Egyébként meg egy plussz pont minden képviselonek aki ott volt az ülésen. Amelyik nem volt ott annak SUXXX! Rohadt nyálvero gépezet az aki nyaralni megy akkor amikor képviseloként a parlamentben a helye!
Igaz az, hogy a Kuncze nagyon sértő volt Szalayval szemben? (sajnos csak a közvetítés után értem haza)
És az MSZP a sartokbaszorított taktikáját követve támadott?
Nekem ez az egész azért furcsa, mert pl. a Tocsik-ügyben működő cégben (nevét nem szeretném leírni) ott ült a Lakitelki alapítvány alelnökétől az összes párt jobbkeze. Amikor pénz elosztásáról van szó, a politikai elit pártállástól függetlenül barátkozsó típusú.
Horn úgy beszélt, mint aki részeg. "Torgyán Pupu" meg hogy "I. Torgyán József" nem a parlamentbe való megszólítások. Az volt a legszembeötlő dolog az egészben, hogy mindenki egyet akart, de senki sem tudta, hogy igazából mi az az egy. Személyeskedtek egymással, azután kikérték maguknak a sértettek külön kétpercekben. Ez nevetséges. Képviselőasszonyok mesélték el saját életútjukat, megmagyarázták bekiabálásaikat, ha kell több alkalommal is. Egyértelmű az, hogy a témát egy parlamenti bohózatnak kívánták beállítani és ez sikerült is. A pártok pedig egymás felelősségét keresve próbálnak meg kibújni az olajpermet alól. Mindenki váltig állította, hogy a kormányzásuk alatt keményen felléptek az olajmaffia ellen, és rengeteg embert vontak felelősségre. Hibáztatták még a médiát is, de nem is akár hogyan! Megsértődtek makulátlan politikusaink a média tényszerű hírközlésére. Ejha! Szerintük a sajtó csak a bizonyított vádakról érdemes tájékoztatni és nem szabad a vádaskodásokat közölnie, mert ebből csak hasznot húz és a hon embere csak a rágalmak alapján ítéli meg az Országgyűlést. Ez nem a demokrácia T. Ház! Ja és elképesztő, hogy az MDF-es olajbizottsági tag a felszólalását még felolvasni is alig tudta. Jól felkészülhetett. A Kisgazda képviselő pedig a martfűi péksége ellen indított eljárásokat nehezményezte. Na ez minősít, nem a Nógrádi vallomás...
< A fidesz olyan demagóg vólt, hogy az már fájt.
Ez nekem is feltunt, nagyon nem teccik a stilusuk, remelem a kovetkezo ciklusba nem ok lesznek kormanyon, es akkor megszivatjak oket... Nem Parlamentbe valo az a part, es a tudatlan kepviseloik sem(tisztelet a kivetelnek, akik nem tom miert vannak meg abba a partba, lehet hogy penzt kapnak erte?:))) OV a legnagyobb maffiozo!)
< A HornGyuszi szerintem be vót b@szva amikor felszólalt.
Ezzel nem ertek egyet, neki ilyan a stilusa, az igaz, hogy nem egy nyugodt ember, van mit rejtegetnie a multjabol... SZVSZ az almatlan ejszakai miatt lehetnek remegesei... es nem az italtol, egyebkent a beszede teccet, bar felfedeztem benn regi korok emleket, amikor olyat mondott, hogy "A Nép az utcán..." :)))
< A Vancsik jobban tette volna ha a száját befogja... (a kombájnkulcs az sztenderd nála)
No comment! :)))
< A Miép frankón rugdosta mind az MDF mind a MaszopLib kormányt
Csodalkoztam, hogy a Miepnek vannak ertelmes kepviseloi is... a Csurkan kivul!
< A belügyérségi miniszteren meg voltam lepodve, egész tényszeru eloadása volt.
Na ez volt a masik meglepetes, masfele reagalast vartam tole, olyan fideszesjolmegmondjukakommunistaknak stilust, de hala isten enm olyan lett...
Nagyon be lehet szarva!!!:)
< A szadi-nál nem tudtam rájönni hogy milyen álláspontot képviselnek. (A kunczi elemében volt, ez most teccet)
Kunce nagyon kerrekt ember, teccenek a felszolalasai, kar hogy keves ilyen van az SZDSZ-ben....
< A kisgazdik nem nagyon vakarták tovább a szart, mert állati kínos volt nekik a pallagi örökség (vagy inkább ökörség)
Ha pallag nincs, akkor nemvan olajugy!!!! Kell a Pallag, es hogy illyen fanatikus az is jo!
< A Poltot sajna az elején nem láttam....
Ot en se...
> Az a buta kis elkényesztetett fehérruhás fidesszenátor kiscsaj na az volt a csúcs! Én a frakcióvezeto helyében elgondolkodnék, hogy egy ilyen buta libát, inkább valami másra használnék (hostess, takarítás, stb)
Kuncenek igaza volt... nem tudja miket beszel ez a no...
Sajnos hostess se lehetno belole mert RANDA!!!!
Én is végignéztem.
Tapasztalat:
- A fidesz olyan demagóg vólt, hogy az már fájt.
- A HornGyuszi szerintem be vót b@szva amikor felszólalt.
- A Vancsik jobban tette volna ha a száját befogja... (a kombájnkulcs az sztenderd nála)
- A Miép frankón rugdosta mind az MDF mind a MaszopLib kormányt
- A belügyérségi miniszteren meg voltam lepodve, egész tényszeru eloadása volt.
- A szadi-nál nem tudtam rájönni hogy milyen álláspontot képviselnek. (A kunczi elemében volt, ez most teccet)
- A kisgazdik nem nagyon vakarták tovább a szart, mert állati kínos volt nekik a pallagi örökség (vagy inkább ökörség)
- A Poltot sajna az elején nem láttam....
- Az a buta kis elkényesztetett fehérruhás fidesszenátor kiscsaj na az volt a csúcs! Én a frakcióvezeto helyében elgondolkodnék, hogy egy ilyen buta libát, inkább valami másra használnék (hostess, takarítás, stb)
A parlament komoly szereptévesztésben leledzik, már az lajbizottságot sem szabad lett volna felállítani, hisz a parlament nem a végrehajtó vagy a bírói hatalom.
Ha úgy gondolja, hogy büncselekmény történt és annak megtorlása elmaradt, akkor azért csak a kormányt vonhatja felelösségre, az meg azokat akikről gyanítható, hogy nem tettek eleget a kötelezettségeiknek, oszt kirughatja öket, oszt tesz oda más rendört.
A parlamentnek vannak sajátos eszközei, hozhat megfelelő törvényt, kirughatja a főügyészt és a legfelsöbb bíróság elnökét.
Ha a büntetőeljárás során bizonyíték kerül valamely politikusra, akkor a bünvási eljárás mellett a politikai felelöség megállapítására lyó egy parlamenti bizottság.
Azért legalább a parlamentnek kéne tisztába lenni egy jogállam sajátosságaival.
Azért szeretném nyitni ezt a topicot, mert egyszer egeszben szeretnem a velemenyeket hallani a tegnapi(2000.08.23.) rendkivuli parlamenti ulesrol, amelynek elmeletileg az olajbizottság miatt kellett volna osszegyulnie.
En vegigneztem az egeszet, es az az erzesem, hogy nagyon felvallrol veszik a politikusok ezt az olajugyet, nem veszik komolyan! A fidesz allandoan hergeli az mszp-t, SZVSZ Kunce Gabornak igaza volt, amikor azt mondta, hogy a Szalay fideszes kepviselo asszony nem tudja miket olvas fel, a kezebe nyomtak egy szoveget es azt felolvasta. Az egesznek a lenyege a fidesz allaspont az olajugyrol, az az, hogy az egeszben csak a kommuntstak(mszp), es az szdsz vannnak benn, ok nem! Szerintem az olajugyben mind a ket oldal eleg rendesen benne van... es nemhiaba mondtak Pinterrol is olyanokat, valamilyen szinten o is erintett. Es nagyon azt akarjak azok az emberek ekik erintettek, hogy igy haladjon a dolog... Szegeny Pallag nemsokaig fogja ezt birni, mert elobb vagy utobb kikeszitik, es nemcsak a kepviselokre gondoltam...