De meglehet, ez itt ugyebar a nagy kilépés a nemzetközi piacra vagy mi. Ettöl még meg köll probalni belehallgatni valahol. A webhelyek a boriton vannak...
jelzett webhelyek nálam nem akarnak létezni, csak nem az a vékony, alacsony hölgy, aki az Ando Dromban is énekelt? mert őt is így hívják, csak nem ilyen franciásan írja ;-)
Igenis: "Mitsoura", szerzői kiadás, 2003. L. még www.mitsoura.hu vagy .com, mindkettő. Az előadó neve Mitsou, ő a Kusturica-énekesnő, mellette a kis Dés, a Monori András, Szalai Péter, cimbalmon Balogh Kálmán: aki él és mozog a magyar etno-jazz környékén.
Nem egészen ide, de érdekes és jó.
Csinyátak a mogyeri emberek egy szólólemezt most annak a csajnak, aki annak idején a Cigányok idejében bírta énekelni, hogy Ederlezi. Valahogy nagyon jól eltalálták a dolgokat: kicsit jazz, nagyon etno, helyenként akusztikus trip-hop (a jelzős szerkezetet annak idején még a P18 Urban Cubanja váltotta ki belőlem). A dobgép helyén a tejesköcsög dummogása különlegesen jó.
Gond: Párizsban szegényebb leszek, mint máskor, kevesebb koncert és kevesebb lemez. Lehet persze zenei könyvtárba járni, de ott a jó dolgok soha nincsenek benn... nehéz lesz...
A Hechos... nevét és címét először is leordíthatnád magyarra, másrészt mongyá má róla lét szót, hogy miben a legjobb.
megveszitek, letoltitek, atmasoljatok... ugy csinaljatok, ahogy akarjatok, de a Hechos Contra El Decoro (hulye nev, mi?) Danza De Los Nadine c. lemezet beszerezzetek, mert toronymagasan a legjobb a ... nemtommik kozott.
na de telleg, jol keresel...? vagy ez uzleti titok? amig vannak cd-music-delerek, like me, akik terjesztik a kort, mint valami edes drogot, addig nem kell koltened muzsikakra. spur vagy?:)
nem ertelek. te, ha jol tudom, a versenyszferaban dolgozol, annyi cedet vehetnel, hogy meg bolcso fele csillogo vacoknak is jutna belole. en olyan vagyok, hogyha elszakad a cerna en berontok, bebizony,a cedeboltba, nem nezek, csak vagok, torok, koltok...
Nem értelek... de szívesen elmesélem, hogy nov. 29 Párizs mellett leszek a "Télapó rocker" fesztivál egyik koncertjén, ami nem vicc, létezik: a koncertbelépő ingyenes, illetve kell vinni egy szép új játékot, amit a játékhoz nem jutó gyerekeknek adnak. Lesz ott Debout sur le Zinc, ami igen kellemes párizsi kávéházi kispunk, lesz egy másik zenekar az Hurléments környékéről, pluszba egy francia ragga-banda (amik általában jók) meg egy Placebo-klón. Szerencsére most nincs dilemma, megúszom a kolbászt, mindemellett felhívom figyelmedet, hogy jön a hideg, a bácsi minden héten öl majd gyesznyót, és szombat reggel 8 tájban még 3-4 féle kalbász van!
Ugyan pennant mester nem szereti a francia zenéket, de talán mégis megoszthatom vele dilemmámat.
Körülnéztem a párizsi koncerteken: jön az Hurlements az új lemezzel nov. 19-20, de közben 19-én Lo'Jo és 20-án Yuri Bonaventura... lesz még Erik Truffaz is, ami nem tartozik e topicba, de ettől még jó dolog. De asszem csak Hurlements lesz belőle, nem lesz pénzem két koncertre, Lo'Jo-t most kétszer is láttam, és azért a bordeaux-i fiúk mégiscsak a szívem csücske.
Londonban amikor utoljára jártam, akkor Manu Chao koncert volt gyalázatosan olcsón - egy nappal azután, hogy haza kellett mennem... De egyszer látni fogom még, ha beledöglök is!
ja, es egy oromteli experience. a huszoneves latin (venezuelai, kolumban, peruan stb.) lanyok nem csak gloria estefant ismerik, hanem ugyanily orommel szijjak manu chao es az o teljes iskolajanak edes emleit es. aszondod los de abajo, vagy monjuk nemtommit monjak - s ok csak nevetnek, osmerik, hogy reng bele huszoneves hajuk testuk minden fertajan, combjukon, hasukon, s a seggukon foleg, kiemelve, absolute...
mit mondhatnek en erre.... csak egy sanda mosoly szajam sarkaban.
valami uj zene? ajanljatok valamit!
korbejartam a sohot hasznalt cedekert, de ezt a fajta zenet nem negyon ismerik. a latino records raadasul elkoltozott, a sokat igero nevu mr. bongo cedebolt meg... nem kell szegyenkeznunk budapest miatt.
Azt mondd meg, mikor pontosan, joember: addigra én Parizsban vagyok, ahonnan nem a vilag vége, de vagy 60 euro odamenni. Es épp akkor fogok berendezkedni... szerintem atjönnek ok Parizsba is, mindjart meg is nézem, hehe. De azért more details please.
Azt mondd meg, ember, hogy hanyadikan? Mert én addigra mar Parizsban vagyok, onnan nem lehetetlen atugrani, bar a pénz nem vet fel, de ha szallas van, talan-talan... mennyi a beugro? (esetleg szallas két személyre?)
tenyleg nem akarok kocsogoskodni, de (but)....
en ugye a los de abajot a vilagzenei lista ajanlasa alapjan szereztem be, ismertem meg, akar csak a LOS AMIGOS INVISIBLES nevu venezuelai csapatot. latin, jazz, progressziv rock, erdekes es roppant elvezetes zenet csinalnak ezek az amigosek (a vilagzenei listak elerol). nomost... az orishas koncer november elejen lesz. es ki lesza special guset? hat persze, hogy a los amigos.
ha valaki kijon szallast biztositok neki. NEM sziszegni! ugy tudom, hogy a melev mar 15 rugoert kihoz. annyi meg egy normalis este el is megy pesten, nem?
Jó fej vagy :)
Na nem mentem se egyikre, se másikra, unokatesóm búcsúbulija mindent überelt. Rosszul tettem? Volt valaki a koncerten? Mármint a pestin.