Keresés

Részletes keresés

PETYUS Creative Commons License 2002.11.13 0 0 125
Másolni lehet, de a jóhiszemű vásárlók mexívják rendesen.
Előzmény: John Zero (124)
John Zero Creative Commons License 2002.11.13 0 0 124
PETYUS:
Én is belerohantam egy ilyen CD-be. Amúgy nem Key2Audio a védelem?

Van aki máris beleszaladt egy problémába: beletette a CD-t egy Macintoshba, hogy majd jól zenét hallgat a munkahelyén, majd nemhogy nem tudta lejátszani, de alig bírta kiszedni a CD-t a gépből.

Amúgy pedig természetesen, mint minden védelmet, ezt is lehet másolni.

Előzmény: PETYUS (123)
PETYUS Creative Commons License 2002.11.13 0 0 123
Az EMI újabban magyar piacra kerülő CD-i Cactus Data Shield védelemmel vannak ellátva. Ne vegyétek meg ezt a sz@rt!
speet Creative Commons License 2002.06.23 0 0 122
A másolásvédett audio CD-k tök könnyen másolhatók,csak gondolkozni kell 1 kicsit.A Windows alatt a winASPI32.dll a felelős többek között azért,hogy az ezekre a lemezekre gyárilag,szándékosan elhelyezett többszörösen hibás track leolvasási próbálkozásai a CD-olvasót meghülyítik.Felül kell bírálni a CD-meghajtószoftvert,és ekkor már előtűnnek a valódi,hibátlan audio trackek.Persze az asztali hifiknek ez nem probléma,nekik nincs az agyukba belevésve az,hogy a TOC-ból muszájtatik mindent és mindég kiolvasni.A megoldás a következő:Beszerzitek a Netről,vagy akárhonnan az ISObuster nevű progit,amely hibás,sérült adatCD-k kiolvasására lett kitalálva.Elindítás után kiírja majd hogy hiba van a PATH-ban,leOK-zod,majd megmutatja az audio trackeket.Jobb egérgomb:Extract to WAV Data-a többimár csak rajtad múlik.Egyébként a módszert nem azért osztom meg most veletek,hogy támogassam az orrba-szájba történő kalózmásolást,hanem azért,mert ha megveszek aránytalanul magas összegért 1 audio CD-t,akkor azér a pénzér olyan készülékben játszom le amilyenbe nekem tetszik,és olyan válogatást csinálok a SAJÁT lemezeimből,amilyen nekem tetszik!És ebbe ne szóljon bele senki!Sok sikert!
ForestGoku Creative Commons License 2002.06.11 0 0 121
Hali all!

Eddig én is tartottam a "Will not play PC and Mac Computers" CD-ktől. De miután beszereztem egyet, nevetek rajta. Az új CelineDiont /vagy hogyis írják/ vettem meg. bettem, és gond nélkül lejátsza a cd olvasó. Ahogy már előttem többen is írták, a cd olvasó kezelőgombjaival simán le lehet játszani, a CD lejátszó szftverekkel nem, de ez ki faxt érdekel, ha a másolatot már igen. ];-)

A másolás és a grebbelés is simán ment. Mondjuk nem azt az "utat" követtem mint az előttem szólók.
Leszedtem wav-ba a dalokat, és azokat írtam ki, + tömörítettem.

Tényleg nem tudom megérteni, miért éri meg a kiadóknak pénzt fektetni a CD-k másolásvédelmébe, ahhelyet hogy inkább a CD-kvalódi értékének megfelelő áron árulnák őket.

N.G.J. Creative Commons License 2002.05.28 0 0 120
"Milyen szoftverek vannak *NIX rendszerekre az ilyen CDk ellen?"

Szerintem, a cdparanoia jó ellenük, bár én még nem próbáltam. (ld. (44)-es számú hozzászólásomat)

Előzmény: Solt (112)
csibesz Creative Commons License 2002.05.28 0 0 119
Sajnos, a CD>MD verzió sem mindig megy:((((
Előzmény: Vili a veréb (110)
micu Creative Commons License 2002.05.28 0 0 118
Szvsz nem biztos hogy szoftveresen meg lehet oldani. De nem is kell: szvsz hangkatyin keresztül is kiválóan lehet 'grabbelni'. Amúgy ilyen CD-t soha nem vennék meg: szvsz az ilyen trükkök mindig a minőség rovására mennek, vagy legalábbis a hibajavítást vágják agyon. Ez a zeneipari maffia egy újabb trükkje a haladás ellen. Félek hogy ha ezeknek a hatalma tovább növekszik előbb-utóbb tényleg megcsinálják a másolásvédett hanghordozót: egy viaszhengert amire tűvel karcolják fel a "zenét". Ez ideális megoldás lenne: minden 10. lejátszás után tönkremegy, így vehetsz egy újat 5000 forintért így az extraprofitjuk garantálva van. A minőséget meg ki nem sz*rja le...
Amúgy különösebben nem izgat a dolog: elég kevés olyan dolog keletkezett a zenegyárakban az utóbbi 10 évben ami akár egy mp3 által elfoglalt helyet is megérdemli. Csak az bosszant hogy ha archiválom a forráskódjaimat azzal Lagzi Lajost és a TNT-t meg a többi magyar nyálgenerátort támogatom.
Solt Creative Commons License 2002.05.28 0 0 117
"A Philips vegre a sarkara allhatna es indithatna egy pert, ugyanis a masolasvedett CD-k nem tekinthetok CD-nek."

Amennyire tudom, ezeken a CD-ken a Phillips nyomására nem is szerepel a Compact Disc logó.
Mondjuk a magyar fogyasztóvédők (vagy egy leleményes ügyvéd, de úgy tűnik ez a fajta nem honos Magyarországon) is a sarkukra állhatnának, hogy
- mi is van a biztonsági másolat kérdésével, és
- hogy a CD-n többnyire csak angolul szerepel a szöveg,
- ráadásul angolul is csak annyi, hogy PCn nem játszható, holott ennél jóval szélesebb a lejátszásukra alkalmatlan eszközök köre (gyak. minden mp3-as CD lejátszó, DVD player, és több más CD eszköz is!).

Előzmény: Goyo (116)
Goyo Creative Commons License 2002.05.28 0 0 116
Ami engem a legjobban kiboritott az az, hogy ezek a telibebiztositott CD-k nem mennek a kocsiban. A 8 eves Pio lejatszo sajna nem jatssza le. Ugyhogy torvenyt kellett szegnem ahhoz, hogy hasznalhassam a tulajdonomat (EAC grab es lon masolasvedtelen CD). A Philips vegre a sarkara allhatna es indithatna egy pert, ugyanis a masolasvedett CD-k nem tekinthetok CD-nek.
Meridian Creative Commons License 2002.05.27 0 0 115
Mik a tapasztalatok azzal, ha egy ijjen másolásvédett CD-t DVD-vel (nem asztali, hanem pc-s) próbáltok lejátszani? Nekem volt egy olyan rosszul megírt CD-m amin az író is kifagyott visszaolvasáskor, viszont a dvd-olvasóm meg se rezzent rajta - tökéletesen olvasta...

Egyébként én dvd-olvasóval grabbelek, már amikor van erre alkalmam, és a korábbi cd-olvasómhoz képest nagyságrenddel stabilabban olvassa a CD-ket... (?)
kíváncsi vagyok, vajon mit kezdene egy ijjen cd-vel? :)))

Törölt nick Creative Commons License 2002.05.27 0 0 114
1: ezt ugye magad sem gondolod komolyan?...
Előzmény: little747 (113)
little747 Creative Commons License 2002.05.27 0 0 113
Hello !

1. Ha biztonsági másolat kell vegyél mégegyet.
2. Passz.

Szvsz az igazi másolásvédelem az lenne, ha egy lezárt dobozban adnák a zenét és a hardvert is, és a dobozon lennének a hangszórók is. Ha megpróbálnál hozzáférni a tartalmához, az megsemmisülne. Ezenkívül hatásos védelem SZVSZ nem létezik.

Solt Creative Commons License 2002.05.12 0 0 112
Sziasztok,

Két kérdésem lenne.
1. Mit szólnának ahhoz a szerintem jogos igényhez, hogy mivel a CD-ről én magam nem tudom elkészíteni a szerzői jogi tv. által lehetővé tett biztonsági másolatot, adjanak egyből két darabot?
2. Milyen szoftverek vannak *NIX rendszerekre az ilyen CDk ellen?

Törölt nick Creative Commons License 2002.05.12 0 0 111
FYI: a MiniDisc adattömörítéssel rögzít, tehát az ilyen felvétel nem tekinthető veszteség nélküli másolásnak.

De a CD-másolásvédelmek kijátszására valóban van több megoldás is, tehát ezek a módszerek a kalózkodást NEM gátolják, a vásárlók egy részét viszont elriasztják. Tehát a nagyokosok megint csak maguk alatt vágják a fát...

Előzmény: Vili a veréb (110)
Vili a veréb Creative Commons License 2002.05.12 0 0 110
Ezt az egész ún. "másolásvédelmet" egy huszárvágással meg lehet kerülni. Úgy hívják, hogy MiniDisc. Nekem ugyan nincs másolásvédett CD-m (főleg komolyzenei lemezeim vannak, meg nagyon régi jazz-felvételek) de ah az asztali játszó lejátssza, akkor MiniDisc-re is felvehető.
Egyébként meg a mohó kiadók kapják be... :)
John Zero Creative Commons License 2002.05.05 0 0 109
Más mások is írták: nem csak PC-ken nem játszhatóak le az ilyen CD-k, hanem bizonyos "profibb" otthoni vagy autóban lévő CD-lejátszókon sem.

Igy még az se lehet gond, hogy a boltos azt mondja, hogy "de rá volt írva, hogy PC-n nem lejátszható".

birkoznek2 Creative Commons License 2002.05.05 0 0 108
Hat ez tokjo, megveszem, lemasolom, visszaviszem, hogynem tom lejaccani, oszt kesz:)) Egyenesen a boltbol ingyert:))))
Előzmény: ArkAngyal (104)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.13 0 0 107
"és aza recordexpresszes köcsög se próbálja megmagyarázni hogy egy cédé pontosan mire való, meg mire tervezték"

Mit mást vársz tőle? A véleményét mindig is kizárólag a pillanatnyi privát anyagi érdekei határozzák meg, meg amit mástól hall... Mellesleg ő az egyik legnagyobb hamisító az országban, csak ő nem CD-íróval hamisít, hanem profi módszerekkel, pl a kamu royalty-elszámolásaival azok felé a külföldi kiadók felé, akiknek a lemezeit itthon forgalmazza...

Előzmény: LordMEGADETH (106)
LordMEGADETH Creative Commons License 2002.04.10 0 0 106
Én is kaptam egy Shakirát
"will not play on PC/MAC" jókívánságokkal a sarkán
és mondjuk én Néróval, de úgyanígy track-enként leszedtem....
És így érdekes, hogy normális esetben meghallgattam volna 1-2 szer és visszaadom.... ígymeg ottvan a gépemen az anyag, ÉS NEM FÉLEK HASZNÁLNI! :))))))) - Ha kell valakinek :) már csak azért is....

A kiadók meg ne mondják meg nekem, hogy mivel és hol halgassak zenét, és aza recordexpresszes köcsög se próbálja megmagyarázni hogy egy cédé pontosan mire való, meg mire tervezték.

Piaci érdek a józan ész felett. :(((

Hail: LMD

ui.: ja...utoljára '97-ben vettem cédét...Éjjjen az MP3!!!

Degeczi Creative Commons License 2002.02.26 0 0 105
"Szeretnék pontosítani: Ez NEM MÁSOLÁS ELLENI VÉDELEM"

szeretnek pontositani: amivel talalkoztal, AZ tenyleg csak lejatszas elleni. Letezik azonban sok-sok hibaval foldusitott, valoban masolas elleni vedelem, ami azonban hagyomanyos uton, illetve nehany lejatszon (meglehet, ez is olyan volt, csak a tied is ebbe esik) digitalisan is gond nelkul grabbelheto

Előzmény: ArkAngyal (104)
ArkAngyal Creative Commons License 2002.02.26 0 0 104
A következő dolog történt velem tegnap este:

Vettem egy CD-t a Mammut-ban. Miután bejártam a fél várost a CD miatt, mert sehol nem lehetett kapni, nem néztem meg alaposan. A CD hátoldalán a sarokban angolul rá volt írva, hogy PC-n nem lejátszható. Ugyanez a CD elején a sarokban magyarul is megvolt. A felirat apróbetűs volt, úgyhogy akinek egy kicsit is rossz a szeme, nem látja. Az eladó sem hívta fel rá a figyelmemet.
Hazamentem és jóhiszeműen beraktam a gépembe, mivel nincs asztali CD lejátszóm, nem is lesz, mert nem vagyok hajlandó emiatt venni egyet. Természetesen nem tudta lejátszani. Fel is bosszantott. Azon gondolkodtam, hogy holnap visszaviszem és panaszt teszek, mivel kifizettem érte 5490 Ft-ot (Amazon.com-on 13.99$ mellesleg) és használhatatlan.
Mérgemben még megnéztem a WinOnCD-vel a track-eket, mert kíváncsi voltam, hogy lát-e belőle valamit. Látta. A számoknak megfelelő audio track-ek megvoltak, csak a végén volt valami data track is. Valószínűleg attól hülyült meg és így nem tudta lejátszani. Fogtam egy nyers CD-t és csináltam egy audio CD-t, amire rámásoltam a számoknak megfelelő track-eket. Felírtam. Gyönyörűszépen szól.
Munkatársaim azt tanácsolták, hogy ennek ellenére vigyem vissza a CD-t és kérjem vissza a pénzt vagy cseréltessem be egy másikra.

A "feltörés" egy cd megírásának idejéig tartott. A CD-t LEHET MÁSOLNI (!!!, igaz nem disc copy-val), csak az eredetit nem lehet használni.

Szeretnék pontosítani: Ez NEM MÁSOLÁS ELLENI VÉDELEM, HANEM LEJÁTSZÁS ELLENI VÉDELEM. Diszkriminálják azokat, akik PC-n hallgatnak zenét és nem asztali CD lejátszón. Ez sérti a szabad versenyhelyzetet, mert szerintem a jövő az, hogy senki ne használjon asztali lejátszót, amikor a PC is megteszi és azt sokminden egyéb dologra is lehet használni. És nem azokat diszkriminálják, akik fizetnek a CD-kért, hanem akiknek nincs pénzük külön lejátszóra. EZ FELHÁBORÍTÓ.

Felháborító továbbá, hogy azért szeretnék megvenni CD-ket, hogy támogassam a tehetséges zenészeket, de a pénz nagy része olyan kiadóknak megy, akik a tehetséges zenészeket elnyomják, helyette a moslékot erőltetik. A zene művészet, de üzletet csináltak belőle.

Csak szeretném közölni, hogy rendkívül gyenge próbálkozás volt és hogy utoljára fizettem CD-ért. Éljen az MP3!

Törölt nick Creative Commons License 2002.02.05 0 0 103
R.I.P. CDs?

Philips Burning on Protection
By Paul Boutin

http://www.wired.com/news/politics/0,1283,50101,00.html
2:00 a.m. Feb. 4, 2002 PST

Electronics manufacturer Philips has been fanning the flames in the fight over copy-protected music CDs, threatening to undermine the record industry's attempts to tinker with disc formats in order to thwart music pirates.

Could Philips take on the major labels and win? Yes, it could -- but the company may only be hastening the death of the 20-year-old compact disc format.

The skirmish began in early January when officials for Netherlands-based
Philips, which licenses the compact disc logo for both discs and players, went on a tirade against the recording industry for shipping discs with
deliberate errors burned into them.

The errors not only make it harder to burn copies of the music, but also render the discs unplayable on many computers -- and a few stereos -- by violating the "Red Book" standard for CD-Audio established by Philips and Sony in 1980.

"Those are silver discs with music data that resemble CDs, but aren't," Philips representative Klaus Petri told Financial Times Deutschland.

Gerry Wirtz, general manager of the Philips copyright office that administers the CD logo, told Reuters that not only would Philips yank the
logo from copy-protected discs, it would force the major labels to add warning stickers for consumers. Most controversially, he claimed future
models of Philips players would both read and burn the copy-protected discs.

That's no small threat, given the popularity of Philips' current $399 twin-tray CD-ROM recorder, sold on Amazon under the slogan "CD Burning:
Simpler than Ever."

Both Philips and the big five record labels have declined to comment further on the matter, but independent label owners and industry veterans say the silence means neither side plans to shift course away from their inevitable collision.

"We're definitely going to keep putting out discs with copy protection," said Peter Trimarco, CEO of Fahrenheit Entertainment, which released an
early test of the technology last year with Charley Pride's Tribute to Jim Reeves.

Leaving off the compact disc logo wouldn't bother him much, he says. "Look around at independent music -- a lot of them don't put that logo on anyway."

Same goes for warning labels: Universal's most recent copy-protected release, The Fast and the Furious -- More Music, already ships with a
warning sticker on its backside, a pamphlet about copy protection inside, and an offer to return the disk if it doesn't play.

But Jeff Joseph, vice president of communication for the Consumer Electronics Association -- a consortium of manufacturers -- says the
standoff could require "a huge education campaign" that could force retailers to segregate copy-protected CDs from those with the logo,
something Amazon has already begun doing.

"Consumers expect to walk into a store and buy a CD that will play anywhere -- a computer, a boombox, wherever," he said. "There are a hell of
a lot of ramifications."

No doubt one of the ramifications will be more lawsuits. Fahrenheit has already been sued by one consumer, and activists opposed to copy protection
are hoping for a clash of the titans: Philips v. Universal.

"Suing Philips is not something that should be done lightly," says Fred von Lohmann, an attorney with the Electronic Frontier Foundation. "Copyright owners have been winning in part because they've been choosing opponents
that are wildly overmatched. If a label like Universal were to sue Philips, that would be a fight between equals."

Philips' annual revenue of over $6 billion worldwide is about one-third of what the entire record industry makes.

"The last time Universal and Disney squared off against a major consumer electronics company was the Sony Betamax case," von Lohmann said. "They
lost."

But industry veterans don't expect the record companies to give up on copy protection just because Philips won't play along. "I think instead we're going to evolve (from the compact disc format) to a different standard,"
says Bob Doris, CEO of Sonic Solutions, a longtime maker of CD and DVD authoring tools in Novato, California.

Philips' patents on much of the technology for CD audio begins expiring this year and next.

And newer audio formats such as DVD-Audio already boast far superior sound quality than CDs. Doris thinks the compact disc will be replaced by
"something like what was tried with DVD-Audio, but with better copy protection."

Some of that protection may come from legislation: Senator Fritz Hollings has yet to introduce the Security Systems Standards and Certification Act (SSSCA) into Congress, but drafts in circulation would require all devices
sold in the U.S. for playing audio and/or video to include copyright protection mechanisms dictated by the entertainment industry.

If such a law were passed, it's unlikely the proposed standard would be as simple as adding errors to the aging Red Book format. "My understanding of the current protection schemes is they're very easy to defeat," Doris says.
"If there are millions of CDs out there, there'll be lots of code posted to the Net -- whether it's legal or not."

mekk elek Creative Commons License 2002.01.07 0 0 102
a yamaha 8824-es azért olvassa és írja minden ókuszpókusz nélkül :c)))
Előzmény: Firefly (101)
Firefly Creative Commons License 2002.01.04 0 0 101
Sziasztok!

Higlific asztaltarsnak igaza van, meg ha esetleg valamit nem jatszik le a lejatszonk, akkor is minden vedelem feltorheto. Egyedul az a szomoru, hogy ismet kaptunk egy lehetoseget a nagy cegektol, hogy szemlesutve, sunnyogva, "hackelve" csinaljunk olyan dolgot, amire jogunk lenne, mint peldaul a biztonsagi masolat kesziteset.

Udvozlettel:

Firefly , aki szinten alapjaban veve eliteli a jogtalan CD masolast, de meg jobban eliteli azt, ha a nagy cegek a penzehseguk miatt megnyirbaljak a jogainkat. Mar igy is eleg keves van beloluk.

Előzmény: Higlific (99)
Dark Future Creative Commons License 2002.01.04 0 0 100
Röhejes a kiadók magatartása.
Kb. annyit értenek a dologhoz, mint az ORTT az internethez.
A nagy tételben seftelő kalózok ellen jogi eszközökkel, hatósági fenyegetettséggel, keményebb büntetési tételek kiharcolásával még csak-csak elérhetnének valamit (mint ahogy szerintem komoly sikereket ért el a BSA szoftver téren a cégek ellen), de technikai szarakodással édeskeveset. Ügyes orosz/kínai/magyar/stb. emberek megoldottak már ennél bonyolultab feladatokat is, gondolják, hogy ezt nem fogják?
Ha egy magára valamit adó kalóznak van otthon színes offset-gépe, akkor majd biztos egy ilyen problémával nem fog megbirkózni...

Az otthonra magának másoló köznép ellen meg kár is viaskodniuk. Egyrészt amíg 4-6 ezer Ft egy CD, addig leszarják, hogy hogyan szól a 140 Ft-os másolat, másrészt a Lagzi Lajosra élvező átlagbunkó egyébként sem audiofil igényeiről híres. Ha kell, másolnak majd audiokábellel, nem lesz úgysem sokkal szarabb, mint az a tajwani "hifi", amivel lehallgatják.

A hülye kiadók ezzel a lépéssel méginkább kihívják maguk ellen a sorsot, és feleslegessen járatják le magukat.

Dark

Higlific Creative Commons License 2002.01.04 0 0 99
Hát a másolásvédelemről csak annyit, hogy kiváncsiságomban megprobáltam megnézni hogyan is müxik ez. Az egyik kollegámtól kölcsönkértem egy ilyen másolásvédet CD-t, amire rá is volt irva szépen: "PC és MAC számítógépeken nem lejátszható!" Gondoltam azért én ezt kipróbálom. Beraktam egy Mitsumi iróba és csodák csodája lejátszotta. Kipróbáltam egy Philips olvasóval is ,és azzal is ment. Már csak brahiból is MP3-at csináltam belőle, közvetlenül a CD-ről.(NERO 5.5.5.1). Azóta kipróbáltam egy másik ilyen CD-t is azzal se volt semmi gond, "hacsak az nem" hogy az állítólagos másolásvédelem nem müxik rendesen.
Bár ez engem nem zavar.......:)))))))))
JA: a disken az audio trackek mellet volt egy 2MB-s adattrack, de a CD nem tartalmazott semmi plussz szolg.-ot az zenen kivül. Le is fotoztam amint grabbel a gép s lattszika felirat a CD tokon. Akit érdekel annak elküldöm, ha kell.
Meridian Creative Commons License 2002.01.03 0 0 98
Mi az hogy automatikusan bezár minden "olyan" programot...? Ha sima CD copyt nyomok rá azt hogyan zárja be???? :)))))))
Belial Creative Commons License 2002.01.03 0 0 97
Remélem, hogy okos emberek már dolgoznak az "ügyön", és hamarosan röhöghetünk a védett cd-ken! Addig is vezeték a hangkártyába(line-in), oszt indul a felvétel, oszt bekaphatják!
Előzmény: cluster (96)
cluster Creative Commons License 2002.01.03 0 0 96
Most olvastam:

" Az asztali számítógép CD-meghajtója a lemez lejátszásakor automatikusan bezár minden másolásra alkalmas programot, és a rossz minőségű felvételt játssza le, ha egyáltalán."

Mar latom magam elott, amikor a 40x pioneer bezarogatja a cdparanoiamat meg legyatlakoztatja az scsi bus-t, es a raketainditomotorok sem mukodnek majd. Sot, ilyen cd-vel az X-window el sem indul, eloszor ki kell venni a meghajtobol.

ehh, szerencsetlenek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!