:)))
Megjött az első ultimátum az EU-tól! Körülbelül ekkora tárgyalási mozgásterünk van (azaz nulla):
"Kimarad az EU-ból, aki tovább alkuszik
2002. november 28., csütörtök, 15:04
Csak évekkel később, Romániával és Bulgáriával együtt csatlakozhat az a tagjelölt állam az EU-hoz, amely nemet mond a számára szóló pénzügyi ajánlatra, és emiatt nem tudja lezárni a csatlakozási tárgyalásokat decemberben. Az ajánlatokat a hét első felében ismertette Dánia, az Unió soros elnöke. Diplomáciai értesülések szerint Lengyelország több pénzt akar kicsikarni, mint amennyit felajánlottak neki.
Ha nem sikerül lezárni az európai uniós csatlakozási tárgyalásokat a mérföldkőnek számító decemberi csúcstalálkozón, a pályázó országok belépése egészen 2007-ig halasztódhat - figyelmeztette az unió soros elnöki tisztségét betöltő Dánia a tagjelölteket. Dánia a hét első felében ismertette véglegesnek gondolt pénzügyi ajánlatát a belépésre váró országokkal és Anders Fogh Rasmussen miniszterelnök kijelentette: bármely állam, amely elutasítja a javaslatot, a csatlakozás történelmi esélyét teszi kockára.
"Ha egy jelölt ország nem zárja le a tárgyalásokat a koppenhágai csúcstalálkozón, akkor a legnagyobb valószínűség szerint Bulgáriával és Romániával együtt fog csatlakozni" - idézte Rasmussen kormányfőt a Jyllands-Posten című független dán napilap csütörtöki számában.
Az EU-tagállamok vezetői egyetértenek abban, hogy Románia és Bulgária 2007-ben csatlakozhasson a jelenleg 15 állam alkotta unióhoz, vagyis három évvel később, mint az élen járó tagjelöltek, amelyek szeretnék lezárni csatlakozási tárgyalásaikat a december 12-13-i koppenhágai csúcstalálkozón, belépésüket pedig 2004-ben várják. Rasmussen azonban hozzátette: "nincs garancia" arra, hogy a következő bővítés 2007-ben megtörténik, és arra buzdította a legesélyesebb 10 pályázót, hogy fogadja el a Dánia által előterjesztett pénzügyi ajánlatot. "A jelölt országok követeléseit figyelembe vettük. Ha nem fogadják el (az indítványt), a bővítéssel könnyelműsködnek" - mondta a dán kormányfő.
A Reuters szerdán diplomáciai forrásból úgy értesült, hogy néhány pályázó ország még mindig több pénzt próbál kicsikarni. Név szerint említették Lengyelországot, a legnagyobb tagjelöltet, amely különösen hálátlannak mutatkozik a dán javaslat ismeretében.
A csúcstalálkozó után az EU két fő feladatra fog összpontosítani: az új alkotmányos szerződés megfogalmazására és az új, 2007 és 2013 közötti időszak költségvetésének megvitatására - közölte Rasmussen. Mint mondta, az unióban egységes álláspont uralkodik a tekintetben, hogy a következő bővítésre csak 2007-től kerülhet sor.
A legesélyesebb tagjelöltek, amelyek bíznak a csatlakozási tárgyalások decemberi lezárásában: Lengyelország, Csehország, Magyarország, Szlovénia, Szlovákia, Észtország, Lettország, Litvánia, valamint két szigetország, Ciprus és Málta."
Csak évekkel később, Romániával és Bulgáriával együtt csatlakozhat az a tagjelölt állam az EU-hoz, amely nemet mond a számára szóló pénzügyi ajánlatra, és emiatt nem tudja lezárni a csatlakozási tárgyalásokat decemberben. Az ajánlatokat a hét első felében ismertette Dánia, az Unió soros elnöke. Diplomáciai értesülések szerint Lengyelország több pénzt akar kicsikarni, mint amennyit felajánlottak neki.
Ha nem sikerül lezárni az európai uniós csatlakozási tárgyalásokat a mérföldkőnek számító decemberi csúcstalálkozón, a pályázó országok belépése egészen 2007-ig halasztódhat - figyelmeztette az unió soros elnöki tisztségét betöltő Dánia a tagjelölteket. Dánia a hét első felében ismertette véglegesnek gondolt pénzügyi ajánlatát a belépésre váró országokkal és Anders Fogh Rasmussen miniszterelnök kijelentette: bármely állam, amely elutasítja a javaslatot, a csatlakozás történelmi esélyét teszi kockára.
"Ha egy jelölt ország nem zárja le a tárgyalásokat a koppenhágai csúcstalálkozón, akkor a legnagyobb valószínűség szerint Bulgáriával és Romániával együtt fog csatlakozni" - idézte Rasmussen kormányfőt a Jyllands-Posten című független dán napilap csütörtöki számában.
Az EU-tagállamok vezetői egyetértenek abban, hogy Románia és Bulgária 2007-ben csatlakozhasson a jelenleg 15 állam alkotta unióhoz, vagyis három évvel később, mint az élen járó tagjelöltek, amelyek szeretnék lezárni csatlakozási tárgyalásaikat a december 12-13-i koppenhágai csúcstalálkozón, belépésüket pedig 2004-ben várják. Rasmussen azonban hozzátette: "nincs garancia" arra, hogy a következő bővítés 2007-ben megtörténik, és arra buzdította a legesélyesebb 10 pályázót, hogy fogadja el a Dánia által előterjesztett pénzügyi ajánlatot. "A jelölt országok követeléseit figyelembe vettük. Ha nem fogadják el (az indítványt), a bővítéssel könnyelműsködnek" - mondta a dán kormányfő.
A Reuters szerdán diplomáciai forrásból úgy értesült, hogy néhány pályázó ország még mindig több pénzt próbál kicsikarni. Név szerint említették Lengyelországot, a legnagyobb tagjelöltet, amely különösen hálátlannak mutatkozik a dán javaslat ismeretében.
A csúcstalálkozó után az EU két fő feladatra fog összpontosítani: az új alkotmányos szerződés megfogalmazására és az új, 2007 és 2013 közötti időszak költségvetésének megvitatására - közölte Rasmussen. Mint mondta, az unióban egységes álláspont uralkodik a tekintetben, hogy a következő bővítésre csak 2007-től kerülhet sor.
A legesélyesebb tagjelöltek, amelyek bíznak a csatlakozási tárgyalások decemberi lezárásában: Lengyelország, Csehország, Magyarország, Szlovénia, Szlovákia, Észtország, Lettország, Litvánia, valamint két szigetország, Ciprus és Málta.
Igen, itt abszolut a regresszióról van szó, és nemcsak a németeknél. Hasonló tanulmány készül a franciáknál is, és a kilátások még rosszabbak.
(Érdekes, hogy az olaszok egyenlőre viszonylag tartják magukat)
Ez persze nem azt jelenti, hogy lenne bármilyen más alternativánk (mármint csatlakozni, vagy nem..)Mégcsak azt sem, hogy a csatlakozás, ahogy írod, nem jelent majd egy fokozatos bérkiegyenlítődést.
Hát ezt csak úgy beteszem...
Ilyenek azok a körülmények, ahol majd bérkiegyenlítődést várunk a megnövekedett teljesítményünk ellenértékeként.
"EC WHITE PAPER - STUDY WARNS OF JOB LOSSES
Even if the European Commission's White Paper "Strategies for a future industry policy" were implemented in the most practical way, 150,000 jobs would be lost across German industry, warns a study by A D Little for the Federation of German Industries (BDI). In the worst case scenario, 2.35 million jobs would be lost. The business impact study, findings of which were briefed to the European Parliament last week, looked closely at three downstream areas - electronics, automotives and textiles. ADL then developed an empirical model to extrapolate to cover the entire German manufacturing sector. Three final scenarios, dubbed "clouds", "storm", and "hurricane", are based on four key parameters - cost, time to market, restrictions on use of substances, and loss of confidential business information. The middle case - assuming that the legislation is enacted as set out in the White Paper, gives a production loss of 7.7% for Germany, leading to 900,000 job losses."
társalgó!
nem tudom mi történt a nyáron ami alapjában taposta meg a magyar demokráciát? vagyis amiből egyszer az lesz.
Valamennyire lehet, de az elmúlt 50 év mögött minden eltörpül etekintetben
én nem becsülném le a világháborúk okozta veszteséget sem.
tény ami utána volt, nem sokat lendített rajtunk.
Rossz lehet így élned, tehetetlenül...
Akkor várd csak a sültgalambot.
honnan tudod hogy élek, a lehetőségeimmel.
de ha kiváncsi vagy szívesen elmondom..
Demokráciailag már lemaradtunk(?) nyáron,
miért épp nyáron?
gazdaságilag meg 50 éve.
több
Ezen nem az EU-s tagságunk tudna segíteni (bármennyire is meggyőzően hangzik ez a számodra, így konkrétumok nélkül), hanem mi magunk.
mi magunk nem tudunk segiteni az eu nélkül.
milyen konkrétumokra vagy kiváncsi?
az eu nem arra kel hogy segítsen, hanem hogy mi tudjunk magunknak segíten- a te terminologiáddal élve.
Ugyanis a dolgokért tenni kell valamit, és nem csak várni a jószerencsét, hogy valaki majd felsegít a földről
én ezt ugy fogalmaznám meg, hogy létfontosságú a föderalizálodó nyugathoz kapcsolódni, ellenkező esetben végérvényesen lemaradunk gazdaságilag-demokráciailag. Demokráciailag már lemaradtunk(?) nyáron, gazdaságilag meg 50 éve. Ezen nem az EU-s tagságunk tudna segíteni (bármennyire is meggyőzően hangzik ez a számodra, így konkrétumok nélkül), hanem mi magunk. Ugyanis a dolgokért tenni kell valamit, és nem csak várni a jószerencsét, hogy valaki majd felsegít a földről.
én ezt ugy fogalmaznám meg, hogy létfontosságú a föderalizálodó nyugathoz kapcsolódni, ellenkező esetben végérvényesen lemaradunk gazdaságilag-demokráciailag.
szvsz pozitív hatásai kb olyan jellegűek, mint sz-istván kereszténysége, ami azonnali hasznot hozott, miszerint nem irtottak ki bennünket, de hosszútávú haszna még nagyobb- ma is létezünk.
SZVSZ az Eu csatlakozas elsodleges celja, hogy normalisabb orszagban eljunk. Egy normalisabb orszagban ugy alatalban jobban mennek a dolgok, meg ugy erdemesebb elni. Magyarorszagnak szuksege van, hogy csipkedjek a feneket, hogy valaki megmondja, hogy ugyanmar tessek ezt meg ezt rendberakni, mert irgum-burgum, nem adok tamogatast. Kb olyan ez a helyzet, hogy egy kozepes tanulot beraknak a jo tanulok osztalyaba, akkor az elkezdi torni magat, hogy o is olyan legyen, mint a tobbiek. Akik kinnrekednek azoknal sokkal kevesbbe van osztonzes. Az eletszinvonal nem fog sokkal jobban noni az BIZTOS !
Ti talán el tudjátok mondani nekem, miért lesz a magyar átlagemberek fizetése magasabb ha belépünk az EU-ba. Hat egycsapasra, csak ugy magatol, biztos nem lesz magasabb. Ugyanakkor hosszutavon vegbe kell menjen valamifele kiegyenlitodes, mert a magyar munkasnak lehetosege lesz az EU-ban munkat vallalni, az EU gyarosnak meg lehetosege lesz Magyarorszagon gyarat alapitani...
Ti talán eltudjátok mondani nekem miért lesz a magyar átlagemberek fizetése magassab ha belépünk az EU-ba.De ne ilyen hülye választ kérék "mert muszály felzárkoztatni a fizetést hozzájuk".Mert egy ember több munkát nem fog végezni akkor mitől fog többet érni az általa elvégzett meló.Az is hülyeség hogy majd a gazdagabb államok adnak támogatást mert miből adnának.Most adnak de abbol a haszonbol amit a magyar állampolgárok termelnek nekik.Meg a negativ oldalát nem mondja a nyugatnak mintha ott nem lenne csöves (kulturkörökben:hajléktalan),mintha ott nem lenne elavult jármű bár mondjuk ez nem teljesen igaz mert a keletiek elhozzák/hozták tölük a kiselejtezett autókat stb..És a kis hülye beetetet állampolgár még el is hiszi hogy egy 10-en x éves nyugati autó jobb mint egy ugyan olyan koru keleti pedig ez tévedés mind ketőt ugyan ugy kell javitani csak a szocit könyebb és olcsóbb.Kérdésem csak annyi most miért jó nekem az EU Kösz a válaszokat
a lényeg, hogy ők a hősők, mindent megpróbálnak, talán még gyarmatizálni is az uniót. és persze csak a komcsikon bukik meg a dolog.szvsz ez egy játék, csak a mi bőrünkre...
belépünk , az unios jog feljebb kerül és helyreáll a világ rendje. csak addig hallgatni kell ezt a hülye párbeszédet.?
formálisan meg azt követelik, hogy adják vissza a hatalomnak nevezett játékukat, amit valaki ármánnyal megszerzett:)
miért válnak infantilisé a politikusok?
Tom
O.K.
Csak arra próbáltam utalni, hogy nem főfeladata a jogalkotás. Ugyanúgy, mint a nemzeti kormányoknál, akik rendeletet alkothatnak, de a fő jogalkotó a Parlament marad. Ha nem tévedek. :-)
üdv
pucogi
Ezt ertem, de azt szeeetnem tudni, hogy formalisan mit kovetel a fidesz az alkotmanymodositasban, ha eu csatlakozasunk utan automatikusan az eu jogszabalyok erosebbek leszenk a hazai rendelkezeseknel?
Hát ez sem így igaz ui. a Tanács és a Bizottság is jogalkotó szerv bizony ám! A Tanács háromféle (korábban 6) eljárásban delegálhatja jogalkotó hatáskörét a Bizottságra, amely a tárgykörben teljeskörűen járhat el.
A Bizottság fő feladata egyrészről a jogszabályketdeményezés, másrészrről a végrehajtás kikényszerítése(lsd, bírósági perek) ill az ellenőrzés (lsd. versenyjog).
"Mintegy 10-15 ezer magyar vámügyintéző állását veszélyezteti az európai uniós csatlakozás, hiszen a határok leépítésével nagy részüknek a munkája egyszerűen elveszik.
Magyarország a külkereskedelmi forgalmának jelenleg több mint 70 százalékát az unió országaival bonyolítja, és további jelentős részt képviselnek azok az országok, amelyek hazánkkal együtt csatlakoznak az EU-hoz. Márpedig a belépéskor azonnal megszűnnek az ilyen gazdasági jellegű határok, így azok, akik ma még az unióba – illetve a csatlakozó országokba – irányuló export vagy az onnan jövő import lebonyolításával foglalkoznak, elveszíthetik állásukat. A vámügyintézés ugyan nem szűnik meg – a nem EU-országokkal fenntartott kereskedelmi kapcsolatban továbbra is szükség lesz rá –, ám ez a munkáknak csak a töredéke lesz."
Most sírjak vagy nevessek ?
15000 jóravaló,keményen dolgozó, de most szerencsétlen honfitársamnak szünik meg a munkahelye ,vagy 15000 inproduktív, korrupt aktakukac végre valami hasznos munka után néz.
(Emlékszem, 1996-ban ,amikor Ausztria belépett hasonló gondok voltak Németországban. Ott a leszerelt vámosokat átvette a Finanzamt (német APEH). Vajon nálunk is adónyomozó lesz belőlük ?)
ez csak belpolitika.
kifele meg vigyorog, mint egy bárgyú tehén.
áhh politikusok...
szvsz pontosan tudja mi a helyzet, csak ugye neki kell ez a parasztvakítás, nehogy eltünjenek a süllyesztőben.
végre elér oda az unio, hogy legalább a politikusok-végre- belátják hogy a föderáció egy járható- talán az egyetlen- út- lásd a konvent ajánlásai. erre mi- vagyis az egyik oldal, meg a nemzeti szuveneritás felett aggódik. vazzeg mi a f.szt akarunk? értem én hogy vissza kell szerezni az elvesztett pártszimpátiát- de milyen áron?
nem értek én már semmit...
Tom
.......A demokracia-deficit abbol szarmazik, hogy nem a Parlament, hanem a Bizottsag a fo jogalkoto szerv. (Meg persze a miniszterek tanacsa).......
Ez nem így van. A Bizottságnak jogszabály előkészítő szerepe van. E tekintetben jogosítványai leginkább egy nemzeti kormányhoz hasonlítanak. Ha jogalkotóról beszélünk, akkor inkább a Tanács jöhet szóba, amely viszont a demokratikusan megválasztott kormányok kormányközi döntési mechanizmusa.
Általában éppen a demokratikus deficitet felvetők berzenkednek legjobban, amikor szóba kerül a Tanács hatalmának csökkentése.
Ebben a kontextusban a "demokratikus deficit" az Európai Parlament jogosítványainak a Tanács rovására történő kiterjesztésével lehetne csökkenthető, ami viszont újabb deficitet hozna létre, csak most a nemzeti szuverenitás oldalán.
Ezt viszont a tagállamok közvéleménye egyelőre nem tolerálná.
üdv
pucogi
page2
Nagyon vicces vagy, de ha a természeti példádnál akarok maradni, akkor konzekvensen most mivel a fennálló hatalmi rend érveit szajkózod, a történelmi érvelésedben is így kellene tenned.
Vagyis bizos forrásból tudod hogy a nap kering a föld körül. stb.
Érvelésedből az látszik, hogy nem tudunk beszélgetni egymással mivel eddig kétszer lazán meghazudtoltál. Előhoztad a bruttó adósságot hogy hamis adatokat közöltem. Mikor megadtam a pillanatnyilag javasolt forrásokat s ahhelyett, hogy megnézted volna a helyet vagy megvárod amíg én teszem, te lazán itthagytad az általad felvetett területet, s egyrészt összeesküvés elmélettel gyanúsítasz meg, másrészt az sugallod hogy amit mondtam az nem igaz.
Nem igazán értelmezhető az összeesküvés elmélet, mivel nem azt mondtam hogy valakitől hallottam, vagy olvastam a jelzett anyagot vagyis nem közvetítek összeesküvésre utaló elméleteket. Másrészt az államhatalmi és politika kényszert, s a kialakult gyakorlatot nem neveztem, jeleztem összeesküvésnek.
Az hogy egy APEH vezető más adatokat, összefüggéseket hoz nyílvánosságra mint amikor még a szervezet aktív tagja volt az nem összeesküvés, az egy mindennapos kényszer.
Lásd. állandóan az állandóan változó hatalom pénzügyi döntéseivel kapcsolatos állandósuló vitákat, ellenőrzéseket összehasonlítva az adott hatalom képviselőinek nyilatkozatával.
A jelzett anyagok most is megvannak és elő lehet keresni az akkori sajtó és média információkat. Egyébként a jelzett témában készült belső anyag is amit az egyik kilépett résztvevő ajánlott, amit bent úgy reagálták le, hogy nem tudnak ilyen anyagról. Vagyis nem igaz hogy készült ilyen anyag mint ahogy a résztvevő állította.
Egyébként ha saját vizsgálatot akarsz, keress, kérdezz rá az utóbbi évek jövedelemeloszlási adataira, az adóviselére, a terhek megosztására mondjuk százezres bontásban, külön jelezve az eltérő csoportokat, s elemezve reálérték szempontjából.
Ha ilyet találsz GRATULÁLOK - s kérek belőlle, amellett,hogy bocsánatot kérek.
Ugyan nem nekem szól, de belenéztem a másik válaszodba is s a legoptimistább meglátásom, hogy naív vagy.
"A bérkülönbségből semmiféle extraprofit nem származik már középtávon sem. "
Egy profitorientált világban?
Pl. A márkás cipőgyártók azért helyezik át Indonéziába egy-két dolláros bérért a gyártásukat, mert karitatív tevékenységet folytatnak? S amikor áthelyezték akkor csökkentették az árakat!!!!!!!!!!!
Vagy ha egeret veszel akkor rá van írva, hogy azért kapja olcsóbban mert ezt valahol keleten gyártották. -s tényleg csökkent valaminek az ára?
Hát akkor egyszerű a világ, akkor mindent ki kell helyezni keletre (persze megakadályozva hogy a munkaerő elvándorolhasson) s akkor mindenki jól jár.
Vagy mégsem?
Vagy csak az alacsony hozzáadott értéken elszámolható, adókedvezménnyel támogatott termelést helyezik át?
Egyáltalán miért termelnek? - a profitért vagy ami költség, mint a jövedelem, az adó, vagy a TB, amit állandóan csökkenteni kell. A termelési költségekből mennyinek kell lenni amiből élnek a dolgozók, a családok s működik az állam?
"Egyébként jelentős árrobbanásra ne számíts, az EU csatlakozást a piac már 3-4 éve beárazta, aki erre spekulált már bevásárolt előre.) "
Vagyis nincs tízszeres, húszszoros árkülönbség általában vagy akár 10-20 km-s távolságban a nyugati határszélen?
"Ez a globalizáció,ami ellen hétvégenként tüntetni szokás mostanság.Valóban szörnyű. "
Nem ez egy csodálatos dolog amit vita s kétely nélkül, gondolkodás nélkül el kell fogadni. Hogy az a sok buta mit vitatkozik Johannesburgban s máshol s miért tüntetnek milliók? Miért nem tud kimászni se nyugat se kelet se észak se dél az adósságcsapdából, ahol van. Hogy oszlik meg a világ termelése és fogyasztás, vagyis hol milyen a kereslet és kínálat összhangja? stb. stb.
Mert nem látják hogy még a nap is a föld körül forog?
Tényleg szerinted mi körül forog most a világ?
Ez az utólsó válaszom ha úgy reagálsz mint előtte, olyan jó magyaros vagdalkozós módon. Akkor részemről befejezve.
Kedves NevemTeve, errol a dontesrol valahogy a kormanypartok kepviseloit sem hallottam beszelni a tv-kben. Tudnal valami kiindulasi pontot adni, hogy ezt a birosagi hatarozatot t hol talalhatom meg a halon?