Keresés

Részletes keresés

Paleokrites Creative Commons License 2010.11.29 0 0 1336

Érdekes, mégis ebből épül fel, sőt magyarázók elveit köztudatosítják felekezetenként.... :)

Előzmény: biblikus (1335)
biblikus Creative Commons License 2010.11.29 0 0 1335

a biblia nam szorul és nem fog szorulni soha emberi veleményre

Előzmény: Törölt nick (1328)
Paleokrites Creative Commons License 2010.11.29 0 0 1333

Semmi gond, ha te offnak tartod, akkor kimoderáltathatod, mint szokás it sok esetben az írásaimmal, semm probléma ezzel!

Viszont ON volt a reagálásom!

Előzmény: Törölt nick (1332)
Paleokrites Creative Commons License 2010.11.29 0 0 1331

Én Bélától kaptam a tortát, tehát ő készítette biztosan, hiába van ráírva, hogy Tesco gazdaságos torta..., ha Béla adta, akiről tudjuk szokott sütni, főzni, tehát tőle van.....

Ha megyegyezünk valamiben, közös nevezőre jutunk, hogy a Hold sajtból van....., akkor minek okvetetlenkedik az, aki másképpen tudja, tehát a bibliát isteni szónak elfogadók közössége karmája, hogy a bibliai szó eleven és élő isteni szó, napra, személyreszabottan üzemel...., akkor azok akik ezt nem fogadják el...., attól még lehet, hogy tényleg emberek írták mindenféle isteni diktátumot nélkülözve, nem?

Ha ti elfogadjátok isteni szónak a bibliai igéket, ugye ettől még semmi köze sincs Istennek, akit sajnálatosan nem is igazán ismertek a valóságban, hitből és bibliából....., ahhoz, amit ti isteni szónak tartototk?

Mond, Istent sem féled, hogy ráhárítod az emberek szavait, mintha Ő tőle származna minden egyes betű?

Nyílván hatalmas hamisítással állunk szembe, Istent hamisítók mozgalma ez?

Előzmény: Törölt nick (1330)
Paleokrites Creative Commons License 2010.11.29 0 0 1329

Én úgy tudom, hogy a bibliát emberek sokasága írta és nem Isten!

Isten szava az, amit Ő maga személyesen mond és nem az, amit nevében hablagyolnak írásszakértelmek!

Előzmény: Törölt nick (1328)
biblikus Creative Commons License 2010.11.28 0 0 1327

a biblia soha senkit nem csapott be de az örtorony hányszor becsapta olvasóit, 3-szor világvégát hirdetett pontos dátumra 2 -szer feltámadást  .... hol vannak a profétáitok állitsátok elő és kérdezzetek jövendőt tőllük va jobban megbiztok mind a BIBLIÁBA

Előzmény: Törölt nick (1322)
biblikus Creative Commons License 2010.11.28 0 0 1326

A kérdésem az ,hogy hol milyen ponton mem érthető a Biblia örtorony nélkül????Hol szorul a Biblia arra hogy valaki magyarázza??? A keresztény ember mindég megelégszik az Isten felügyelete alatt írt Biblia tanácsaival.

biblikus Creative Commons License 2010.11.28 0 0 1325

majd mikor jobban megismered az igazsagot szembesülsz azzal a változhatatlan igazsággal ,hogy a Biblia önmagát magyarázza és nem szorul az embesr, vagy a társulat eszme futtatói véleményére.

Józsikácska3 Creative Commons License 2010.11.27 0 0 1324
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.27 0 0 1322

de a biblia nem szorul az örtorony magyarázatára azt biztosan merem állitani,"

Mert inkább te magyarázod a Bibliát, a saját szád íze szerint......

"barátom vedd tudomásul ,hogy a bibliák Nem hamisak , vannak jobb , és kevésbé jó  forditások, de lényegében tekintve a bibliák nem voltak hanisitva ."

Akkor nevezzük rosszul fordított és "Urazós" Bibliáknak.  A lényeg, hogy nem Isten gondolatait tükrözik, hanem emberi okoskodásokat, lásd:  SZIT, Káldi, MBT, stb

Előzmény: biblikus (1317)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.27 0 0 1320

A vének arra vannak kiképezve hogy pontosan tudják hogy kinél meddig lehet elmenni. Ki mennyire akadt be a pókhálóba. A "csökkentebb" ,tudatú és akarat gyenge emberekkel valami elképesztő zsarnoki és megalázó módon viselkednek. Érzelmi zsarolás, és fizikai erőfölény különösen kifinomult módszerével, tartják igában a delikvenseket. Amennyiben úgy tűnik hogy kihúzza a fejét a hurokból, egy villámgyors lazítás és mézesmázaskodás következik. Legközelebb óvatosabban, és körültekintőbben fognak hozzá a szorításhoz. A cél a lelki terror megszilárdítása. Utána a vagyoni függőség megteremtése.

Előzmény: Törölt nick (1319)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.27 0 0 1318

Nem erőszakoskodik egyetlen tanú sem.Nem kötelező megismerni az igaz imádatot.Isten nem erőszakos,szabad akaratot adott mindenkinek.Mindenki úgy dönt,ahogy akar.

Előzmény: biblikus (1317)
biblikus Creative Commons License 2010.11.25 0 0 1317

miaz hogy hanis bibliákkal, a keresztény ember gondolata is féltö modonn gondol a bibliára és te hamisnak titulálod az örtorony nevébenn ?????  barátom vedd tudomásul ,hogy a bibliák Nem hamisak , vannak jobb , és kevésbé jó  forditások, de lényegében tekintve a bibliák nem voltak hanisitva . Tudom mire célzol mert én is részesültem 17 évenn keresztül abba a ferde tanitásba amibe te is részesülsz. de a biblia nem szorul az örtorony magyarázatára azt biztosan merem állitani,

Előzmény: Törölt nick (1316)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.23 0 0 1316

"Minek az őrtorony ha úgysem látja meg senki?"

Ez elég balgatag és szemellenzős megállapítás, hiszen a "senki"nél jópár millióval többen látják......

"Nem csak önmagukkal hanem a Bibliával is ellentétben állnak ezek az erőszakos jehovisták."

A hamis bibliákkal biztosan ellentétben állnak, hála Istennek ! 

Előzmény: Törölt nick (1314)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.23 0 0 1315

Felipe:) Azért a 2+2 nem mindig egész számra jön ki:-)

Csak 1 példát emlitek: A Biblia irja hogy Jézus eljövetelekor " minden szem meglátja őt" (Jel. 1,7).

Gyors fejszámolás után az Őrtoronynál azt mondják erre hogy senki sem fogja meglátni Jézus eljövetelét. Pont az ellenkezője.

Nemárt mégiscsak gyakorolni az összeadást:)"

llang-ilang :)

Ha ennyire szó szerint gondolkozol, akkor pl Jézus szavai szerint le kellene vágni a jobb kezedet és kivájni a jobb szemedet.....(Máté5:29,30)

De az is előfordulhat, hogy  a "minden  szem meglátja őt" és  a "vágd le a jobbodat" nem úgy értendő, ahogy ti értitek...............:))

Nem ártana új gondolkozást elsajátítanod-ahogy azt Pál is kéri..................(Róma12:2)     :))

Előzmény: llang-ilang (1312)
biblikus Creative Commons License 2010.11.23 0 0 1313

J.T.-i nem kell számojanak helyettük MINDIG a társulat hű és bölcs rabszolgák számolnak . ők a vágeredményt készen kapják , megrágva csak le kell nyelniük.

Előzmény: llang-ilang (1312)
llang-ilang Creative Commons License 2010.11.23 0 0 1312

"Nahát ! Jehova Tanúi mekkora tévtanítók ! Ők azt állítják, hogy 2+2=4..."

Felipe:) Azért a 2+2 nem mindig egész számra jön ki:-)

Csak 1 példát emlitek: A Biblia irja hogy Jézus eljövetelekor " minden szem meglátja őt" (Jel. 1,7).

Gyors fejszámolás után az Őrtoronynál azt mondják erre hogy senki sem fogja meglátni Jézus eljövetelét. Pont az ellenkezője.

Nemárt mégiscsak gyakorolni az összeadást:)

Előzmény: Törölt nick (1302)
evangelium Creative Commons License 2010.11.22 0 0 1311

Erre is meg lesz a kész válasz (borítékoltam).... :/

Előzmény: biblikus (1310)
biblikus Creative Commons License 2010.11.22 0 0 1310

tudom mert 17 évig én is ezt tettem sajnos

Előzmény: Törölt nick (1294)
evangelium Creative Commons License 2010.11.22 0 0 1309

Nem attól gőgös, hogy a szentháromságban hisz, hanem attól, hogy tévedhetetlennek tartja magát, s még a leleplezett hamisságot is dicsőségére magyarázza.

Előzmény: Törölt nick (1308)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.22 0 0 1308

Ez igaz, csak kérdés hogy mit helyettesítünk a "2+2=4 és a szerintünk 5" példába......

Ha pl azt vesszük hogy Jehova Tanúi egy Istenben hisznek, ahogy azt a Biblia írja, míg a gőgös felekezetek ezt kicsavarva 3 személyként  erőltetik, akkor nem kétséges, hogy ki lát tisztán és ki lát ferdén.............

Előzmény: evangelium (1307)
evangelium Creative Commons License 2010.11.22 0 0 1307

Remélem, te értetted az én példámat! ;)

--------

"Nahát ! A felekezetünkön kívüliek mekkora tévtanítók ! Ők azt állítják, hogy 2+2=4, pedig mi már régóta bizonytjuk hogy az 5.

Ezen kívűl baj van a szemükkel is mert az eget kéknek látják, pedig a mi szakértőink szerint az ég zöld és lila !  Ebből is látszik, hogy ők szááááááándékos hamisítók és eretnekek.......!  ""

A felekezet helyére bármi szabadon írható, a felekezetfüggők büszkesége és gőgje miatt.

Előzmény: Törölt nick (1305)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.22 0 0 1306

Bocs, de porszemnek azt mondták, hogy nem is Tanúk vertek meg, hanem az általad bántalmazott feleséged férfitestvérei bántak el veled, amiért verted a húgukat/nővérüket.......

Akkor hogy is van ez ??

Előzmény: Törölt nick (1304)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.22 0 0 1305

2+2= 5, s ha kiderül, hogy mégis négy, akkor azt kell mondani, hogy a délig tartó világosság aktuális fényében, Jézus iránti buzgó szeretetünktől vezérelve állítottuk csak azt, hogy öt.

Mert annyira vártuk, hogy öt legyen. 

Vagy fél 6.

LOL. :)

Ebből látszik, hogy te nem értetted....... ezért facsarod a példámat....:))

Előzmény: evangelium (1303)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.22 0 0 1304

És kik mondják? Jaaa! A jehovák. Soha nőt nem bántottam! Se szóval, sem tettel. DE tegyük fel hogy bántottam. Akkor hogy van ez? Akkor már a rablás, fosztogatás, tettlegesség rendben van? Mert nekem a legfelsőbb ügyész pecsétjével "díszelgő" írásos bizonyítékaim vannak. Ja! És az egyik "fő" vén anyja azt rikácsolta hogy a megveretésem a gyerekek megkeresztelése miatt volt. És azt ugye ember "letörölni" nem tudja. Ez asszem egy picit erőszakos vallástérítésnek tünik. És hogy miért vertek annyira meg? Azért mert féltek tőlem. 127 kg vagyok, és nem éppen az a hájas tipus. Az útmelletti bokorból csaptak arcon szemből ahogy mentem a motoromon. Mivel az orrom,szemtartó csontom, arc csontom, és álkapcsom is eltört. Igazán nem volt nehéz elbánniuk, kb két tucatnyian velem. Utána a banda elment pestre albérletbe, annyira reszkettek. És a több hónapnyi, volt akinél több mint egy év albérletet, bíróságon velem akarták kifüzettetni. Természetesen a bíró kinevette őket. Ilyen még nem volt amióta világ, a világ. Hogy valaki félelmében elköltözik és ezért akitől fél az füzessen. Na kb ennyi eszetek van.

Előzmény: Törölt nick (1301)
evangelium Creative Commons License 2010.11.22 0 0 1303

Látom nem értesz;)

2+2= 5, s ha kiderül, hogy mégis négy, akkor azt kell mondani, hogy a délig tartó világosság aktuális fényében, Jézus iránti buzgó szeretetünktől vezérelve állítottuk csak azt, hogy öt.

Mert annyira vártuk, hogy öt legyen. 

Vagy fél 6.

LOL. :)

Előzmény: Törölt nick (1302)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.22 0 0 1302

:)

Az kritika szerinted, hogyha valakik ezt mondják ?

"Nahát ! Jehova Tanúi mekkora tévtanítók ! Ők azt állítják, hogy 2+2=4, pedig mi már régóta bizonytjuk hogy az 5.

Ezen kívűl baj van a szemükkel is mert az eget kéknek látják, pedig a mi szakértőink szerint az ég zöld és lila !  Ebből is látszik, hogy Jehova Tanúi szááááááándékos hamisítók és eretnekek.......!  "

Ergo nálatok ilyen a "kritika"........:)) 

Előzmény: evangelium (1300)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.22 0 0 1301

Csak az az érdekes, hogy porszem mást derített ki ezzel kapcsolatban, kedves Szeráf-Itiel........

Most akkor mi is az igazság ??

Állítólag te verted a feleséged, és bezártad, mert tanulmányozni merte a Bibliát Jehova Tanúival.............

Ismétlem: nem én találtam ki, porszemnek mondták a volt lakhelyeden......

Akkor hogy is van ez ?

Előzmény: Törölt nick (1298)
evangelium Creative Commons License 2010.11.22 0 0 1300

Kritika, csak a fejedből kiirtották, hogy a füled hallásra használd.

Ha a szervezeted legfelsőbb vezetője mondaná neked, hogy bocs haver, hazudtunk neked, akkor sem hinnéd el, inkább ringatnád magad abban a kényszerképzetben, hogy "nem is volt igazi tanú" LOL ;)

Előzmény: Törölt nick (1299)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.22 0 0 1299

Már hogy lehetne pontos, ha tudatosan téves? :)"

Már hogy lenne tudatosan téves, ha pontos ? ;-)

"Ez annyiban gyalázás, amennyiben a kritika üldözés ;)"

Csak kérdés, hogy a "kritika" valóban kritika-e, és hogy kik írják........;-)

Előzmény: evangelium (1297)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!