Én is emlózom természetesen közben meg zenét hallgatok. NAgyon sok demónak nem találom a szövegét a roxette.nl oldalon. Pietronak sem találom a weblapját. hol van még sok dalszöveg?
Breki! Megadhatom a címem, de nem sok értelme van mert nehéz otthol kapni, sokkal jobb a telefon, azon mindig elérhető vagyok és akkor megbeszéljük hol találkozunk. Igen, gondolo, hogy nagyobb a meglepi ha csak úgy felbukkansz, de könnyen megeshet, hogy nem vagyok otthol, főleg ha beindul a meló a terepen (én most bent lakom a városban, Szatmárnémetiben, a ház meg a szomszéd faluban Szatmárpálfalván épül). Ha van kedved nézz fel a www.szatmar.ro címre itt van megye tékép is meg sok minden a városról és környékéről.
Az árvizek miatt most nem árt indulás előtt érdeklődni.
Breki!
Ha a bolgár tenpatnál jössz be akkor akkor Vama Veche-nél jössz be, aztán a tengerparton haladva MAngalia, Constanta majd komppal Calarasi, onnan irány Bukarest majd Ploiesti Sinaia vagy Cheia majd Brassó. Vagy bejöhetsz Ruse-nal, amjd Giurgiu, Bukerest es idem az elző, ez rövidebb.
Az nagyon lényeges hogy DN vagy E jelzésű utakat válasszatok, máshol bajok lehetnek, ezek járható egész jó utak állitólag.
NAgylaknál lépede át a határt, Arad majd Déva következik, onnan Szeben, Vöröstorny (Turnu Rosu), elmész Ramnicu Valcea mellett, Pitesi felé, itt van autópálya (persze nem a legszuperebb de itt ez már autópálya) és Bukarest.
Most kaptam ezeket az infókat a kollégámtől ő sokat járkál és nagyábből ismeri az utakat.
köszi Csilla, a "némi autópáya" mekkora szakaszt jelent? :))
nem túl bíztatóak az elhangzottak, de csak üzleti út lesz, úgyh városnézés sztem
nem igazán lesz, ha választhatnék én Erdélyt szeretném már látni!! A cégnél, ah rövid ideje dolgozom elég sok Erdélyből érkezett magyar dolgozik, sokat meséltek az ottani életről...
NA az sem lesz egy rövid túra. Tőlünk Bukarest kb 700km. Még nem voltam, de nem is vágyom, drága, picskos hely ahogy mondják akik voltak. Bár állitólag van impozánsabb szebb része is de nem sokan rajaonganak az itteniek közül a fővárosunkért. A férjem ott volt katona és amugy is járt párszor ott, de nem tetszett neki. Ja és nagyon kell vigázsni az értékekre, tőbben is mesélték, hogy kirabolták az állomáson, utcán stb. Veszett drága a szálás, nehéz olcsóbb jó szállás kifogni. NEm akarlak riogatni de ezt mondják az itteniek. Az utak megint attől függ hogy merre mész. A legpocsékabbak Nagyvárad környékén állitólag. Az utadót nagyrészt a déli rész fejlesztésére költik így ott elég türhetőek az utak, sőt van némi autópálya is. Neked is mondom, hogy már belépéskor kell uthasználati matrica a közutakra is és persze az autópályán autópályadij.
mi agusztus elején megyünk majd Bukarestbe, az szintén egy klassz túrának ígérkezik, milyen az utak arrafelé? Még nem jártam Romániában (sajna Erdélyben sem)
Na erről beszélek, itt sokan nem látták még az ország nagy részét, egyrészt nagyok a távolságok, másrészt meg nem is olcsó multaság az itteni bérekből utikázni.
Persze, hogy nagy város, de én még nem voltam ott. Itt azért szép nagy távolságok vannak, nem mint nálatok, nem utikázod át az országot egy pár óra alatt, ide hozzánk Brassó kb 600km.