Keresés

Részletes keresés

JPoole Creative Commons License 2024.11.25 -1 3 422686

Váradi -26 egy egál meccsen.

JPoole Creative Commons License 2024.11.25 -1 4 422685

Okorn nagyot cserélt. 
Hanga-Keller le, Váradi-Golomán fel = 0-7.

Előzmény: JPoole (422682)
Nane72 Creative Commons License 2024.11.25 0 3 422684

Hát Váradi,Perl becserélését én sem értettem.

Előzmény: DRodman91 (422683)
DRodman91 Creative Commons License 2024.11.25 0 5 422683

Váradi valami elképesztően rossz. Ha nem viszi le, elmegy rajt...

JPoole Creative Commons License 2024.11.25 -1 3 422682

Hanga +16, Keller +16, Vojvoda +14

Váradi -16, Golomán -14, Benke -12

egy egál meccsen.

petyko121 Creative Commons License 2024.11.25 0 1 422681

Azt hallani Somogyi aláírt! Csak azt nem nevezték meg hogy hova! Volt csapatát már instán is kikövette!

peli_w Creative Commons License 2024.11.25 -12 3 422680

Kicsit korábban kellett volna beírnom, de

SZAVAZÁS

nyomjon +-t erre a hsz-re, aki szerint ma megverjük a törököket!

nyomjon --t erre a hsz-re, aki szerint ma kikapunk a törököktől!

elefantbaby Creative Commons License 2024.11.25 0 0 422679

Köszi a felvételt. 

Nem lehetett időben a dobás,nem is kérdés.

Ráadásul a dobás előtt közben sípszó hangzik,Praksch emeli a jobb kezét (mit mutat?),majd utána nem emeli mindkét kezét,mutatva a triplát. Bármit akart mutatni, ő volt az első jv, ott állt,miért kérdezte meg a másikat,illetve mit akart? A sípszó tisztán hallatszik.

Előzmény: Madisonovic (422672)
litván80 Creative Commons License 2024.11.25 0 0 422678

A svéd - német meccset látta valaki? 1:35 -el a vége előtt még a németek vezettek 63-72 re. Onnan lett a vége 73-72 a svédeknek 😃

75roberto Creative Commons License 2024.11.25 0 4 422677

Somogyiért egy forintot nem fizetnék, nekünk (Olaj) annyit nem ér. Nem tudom mennyibe van a spanyoloknak havonta, de a fizuját, lakhatását már megspórolnák neki. Hisz csak arra van, hogy edzésen meglegyenek!

pfffffffff Creative Commons License 2024.11.25 0 0 422676

Nem muszáj, de én köszönöm 😁

Én sosem fogok már videózni, de még alakulhat úgy, hogy tudnom kell.

Illetve én csak az összefoglalót láttam, a korábbi problémákról nem tudtam.

Illetve itt a centernek mi lett volna a feladata?

Előzmény: robi0122 (422675)
robi0122 Creative Commons License 2024.11.25 0 0 422675

Muszáj mondanom valamit? :)

Ebből jól kijönni semmiképpen se lehet sajnos.

Mindenki csak erről a dobásról beszél, amikor az első hosszabbítás végén is 6,7mp-nél szarul működött/működtették az órát (később - mintha 2x is elindították volna, majd pedig kosár után késve is állították meg). Majd ezt követően is lefutott az óra a bedobás után faultot követően. Aztán a büntetőket követően is volt videózás az óra miatt (0,9 helyett 1,2 lett). Ezt követően a bedobáskor is még mindig 0,9 mp volt az órán, amikor a turnaround dobás már hozzáér a palánktartó berendezéshez. "Okosan" le is futtatják az órát, örülnek is a szlovákok majd megint jön a korrekció immár videó nélkül, és ekkor jön a 0,4 mp-es bedobás és kosár.

És a pályán hozott játékvezetői döntés amúgy a kosár nem jó!!!!

Fiba protokoll és szabálymagyarázatok szerint az eldobás pillanata a kiemelt szituáció, se korábban se most nem foglalkoznak külön a (véltelenül vagy szandékosan) rosszul elindított órákkal. (Szerintem ez hamarosan meg fog változni.)

Na jó.

"F.3.1. Negyed vagy hosszabbítás végén visszanézhető, hogy

• egy sikeres kosárra dobáskor a labda a mérkőzésóra jelzése előtt hagyta-e el a dobójátékos kezét;"

"F.3.3. A mérkőzés során bármikor visszanézhető, hogy

....

• a mérkőzésóra vagy a támadóóra hibás működ(tet)ése miatt az órákat mennyi időre állítva kell helyesbíteni,

...."

Egyéni véleményem szerint lett volna lehetősége az első játékvezetőnek azt mondania, hogy a kosár nem érvényes - viszont látva csak ezt az utolsó x mp-et amit korábban írtam, teljesen KÖVETKEZETLEN lett volna az elindítással foglalkozni ennél az esetnél, ha a korábbi SOK szituációban senki se foglalkozott vele.

Előzmény: pfffffffff (422668)
pfffffffff Creative Commons License 2024.11.25 0 0 422674

Ha játékvezetők/ mérkőzés ellenőr érzékeli, akkor tudnak döntést hozni. De ez ugye nincs fél másodperces hiba. Ezt nem lehet egy ilyen szituációban (sem) megítélni. Videó alapján lehetett volna, de azt a szabály nem engedi. Veled is egyetértek, hogy ez így nincs rendben.

Előzmény: realfan (422670)
pfffffffff Creative Commons License 2024.11.25 0 0 422673

Nem ismerek hivatalos állásfoglalást. 

Utólag okoskodva jobban járt volna az órakezelő, ha nem indítja el késve. Hisz akkor érvénytelen a kosár, mert nem ment az óra(és eljátsza, h szar a gomb).

De az biztos, hogy hiába egyértelmű, hogy rosszkor indítják, a videó alapján ezen nem tudnak változtatni.

Én nem tudom ezt az egészet védeni, szerintem is ordas hülyeség így. Csak leírtam, mi a szitu az én szerény tudásom szerint.

Előzmény: elefantbaby (422671)
Madisonovic Creative Commons License 2024.11.25 0 0 422672
Előzmény: elefantbaby (422671)
elefantbaby Creative Commons License 2024.11.25 0 0 422671

Én még nem láttam ezt a felvételt,meg fejből nem is tudom a lehetőségeket,de nem hinném hogy egy nyilvánvaló szabálytalan találatot ne lehessen érvényteleníteni. Megnézzük a felvételt,bedobták a labdát,megállapíthatóan nem indult el az óra, akkor vissza az egész,0.4 ről megint be kell dobni.  Ha még ennél is tovább késik az óraindítás akkor még egy passz is belefért volna? Nem hinném. 

realfan Creative Commons License 2024.11.25 0 0 422670

Ezt én nem így látom. Nem a videózási lehetőség oldaláról közelíteném ezt meg. A szabálykönyv 44-es cikke foglalkozik a korrigálható hibákkal. Az első kategóriába tartozik a játékidő, így az is, ha az óra - műszaki okokból - megáll, de az is, ha hibásan indítják vagy állítják meg (44.4.8). Ezt a korrigálható hibát észlelhetik az asztalnál és maguk a játékvezetők is. (Na most azt, hogy ilyenkor a bedobást újra el kell végezni és nem egyszerűen azt mondani, hogy a kosár érvénytelen, vége a meccsnek, azt el tudom képzelni.) 

De ha mégis úgy van, ahogy Te mondod, hogy a játékvezetők nem tehetnek semmit, az teljesen ellentétes a játék vagy a sport szellemiségével. Egyúttal a körmendi órakezelőket azonnali továbbképzésre küldeném; múltkor is ahelyett, hogy nyomtak volna egy háromszoros gyorsítót az órán, meg kellett néznünk, hogy beesik-e Wittmann triplája. :)) Totál agybaj, ha ez így szabályos.

Mogyi! Creative Commons License 2024.11.25 -3 1 422669

245. rész - Szezonharmad Zsivera Gáborral

https://tripladupla.podbean.com/e/245-resz-szezonharmad-zsivera-gaborral/

Nagyjából minden csapat túl van a szezon harmadán, úgyhogy ideje volt néhány megállapítást tenni, melyekről Zsivera Gábor osztja meg a véleményét.

Házigazda: Magyar Dávid

Vendég: Zsivera Gábor

Ha szeretnéd támogatni a munkámat: https://www.donably.com/tripladupla

Ne felejts el feliratkozni a podcastre abban az appban, amelyikben épp hallgatod! Elérhető Spotify-on, Apple Podcasts-en vagy bárhol, ahol podcastet hallgatsz, sőt, most már Youtube-on is!

Lájkolj Facebook-on, kövess Instagram-on! 

Iratkozz fel a podcast Youtube-csatornájára is! 

Minden link egy helyen: https://linktr.ee/tripladupla

pfffffffff Creative Commons License 2024.11.25 0 1 422668

Szerintem az ottani mindhárom játékvezető is pontosan tudja, hogy ez teljesen szabálytalan volt. Csak nem volt eszköz a kezükben.

Praksch mindent tökéletesen csinált, hogy centerként Cilinek mi lett volna a dolga (szerintem óra kontroll, de majd Robi ezt cáfolja, vagy megerősíti), abban nem vagyok biztos.

Viszont a szlovák asztal hibázott, hisz nem indította az órát időben(reakció időn kívül, de gyorsan nyomta. Szerintem elbámészkodott, nem számított az érintésre).

Viszont ennek utánanéztem, és az óra indítása még ilyen esetben sem videózható, csak az, hogy időben engedte- e el a dobást a spanyol. Így a jvknek külön szar volt, hogy a lassításokon többször meg kell nézniük, hogy egy szabálytalan kosarat kell megadniuk.

Tehát a konklúzió, hogy a jvk nem hibáztak, de a kosár egyébként "egyéb" okokból szabálytalan volt, de nem volt eszköz korrigálni.

Előzmény: realfan (422665)
csege Creative Commons License 2024.11.25 0 1 422667

A labda játékba kerül, amint bármelyik pályán lévő játékos hozzáér. Az órát abban a pillanatban el kell indítani.

Előzmény: NB2 (422666)
NB2 Creative Commons License 2024.11.25 0 0 422666

Nem volt labdabirtoklás és csak mikor megfogta akkor indult ez az óra... gondolom én :)

Előzmény: realfan (422665)
realfan Creative Commons License 2024.11.25 0 1 422665

Volt szó itt a spanyolok egyenlítő hármasáról, de nem néztem utána - ez így egészen érdekes.

Meghallgatnám szívesen őket, hogy ezt hogy hozták össze. 0.4, beleüt a labdába a spanyol, lepattan, megfogja, emeli - és ekkor is még 0.4 van az órán. :) Tényleg érdekelne, hogy aki játékvezetőként úgy gondolja, hogy ez így szabályos, annak mi a gondolatmenete.

Előzmény: balldontlie (422664)
balldontlie Creative Commons License 2024.11.25 0 3 422664

https://www.instagram.com/reel/DCtV1_tCxgo/?igsh=MXB0cGc3MGp5eGs4MA==

Vitatott buzzer beater a selejtezőkről, mellékszerepben Praksch Péter és Tóth Cecília - avagy vajon mi történne egy nyugati rangadón, ha 0.4 alatt engednének egy labdaszerzést, leütést és dobást? :)

drive. Creative Commons License 2024.11.23 0 3 422663

Nincs olyan csapat aki csak úgy ingyen elengedjen bárkit. Komoly kivásárlási ára van. talán még a kölcsönadás olcsóbb de nem tudom fél évre van e értelme sok pénzt ebbe beleölni. Régóta nem játszik biztos, hogy meccshiánya van és hát ebből adódóan az is kérdés milyen formába lehet.

Előzmény: petyko121 (422662)
petyko121 Creative Commons License 2024.11.23 -2 1 422662

Én úgy tudom mennek a szerződés felbontással kapcsolatos tárgyalások, ezért ilyen lassabb folyamat!

Előzmény: litván80 (422661)
litván80 Creative Commons License 2024.11.23 -2 1 422661

Szerintem is a fél plusz egy év lenne nekünk a jó deal. A mostani keretben nem nagyon látom a helyét, ha csak nem cserélnénk Lewist ez esetben egy magasra. Máskép a féléves szerződésnek az értelmét én nem látom. Drága, idén szinte még semmit nem játszott, és a tavalyi szezonja is eléggé kuka volt... De kétségtelen hogy egy válogatott szintű játékos, aki jövőre nagy fogásnak számítana, a szabály változás miatt. Akkor már fixen lenne, egy Somogyi, Knjarski, Pallai, Rudner magyar sorunk amihez ha még meg tudnánk tartani Lukácsot már tényleg elég pofás is lenne.  De nekem gyanús ez a csend, meg Somogyi sem egy egyszerű eset (számon tudja tartani valaki hogy épp hanyadik klubváltására készül?? Huszonnégy évesen..) szóval ha nagyon egy eszetlen baromságba kéne bele menni, akkor inkább hagyjuk az egészet...

Előzmény: Nane72 (422659)
petyko121 Creative Commons License 2024.11.23 -1 1 422660

Mert nem akarják elengedni? Elég vicces lenne ha már 0 perceket játszik de erősködik a klubja.

Előzmény: Feffo (422658)
Nane72 Creative Commons License 2024.11.23 -2 2 422659

Csősz nem az a fajta aki ész nélkül szórja a  pénzt és az Olajnál az irányító poszt rendben van. A fehérvári polgármester szerintem megoldja. Somogyi akkor érne valamit ha fél+1 évre sikerülne leigazolni ( pl Szolnokon jövőre két magyar játékossal megoldaná az irányító posztot). Ha  lenne vér a két klub vezetőjének a pucájában azt mondanák, hogy Nem.  Ráadásul Vojvoda, Filipovity duó mellé még egy elég markáns személyiség érkezne.

Előzmény: Feffo (422658)
Feffo Creative Commons License 2024.11.23 0 4 422658

Somogyi mostani esete mutatja meg, mekkora a baj. Gyakorlatilag másodszor versenyezteti meg a klubokat, akik le akarják igazolni. És megteheti, mert már a négy légiós szabály mellett is kell Ő a rotációba. Úgy, hogy Szolnokon azért Jovanovics simán bír 30 perceket és Kranjski sem szállt be rosszul. De az Olajnál is tudják, ha náluk van, nincs máshol. Pedig lássuk be, Kass nagyobb lyuk nálunk, mint Boris ott, de a tűréshatárt meghaladta volna az összeg, amit adni kellett volna érte. 

A legszebb az lesz, ha aztán a spanyolok mégsem engedik el :)

litván80 Creative Commons License 2024.11.23 -3 2 422657

" Valamilyen formában a klubok és a szövetség érdeke is lenne ezt a magyar szinten eszetlen jövedelmeket megakadályozni"

Szövetségi szinten szerintem három dolog jöhet(ne)  ez ügyben szóba, de hát ugye tudjuk hogy a szövetség, a jövőre bevezetendő 2 magyar a pályán szabállyal, még inkább az eszetlen jövedelmeket adó klubok alá teszi a lovat.. De azért elméleti síkon legalább mégis:

- Emelni a légiós számon, és minden olyan adminisztratív szabályt eltörölni, ami a magyar játékosokat hozza helyzeti előnybe.

- Csökkenteni az "A"csoport létszámát, hogy a kereslet - kínálat  arány picit egyensúlyba jöjjön.

-  A kiemelt akadémia háterrü kluboknak, annak arányában biztosítani a kiemelt támogatást, amennyi 23 év alatti játékost küldenek a pályára.

( Ne légiosokkal, meg kész magyar játékosokkal legyen egy "akadémia" akadémia)

Előzmény: Nane72 (422652)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!