Igen a Supremacy űrstratégia volt,kolonizálni kelett a bolygókat meg katonákat képezni,szállítgatni.
Ma már macerásnak tartanám a Strike Fleettel együtt,ahol nem lehetett különszedni az ellenséges és saját rakétákat,héha azért nem tudtam elhárítani a rakétacsapást mert nem nyomtam elég gyorsan a gombot.(plusz értelmezni-olvasni)
Persze 10-15 évvel ezelőtt ezek nagyon király gamék voltak.
Yesssssssssss!!! Nem is értem, hogyan felejthettem el! Természetesen Wizard of Wor! Amíg ki volt pakolva a C64-em, nem volt olyan nap, hogy ne játszottam volna vele. Kell ennél több?
nem 90, hanem 100%, valóban Sid Meier és csapata csinálta.
A küldetéseknél nem nézte, hogy valóban odamész-e, ahova mondta, csak és kizárólag az elsüllyesztett tonnákat számolta. A rombolók tényleg nehéz diók voltak, de egy torpedótalálat után nagyon gyorsan elsüllyedtek.
Silent Service ??? Hmm?! Nem t'om...
Térképen kellett kiválasztani, hogy hova menj és utána jött az action.
Soha nem tudtam küldetést játszani. Mindig csak össze-vissza kolbászoltam. Destroyereket meg nem tudtam elsüllyeszteni.
Jut eszembe: 90% hogy a Microprose csinálta.
4 db puzzle-részlet kell, hogy egy téglalap 100% fedett legyen. Figyelj arra, hogy mi illeszthető mibe. Mondjuk egy U-alakba belepasszol egy T, de egy L már nem, hiába forgatod akármerre.
BoulderDash Milyen Pc-s átiratokról tudtok?
Nekem megvan a Dx-Boulder és a Duff.
Még kedvencek:
Rick Dangerous, Last Ninja 1-2-3, Hed over Heels, Saboteur, Creatures 2, Katakis, Turrikan2, Nibbly, TirNaNog, Wizard of War, Imp.Mission 2, stb...
Nagyon sok jó játék volt...
Lehetne indítani egy best of utilz topicot is.
Ki ne emlékezne ezekre: AmicaPaint, DiskDaemon (Azóta nem láttam olyan jó lemezkezetlőt...)
FairHaired: Az első rész viszont megvan PC-re, gyönyörű CGA-ban pompálkodik... Ha kell valakinek, elküldöm. Az remek lenne.Hogy gondoltad?
bout:Giana Sisters (Mario klón) Szerintem a Giana a régebbi, és a Terry meg még régebbi...
Nekem mond. Jól ki van találva, nem túl sok ilyen jellegű játékot láttam azóta. Bár azért voltak benne hibák, pl. ha OMM-mel voltál, csak a szerencsén múlott, hogy a többi nagyhatalom három kör alatt nem nyomott-e össze.
További kedvencek:
- Defender of the Crown
- Piracy (ismeri egyáltalán valaki?)
- North & South
- Creatures II.
- Microprose Soccer
- Vmi jégkorongos
- Supremacy
stb.