Arról meg, hogy ez 45 óta a legjobb kormány, arról úgyis konszanzus van, úgyhogy beszélhetünk kicsit a tágabb összefüggésekről is -- persze csak ha Naiv hozzájárul.
de azert csak felsorolja, hogy mi mindennel nem foglalkozik. kicsinyke alavagas, sanda gyanu megfogalmazasa stb. szvsz pont ugyanolyan piszkos, mint ami ellen beszel. moralisan mitol lenne elfogadhatobb az amit o muvel? mert o az egyedul udvozito igaz jobboldal lovagja? amikor flvillantja, hogy o nem, akkor nem a velt tisztasagat kivanja felenk mutatni?
egyebkent, szerintem alapveto tevedesbol indul ki, vagy legalabbis erosen tulzo kijelentes azt feltetelezni, hogy a masik oldal a likvidalasra torekedne. mibol gondolja? azert mert o ugy erzi? ez csak ot jellemzi.
egyebkent vedd eszre, hogy a konzervativ ujsagiras ugyanabbol a tobol fakad, pontosan ugyanolyan kartotekrendszert hasznal, ugyhogy a bzs altal emlitett lehetosegeket napmintnap elvezhetjuk itt az indxen is.
Na hát az pont nem a lényege a cikknek, sőt pont a dillemmáját osztja meg velünk ezzel kapcsolatban. Szándékosan undorító. Izelítés képpen, hogy mi jönne, ha mindenki egyforma tőkével (kartoték rendszerrel) rendelkezne.
szasze,
elolvastam, nem tetszett. fokent az a resze nem tetszett, amikor azt boncolgatja, hogy o milyen ugyeket tudna elovenni. mert en ugy lattam itt az indexen, hogy mar regen elovettek, legalabbis nem talaltam semmi ujdonsagot kozottuk. most akkor mennyivel erkolcsosebbek/kevesbe moralistak/farizeusok ok?
egyvalamire jo volt, olyan temakrol is felvilagositast adott, amik itt keringenek a polforumban, de soha nem neztem bele. legtobbjuket asszem ezutan sem fogom nyomonkovetni.
Természetesen te magad egy drabális maffiózóval (MSZP) szemben biztos a jog, a tisztesség, a demokrácia alapelvei, és az emberi jogok nyilatkozata alapján fogsz küzdeni. De azért azt is tudnod kell, hogy nem mindenki ilyen tehetséges, és amelkedett, mint te magad vagy, így előfordulhat, hogy egy-egy övön alulit legalább egy-egy pofon követ.
De ez téged ne zavarjon meg, és nyámmogjál nyugodtan az "újabb ingatlanbotrány"-on.
Valahogy a lényeg mindíg elsikkad!
Megtörténtek a felsorolt dolgok, vagy nem?
"Ma a közélet összehasonlíthatatlanul tisztább, mint 94-98-között volt."
Ezt a fene nagy tisztaságot mondjuk hűen jelzi az újabb ingatlanbotrány!
Így azután el lehet venni, mondjuk a mozgássérültek szabadidőközpontját, stb! Ha annyira tiszta minden: miért kellet titkosítani ezt is ?!
Másba nem kötök bele, csak Dávidba, mivel róla egyáltalán nem köztudott, hogy egy román alvilági szervezet vezetője...! (Ezt nem az ujjamból szoptam...) És ez a Magyar Igazságügyi Miniszter(asszony)...
Hah!
Orbán díjat kapott (és ahogy helyesen mondta, ezt nem ő kapta, hanem minden magyar, aki ebben segített) a magyarországi családtámogatási politikáért.
50 valahány ország küdöttei értékelték a programot, ez nem Bokros csomag volt.
Jó lenne, ha minimum még 5 évig folytatódhatna, töretlenül...
Kovács Laci már megint öklendezett, ahelyett, hogy kiállt volna, a status törvény mellett, amit - helyesen - megszavazott az MSZP, mesélt arról, hogy Orbán becsapta az országot, mert azt mondta egyeztetett és mégsem...
A kormámy nyilatkozatok egyértelművé tették, hohy volt egyzetetés, persze az nem aztjelenti, hogy mondjuk Nastase vezeti a magar törvényhozás kezét, fogalmazáskor, ezt csak Laci tenné, komfliktus akkor nem is lenne, sőt a mi qrva anyánkat...
1. De az idő halad, az egyes EU tanácsi országok rájönnek, milyen hülyeségekbe rángatják őket a románok és visszavonják támogatásukat...
2. Politika az érdekérvényesítést jelent, ha kelll konfliktusok árán is.
Kádárnak nem is voltak konfliktusai, leszámítva a védtelenül kivégzett 400 embert...
Regnálása alatt meg is szünt a Maros Magyar Autonom terület...
Csao-nak pedig a művelt nyugat adta a tiszteletbeli dr. címeket... néha őket sem árt erre emlékeztetni...
asszem mar megbeszeltuk, hogy nem nezzuk egymast tokhulyenek. egyszer kikerted magadnak, hogy ha elbeszeltem melletted. kerlek, te se tedd.
annyiban egyetertek veled, hogy ma annyival tisztabb a helyzet, hogy pontosan lehet tudni az erdekeltsegi koroket, bar azt meg a mai napig nem tudom, hogy pl. pznek mi a fenenek volt/van szuksege cegekre es ezek tk mivel foglalkoznak.
"amugy, tenyleg, azt aruld mar el nekem, hogy szerinted normalis dolog-e az, ha minden miniszterrol, vagy kozvetlen csaladtagjairol (bar ez utobbi elfogadhato, csak nem szerencses) kiderul, hogy cegekkel rendelkezik."
abban a pillanatban igazat adok neked, amint a magyarnemzetben az FM 1,1 tocsiknyi elpacsizasarol korrekten beszamolnak. meg az oik 5 tocsikjarol kimutatast kozolnek, hogy mire is ment el pontosan. meg ha nemcsak hgy villajanak forrasait igyekeznek kideriteni.
amugy, tenyleg, azt aruld mar el nekem, hogy szerinted normalis dolog-e az, ha minden miniszterrol, vagy kozvetlen csaladtagjairol (bar ez utobbi elfogadhato, csak nem szerencses) kiderul, hogy cegekkel rendelkezik. es szerinted az ilyen cegkapcsolatok eseteben kizarhato-e az inkorrekt kapcsolat a gazdasag es a politika kozott.
A MIÉP-et felejtsd el, hisz csinált már, nem is egy(!), külpolitikai balhét, aminek nem biztos, hogy nem fogjuk nyögni a következményeit! A MIÉP különben is a koalíció "csendes" tagja!
Az érvelésedről: A választások előtt fennen lobogott az ígéretek végtelen táborában a tiszta, korrupciómentes politikai közélet ígérete! Most ezek szerint azért szabad csalni, lenyúlni, stb. mert az elődök is ezt tették?
Tudod: a választás arról szól, hogy olyat találj, aki meggyőzően jobb, mint a másik. Ebből a szempontbúl a követett politikai irányvonakl döntő jelentőségű. A számonmra legalábbis.
Az ügyeket tekintve meg mindegyiknek megvan a másik oldalon a legalább olyan súlyú ellenpárja.
A te következtetésed ezek szerint az, hogy a MIÉP-re szavazol, mert az tiszta. Én nem -- mit tegyek, ilyen megalkuvó vagyok.
Pl. "Mert van(volt,vagyis elfelejteve?) székház ügy! "
Ha sikerül bemagyaráznod nekem, hogy a FIDESZ csak FELE akkora székház-vagyont halászott el, mint az MSZP, akkor megkapod tőlem a Nagy Varázsló örökös címet.
Mert van(volt,vagyis elfelejteve?) székház ügy! Van (volt, vagyis elfelejtve?) Kaya Ibrahim, Josip Tot meg a 14 cég ügye, köztük a Századvég Kft.-vel, van (napjainkban is!) bánya ügy,....!
Pintér "fényképstoryját" minden napilap megírta, Pintért zavaros ügyei miatt akkor nyugdíjazták!
Pintérhez kapcsoljuk napjainban az "összeírási story-t"!
Dávid Ibolya a Császár Előd ügye kapcsán "igen érdekesen" nyilatkozott, nyilvánvaló a pozíció mindenek felett!
A Szabó (tudod aki azt a bizonyos zászlót is eltévesztette!) Torgyán talpnyalásából átnyergelt Torgyán ellenzékévé, azért közben néhányszor csak megjelenik a NATO véleményezése is. Hát nem igazán pozitív! (igyekeztem finom lenni.)
A Várhegyi évek óta járja a bíróságot, vagy ez sem igaz? Tudod: a polgármesterség meg az a néhány tízmillió! Gondolom bagatell!
Nem beszéltem viszont a "nyüvek-férgek atyjáról", a Kövér Lászlóról, meg persze a Kövér Szilárdról és a Kövér Jánosról. Beszéljünk?
Demeter is ott van ám! Őróla nyilatkozták egyes kolalíciós(!) politikusok, hogy megélhetési politikus!
Azután lehetne beszélni a MFB (Simicska "úrral" együtt) és a költségvetési törvény "meghágásáról" is!De ha célkeresztbe kerülnek akkor hogyan lehetne "fű alatt" az autópályához szállítani a "nemlétező" Orbán bányákból?
Azután emlékeztetnéleg az inflációs "játékok" és az így parlamenti ellenőrzés alól kivonható milliárdocskákra is.
Ott vannak a nyugdíjasok! Nem orbán mondta: az inflációszámítást a nyugdíjasok fogyasztási szokásai alapján határozzhuk meg. Az eddigi állapot: élelmiszer=20%, júliustól gáár=12%, ugyancsak júlistól gyógyszerek=nem átlátható%.
Az egészségügy kapcsán igen gyorsan elfelejtettük(ék) Mikola miniszter vérellátós ügyleteit!Azért azok voltak! Hisz magából a Fidesz frakcióból próbálták igen sokan "lellépteni"!
Mivel hosszasan lehetne sorolni így már azt mondom: 45 óta nekem (és lehetünk még 9,6 millióan) nem a legjobb kormány!
Na látod, ez egy olyan dolog, amiben Lenin és te egy platformra kerültetek.
Ez szerintem azért van, mert te sem látod az igazat -- ahogy Lenin is csak a felét látta. A féligazságból meg hatalmas katasztrófák szoktak kerekedni.
A nyers erő és az értelem ereje csak együtt vezethet az ország boldogulásához.
Pl a szadi had feszüljön neki a román delegációnak. Így legalább
1. Dolgoznak végre egyszer
2. Megtanulják, hogy milyen az, amikor igazán kellemetlen féllel állnak szemben, ergo nem fognak annyit sírtni az itthoni viszonyok miatt
3. Egy pillanatra úgy érezhetik, hogy a magyar nemzethez tartoznak. Hátha megtetszik nekik ez az érzés, és velünk maradnak.
Egyébként Orbánnak arra elég kevés befolyása van, hogy Szentiványi tárgyal vagy nem. Az is az igazi nagysághz tartozik, hogy valaki tudja, mi az amit be tud folyásolni, és mi az, amit nem. Ebben pl Lenin és követői gyengék voltak.
Nem tudom, hogy megfigyelted-e, de itt majdnem mindenki normális társalgásra törekszik. Most ha az ordinális hülyeségek versenyén akarsz indulni, akkor hozzászólásaidat inkább a "miért szavazzunk az MSZP-re" c. topikban helyezd el.
Elegge gyenge reveid vannak. Meg ha igazad is lenne akkor is a Torgyan Szabadi ugy miatt mar regen nem "45 ota a legjobb kormany". Orban atyad csak rohogott a parlamentben amikor az ellenzek kb. 10-szer hozta fel a parlamentben az FKgP amokfutasait.
Nem biztos, hogy a szoclibet szellemileg kell elsekéllyesíteni.
1. A választókat kell megnyerni.
2. Ahhoz media is kell, Fridivel meg nem lesz annyi se mint eddig.
3. Meglátjuk mennyire fog most visszavonulni a státus törvény kapcsán az EU-val
és Romániával szemben.
4. Jelen helyzetben gyengeségnek(kompromisszumnak) érzem azt is, hogy SZDSZ 2x
tárgyal EU/Románia (Eörsi, Szenti,), miközben nem szavazták meg a törvényt, Hogy képviselik
ezek a mo. érdekeket?
5. A politikában a gyengeség=vesztés, a politika az erő alkalmazásának tudománya,
régi Lenyini mondás, ezúttal a kopasz gyilkos fején találta a szöget.
Az új TV elnök neve majd kimutatja, hogy állunk a kompromiszumok terén:ú
Fridi=vesztett választás.
Ez esetben a MIÉP-re szavazok.