Hát Te ReTeK !!
Szabin voltál, vagy mi a ....?
Egy hónap után voltál képes válaszolni.
Egyébként sejtettem, hogy ez lesz a válasz, de azért kösz, megnyugtattál, hogy nem véletlenül nem sikerül nekem se.
DjSzaky
a Fruityval nem csak dobloopokat lehet kreálni, hanem egész jó kis zenéket: trackerként is müxik, csak megfelelő hangmintákat kell belecsempészni.
Na csá: DONOR
Én a Drumstation 1.06-ost használom. Nem rossz az sem... De egy jó zene elkészítéséhez szükség van egy trackerre. A legjobb (szerintem) a Cool Edit 1.2 Pro. (64 sáv, meg minden ami kell) Igaz, nekem csak a demó van meg, amivel semmit sem tudok kezdeni, mert 30 perc után meghal és menteni sem enged. Ti is kipróbálhatjátok: www.syntrillium.com (E-mail: dj-szaky@netposta.net)
mellesleg uj fruity van(2.valamennyi)...tocssetek le a szajtrol de nem egy nagy vaszizdasz...en meg mindig a 1.76 hasznalom abban legalabb latok 32 place-t egyszerre.
Hello again.
Következő lenne a kérdésem: Lehet-e és ha igen, akkor hogyan lehet megoldani a Fruity Loopsban, hogy egy nótán belül pl 8 ütem 5/4-es legyen, majd 2 ütem 4/4-es, majd ismét 5/4-es.
A válaszokat előre is kösz.
Üdv: DONOR
Én is használom a pogit. Eddig egy komolyabb számot csináltam vele. Most akarok egy monumentálisabb house stílusú zenét csinálni, de nem nagyon akar összejönni. Pl. a vonósokat elég nehézkes vele megoldani. Tudtok rá megoldást? Vagy csak én vagyok türelmetlen? Szintim az nincs.
Szerintetek össze lehet vele hozni egy olyan zenét, amit pl. egy rádióban vagy discoban lenyomnának? Ti milyen programokat használtok még mellette?
Én letöltöttem a Fruity Tracks-et is. Olyan mint a SF ACID. Loopokat lehet pakolgatni. Meg pluginokat is lehet letölteni a honlapról. Persze használhatóak a meglévő pulginok is.
Van egy wav böngészője is a Fruity-nek.
van valami ujdonsag a fruity haza tajekan??? monnyuk uj samples vagy valami normalis effektezesi lehetoseg vagy valami vagy barmi (inmemorian back II black)
Pedig talán a leghasználhatóbb Loop készítő progi...mindíg keverik az ACIDdal...pedig azzal csak loopokat lehet összepakolni...azt meg a Cakewalk is tuggya....a fruityben pedig sample editor + seq+ pattern ed is van...kell ennél több groove generáláshoz??? nem....na jo azt elismerem,hogy van egy tipikus hangzása,de Forgeba áteffektezve ez eltüntethető...ja és mixelgetni is el lehet vele...csak elég körülményes..
Szia ReTek!
Mi a HAMC címe?
Még egy kérdés (bár az előzőekre se jött még nagyon válasz...): lehet, hogy elítélendő, de én más trackerekkel gyönyörűen ki tudtam szedni a zenékben lévő hangmintákat. Itt van rá mód?
Kedves Fruity Loop-osok!
- Ugyan hogy a csudába tudom kijavítani a hibáimat? Merre van az "undo" funkció?
- A "save as" menüpontnál felkínálja a ".mid"-be való mentést is. Hát ez nekem még nem jött össze.
- Ha a "channel settings" gombokra jobb egérbillentyűvel klikkelek, előtűnik egy popup menü, ilyen pontokkal (többek között): cut itself, edit shift left, shift right, random, humanize... Ezekkel mi a csodát lehet kezdeni?
- Nem lehet szélesíteni a panelt? Ha a "song settings"-ben a "pattern lenght"-et pl 32-re állítom, akkor jó lenne az egész hosszát átlátni.
Egyelőre talán ennyi. Mindenesetre, ha nem késne billentyűs játéknál, egész ekfogadható lenne. Persze így se rossz.
Előre is köszi a válaszokat: DONOR
A Fruity nagyon jó offline szerkesztéshez. Főleg a tracker-esek szeretik, mivel hasonló a gondolkodásmódja, de mégis nagyobbak a lehetőségek. Azért offline, mert nem igazán használható a nagy késése miatt MIDI szinkronnal.
Nagyon jól, könnyen, gyorsan lehet vele loop-okat gyártani. Az újabb verziókban van benne egy TB404 virtuális analóg szinti is, ami aztán egy komplett house masinává teszi.
Érdemes megnézni a demo zenéket, kielemezni technikai szempontok alapján, hogy mit hogyan csináltak, így jó 5leteket meríthet az ember.
Sziasztok!
A minap találkoztam e programmal és meglehetősen a szívemhez nőtt. Tudom, a profik most elhúzzák a szájukat, én még egyelőre itt tartok. Ha valaki véletlenül használja e proggit, esetleg van hozzá doksija (a helpje meglehetősen szegényes), köszönettel venném, ha átadná tapasztalatait.