hoh jó,lett volna előbb leolvasni a Barcelonai-ról van szó,a legtutibb koncert amit TV-ben láttam,engem kikészített akkoriban.Adta a TV többször is.Nememlékszem bármiféle magyaros utalásra mikor nálunk járt,a Spanyol koncerten is egy gitáros blokk volt amire elég jelentősen ráépített egy szuper ütemet már amennyire emlékszem,még a díszletre is.Jameg 1 táncos pár is billegett vmit.
-12 éve rádióban hallottam először,meghallani és megszeretni elvén az oxy4-et,havernak(nagy mp3 gyűjtő zenerajongó) említettem hogy vmi "Zsárr meg okszigén",azt mondta a bátyja bakelit lemezei közt látott vmi "okszigént",a rühes dohos gazos kertvégi pince lemélyebb bugyraibból bányásztuk elő a drágát aztán vhonnan verbuháltam egy NDK-s lemezjátszót és kb 1 hétig megállíthatatlanul sercegett az éccakában. Ahogy tehettem kapásból Cd-n megvettem,és a fizetéseim jórészét költöttem Jarre komára,meg Oldfieldre,meg Kitaro-ra,nomeg a szépemlékű Ákos-unkra. Sajna később eladtam minden CD-t,500Ft/db(!!!) ismerősnek mert kellett a lé,kivétel az Oxyt,a többit úgy ahogy beszerzem lassan mp3-ban,a ződes Oxy azóta is minden nap megy,jól bírja :)
-Na mostantól szemmel tartom ezt a topikot legalább képben leszek Jarre ügyileg. El vagyok maradva keményen,MTV elásta magát a szememben,Lagzi Lajost agyonreklámozzák éjjel nappal percenként 6 szor,de amikor végre egyszer totálvéletlenül igazi mélyvízi forráshoz nyúlna egy árva szerkesztő arról bezzeg hatalmas kuss,nincs 1 db ember annál a csatornánál aki arra méltatná aki tenne vmit azért hogy szanaszétreklámozzák??,minek a "zenét" reklámozni,a népnek Borsodi kell meg a Lajos meg a harmonikás meg a pa-dö-dö,nehogy egy söralátétnél bonyolultabb formába rendeződjenek a szinapszisok. Szóval hiába 1db ember 1db próbálkozás,pont ez a kirívó JMJ koncertfilm bizonyította az egész MTV sötétségét,és hol vannak még ezek a győzike show-tól...
Elkaptam a legvégét,a 2. kedvenc számomat.
Mellik a kedvenc zenétek JMJ-től?Mondjuk top10,ennél a faszinál nem lehet megállni top5-nél :)
1. Oxygene 6 -az összesíettt world numero ván-om /Sokáig ez a kis peckesütemű csoda elkerülte a figyelmem és a legutálatosabb dal volt a lemezen,a lejátszó úgy volt beállítva hogy csak ezt ne játsza le,aztán egyszer amikor hallgattam iszonyat félelmetesnek és ridegnek tűnt,kb 3 éve a kedvencem ,attól hogy minden ember összerezzen amikor úgy magában meghallgatja ez már jelzi mennyire profin áthozza a témát,pont amitől nemtetszett az nyűgöz le benne most./ 2. Equinoxe 4 3. Oxygene 13 /O2track7 4. Chronologie 6 remix (nemtom melyik albumról,nem a jarremix-ről,p2p-ről van meg félig,nagyonizmos) 5. Equinoxe 3 6. Oxygene 8 /főleg az aero féle/ 7. Oxygene 4 /aeroféle/ 8. Chronologie 2 /a fináléja nagyon befizet egy "last-minut"-ra :)/ 9. Chrorologie 4 10.Industrial revolution (talán ez nem 100) vagy a Globe Trotter vagy a Hey Gagarin
Van 1-2 olyan JMJ tutira amit nem ismerek,kiv vagyok a listátokra
Környező országokban hol lesz JMJ koncert legkorábban?,néztem egy listát de azon nemigen emlékszem.
Sziasztok. Itt egy új rajongó, aki tanácsot szeretne kérni tőletek. Sehol nem tudom megszerezni a Rendez-vous cd-t. Mert amatőr vagyok. Tud valaki nekem ebben segíteni? Ötlet? Köszi. zobor@drotposta.hu
Nemreg hallgattam a Barcelona koncertet... Eszembe jutott, hogy ugye Jarre mindig belehelyezkedik annak az orszagnak a zenejebe, ahol koncertet tart. A barcelonai koncerten a Digi sequencer szamon belul spanyol elemeket mutatott be. Nem voltam sajnos a '93-as pesti koncerten, nem emlekeztek veletlenul olyanra, hogy tett-e magyar elemeket a Digi sequencerbe nalunk? Bar mondjuk turnen kicsit huzos lenne az osszes erintett orszag kulturajaba beleasnia magat.
Nem vagy valami bőbeszédű.
De közben rájöttem, és ezen a néven megtaláltam egyetlenegy embernél a DC-n. Kb. 1/3-át letöltöttem kb. 1 nap alatt, és azóta az eltűnt a gazdája. Ilyen az élet (meg a DC) pedig megfogadtam, hogy olyat el sem kezdek tölteni, ami legalább 5 helyen nincs meg. Így jártam.
Biztos nem újdonság, de lehet ilyen olyan Jarre koncert azért a kék kínai nálam mindíg forog ha kevés az időm akkor is.Amikor van sok akkor a sárga is.
Illene inkább ennek az anyagát kiadni szépen.
Különösen azért nagy értékű ez nekem, mert a kínaiak nagyon udvariasan ZENÉT
hallgattak!
Ma már a sok birka csak vonyít a koncerten:-(
Jó az akkori kínárol csak a Palik rossz vicce jut eszembe:
a sínre kötözött ember mosolya nem mindíg őszinte
Magánéleti kudarc az Adjanival? Talán már nem Adjani a felesége? Hol lehet erröl olvasni?
Nekem is feltünt persze, hogy most máshogy viselkedik, mint a korábbi koncerteken. A színpadképek sem olyanok, mint régen. Az jutott eszembe, hogy tulajdonképpen pont ami korábban új volt az ö müvészetében, nevezetesen a technikai vívmányok, újdonságok érdekes bemutatása, az mára már idejétmúlttá vált, hiszen minél fejlettebb a technika, annál inkább észrevétlen. Es bár így csökken a felhajtás, de végre teljesértéküen lehet foglalkozni a müvészi szempontokkal, melyek mögött láthatatlanul megbújik és segít a technika. A zenei eszközök is most nöttek fel arra a szintre, hogy végre sokszínüen és teljesértékü zenei élményt adva lehet öket élöben használni! Érdemes felfigyelnünk arra, hogy miközben egyre primitívebb módon használja a billentyüzeteket (jobbkézben dallamfoszlányok, balkézben néha oktávban basszushangok), aközben egyre többet van pl. Handsonic elöre rögzített effektekkel, infrás, csúszó, ütöérzékelökkel. Vagy Theremin, amit végre valaki arra használ, amitöl igazán nagyszerü ez a hangszer, és nem dallamokat próbál elöadni rajta, mint ahogy azt számtalanszor tették az elmúlt 100 évben. Aztán a Lézerhárfa is sokkal emberközelibb lett már, nem kell hozzá azbesztkesztyü, meg szemüveg. És most már távolságérzékeny is! Az élö hangszerek körét bövítik még az ütök is: harang, és cintányér. Ez utóbbi annyira hozzánött, mint a kisgyerekhez a cumi! Még a második helyszínen is volt nála! Érdekes hangszerösszeállítás volt! :)
Szóval nekem nagyon tetszik ez a mostani Jarre, bár a láthatatlan technika miatt kicsit puritánnak tünik elsö látásra.
Marmint az hogy eleg ramatyul nezet ki rajta Jarre...pedig en a koncerteken azt lattam hogy neha annyira mosolyog majd kiesik a szajan. Sot neha szerintem mar majdnem transzban van...
Ehhez kepest ezen a koncertfelvetelen nagyon lehangoloan nez ki.
Megfigyeltétek, hogy a kínai koncertjén nem volt egy mosolya sem a Jarre-nak a közönség részére, csak a legvégén egy kényszeredett? Alaposan megviselhette a magánéleti kudarc az Adjanival! Nekem annyira nem tetszik ez az új vonal a Metamorphosis óta, viszont meghallgattam a Maksa Zoltán Vulkán lemezét, tök bejön! Fentvannak a demók a honlapján, érdemes hesszőni! Tiszta ős-Jarre!
Format son: DOLBY Digital 5.1 - DTS Plein Débit 5.1
Nyomtatott anyag egy szál se, csak DVD tok az ismert színes borítóval és a DVD.
Néhány menü nem működik, fotógaléria még nincs, rajta van a már ismert trailer, csak angol kommentár van (az ebben említett bővebb francia comment még nem aktív), és itt sűrű őőő-zések közepette a Mester kicsinyt szabadkozik, de fontosabbnak tartotta, hogy még az idén kikerüljön hozzánk a DVD, DTS hangot még nem választhatunk, ennyit futtában.
Az AERO Audio DVD az én két éves Thomson házimozimon is (itt egy kubetűs csúnya szó következik) jól szól, pedig a hangszórók nem túl nagyok.
Bár részemről mellékes, az AERO DVD-n nem a Mester pislog, hanem Anne Parilleaud (talán jól írtam le a nevét; egyébként ő volt pl. az eredeti Nikita, a bérgyilkosnő).