szöcsi, nagyon drága vagy, amiért nem akarsz megbántani, és ezért még kétszer is elküldöd a hozzászólásodat, de akkor asszem kicsit eltévedtél.
szerintem is komikus a topik, épp ezért nagyon örülök, hogy egy ilyen ember feltűnt, mint dan, aki minden egyes hozzászólásával egyre nagyobb hülyét csinál magából. ha nem érted, hogy mire gondolok itt, akkor felesleges az egész, nem fogom elmagyarázni.
ezt az eszmefuttatást meg végképp nem értem, erre semmi szükség, mindenki hallgat, amit akar, én a think tankból, köszönöm, nem kérek, mert szerintem szar.
vagy még egyszer magyarázzam el? ennél egyszerűbben nem tudom.
Irígyellek ám Titeket, h. már ilyen régóta ismeritek a Blur-t. :)
Én 13 éve még csak 11 éves voltam, így nem igazán fogtam akkor még fel a zenét... Amikor a Girls&Boys kijött, akkor voltam sweet15, az már tök jó volt. Láttam az MTV-n (én onnan tanultam meg angolul...), aztán a húgom megvette nekem névnapomra a Parklife-ot kb. fél év múlva. Onnantól kezdve egyszerűen rajongtam/ok értük. Gyorsan beszereztem a Leisure-t meg a MLIR-i is, aztán meg ugye jött a többi.
Ez az én saga-m, gondoltam leírom...
Egyébként abban egyetértek, h. a Think Tank-ből vmi(talán Graham?)hiányzik, de valahogy nekem így is összeáll. Meg aztán szerintem a legtöbbet a Damon-t ért hatások számítanak (Gorillaz, amcsi hip-hop, az afrikai projektje, stb.), azért olyan az album, amilyen. Nekem az tetszik benne, h. ez most nem egy ilyen "társ. karikatúra", hanem mintha vhogy a szívből (meg egy picit az agyból) jönne. That's all...
zeuszka, télleg nem bántásként,de ez már inkább komikus kezd lenni :o)
Egyébkéntész, nem is értem,mire jó ez az egész vita. A Blur, de bármi mást mondhatnék,akár emberről is lehetne szó,változhat,ami még nem jelenti azt,hogy a változás feltétlen negatív. Az, hogy különbözik a zenei ízlése az embereknek, még szerencse és így is van rendjén. Ki milyen beállítottságú,miben nőtt fel,hogyan hat ott belül a lelkecskéjére.. :o) Személy szerint nekem ez az újfajta pszichedelikus-melankólikus Blur nagyon bejön,mert bejön és kész. Nem kell erre magyarázat. Vagy ha igen,az másnak felesleges lehet..A hallgatóságnak lehet véleménye,lehet fikázni,azért is topic a topic. A közönség közönség marad,nem lehet mindenki igényét kielégíteni és nem is kell. A szűklátókörűséget viszont nem tudom megérteni..
zeuszka, ez már inkább komikus kezd lenni :o)
Egyébkéntész, nem is értem,mire jó ez az egész vita. A Blur, de bármi mást mondhatnék,akár emberről is lehetne szó,változhat,ami még nem jelenti azt,hogy a változás feltétlen negatív. Az, hogy különbözik a zenei ízlése az embereknek, még szerencse és így is van rendjén. Ki milyen beállítottságú,miben nőtt fel,hogyan hat ott belül a lelkecskéjére.. :o) Személy szerint nekem ez az újfajta pszichedelikus-melankólikus Blur nagyon bejön,mert bejön és kész. Nem kell erre magyarázat. Vagy ha igen,az másnak felesleges lehet..A hallgatóságnak lehet véleménye,lehet fikázni,azért is topic a topic. A közönség közönség marad,nem lehet mindenki igényét kielégíteni és nem is kell. A szűklátókörűséget viszont nem szeretem..
1etértek Szőrössel a szerintem jelzi,hogy elfogadja a másik véleményét is maximum nem ért vele egyet(számomra alapvetően szimpibbek akik nem akarják megmondani a frankót,különben meg a vitatkozni való tudás a legalapvetöbb része az intelligenciának)a tanultság,és intelligencia nem feltétlenűl ugyanaz sőőőt:))
sziasztok, végre én is hazakeveredtem Bécsből:) és nekem - minő meglepetés - szintén tetszett a koncert, bár ebben lehet hogy a long island ice tea is besegített, meg az, hogy kétségtelenül nem tudok tárgyilagosan gondolkodni az érzelmi kérdésekben
szóval nekem az volt a prekoncepcióm, hogy fasza koncert lesz és ennek megfelelően éltem át az egészet az első perctől az utolsóig, bár a befejezés tényleg lehetett volna ütősebb
a think tank-es dalokkal az volt a baj, hogy a közönség nagy része nemigen ismerte őket, és azoknál jól leült a hangulat - az I've got a file on you alatt pl. csak néztek bambán többen is körülöttem, pedig nem az lett volna a dolguk, szal ez furcsa volt
(viszont ha arra gondolok, hogy mennyi nem blur hanem más együttes feliratos pólót láttam - pl. the hives, sonic youth, sőt oasis - szóval ez magyarázat lehet az előzőre: a megjelent osztrák fiatalok nagy része nem fan volt, hanem csak beugrott egy kis vasárnapi bulizásra)
az eddig elhangzottakhoz egy dolgot tennék hozzá: a koncert előtt végighallgattam az összes blur albumot, elejétől a végéig, szépen sorban, és amire a think tank-hez értem, valahogy csökken a lelkesedésem. szóval azt gondolom, hogy ha csak a tt-re koncentrálok, akkor jó album az, de a többi után - amelyek még ma is tűzbe hoznak - a think tank langyosabban hat
(természetesen SZERINTEM sőt még azt is hozzátenném, hogy nem vagyok kompetens a témában, mert csak a Parklife óta vagyok rajongó, úgyhogy korántsem értek annyira a dolgokhoz:))
ahogy olvasom, már mindent elmondtak helyettem a többiek, köszönet érte.
dannek csak annyit, hogy sajnos nem tudok mást mondani: szerintem szar lemez a think tank, de ettől még alhat nyugodtan. a háborúellenes mondanivaló meg kurvára nem érdekel, ha ezt vesszük alapul, akkor a u2 meg a massive attack lábai elé is le kéne borulnunk, de akkor már inkább a think tank.
túl sokan, 2-3ezren
nem értek egyet, ha valaki nem írja oda, hogy "szerintem", olyan hatást kell, mintha ő mondaná az élet nagy igazságait (ala Daniboy)
Miert kell megsertodni, meg magyarazkodni, meg vedekezni ha valaki mas azt mondja a blurre hogy szar. es napokig. ez valami kisebbsegi erzesbol adodik?
a gimiben ugy tanitotta a magyar tanarom (akit imadtam) hogy ha mondunk valamit ne kezdjuk ugy a mondatot hogy szerintem, meg a velemenyem hogy..mert Te beszelsz, tudjuk hogy Te szerinted, meg Te gondolod. Szoval persze hogy szerintuk szar.
:)
sokan voltak a koncerten amiken voltatok?
phillibe kb 100-200-an voltak. gondolom mar irtam.
uristen 13 éve:) nem is tudom asszem a bang ? klippjét láttam elöször aztán csak a she'so high-t.no meg a there's no other way-t ugy tetszett damon abban a gombafrizurával meg az alteros nézésével:)hehe a she1s so high klippjében marha idétlenül néz ki james avval a kettéválasztott frizörrel.
a leisure egy shoegazer korszak miatt lett olyan amilyen.még nem volt annyira "cizellált",mint a MLIR.az első fele egy merő elszállás a sing katarzisáig bezárolag.aztán lettek igazi önmaguk a köv albummal.Nekem az jelenti a csúcsot.nem is tudtam hova tenni az uj hangzást,de tökéletes volt.nem érzek rajta egy csepp slágerizt sem,és ekkor még nem volt szó britpop cimkéről sem,valahogy az egész egy időtálló dolog (legalábbis ugy érzem)stilus behatárolás nélkül.
aztán jött a britpop korszak a szintén félig tökéletes parklife-al(meg az utolag maguk által bevallotan nem sokra becsült girls and boyssal),meg a gyengécskébb great escappel.ekkor jöttek rá,hogy váltani kell. meg végül ez a kisérletezős borusabb idők.Végül a think tank.egyértelmű,hogy damon uralja az egész zenekart(rowntree,és alex nem nöttek fel damonhoz kvalitásban) valószinűleg ezért is olyan egysikubb a hangzás,meg ezért lépett meg graham is,bár erről nem sok infom van.
Nem is tudom ugy érzem,hogy csináltak egy másfél tökéletes albumot,és a többiben nem tudták kiadni magukból ami bennűk rejlett.találgatni lehet mi az ami miatt ez nem sikerült.Olyan ez az egész,mintha a nagy keresésbe belefáradtak volna féluton,és nem mentek volna tovább.
Azért nagyon szeretem őket,de hiányérzetem van az elmaradt fejlődés miatt.
David Bowiet csak megemlítettem, bocsi. Nem kell mindenre így ugrani, hm?
Nem kell adni az én véleményemre, ki mondta? A legkönnyebb egy új hozzászólót kiutálni, csak azért, mert markáns véleménye van.
Zeuszka viszont nem véleményt mond, ha nem tűnt volna fel. (lsd. szimplán szar)
MÁS: a koncert előtt 6 óra felé szembejött velünk Dave egy csajjal, alig ismertük meg. :)
Életem eddigi második és legjobb Blur koncertje volt a tegnapi.
Pont középen álltam Damon előtt a 2. sorban, úgyhogy teljes audovizuális élményben volt részem.
Egyzserűen k*rva jó volt minden. Jól szóltak, jók voltak a feka vokálosok, jó volt a song-összeállítás (régi és új számok vegyesen), az új számok szinte még jobban szóltak élőben, legalábbis nekem nagyon tetszettek. Jó volt a közönség meg pesze a hangulat is.
És pesze jófejek voltak, Dave végig vigyorgott, Alex szokásos stílusban nyomta, Damon 2X egyenesen arcon locsolt vízzel, 2X pedig jól megszorítottam a kezét, huihi.
A Radioheaddel kapcsolatban képzeld egyetértek veled, úgyhogy nem "alternatív=jó" az álláspontom.
Hát igen, akinek ennyire nem jön be az új hangzás, az nem tom mit várt...
Segíts már, én nagyon szeretem a Think Thanket, a legjobb című Blur album az elmúlt 8 évből, komolyan, de azt nem értem, hogy milyen alapon adunk David Bowie véleményére, milyen alapon a tiedre, és milyen alapon nem adunk a zeuszkáéra?
Ne haragudjál, de szánalmas, amiket írsz.
A Think Tank NEM szar, maximum szerinted. Amúgy David Bowie szerint SZIMPLÁN az év lemeze. Hát, nálam is kb. az első 3 között van.
Sajnálom, h. Te így ki vagy tőle, na EZ szar lehet.
Isten mentss, Damon Albarn remélem még évekig alkotni fog, mert nekem nagyon fog hiányozni!
Itt a bécsi koncert TRACK-LIST-je, hátha érdekel valakit, h. pontosan mik és milyen sorrendben hanzottak el!
01. ambulance
02. beetlebum
03. girls & boys
04. badhead
05. good song
06. gene x gene
07. tender
08. caravan
09. out of time
10. brothers & sisters
11. song 2
12. to the end
13. end of a century
14. trimm trab
15. battery in your leg
16. the universal
ráadás:
17. anniversary waltz
18. for tomorrow
19. on the way to the club
20. file on you
21. this is a low
Nekem nagyon tetszett a koncert, és az album tegnap este óta még jobban bejön. Nekem nincs vele semmi gondom. Nem vettem észre, hogy "túl sok" lassú szám lett volna, a "pörgősebbek" pedig igenis jöttek és nagyon nagy buli volt. Szóval én teljes mértékben meg voltam elégedve, sőt!
azért a névmásokat sem árt egyeztetni egy mondatban, szöcsi. a véleményem szerint amúgy a nevezett album szar, és ezt írtam le, mi köze ennek az intelligenciához?
és jól mondod, ez lett a legszarabb, amit a blurtől valaha kellett hallanunk. remélem, több nem lesz.
én meg azt mondom, hogy oszoljanak fel, ha már nincs semmi mondanivalójuk (a think tank alapján nincs).
a leisure jó kis debütlemez, bár sokszínűnek pont, hogy nem nevezném.