A sok aranylábú Bicskei bébivel ismét csak vereséget szenvedett a Cottbus. Igaz, ezúttal hazai pályán a 89. percig pontszerőnek érezhették magukat, ám végül kikaptak 2:1-re... Miriuta gólt rúgott, végül kiállították... Horváthot becserélték a második félidő elején, azután meg le is cserélték a 85. percben. Pedig a nagyeszű magyar kommentátor szerint (magyar-olasz) nagyon megnőtt az ázsiója. Erről csak annak a szerencsétlen edzőnek nem szóltak ott Cottbusban... végülis hat forduló után csak 12 ponttal vannak lemaradva a listavezető bayern mögött, ferike megrázza magát és akár bajnokok is lehetnek... Nem?? Vajon mit mondanak annak a szerencsétlen baromnak, aki ezta sok falábút megvetette a tulajdonossal????
Ha valaki nem olvasta volna a Bundesliga topicban:
MTI kiadás:
Az öt magyar játkost foglalkoztató Energie Cottbus újabb súlyos vereséget szenvedett, 4:1-re kapott ki a Freiburg otthonában. Sebők Vilmos és Vasile Miriuta a kezdőcsapatban kapott helyet, míg Horváth Ferenc csereként a 64. percben lépett pályára.
Bundesliga I., 5. forduló:
Freiburg - Energie Cottbus 4 : 1 (0:0)
gólszerzők: Jasvili (53., 60.), Z. Baya (88.), Weisshaupt (89.) illetve Labak (90.)
Na ennyit a magyar válogatott oszlopos tagjairól... A negyedik súlyos vereség... Sebaj, BB-nek így is ők kellenek... És szerintetekezek nem esnek ki? Hát ezzel az öt falábúval biztos, hogy a tökutolsók lesznek... Bár szerintem sokkal hamarabb elzavarják őket, oda ahova valók a vegetáló ftc-be, az angol negyedosztályba, a belga másodosztályba...
Berserker!
Bezzeg amikor a Népstadionban úgy ugráltál -többek között- a cottbusi magyarok teljesítménye után,hogy azt sem tudtad, merre vagy, akkor jók voltak az említett urak, ugye?
Na, mindegy, a további "kiosztás" kedden a suliban...
Pedig lőhette volna a Horvát is mert volt egy akkor helyzete hogy még most se hiszem el hogy ilyen kurv@ jó kapusuk van a Frankfurtnak ( mert minden lővést ki védett amit Cottbus játékos lőt ).
Kulönben Sebők adta az első gól paszt !
Jó volt látni hogy nyer a Cootbus és végre nem a tabela végén rohadnak :)
Mátyust bírálta a Cottbus edzője
2000. szeptember 6., szerda, 20.50
Eduard Geyer, a német elsőosztályban újonc Energie Cottbus labdarúgócsapatának vezetőedzője élesen bírálta Mátyus Jánost, az együttes - egyik - magyar védőjét. A válogatott játékost az FC Shalke 04 ellen 3-0-ra elvesztett bajnoki találkozó 51. percében cserélték le, miután az őrzésére bízott Ebbe Sand megszerezte harmadik gólját.
- Ha káosz uralkodik a védelemben, akkor egy csapatnak sincs esélye a győzelemre - nyilatkozta Geyer. - A mi hátsó alakzatunk az élvonalban eddig minden találkozón csődöt mondott. Mátyusnak kellett a dán Ebbe Sandot fognia, a Schalke támadója három gólt lőtt. Többet ehhez nem kívánok hozzátenni. Úgy látszik, Magyarországon jelentősen alacsonyabbak a követelmények, mint a Bundesliga élvonalában.
Sebők Vilmos végig pályán maradt a cottbusi együttesben, de az ő szereplését sem kísérte szerencse: a válogatott védő a 70. percben a tizenhatoson belül kézzel ért labdába, szerencséjére a megítélt büntetőt Andreas Möller kihagyta.
A Cottbus három forduló után pont nélkül, 2-10-es gólkülönbséggel a bajnoki táblázat utolsó, 18. helyén áll. Statisztikusok szerint utoljára 1986-ban, a Fortuna Düsseldorf kezdett ilyen gyengén az élvonalban és ki is esett az idény végén.
Mindenképpen bíztató, hogy Vili végre végig játszott, hisz az alapozás egy részéből ő sérülés okán kimaradt. Vasárnap, a Stadionban márpedig topon kell lenni a védőmunkának! Persze az sem lenne hátrány, ha Horváth csak a harmadát átmentené a góllövő formájából, bár attól tartok, ez csak vágyálom marad. Elvégre az azurrik 11-ét nem holmi amatőr ötödosztályú spílerek alkotják...
HAJRÁ MAGYAROK!!! Remélem, megőrzi Bundesliga I-es státuszát a Cottbus.
Na hogy valami bíztatót is legyen végre itt:
Az Energie Cottbus könnyedén jutott be a Német Kupa második fordulójába. Az élvonal újonca az amatőr Hamm ellen 6--0-ra győzött. Horváth Ferenc először kapott helyet az Energie kezdőcsapatában, és rögtön meghálálta a bizalmat: a 85 percet játszó válogatott csatár három gólt szerzett. ,,A szakadó esőben megrendezett mérkőzésen egy percig sem forgott veszélyben a továbbjutásunk. Az elején sikerült gólt szereznünk, azt követően pedig már nem volt gondunk. Remélem, maradt még bennem gól az olaszok elleni világbajnoki selejtezőre is" -- nyilatkozta lapunknak a lefújás után a támadó. Sebők Vilmos 90, Vasile Miriuta pedig 70 percen keresztül volt tagja a győztes gárdának, míg Mátyus János és Szekeres Tamás nem kapott játéklehetőséget.
Aha, en voltam a sotetkek pulcsis, aki "berobogott" a csapatbusz utan, hogy a Horvath Ferivel
beszeljek nehany szot. Akkreditacioval sikerult bejutnom, a Felido is segitett vmit, de igazabol a z Eastside fotosa adta a belepokartyat, amivel bejutottam mindenhova. Erdekes volt, vegigmutatta a stadiont, mi hogy van belul.
Engem egyebkent az a terem, ahol a szurkolok osszejohettek meccs elott es utan nagyon lenyugozott, azt nem lattad? (a Fan Club mellett volt a bejarata)
Tenyleg voltak jo cottbusi lanyok, de abban a teremben is megfordult nehany darab a jobbik fajtabol. Ahhoz kepest amiket itt az elmult ket hetben lattam....
Volt egy cottbusi szurkolo (kozepkoru, kb. 40), aki hihetetlen sok mondatot tudott magyarul, egyszer ugy kialltott utanam: "varjon egy kicsit".... .Enyhen meglepodtem..... Rakerdeztem, a Matyus tanitotta meg oket.....
Azt hiszem akkor Téged láttalak meccs elött (sötétkék a pulcsid ugye?) ott ahol a csapatbuszok beparkoltak a stadion lelátója alá... Még csodálkoztam is, hogy itt is van Red Blue Devils nevü csoport, de azt hittem valami cottbusi srác lehet, hiszen közülük sokan piros-kék mezben voltak...Čn is ott voltam mikor a Feféék leszálltak a buszról, csak engem a kerítésen belülre nem engedtek be, kiabálni meg nem akartam...
Te hogy jutsz be ilyen helyekre, be kell akkreditálnod magad? A nökkel kapcsolatban nem fogunk összeveszni, bár ahol én ültem (29. szektor) tényleg nem volt egy normális kinézetü sem, a cottbusiak között viszont még a meccs elött láttam néhány egész jót...
Ez erdekes, en is kint voltam a szombati talalkozon. Nem lattal? Red-Blue Devils pulcsi, a meccs elejen a futopalyan voltam az Eastside elott, a vegen pedig "kergettem" a Horvath Ferit es a Matyust egy fenykep erejeig.... (Elkaptam oket, igaz a palyan rohantam keresztul, es ez nem mindenkinek tetszett nagyon....) A meccs elott meg a Fan szobaban voltam, ami hihetetlenul lenyugozo volt szamomra. Meg a demonstraciot is vegigkisertem, igen jol szervezettek szerintem! (igaz a latvanyt eleg fura modon hoztak ossze...)
Ja, nekem az eastside fotosai azt mondtak, hogy 3000 cotbussi van, de sokkal tobbet vartak, mert a Jacobs adott ingyen buszokot, es ugye ez volt az elso talalkozojuk a bundesliga 1-ben.
Ja, es en meg egy olyan informaciot hallottam, hogy a talalkozo utan 50-50-nel szemben egy teruleten osszecsap a ket huligancsoport. Nem tudom mi lett belole.
A meccsel kapcsolatban nagyjabol egyezik a velemenyunk, de szerintem a cottbusnak nem Bremaban kell gyoznie.
Szerintem a bremaiak kozott is volt jo no, ket hete vagyok kint, most lattam eloszor ilyen szempontbol jot.... A klub szobaba kellett volna bejonni.....)))))))))))
Volt szerencsém a Werder-Cottbus meccset a helyszínen megtekinteni. 31.000 nézö, ebböl kb.1.200 cottbusi. A stadionban kerítés csak a vendégszektor körül van, máshol csak korlát. Az egész stadionban rengeteg nö, ill. gyerek. A cottbusiak sokan egész családdal érkeztek. A keletnémet lányok között rengeteg "türhetö" kinézetü, a wessik között egy sem...
A cottbusiak között volt egy kb. 30 fös skinhead csoport, mindannyiuk fekete pólóban, farmerben és edzöcipöben. A meccsen már félmeztelen voltak. Valószínüleg ök lehettek a cottbusi kemények...
A meccs elött, alatt, és után semmi botrány. Mátyus sajnos elég gyenge (az egész védelem nagyon gyenge volt), Horváth Feri szintúgy, bár nem nagyon kapott labdát. Miriuta erösen kilógott a Cottbusból (pozitív értelemben). Technikája kiváló, kicsit lassú és láthatóan kerüli a test-test elleni párharcokat. Egyértelmüen ö az irányító.
Amúgy a Cottbus nagyon gyenge volt, egyszerüen ha hozzájuk került a labda nem tudtak vele mit kezdeni.
OK. Csak annyi a gond, én valószínüleg már nem leszek neten, holnap, vagy holnapután utazom, de remélem a meccsig még feljutok a netre, csak a meccsre jövök haza előző este. Erre az emilcímemre tudsz írni.
Andreo!
Kosz az ajanlatot, elni fogok vele (remelhetoleg semmi nem jon kozbe, es 5-en ott leszek a stadionban). Meg majd meccs elott pontositunk ki kivel hol!
Hi Dr.W.Gy.!
A www.fcenergie.de-n összehaverkodtam egy Cottbus-os sráccal. Itt lesz Balcsin augusztusban, úgyhogy lebeszéltük, hogy kijön a Fradi-ETO-ra 5.-én. Ha gondolod gyere oda a Ragazzi Verdi drapihoz, ha megismerkednél vele, hogy legyen kivel meccsre járni kint.
Termeszetesen, ha voltam amccsen mindig irok majd elmenybeszamolot, kulonos tekintettel a magyarokra (Matyus Jani apukaja kollegam a foiskolan, majd beszervezek nektek egy jo kis csetet a magyar fiukkal :-)
Na ez jó hír! Természetesen nagyon örülnénk neki, ha minden forduló után írnál ide beszámolót a magyarok teljesítményérol és a körülményekrol!
Amúgy jó és eredményes tanulást!