletes a Glialka, mert amit az nem fog meg, azt még mindig lehet perzselni valami klorofill-bontóval. És ezek a talajban nem mozognak, nem koncentrálódnak, ott hatnak ahol a probléma jelen van.
Előzmény: SOS5 (85)
SOS5 Creative Commons License 2004.04.07 0 0 85
Igen glialkáról nekem is jó tapasztalatom van.
Ec. valami angol szert vettem nyomába sem jött, pedig még jóval drágább is volt.
Okos gazdik nem várják meg, hogy ennyire elhatalmasodjon a fű. Láttam olyant, hogy egy szál fű sem, de mégis permetezték. Mert nem csak lombfelületre ható szerek vannak.
Előzmény: CORTEN (84)
CORTEN Creative Commons License 2004.04.07 0 0 84
Glialka? Fű ellen ideális, főleg a tarackos gyomokkal szemben egyedülálló.
Elvileg még a totális, perzselő hatású szerek ellen is védett a tőke, ha már ilyen idős. Amúgy meg a szőlő növényvédelméről 328 igen jó szakkönyv áll rendelkezésre, elég egy könyvtári tagságot kiváltani egy megyei szintű könyvtárban.
Előzmény: SOS5 (82)
SOS5 Creative Commons License 2004.04.07 0 0 83

SOS5 Creative Commons License 2004.04.07 0 0 82
Tulajdon képen csak sejtésem van. Ezt fiatal ültetvénynek látom. Első években mélyszántást követően jóval kevesebb gyom üti fel fejét mint idősebb kultúráknál. Sorközt tárcsa, ill. kultivátor. Közvetlen tökék mellett pedig rotációs kapa. Megmaradó részt kézi kapálással. Fiatal szőlőknél nem kedvező gyomirtó alkalmazása.
Idősebb korban meg már elég nehéz a rotációs kapa használata, mivel bakhátak alakulnak ki, és gépek is igen összetudják tömöríteni a talajt. ( keréknyomok ) És lehet kapaszkodni gépbe. Viszont akik nagyon értenek hozzá ( én nem ) évi két gyomirtással teljesen tisztán tudják tartani ültetvényt.
Nekem tegnap előtt így nézett ki 86 –os telepítésű szőlőm. Most esők után úgy beindul a fű, hogy kapaszkodhatok, míg rendbe teszem.
9 ilyen sorral kell bíbelődnöm. ( 0,5 ha ) De legalább megérné.
Előzmény: cac424 (81)
cac424 Creative Commons License 2004.04.07 0 0 81
Nem tudod véletlenül mivel irtják a gyomot ebben a szőlőben?
Előzmény: SOS5 (80)
SOS5 Creative Commons License 2004.04.06 0 0 80
"Ne haragudj más SOS5!
De végigjárod az összes topicot, és abszolute offtopic képekkel rakod őket tele.
Ezek most mi a csudát keresnek a gyomlálós topicban??Miért nem a szőlősbe tetted őket??"

Elnezest sohasem szoktam "haragudj"
Mi vagy Te kem program :-)
Osszes ? Te tudod hogy mennyi van ?
Mer en csak becsulom.
En magyar buta vagyok nem tom mi az a offtopic, de a kepekkel hozod kapcsolatban akor most kezdem erteni. A.... kepeket latal tolem.
Meg azt sem tudom, hogy mia topic. De nagyon kerem ne kezd elmagyarazni.
Egyebkent te tudod, hogy mi az a gyomlalas, vagy szolosbe
No nem allok le meg veled sem vitatkozni, de soha nem kaptam meg meg ennyire a magamet ezt elismerem. De remelem nagyon hogy nem te vagy a moderator. ( egyebkent ako sem nagy baj )
Figyusz ha nem tec. nem kol ide jonni,en meg majd el dontom, hogy mere jarok.
Elnézést de én mindig olyan helyeken jártam ( lehet hogy szerencsém volt ? ) ahol mindenki ( igen mindenki ) segített egymáson.
No részemről nem harag, csak nem értem.
De ha segítel, hogy, hogy kell leszedni, és mit akkor én nagyon szivesen vállalkozom rá.
Megjegyzés: én nem rég óta vagyok fórumon.
Idáig ilyen hangulatu levelet nem olvastam. Mert itt sem ez a általánosság. ( szerintem )
Még hogy végigjárom összes. Tudod nálam minő lassan megy !
Bocsánat az érintetlenektől. De nem tudtam mögállni.

Előzmény: rferi (78)
SOS5 Creative Commons License 2004.04.06 0 0 79
Előzmény: rferi (78)
rferi Creative Commons License 2004.04.05 0 0 78
Ne haragudj más SOS5!
De végigjárod az összes topicot, és abszolute offtopic képekkel rakod őket tele.
Ezek most mi a csudát keresnek a gyomlálós topicban??Miért nem a szőlősbe tetted őket??
Előzmény: SOS5 (77)
SOS5 Creative Commons License 2004.04.04 0 0 77
SOS5 Creative Commons License 2004.04.04 0 0 76
Kösz !

Előzmény: moonshadow (75)
moonshadow Creative Commons License 2004.04.04 0 0 75
jobbra nyitó kacsacsőr, utánna írod, hogy IMG SRC="kepeleresiutja" balranyitó kacsacsőr
Előzmény: SOS5 (70)
SOS5 Creative Commons License 2004.04.04 0 0 74
Á....nem enyém.
Majd ec. megmútatom az milyen fűves.:-(
Előzmény: SOS5 (73)
SOS5 Creative Commons License 2004.04.04 0 0 73
SOS5 Creative Commons License 2004.03.28 0 0 72
Kedves Tozatu,
Köszönöm !
Előzmény: Tozatu (71)
Tozatu Creative Commons License 2004.03.27 0 0 71
A kezdőkertészek html-próbájánál próbálkozz,ott érthetően ki lehet bogozni,hogyan kell képet feltenni.
Előzmény: SOS5 (69)
SOS5 Creative Commons License 2004.03.27 0 0 70
Bocs mindenkitől !
Egy képet szerettem volna felrakni, de feladom.
Nem jön össze. ( valamit nagyon elcseszek )
Előzmény: SOS5 (69)
SOS5 Creative Commons License 2004.03.27 0 0 69
SOS5 Creative Commons License 2004.03.27 0 0 68
SOS5 Creative Commons License 2004.03.27 0 0 67
imsrc=
SOS5 Creative Commons License 2004.03.27 0 0 66
SOS5 Creative Commons License 2004.03.27 0 0 65
SOS5 Creative Commons License 2004.03.27 0 0 64
SOS5 Creative Commons License 2004.03.27 0 0 63
Sziasztok,
Nem e jártatok valami jó mezőgazdasági fórumon, ami nagy témákkal foglalkozik.
Nagy fogalom alatt én azt értem, hogy pl. én egy 3600 ha területtel rendelkező cégnél dolgoztam valamikor műszaki ként.
Annyi helyen jártam már, de egyes fórumok be vannak fagyva. ( nincs forgalom )
Valami tipecske jól jönne.
Kösz.
hkati Creative Commons License 2004.03.27 0 0 61
Receptet is kaphatnék? Esetleg a begyüjtés idejének meghatározását..., stb, részletesebb útmutatót a felhasználásáról :)
Mert nekem ezekből van szaporulatom, és súlyproblémám is szokott lenni :)
Előzmény: MiSeRaBLe (60)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!