Nem, dehogy, egy punknak nincsenek haverjai, csak cimborái. Volt nálam egy bullterrier, azt nem engedtek felszállni az elit közönségbe, a balhétól meg féltek, nagyon csúnyán néztem.
Nehéz erről őszintén beszélni. A Pestre tartó pécsi Intercityn blicceltem, a kényelem helyett én a mozdonyt választottam. Egy punk elvei nem egyeztethetők össze a luxussal ugyanis.
Igen, és ez miben nyilvánul meg?
Szakadt nadrágban mész a gimibe (már amikor ne lógsz éppen)?
felborotváltad féloldalon a hajad?
magad köré gyűjtöd az összes intézeti szökött srácot?
Bliccelsz az Intercityn Pécsre menet?
Ronggyá ázol a Csörge tónál?
Ugyanúgy, ahogy a kommunizmus elég utopisztikus ideologiáját sem lehetett rendesen gyakorlatba helyezni, ugyanúgy az anarchista punk hozzáállás sem tud teret hódítani a mai kapitalista környezetben.
egy ilyen punk-srác magyarázta nekem, hogy ez egy filozófia és életforma, bár entellektuelnek nem nevezném, miután a pékipari szakközépiskola első osztálya után kimaradt az iskolából..
nagyon jól feküdt ez az ideológia és életforma a periférára került gyerekeknek
Na ezeket hívják true punkoknak, akik külsőségükben elég radikálisan jelzik hovatartozásukat. Ők azok az igazi beleszarós punkok, akik nem is nagyon foglalkoznak a punk ideológiával, csak nekik ez a kényelmes.
Aztán vannak az intellektuális punkok, akik politikai szintre emelik a nézetüket és kimennek Prágába balhézni, meg vannak a tini-punkok, akik mennek Macskanadrág, meg Alvin koncertre, aztán valószínűleg felülnek majd a következő divat-vonatra és mindezt elfelejtik.
Amúgy szerintem mindenkiben van némi punk attitüd.
Igazam van?
én egyszer már beszéltem egy sráccal erről a cipőfűző-témáról, nem is olyan egszerű, az anarchisták, a nácik, a kommunisták,a környezetvédők mind más-más cipőfűzőt hordanak. hiába, az ideológia korporálódása. leos is ezért nem igazi punk, mert bankárnak öltözik. még fülbevalója sincs.
kannás bort ittak
A Moszkva téren tanyáztak
ingyenkonyhán ettek
lakótelepi házak liftaknájában aludtak
Exploited koncertre mentek
színes tarajuk vagy tüskehajuk volt
A fekete lyukba jártak
piros fűzős bakancsot hordtak
tényleg, van egy-két punk topik, talán ez a legforgalmasabb, bár ez se. úgy látszik 0 punk rohangál errefelé manapság. talán leos carax corneliust az őspunkot leszámítva, de manapság inkább már ő is bankárkodik munkaidőben, szóval olyan hétvégi szalonpunk.