Elektromos ágaprító-daráló terén rám férne egy kis okosítás.
Mucsl készítés a cél, inkább apróbb nyesedéket szeretnék készíteni, valamint a friss szőlő hajtások aprítása. Házi kerti felhasználás, de azért legyen jó. Főleg gyakorlati tapasztalatok után ki mit ajánl?
Lehet használt is, új is, de 100k fölé nem szívesen mennék árban.
Adott egy Denzel DT52S, csúcs kínai kasza. Benzin pumpálás után jól indul, de leáll, mert nincs benzin utánpótlás. Ha a benzintank oldalára fordítom akkor nem áll le. Mi lehet a probléma?
Sziasztok! Egy elég sürgős segítséget szeretnék kérni tőletek. Fűnyíró traktort vennék, de fogalmamam sincs merre induljak a keresésben. Az összeg amit max rá tudnék szánni, 600-650 ezer Ft. Nem focipálya amit nyírni kell, hanem egy falusi kert, néhol fákkal, kisebb emelkedővel. Melyik márka? Annyi féle van. Fűgyűjtős vagy kidobós? Megbízható kis gépet szeretnék,ami könnyen javítható, én nem igazán értek a szereléséhez sajnos. Nagyon hálás lennék, ha segítenének!!
Azért vacillálok, mert az Oleo mégiscsak letett már valamit az asztalra, és ezt a vázproblémát ezen az egy példányon kívül nem hallottam-olvastam senkitől.
Szemeztem a Riwall gépekkel is, ott viszont nem tudom, mennyire elérhető hozzájuk alkatrész, és itt nem csak a kopó-fogyó dolgokra gondolok. Késen, késtartón kívül nem sok mindent találtam hozzá így hirtelen.
Van neki normális szervizháttere, alkatrészellátása? Mert akkor erősen elgondolkodtató...
Közben gondolkodtam, osztottam-szoroztam, és arra jutottam, hogy új gép lesz belőle, amivel reményeim szerint hosszú időre letudtam a fűnyíró-kérdést.
Szeretnék segítséget kérni a hozzáértőktől: a lenti típus mennyire fedné le azon igényemet, hogy - persze tisztességes karbantartás mellett - legalább 15 évig kiszolgál a vázolt körülmények között?
Kicsit félek a váztól, mert egy ismerősömnél egy hasonló Oleo-mac típus 6 év alatt vagy 4 váztörést produkált.
Traktornál használom, de a fűnyírót könnyű dönteni, azt egyszerű kimosni magasnyomásúval. Ha kell. Elképzelhető, hogy háztáji használatban ritkán kell. Ha el tudod kerülni a vizes fű nyírását, akkor nem fog feltapadni.
Teljesen felesleges. Idővel beáll egy dinamikus egyensúly, rakódik rá és hullik is. Ha zavar ,amikor száraz egy csavarhúzóval szedd le a nagyját. Az a vizes mosás a csapágyaknak sem az igazi.
Egyúttal pofátlanul segítséget is szeretnék kérni. :) Lehetőségem nyílt ingyen hozzájutni egy Gama Garden GLM 46P-1 típusú fűnyíróhoz. A motor 99%, hogy döglött, de a kaszni teljesen jó állapotban van. Kérdezném, hogy a rajta lévő LEO motort honnan és legfőképp mennyiért lehet beszerezni, illetve melyik másik, esetleg megbízhatóbb motor lehet vele kompatibilis, amit "plug and play" módban rá lehetne tenni? Esetleg lehet-e ehhez a motorhoz alkatrészt kapni valahol? Nem lenne rossz egy generállal életet lehelni bele...
Segítséget, tanácsot szeretnék kérni, nem vagyok hozzáértő.
A fűnyíró egy Riwall PRO RPM 4735 P. Nem tudom időponthoz meg eseményhez kötni, de újabban elkezdett magasabb fordulatszámon pörögni. Ezzel párhuzamosan kb. dupla annyi benzint fogyaszt, mint előtte. A hangja jól hallhatóan magasabb, kisimultabb lett, az ütemes, dadogósabb, mélyebb helyett. Kívülről laikusként nem látszik rajta hiba, sérülés, nincs olaj és/vagy benzinfolyás. A füst olyan mint eddig, nincs plusz színe. Járás közben a regulátorkar karburátor felé mozgatva kézzel, csökken a fordulatszám, és beáll a szokásos hang, úgy is marad, még tartom. Ha elengedem, felpörög.
1-1.5méter magas mindenféle gaz, folyóka, csalán, csicsóka, bodza...
Gyári 2t motor, ledolgozott 6-8 órát húzóba, az állásidő csak egy-egy tankolásnyi volt. A fogyasztása 1,5-2 liter között vhol.
Az első nyom volt izgalmas. Kicsit megemelve, fordulaton, egyesbe, oda-vissza járva csináltam egy ösvényt, aztán feles átfogással már darált mindent ami elé/alá került.
Ami beleakadt, vagy rácsavarodott, azt meg tépte-szakította. Húzta maga után mint a dögöt, aztan bedarálta azt is a következő kanyarnál.
Szóval le a kalappal előtte, azóta előre köszönök a trakinak.
Sziasztok! Solo 444 motoros permetező karburátorához hol kapni membránszettet? Tudja valaki milyen ezen a karburátor? Semmi feliratot nem látok rajta. Walbro lehet?
Van egy Mcculoch M56-190AWFPX Honda motoros fűnyíróm. Amit hidegen nem lehet elindítani, csak ha a gyertya helyén keresztül kap egy kis benzint. Amig meleg addig lehet inditani rendesen, de hidegen újra nem indul. Segítséget kérnék, hogy hogyan lehetne ujra rendes működésre bírni.
Én megvettem az elsőt ami az Ebay-en szembe jött. Szállítással volt kb. 10.000ft a komplett szett dugattyúval, gyűrűkkel, tömítésekkel, csapszeggel, csapággyal. Ennyiért ha pár évente cserélni kell az sem zavar, de eddig nem kellett.