Keresés

Részletes keresés

harpokratesz Creative Commons License 2004.03.24 0 0 1653
ha már megemlítetted, megkérdezném, hogy ilyen Macrovision másolásvédelem elleni dekódert hol/honnan lehet beszerezni? nekem dvd-lejátszóban kellene kiiktatni.
Előzmény: Törölt nick (1652)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.24 0 0 1651
Szia!

Elúőrebocsátom, hogy nem kötöszködni kívánok, Isten mentsen attól.. de:

Ha az AIWA (ami szvsz is egy jó márka) típusokat akarod "reklámozni", ahhoz amúgy mindek leszarozni a UPC-t? És ha már leírod a "fasz" szót, akkor miért nem írod ki a UPC- szót ?! ;-))) Nem fognak hitelrontásért beperelni! ;-DDD

Más: NEM a mo-ui UPC adósodott el (remélem csak elfogalmaztad) és a korábbi likvid gondjain (ami teljesen független volt legjobb tudomásom szerint az anyacégtől, itteni rossz logisztika és gazdálkodás valamint hirtelen és megfontolatlan befektetések (lásd pl. Újpest!) okozták) is már lassan második éve túlvannak...

A harmadik: nem értem, milyen dekódered honan és milyen célból szerepel ama Tied RF (koax) láncolatában?!??!!
Te írod:
"nyugatról eldobott dekódere beköttve a kábelTVre, abból vezeték át a videóba,és onnan a vezeték (sajnos nem SCART pedig a videón van 2 aljzat) a SANYO 1990es TVmbe"
azaz az én fordításomban KTV koax lakáscsati - dekóder(?!) RFin - dekóder RF out - Videó RFin - Videó RF out - TV RF in.

NA: akkro ezek után ÉN a helyedben NEM a UPC-t szídnám a szar minőségért.
1) A videód RF kimenetét hova hangoltad?
Még csavarhúzós avagy már osd-ben
programozható? Ui. ha csavarhúzós, akkor (általában)
az UHF 30-39-es csatira hangolható, ezen pedig 99%-ban UPC programok jönnek.
Emiatt olyan interferenciák lesznek 10 vagy akár több
programhelyen, hogy az csuda.
2) A TV-nek NINCS semmilyen videóbemenete?
Mert akkor Scart-RCA-val akár meg tudnád oldani.
Ui. még az én anno 87-ben vett Orion TV-mnek IS volt
videó ki és bemenete...

Egyébként a videókészülékeken átláncolt RF csatlakozás (főleg ha a gyári kábelt használod) érdekes jelenségeket képesek okozni, de akár még az is lehet, hogy szét vagyon osztva a lakásban a bejövő jel és az osztó okoz komoly zavart.

De annak örülök természetesen, hogy az AIWA viedóddal meg vagy elégedve;-)))

Üdvözöl

Maus Róbert Péter
mikimaus

Előzmény: Törölt nick (1636)
division by zero Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1650
Javítás: nem SV400 hanem SD400 a beteg.
Előzmény: division by zero (1647)
csab_1HD1 Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1649
Figyu, én azt mondom, vidd el a buhertanyára, a Szerb utca és a Fejér Gyula sarkára, ez a Kálvin térnél van az ELTE JTK mellett. Olyat még nem láttál, ahogy ott élére állítva állnak a 10-15 éves gépek, csodálatos Toshibák, Panák, JVC-k, Hitachik. Ott van kb 17 ilyen lebontva, és tuti össze lehet építeni egy jót belôle. Jó fej a bajszos hapi, mindent megbuherál.
Ô majd megmondja hogy minden mai videó szar, de talán tud ajánlani valamit.

Ha igényes vagy és szeretnél még egy utcsó szép darabot, akkor vedd meg a Pana S-VHS inzerteset 90-ért. Ennél jobbat ma nem árulnak szerintem.

Előzmény: division by zero (1647)
csab_1HD1 Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1648
Alpár!

Privát ment!

Előzmény: Alpári Gnác (1638)
division by zero Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1647
Ok, értem! Amúgy az én szívem is Pana felé húz :-) de close652 tapasztalatai kicsit megijesztettek :-(

"Pont azért, mert senki nem írt javíthatatlan hibákról, nagy lehúzásokról a márkaszervizben"
Van valakinek tapasztalata a Pana márkaszervízzel? Ha jól nézem ez a Video-Part Kft lenne az...

A dilemmám az, hogy ezt az F03-azó NV-SV400 (kb 8 éves) meg lehet-e épeszű áron javítani (~10000 Ft), vagy inkább vegyek újat? És ha újat akkor mit?

Előzmény: csab_1HD1 (1646)
csab_1HD1 Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1646
zero: igen, valóban félreérthetô voltam. A tény az, hogy ma NEM GYÁRTANAK MÁR kiváló minôségű videómagnókat. Az öntvény mechanikák kihalásával ez a korszak véget ért. Tehát úgy kellene fogalmaznom, hogy talán az egyik legkevésbé szar a Panasonic. Pont azért, mert senki nem írt javíthatatlan hibákról, nagy lehúzásokról a márkaszervizben, ostoba, megmagyarázhatatlan funkciókról, érthetetlen menürôl, stb. Tehát e között a sok plasztik fos között talán még ez a márka lehet a legjobb választás.
Apró hibái vannak, de olyan nincs, amelyiknek ne lenne valami hülyesége. És azért jegyezzük meg, ez az egyetlen márka, amelyik nem gyárt olyan tipust, amelynek 4 számjegyű ledes kijelzôje lenne, ami számomra a gagyi szar igénytelen bóvliság egyik legfontosabb ismertetôjele.
Előzmény: division by zero (1641)
csab_1HD1 Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1645
Hát igen, biz lehet hogy ebben is van szarul sikerült darab vagy széria. Én eddig bíztam benne, bár tudom, hogy nem egyformák, vannak kicsit gyengébben sikerült darabok is.
A másik márka amiben még nem láttam selejtet, az a JVC volt.
Amúgy meg igazad van, vegyen mindenki olyat amilyet akar, aztán írja le itt a tapasztalatait!
close652 Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1644
én nem fikáztam, csak 3 NAP UTÁN VISSZAVITTEM A TELJESEN HASZNÁLHATATLAN Panasonic-ot. Persze lehet, hogy nem volt szerencsém, de mint más is írta, szériahibás az összes, a boltban is kipróbálás, bizonygatés nélkül azonnal cserélték. A Sonyval meg lehet szerencsém is, de jó. A régi 10-15 éves felvételeket is szépen visszajátsza (ezt különösen ersekdora-nak irom).

De miért fikázni 1-1 márkát? Ha legközelebb szórakoztatóelektronikai terméket veszek nem fogom alapból kizárni a Panát... csak azért mert kifogtam egy rosszat.

Előzmény: csab_1HD1 (1640)
Alpári Gnác Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1643
"meg is veszem mondjuk max 5ezerért!"

Ha komolyan gondolod, akkor a tiéd!

division by zero Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1642
"akkor el kell vinni egy NEM márkaszervizbe, összehaverkodni a szerelôpalival, elbeszélgetni a problémáról, és szépen megcsinálja 5ezerért."
Én is így gondolom... de hol találni egy megbízható szerelőt??? Még mindig az F03 hibás Panával szenvedek...
division by zero Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1641
"Pana videóra itt ebben a fórumban még NEM HAGZOTT EL FIKÁZÓ BEJEGYZÉS, mert nem lehet belekötni!!!"
Érdekes, ezt te írtad kb 50 hozzászólással ezelött:
"Az állókép remegését szintén ugyanezen gombok nyomkodásával optimalizálhatjuk. (jóféle Panasonic videókon például kiválaszthatjuk hogy a saját felvétele alul, hözépen, vagy felül remegjen.:-P )A beállítás a kazetta kivételéig megmarad, utána törlôdik, és alapállapotba áll vissza.
Amennyiben a videó mechanikája különösen gyenge (ebbe azért a Panasonic is beletartozik ám!) elôfordulhat hogy egymás után jó és zajos szélű állóképek is elôfordulnak ugyanazon felvételen."
csab_1HD1 Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1640
Jaaaaj add nekem!!!! Hadd barmolom széjjel, azt úgy imádom! meg is veszem mondjuk max 5ezerért!

Tanulság: Amit szervizbe kell vinni azt szépen betolni az ágy alá, és menten venni egy újat helyette. HA fél év múlva is úgy gondolod hogy a régi annyival jobb volt, akkor el kell vinni egy NEM márkaszervizbe, összehaverkodni a szerelôpalival, elbeszélgetni a problémáról, és szépen megcsinálja 5ezerért.

A Video-part Kft. Panasonic cuccokat árul, tegnap láttam a katalógusukat, a ma mo-n kapható legdrágább 7 fejes inzert-audio dub, jog/shuttle S-VHS magnójukat 89.900-ért adják.
Az összes többi is 15-20ezerrel olcsóbb akciós árakon van. 6 fejes 29.900, simán veri az összes gagyi szemét névtelen mocskot.
Tehát tessék Panasonicot venni, mert 10x jobb, mint amennyivel esetleg drágább!!!!
Pana videóra itt ebben a fórumban még NEM HAGZOTT EL FIKÁZÓ BEJEGYZÉS, mert nem lehet belekötni!!! Nem gyári hibás, nem hulladék, van kijelzôje, van állóképe, van léptetése, van rajta elég bemenet, egyszerű és logikus a magyar menüje, kézreáll a távirányítója, meddig dícsérjem még hogy észrevegyétek, GAGYIT NE!!!! Jó az más kérdés hogy ma már a Thomson, a Grundig, a Sony, az LG, az állítólagos Aiwa, mind gagyi....:-(

close652 Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1639
ez volt az én dilemmám is tavaly decemberben...
Panát akartam, 3 napig volt is ilyenem....olvass vissza.
becseréltem egy sony slv-sv730-ra ami nagyon jól működik
Alpári Gnác Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1638
Na akkor, hogy milyet NE!

Thomson VTH6210

Rémtörténet:

Ez egy hatfejes video, amit igen sokat használtam, de azonban egyszercsak elkezdte bezabálni a kazettákat. Ez önmagában is elég ciki, szerintem, de olyan kazettákat is megevett, amiknek az elején nehezen pótolható filmek voltak.
Elvittem a szervízbe, ahol megígérték, hogy majd értesítenek, mennyibe kerül a javítás.
Talán nem meglepő, de persze a kutya sem hívott, nekem kellett bemenni a szervízbe, mert telefonon persze nem elérhetőek, ahol közölték, hogy már egy hete készen van és fizessek 19.000 HUF-t (Diószeghy Sámuel utca)
Alig kaptam levegőt, hát 19.000 duplájáért már egy újat kapok, nem egy javítottat, de megnyugtattak, hogy ez most már jó lesz.
Kérdeztem, mit cseréltek ennyiért.
Mondták, hogy fejdobot, meg vezérlő-elektronikát.
Mondom, mi köze a feljdobnak a kazetta-zabáláshoz? A diszpécser-csaj mondta, hogy ő nem tudja, de a szerelő ezt írta a munkalapra.

Na, jó is volt egy hétig, aztán hibajelenség újra.

Visszavittem, közölték, hogy valami rossz kazettát tettem bele, mert szalag-pályát kellett tisztítani.
Ugyanazokat a kazettákat használtam, mint előtte.

Most itt áll a padlón, arra várva, hogy beledobjam a kukába.

Mert én több kazettát nem vagyok hajlandó megetetni vele.

A poén az, hogy a másik videom szintén Thomson, 2-fejes, sokkal régebbi, és túlélt egy igen poros fürdőszoba-felújítást, kiválóan működik azóta is.

Szóval én most akkor milyet vegyek?

Mert Thomsont ugye nem, Philipset elvből nem, Sonyt szintén, akkor mi marad?

Most valami Panasonicon töröm a fejem, de semmiképpen sem a 40-50 ezer forintos kategóriából.
Inkább legyen drágább!

Van valakinek javaslata?

szilva Creative Commons License 2004.03.21 0 0 1635
El tudom képzelni, hogy amíg nem áll össze a kép (szinkronjelek), addig egy automatika lekapcsolja a hangot. Viszont a menüben meg ugye van kép (mert azt ő generálja), emiatt engedélyezi a hangot. Az is lehet, hogy amit ilyenkor hallasz, az a normál VHS-hang, és nem a Hifi - erről nincs valami visszajelzése a készüléknek? (Azt én is itt tanultam meg nemrég, hogy a Hifi hangot ugyanúgy forgófejekkel játssza le, mint a képet, tehát ha a Hifi hang sem és a kép sem jön elő, akkor leginkább a fejek körül lehet a gond, lehet, hogy tényleg összekente valami a dobot.)
Előzmény: e_dora (1634)
e_dora Creative Commons License 2004.03.21 0 0 1634
kézi tisztitás hogy mivel?

Kolás szalag? sajna kuka nem téma, kurvafontos szalagok, éppen digizni akartam őket.

és annyira bemocskolodhat egy régi szalagtol hogy _teljesen_ eltünik a kép?

amit nem értek (hifi egyébként), hogy mitől szól a hang jól ha menübe vagyok, és mitől semennyire, ha nem. ezért gondoltam, hogy vmi "szoftveres" hiba

köszi

Előzmény: csab_1HD1 (1633)
csab_1HD1 Creative Commons License 2004.03.21 0 0 1633
Kedves Dóra!

Ha Hifi a magnó, és elszennyezôdött a fej, ami leggyakrabban MÁSIK KAZETTA BETÉTELÉNÉL fordul elô, ha azt kifűzés közben olyaj vagy zsír vagy egyéb szennyezôdés érte (pl 17 éves magnóból vették ki és nem bírja már elég gyorsan visszahúzni a szalagot).
Ha a fejek koszosak, a kép szétmegy, és vele a Hifi hang is. A Hifi hang kimaradásakor belép a képbe a NORMAL hangsáv, ami az álló hangfejrôl jön, ha ez nem mocskos, akkor adja a hangot szépen. Ha az Auto tracking is szaraxik akkor a normal hangfej is kapott dzsuvát bôven.
Tehát: TISZTÍTÓKAZETTA!!! Ha nem használ akkor gép szétkap és kézi tisztítás.
A kazit ellenôrizni kell mert ha kólás lett a szalag akkor azonnal kuka!!

Előzmény: e_dora (1631)
e_dora Creative Commons License 2004.03.21 0 0 1632
másik kérdés: van mai olyan uj jo és olcso kat. videomagno, ami bir secam-ot? a mienk nem, és régi tv-felvételeim ezér feketefehérek.. nemtom pontosan milyen ilyen izé kell, régi MTV adásokhoz.
e_dora Creative Commons License 2004.03.21 0 0 1631
lehet, h kazettacserénél vmi mechanikusan elszállt? nincs itt egy szereléshez értő? :)
nem nagyon tudom itt svájcban szerelőhöz vinni, mert a javítási árajánlatkérés árából már lehetne venni két újat is :)
Előzmény: e_dora (1630)
e_dora Creative Commons License 2004.03.20 0 0 1630
a nyomógörgöt kérdeztem

a tisztitokaz./ fejszennyezés dolgot kizártnak tartom, ugyanis:
a tökéletes kép és a semmi kép jelenség közt nem volt _semmi átmenet_, és idő se max fél perc!
a hang sem jön, és semennyi kép nincs
DE a hang tökéletesen szól, ha a menübe lépek! (ha addig ne birja lejátszani, hogy meg se mukkan - illetve mukkangat -,akkor "honnét" a fenéből jön a tökéletesen szóló hangsáv a menü alatt?

Előzmény: em_laci (1629)
em_laci Creative Commons License 2004.03.20 0 0 1629
Idézek:
Hibajelenség: Lejátszott kép nincs, vagy "mákos" és nem színes
Oka: Videó-fej szennyezett
Elhárítása: Tisztítókazetta alkalmazása, vagy fejtisztítás.

Idéztem :)

Előzmény: e_dora (1624)
em_laci Creative Commons License 2004.03.20 0 0 1628
1627. hsz?
Előzmény: e_dora (1627)
e_dora Creative Commons License 2004.03.20 0 0 1627
az mi?

A dolog teljesen hirtelen, átmenet nélkül történt. Tökéletesen működve lejátszott egy kazettát. Megállítottam. Betettem másikat. Többé nem ment semelyik.

Előzmény: em_laci (1626)
em_laci Creative Commons License 2004.03.20 0 0 1626
De lehet, hogy a nyomógörgő sz@rt be...
Előzmény: em_laci (1625)
em_laci Creative Commons License 2004.03.20 0 0 1625
Szia!
Fejtisztítással próbálkoztál?
Mennyi idős a masina?
Előzmény: e_dora (1624)
e_dora Creative Commons License 2004.03.20 0 0 1624
help!

rejtélyesen elb.szódott a videonk (Orion stereo vhs)

Ment ment, kikapcsoltam. Es utana mar nem. Több kazettával, semmivel sem, nulla kép jön belőle, csak megy az autotracking is de nem talalja magát, néha felbüfög egy-egy szótagot, de hang sincs, és csak mákháború.
Ellenben! ha megnyomom a menü gombot és akkor a kék háttér és a menü jön fel, akkor viszont jön rendesen a hang, ahogy eredetileg szólna.

Mi a szar lehet ez??? egyik pillanatrol másikra, és nem nyultunk semmihez, és mindent próbáltunk.

szilva Creative Commons License 2004.03.19 0 0 1623
Igazad van, áttereltem a témát privátba:) És bocsánatot kérek!
Előzmény: csab_1HD1 (1622)
csab_1HD1 Creative Commons License 2004.03.19 0 0 1622
Bocs fiúk, csak az elsôt olvastam el tájékozatlanságból, keresve bármit ami VHS videómagnókra utalna, de ez az egész ez nem OFF véletlenül???
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.18 0 0 1621
Üdv!

A nemlineáríis effektusokat tekintve jogos az is amit Te írsz!

Viszont: ha PI (vagy R/2R) osztót csinálsz és annak a füldre menő lábait sima tranzisztorral kapcsolod GND-re avagy nem, akkor annak "karakterisztikája" meg fog egyezni a jelfogóéval, de olcsóbb és sokkal nagyobb bitszámban tudod megoldani (az jogos, hogy ekkor nem is érdemes a digi-poti).

Az energia-felvételre a TI uW-os (vagy a MChip nanowatt-os) technológián alapuló analóüg cuccaihoz képest értettem a zabálás kifejezést ;-D

Az ON-semi miatt bocs, én kattantam félre (3-4 tucat cég van bent a kedvenceim között, és sokszor a bőség zavarában már el is veszek :-)) )

Ellenben a Maxim-Dallas linkje (igaz látom megtaláltad, de azért így illik, hátha másnak is kellene...):

Maxim digitális potencióméterek főlapja

LCD: a VFC-t jobbnak ajánlanám, hiszen az LCD-ről már a jónevű cégek is leszoknak (újra :-) ), de a ChipCad-nél 2500-ért van 4x20-as háttérvilágításos (8 bites és soros is) LCD modul!
(www.chipcad.hu)

Persze a LED-es sor is érdekes lehet - a "láthatatlan" megoldásoknál mindenképp jobb (nézted már, milyen "régimódi" de milyen hatékony a mi kis SV-661GX-ünk kijelzője: sima 7-szegmenses LED-ekből van!!! :-))) ), innen jut szembe: számmal is lehetne (00%-99/100%) ÉS vonallal együtt (vö. OSD)! No?!

Üdv és sok sikert!

Robi
mm

Előzmény: szilva (1620)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!