Viszont,az,hogy ennyit beszéltünk a régebbi albumokról,felkeltette az érdeklődésem irántuk,úgyhogy le is töltöttem az Exit-et,és Dig-et.Holnap el kezdem a hallgatásukat,azt jól beszámolok,hogy hogy teccenek. :)
Annyit elmondhatok,hogy a Dig-ről baromi jó az It Doesn't Matter,Lost In The K-Hole,Don't Stop,Private.
Az It Doesn't-ben az teccik,hogy olyan,mint az Under The Influence-ez az egyik kedvencem a Surrender-ön.
Egy időben a Surrender volt, de a nekem legjobban a Dig YOH fekszik. Azzal alakították ki számomra azt a hangzást, amit hiába majmolt később a sok bib beat majom, a farvizébe sem kerültek. Az éles, széttorzított effektek, túlvezérelt dobok, nekem erről szól a CB. Az új album vmivel érettebb, összeszedettebb, mint a CWU, de én ezt a hangzást nagyon nyugdíjasnak tartom. Azt bánom, hogy ezek szerint ők is öregszenek, és már nem akarnak feltűnést, meg arcbacsapást, mint amit a Block RB-cel meg a többivel elértek.
Én már letöltöttem,de lehet addig nem hallgatom meg,amíg eredetiben meg nem lesz,mert én szeretem erdetiről hallani először az új albumokat.Eddig csak bele hallgattam az újba,és jónak tűnik.
Nekem egyébként egyértelműen a Come With Us a kedvencem.A Surrender még elég jó(számomra!),de az előzőek(Exit,Dig) nincsenek meg,mert azt a hangzásukat a Chem-éknek nem igazán csípem.Azokból a korai számokból bőven elég nekem a Singles 93-03-on található dalok.
Lehet,hogy majd megpróbálkozok újra az első 2 albummal.Az Exit mondjuk a Song To The Siren miatt érdekel,mert gyalázat,hogy pont azt hagyták le a besztof-ról,pedig az akkori kiadott számokból egyedül az teccik nekem.Még szerencse,hogy a DVD-re rátették.Nem is akármilyen a klipje!
A Dig kiadott számai viszont egy ideje már jobban teccenek,így az is kezd érdekelni.Az is főleg a Private Psychedelic Reel miatt.
Sziasztok. Nem vagyok nagy fórumos, most írok először ide, mert ezt már nem bírom elviselni. A The Chemical Brothers az egyik kedvenc bandám, a Dig Your Own Hole óta folyamatosan követem a megjelenéseiket és sikerült eljutnom a GluGlura is. De persze nem emiatt írok ide, hanem az új album miatt. Nem tudom, hogy ki volt az az idióta állat, aki valamikor 2-3 évvel ezelőtt kitalálta, hogy minden, amit a TCB újonnan kiad, az fosgagyi szar és onnantól kezdve szidni kezdte őket. Ennek az eredménye az lett, hogy mára a tesókat legalább akkora divat szidni, mint a népszerű popbandákat. De kérdezem én: miért? Nemrég eljutott hozzám a Push The Button és alig várom, hogy megvehessem! Ez a lemez tele van mondanivalóval, színes, kreatív, energikus. Elég ha csak meghallgatjátok az első négy számot és már leeshet, hogy a srácok a koronggal a jelen elektronikus zenéje ellen lépnek fel és a továbblépésre, váltásra szólítanak fel mindenkit, mert már unják a jelenlegi helyzetet (a számcímek is sokat mondóak: Galvanize, I need it to believe something, Hold tight London...). Nekem az egyik nagy kedvencem a Believe, mert emlékeztet a Surrender zenei anyagára. E mellett nagyon ott van a Hold tight London, Come inside (tagadhatatlanul az Exit Planet Dusk hangzására hajaz), a Close your eyes, ami egy újabb lírai gyöngyszem az eddigiek mellé, a Marvo Ging istentelen jó Surrender utánérzése, a Surface to air pedig egyszerűen csak k*rvajó. A többi szám is nagyon tetszik, de ezek jelenleg a kedvenceim. Abban egyetértek, hogy a Come With Us a "legkevésbé jó album" az öt közül, de nekem még így is rengeteg kedvencem van róla (It began in Afrika, Star guitar, The state we are in, Test). Ja és persze mielőtt valaki darabokra szedne, leírnám, hogy ez csak az én véleményem és nem kell egyetérteni vele, de én örülnék annak, ha végre tényleg befejeződne ez a szidjunk mindent ami Chemical dolog, mert nevetséges. Ezek a srácok még mindig nagyon tudnak, ennek ékes példája az új lemez. Peace
Sziasztok. Nem vagyok nagy fórumos, most írok először ide, mert ezt már nem bírom elviselni. A The Chemical Brothers az egyik kedvenc bandám, a Dig Your Own Hole óta folyamatosan követem a megjelenéseiket és sikerült eljutnom a GluGlura is. De persze nem emiatt írok ide, hanem az új album miatt.
Sziasztok. Nem vagyok nagy fórumos, most írok először ide, mert ezt már nem bírom elviselni. A The Chemical Brothers az egyik kedvenc bandám, a Dig Your Own Hole óta folyamatosan követem a megjelenéseiket és sikerült eljutnom a GluGlura is. De persze nem emiatt írok ide, hanem az új album miatt.
Én abban reménykedtem még,hogy lesz olyasmi is az albumon,mint a Nude Night,mert az valami eszméletlen jó szám.Konkrétan olyan hangzású szám,mondjuk nincs rajta,de a stílus pár helyen hasonló pl.Hold Tight London.
De szerencsére a besztof 2 új számának megtartották a hangulatát,hangzását az új albumon.
Amikor kijött a besztof,és hallottan a GP-t,GYH-t róla,reméltem,hogy ilyen vonalon haladnak tovább-ez nagyjából meglett.
Hát az biztos,hogy a CWU nyitása jobb volt,de nekem a Galvi is teccik.
Lejött az egész album az előbb,még épp hogy csak bele hallgatgattam.Kritikát csak pár végig hallgatás után fogok mondani,de ami eddig is "lejött":),hogy egész jónak tűnik.Elég CWU-os egészében.
Ami a belehallgatáskor is már nagyon teccett:
-Hold Tight London
-Left Right
-Surface To Air
Amiben nagyon reménykedtem,hogy a Galv-nak hosszabb változata lesz az albumon,és bejött:))
Én is megpróbálok elvárások nélkül várni 1 albumot,de nem mindig sikerül:)
Amitől pl sokat vártam,és bejött,az az Orbital:Blue Album-ja,Prodigy:AONO-ja,Faithless:No Roots-sza.Az utóbbi kettőt mondjuk kicsit szoknom kellett,de aztán nagyon megszerettem őket.
A Galvanize-nál szarabb kezdést el sem lehet képzelni, még az albumon sincs nyomibb szám ennél, ha belegondolok az előzőek milyen számokkal kezdődtek, elönt a szomorúság:((((( A STA egyértelmű, hogy a GP Electronic Battle Weapon-jának indult, aztán gondolták jó lesz bonus track-nek, most már nem követem el azt a hibát, hogy várok vmit egy albumtól, amit még nem hallottam, csak szétvet az ideg.
A Surface To Air-t épp most sikaerült letöltenem,így gondoltam írok pár sort róla.Engem teljesen a Golden Path-re emlékeztet ének nélkül,és kicsit gyorsítva.Az üteme legalábbis tiszta olyan.A lényeg,hogy teccik a szám.Rossz album nem lehet.Jó nyitás(Galv),jó zárás(Surface).
Ezt a kritikádat felrakhatjuk a szörfdeszka.hu-ra?
ui.: add már oda, hadd szóljam le, ahogy mindent.
Ez a fellépni járunk, szarunk a lemezünkre korszakuk, amit 3 éve alkotnak meg most már. Az ember azt hitte volna, hogy némi szín következik a best of 2 utolsó számával, de nem, közvetlenül leálltak utána, és most nem találják az elmentett hangokat, amelyek helyett első kislemeznek rögtön egy ilyen langyos pudvát adnak ki. És hogy lehet már ennyivel jobb egy B-oldal az A-oldalnál??? Pedig a B is csak olyan, mint egy gyengébb albumszám tőlük.