Keresés

Részletes keresés

Krzoli Creative Commons License 2005.10.22 0 0 3968
ziasztok!
Mandriva 2006-al próbálkozom.
Feltelepítettem de sajnos a helyi hálózatomra (samba) ne, tudom felhúzni a a gépet.
Suse és uhu alatt tökéletesen megy. De a madriva szivat erősen.
beállítottam a statikus IP-t 192.168.0.1-re megadtam a felhasználócsoportot és a gépnevet.
DE nem megy. SMB4 K- látja a hálót de csak ezt a gépet, a többit nem.
Pingelni sem tudom a többi gépet és a többiről sem ezt.

RTL8039-es kártya. modul betöltődik,. ifconfig szerint rendben van ,
Leállítottam a tűzfalat hátha az etet. De nem.

A netem is háló kártyán keresztül menne, ha menne, de az sem.
A jelenség ugyan az.

Mit nézzek még meg?

Krzoli Creative Commons License 2005.10.22 0 0 3967
Sziasztok!
Mandriva 2006-al próbálkozom.
Feltelepítettem de sajnos a helyi hálózatomra (samba) ne, tudom felhúzni a a gépet.
Suse és uhu alatt tökéletesen megy. De a madriva szivat erősen.
beállítottam a statikus IP-t 192.168.0.1-re megadtam a felhasználócsoportot és a gépnevet.
DE nem megy. SMB4 K- látja a hálót de csak ezt a gépet, a többit nem.
Pingelni sem tudom a többi gépet és a többiről sem ezt.

RTL8039-es kártya. modul betöltődik,. ifconfig szerint rendben van ,
Leállítottam a tűzfalat hátha az etet. De nem.

A netem is háló kártyán keresztül menne, ha menne, de az sem.
A jelenség ugyan az.

Mit nézzek még meg?

Előzmény: dj (3876)
locsemege Creative Commons License 2005.10.21 0 0 3966
Mondjuk nézd meg ezt. Valahova töltsd le, aztán terminálról (pl. gnome-terminal vagy konsole):

su
(Itt 'vakon' meg kell adni a root password-öt)
rpm -Uhv mozilla-thunderbird-1.0.7-1.102mcnl.i586.rpm
exit
thunderbird

Valami csak fog történni... :)
Előzmény: VARÁZSLÓ (3965)
VARÁZSLÓ Creative Commons License 2005.10.21 0 0 3965
Mandrake 10.2

Mingán rákeresek a levelezőre. Aztán majd írok. :)
Előzmény: locsemege (3964)
locsemege Creative Commons License 2005.10.21 0 0 3964
Újra itt. Milyen operációs rendszert használsz? Pontos megnevezést, verziószámmal együtt írj!
Előzmény: VARÁZSLÓ (3960)
locsemege Creative Commons License 2005.10.20 0 0 3963
Egyébként 1.0.7 az aktuális verzió. Az is lehet, hogy a binárisat töltötted le, de lehetőleg *.rpm-ben keresd meg kifejezetten Mandrake-hez. És szokj le arról, hogy a file nevének vége alapján messzemenő következtetést vonj le, mint ahogyan az a Windows esetében szokás. A *.tar.gz csak a egy file-ba való tar-olásra és a tömörítésre utal. A tartalomra nem.
Ványi Norbert Creative Commons License 2005.10.20 0 0 3962
Éppen kezdtem belenyugodni, hogy 1-2 próbálkozás múlva átállok a firefox-ra, amikor azt vettem észre, hogy működik a Flash az operában. Fogalmam sincs miért, szerintem legutóbb még egyáltalán nem ment. Semmit nem változtattam. Így azon sem kell majd meglepődnöm, hogy egyszer csak majd megint nem fog működni.
Előzmény: locsemege (3949)
locsemege Creative Commons License 2005.10.20 0 0 3961
E percben rohannom kell, majd holnap írok. Röviden annyit róla, hogy szinte biztos, hogy Te az ember számára is jól olvasható C forráskódot töltötted le. (Ahogyan a programozók megírták.) Ezt előbb le kellene fordítani, majd installálni. Viszont van egyszerűbb lehetőség is: keresd fel valamelyik mandrake-es tükörszervert, keresd meg rajta a legfrissebb thunderbird-akármi.rpm-et, majd rendszergazdaként installáld fel:

rpm -Uhv thunderbird-akármi.rpm

Persze a valódi, helyes filenévvel.
VARÁZSLÓ Creative Commons License 2005.10.20 0 0 3960
Segíts légyszi! :)

Letöltöttem a thunderbird-1.0.6.tar.gz nevű fájlt.
Próbáltam telepíteni de sajnos nem sikerült. Kerestem a neten hozzá utmutatást, de nem csináltam valamit jól.

Megadom a fájl útját. Kérlek írd, le részletesen lépésről lépésre, hogy mit csináljak. Köszönöm!

file:/home/mario/tmp/Progi/Mozilla lev.

A Mozilla lev. könyvtárban van a fájl.

Előre is köszi! :/
Előzmény: locsemege (3958)
VARÁZSLÓ Creative Commons License 2005.10.20 0 0 3959

Azt írta ki, hogy A(z) www.tvnetwork.hu kiszolgálóhoz való kapcsolódási kísérlet el lett utasítva.

Nos ez egy Mozilla firefox böngésző. Megpróbálom letölteni a levelező progit is és kipróbálni.

Ígérem beleugrom a vízbe. Még ha tudom is, hogy vizes leszek. :)
Előzmény: locsemege (3958)
locsemege Creative Commons License 2005.10.20 0 0 3958
Azt írja ki, hogy az oldal nem engedélyezett. Így gondolom.

Most akkor azt írja ki, vagy csak így gondolod, hogy azt írná ki, ha kipróbálnád? Én is Linuxot használok, és el tudtam látogatni (Mozillával) a tvnetwork.hu-ra. Mi az, hogy azt gondolod, hogy a levelező sem fog tudni felmászni oda? Egészen más protokoll! Ha esetleg hajlandó lennél kipróbálni, látnánk az eredményt is! Vagy te előre eldöntötted, hogy úgy sem sikerül? Így tényleg nem lesz levelezésed...

Ha tényleg nagyon kezdő vagy még, akkor szerintem hagyd az ethereal-t egyelőre. Egyébként ez egy protokoll analizáló program. Elkapkodja azokat a hálózati csomagokat, amelyeket a hálózati interface-ed lát, és meg tudod nézni, milyen IP címről hová, milyen csomagok mentek, és mi ezeknek a tartalma. Ebben látszott volna, amikor a mail kliensed bejelentkezik a POP3 szerverre, azonosítja magát, majd a szerver a válaszában vagy elutasít téged, vagy kiszolgál, és akkor le tudod hozni a leveleket. Elutasítás esetén valószínűleg látnád ennek okát is. Viszont nagyon kezdőként nem valószínű, hogy tudnád használni.

Tehát hajlandó lennél végre a Mozilla mail kliensét a szerződésedben leírt adatok alapján beállítani a leveleid elérésére? Tudod, ha nem ugrasz a vízbe, akkor nem fogsz tudni átúszni a túlpartra.

Mi az, hogy az oldal nem engedélyezett? Pontosan mit ír ki és mikor? Szívesen segítenék, ha hagynád.
Előzmény: VARÁZSLÓ (3957)
VARÁZSLÓ Creative Commons License 2005.10.19 0 0 3957
Nos, próbáltam már a mozzila böngészővel is a netes oldalt elérni. Azt írja ki, hogy az oldal nem engedélyezett. Így gondolom. De csak gondolom, hogy a levelező progi sem fog tudni felmászni oda. Mi az az ellenörzés amit írtál? " ethereal-lel monitorozod saját hálózati forgalmadat," nos ezt nem ismerem. Igazából nem nagyon vagyok még otthon a linuxban nagyon kezdő vagyok, így ha írsz valamit, akkor nagyon kezdő szinten írjad. Ja és ne tar.gz kiterjesztésű progit ajánljál mert ezzel még nem boldogulok. :))

Köszike!
Előzmény: locsemege (3956)
locsemege Creative Commons License 2005.10.18 0 0 3956
Na így már mindjárt más! Akkor azt kellene kinyomozni, hogy miért nem sikerül, hol akad le. Mert ugye pl. a flash-nek semmi köze ehhez. Segíthet mondjuk az, hogy egy ethereal-lel monitorozod saját hálózati forgalmadat, rákattintasz a levelek lehozására, kicsit vársz, aztán leállítod a capture-t, és megnézed, hogyan próbált authentikálni a kliensed, s mit válaszolt erre a szerver. Persze közben ne netezzél, mert a sok csomag közül nehezebb kiválogatni azokat, amelyek neked kellenek.

Próba képpen beállíthatod mondjuk a Mozilla mail kliensét a leveleid lehozására - mondjuk úgy, hogy hagyja fönn a szerveren a leveleidet -, s meg tudod nézni, hogy így sikerül, vagy sem. Lehet, hogy csak rossz passworddel próbálkozik?
Előzmény: VARÁZSLÓ (3955)
VARÁZSLÓ Creative Commons License 2005.10.18 0 0 3955
Nos, megint nem voltam egyértelmű. :)

Az opera böngészőben van külön levelezző rész. Be van építve. Így, ha megnyitom az operát akkor fogja és letölti a leveleimet, és folyamatosan figyelemmel kíséri hogy jött-e újabb. Hiába van jól beállítva nem csatlakaozik fel a szolgáltató pop3 rendszerére és nem hozza le a leveleimet. :)

Hát ez a gondom. :/
Előzmény: locsemege (3951)
Apostrophe Creative Commons License 2005.10.17 0 0 3954
Letoltottem a legujabbat, leforditottam, igy most nem 1 processzort terhel tul, hanem mingyart 2-ot:) nemertem. eddig ez nem zabalt ennyi procit.

Előzmény: locsemege (3953)
locsemege Creative Commons License 2005.10.17 0 0 3953
K3b-t nem használom, úgyhogy passz. Xcdroast-tal írok.
Előzmény: Apostrophe (3952)
Apostrophe Creative Commons License 2005.10.17 0 0 3952
En is csak akkor ha olyan webcimet nyitrok meg, - pl itt - ami nincs belinkelve. pl http://forum.index.hu Csak kijelolom, aztan jobbegergombal fel, ez a hadonaszas:) es mar meg is nyilik uj lapon.

Viszont azt nem ertem, hogy a k3b cdiras ablaka miert zabalja annyira a processzort. ha a kepernyo kikapcsol iras korben 2-3% on megy a proci. ha a kepernyom muxik, akkor meg 100-on. de csak amikor az iras ablak nyitva van. Amikor az iras befejezodik, es kiadja a lemezt, a proci meg mindig 100-on. iras ablak bezar gomb, iras ablak bezar, es mar nincs is a processzoron terheles. Ez mi lehet?

Előzmény: locsemege (3945)
locsemege Creative Commons License 2005.10.17 0 0 3951
Nem haragszom, viszont nem értelek. Mi az, hogy az Opera levelező rendszere a kliensre? A kliens - nem böngésző - a Te gépeden fut, ez csatlakozik a szolgáltatód általában POP3 szerverére, ha levelet szeretnél lehozni. Küldésnél pedig a szolgáltatód SMTP szerveréhez csatlakozol a klienseddel. Ehhez még mindig nem kell böngésző, és még kevésbé van szükség arra, hogy ellátogass a szolgáltatód weblapjára. Mondok példát a freemail-lel. Használhatod a webes felületet, ez esetben kell egy böngésző, beírod a címet, hogy http://www.freemail.hu, majd ott belépsz, elolvasod a leveleidet, megírod, elküldöd, kilépsz. Ekkor a webes felületet használtad, nem saját e-mail klienst. Ehhez valóban kell böngésző. A másik lehetőség - és én ezt ajánlom -, hogy egy e-mail kliensen beállítod a levelezésedhez szükséges account-ot, a bejövő forgalom (pop3) esetében szerver név, felhasználó név, jelszó, kimenő forgalom (smtp) esetén hasonlóképpen. Ezek az adatok a szolgáltatóddal kötött szerződésen többnyire papíron kinyomtatva szerepelnek.

Nem mint ha le szeretnélek beszélni arról, hogy megnézd a szolgáltatód honlapját, de addig is, amíg nincsen flash plugined, s nem tudod megnézni azt a weblapot, nyugodtan levelezhetsz, ráadásul a saját gépeden a levelek akár évekre visszamenően is tárolhatók. Szerintem ez így sokkal jobb, mint a webes felületről levelezni. Az is lehet, hogy nagyon nem értjük egymást, akkor bocs a részletes magyarázatért.
Előzmény: VARÁZSLÓ (3950)
VARÁZSLÓ Creative Commons License 2005.10.17 0 0 3950
Bocsi!

Igazából nem voltam egyértelmű. Nem csatlakozik fel az Opera levelező rendszere a kliensre. :/
Próbáltam Mozilával is, de az sem hozza, be ezt az oldalt. Amúgy csak a szolgáltatóm oldalán tudom a net forgalmamat (letöltött mennyiséget leolvasni) Ezért volna jó időnként belépni.
Előzmény: locsemege (3948)
locsemege Creative Commons License 2005.10.17 0 0 3949
<flame>
Mozillán most is működik. :))
</flame>
Előzmény: Ványi Norbert (3946)
locsemege Creative Commons License 2005.10.17 0 0 3948
a mail-jaimat nem tudom megnézni

Már megbocsáss, de mi köze van a levelezésnek a böngészőhöz? Én pl. már régen nem tudom, hogy néz ki a freemail webes felülete, és nem is igazán érdekel. Levelezni mail kliensen keresztül érdemes. Én a Mozilláét használom.
Előzmény: VARÁZSLÓ (3937)
Ványi Norbert Creative Commons License 2005.10.17 0 0 3947
Azt nem bírom megszokni, gyorsbillentyűkkel szerintem kényelmesebb.
Előzmény: locsemege (3945)
Ványi Norbert Creative Commons License 2005.10.17 0 0 3946
Eddig Operán is működött.
Előzmény: locsemege (3942)
locsemege Creative Commons License 2005.10.17 0 0 3945
Ez a 'hadonászok az egérrel, és történik valami' funkció? :) Én nem használom.
Előzmény: Apostrophe (3944)
Apostrophe Creative Commons License 2005.10.17 0 0 3944
Meg a mouse gestures:)
Előzmény: locsemege (3942)
Apostrophe Creative Commons License 2005.10.17 0 0 3943
Szerintem mas baj lessz ott. Nezd meg a plugineket, nincs e duplan valamelyik, pl a mandrake-ban van "gyari" macromedia flash player, es van 1 "nemgyari" flash player. Ha mind a 2 fenn van, osszeakadnak. elofedulhet ilyen a java-van is.

Ha elinditod a mozillat, akkor annak a sugojaban, a telepitett bovitmenyek menupontnal megnezheted nincs e valamelyikbol 2 db, Vagy a /usr/lib/mozilla* konyvtarakat kell vegignezni a duplikaciok utan. Az is lehet, hogy a sajat konyvtaradban a (/home/teneved/.mozilla) konyvtarban szerepel valami, ami utkozik a /usr/lib/mozilla*/plugin konyvtarban levo pluginekkel.

Szeintem.

Egyebkent nalam megy a www.tvnetwork.hu
Csak nagyon zajosak a reklamok rajta:)

Előzmény: VARÁZSLÓ (3937)
locsemege Creative Commons License 2005.10.17 0 0 3942
Viszont Mozillán működik a flash. :)
Előzmény: Ványi Norbert (3941)
Ványi Norbert Creative Commons License 2005.10.17 0 0 3941
Szerintem az Opera kényelmesebb. Pl nem kell új ablak a leveleim letöltéséhez (pop3-ról), csak egy új lap.
Előzmény: locsemege (3940)
locsemege Creative Commons License 2005.10.17 0 0 3940
Nincs Mandrake-em, az Operát is csak arra használom, hogy megnézzem, amit csináltam weblapot, megtekinthető-e vele. Viszont ha működik a Mozilla jól, miért nem azt használjátok? Én évek óta Mozillát használok Fedorán, és remekül működik. Igaz, mindig a legfrissebbet, most éppen az 1.7.12-t.
Előzmény: Ványi Norbert (3939)
Ványi Norbert Creative Commons License 2005.10.17 0 0 3939
Nekem is hasonló problémám van. Én raktam fel flash plugint (mozilláékkal nincs is gond). Opera viszont nem használja úgy, mint 10.2 alatt. A flah-ek helyén nincs semmi, az sem, hogy nincs plugin, töltsem le. Panaszkodik is, hogy nem fog működni, meg hogy tegyek fel Motif-ot. A csomagkezelőben erről nincs infó, eddig forráskódot sem nagyon találtam. Más: Próbáltam letölteni, és vincseszterről telepíteni a 2006.0-t. Nem ment. Még minimál telepítésnél is nagyon sok csomagnál hibára hivatkozva nem telepített. Ez miért van? Egy-egy hibás(?) csomagot újra letöltöttem, ezzel aztán nem volt gond. Lehet valahogy ellenőrízni telepítés előtt, hogy jól jöttek-e le a csomagok? A windows alatti parancssori ftp-vel töltöttem (éppen ez akadt kezembe, ami hajlandó volt a 2000. fájl után következőket is megtalálni).
Előzmény: locsemege (3938)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!