ha ez egy viaszvirág, valószínűleg baj van a gyökerével (rohad), és pusztul a növény. Sürgősen meg kellene nézni a gyökerét, és próbálni gyökereztetni szárdarabot, ami még ép
A szobáink keleti fekvésűek és az a tapasztalatunk, hogy a Sansavera-k bírják legjobban ezt a klímát. Érdeklődni szeretnék, hogy van-e valakinek akár pénzért, akár ingyen Sansavera hajtása?
Jelenleg több avokádóm is kibújt, arra gondoltam hogy valami hasonlót csináltok velük ha már nagyobak.Egyszerűen csak rakjam őket egymás mellét ültetéskor vagy hogyan érhetem el, hogy összecsavarodjon a száruk mint a képen?
Avodákót nevelek. már elég szép nagyra megnőtt, kérdés, hogy mikor ültethetem földbe? a gyökerei még nem olyan erősek mint sok képen/videón amit neten találni de a szára és a levelei is erősek, a gyökérzet sem vékony csak nem olyan sűrű. Illetve milyen földbe tegyem? hányszor öntözzem? alulról vagy fentről szabad? Köszi.
Tudja valaki ennek a növénykének a nevét? Ajándékba kaptam olyan információval, hogy ne ültessem át, várjak még tavaszig. Már borzasztóan kilógnak a gyökerei, ahogy az a 2. képen is látszik. Illetve milyen virágföldre van szüksége? Előre is köszönöm szépen a segítséget, szép estét mindenkinek!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy mi baja lehet az orchideámnak? 2 hónapja kaptam, akkor voltak virágai, amik lehullottak, elszáradt a szára. Azt ajánlották, vágjam vissza amíg száraz, majd újra hajt. A gyökerei viszont nem betegek, mit lehetne vele kezdeni?
Sajnos a gyönyörü nagy Hoya Linearisom tönkrement. Egyik nagy kedvencem volt. Valaki tud esetleg segíteni a pótlásában?
Illetve a lelógó részeinek egy része még zöld. Esetleg éredemes megpróbálkozni még a dugványozással? Szerintem ideje nem kap "ellátást"; fonnyadt, de még zöld. Hogyan dugványozzuk?
Lehet nem is tetű, hanem atka volt rajta, attól is lehet ragacsos, fehér bevonat. Én kezdetnek húznék egy zacskót a cserépre, megkötve a növény szárán és langyos szappanos, mosogatószeres vízzel alaposan lepriccolnám, kicsit ez áll rajta majd lemosnám.
Eladó anyósnyelv (sanseveria, szanzavéra) növényeket/hajtásokat keresek megvételre. Aki rendelkezik ilyennel és megválna tőle, kérem jelentkezzen! Előre is köszönöm: Ildi
Gyönyörű szív alakú levelei különös színekben pompáznak, ám gondozása nagy odafigyelést igényel. Kedveli a világos és párás környezetet, földjét ne öntözzük túl, és télen tegyünk a fűtőtesttől távolabb.