Anno, de azóta is soxor, lett volna a világ leggazdagabbjainak valóban kivásásároni az ígéret földjét, de valamiért máshogyan talpalják ki. Na ez nem megy szamárháton, virágesővel.
Nem pufogtattam el semmit csak idéztem Renato Martino biborost, a vatikán ENSZ képviselőjét, hisz ő volt az első aki koncentrációs táborként jellemezte gázát.
Ja, ezt olvastam, 12 ilyen áldozat van (ahogy írtam, és amire reagáltál, már 400.000-en mentek délre), és egyelőre az sem tisztázott, hogy kik lőttek rájuk.
Azt kifelejted az egyenletből, hogy maga a Hamas sem akarja, hogy a lakosság elhagyja Gáza városát, akár ők maguk is lehettek.
Már megint kevered az okozatot az okkal. A Hamas kifejezetten azért jött létre, hogy megsemmisítse Izraelt, bár ez eddig nem sikerült neki, sokszori próbálkozás után sem.
Nem azért lázadtak, mert be vannak zárva, hanem azért vannak bezárva, mert nem lehet velük békében élni, mert terroristák.
Európahttps://www.szabadeuropa.hu › elhu...Menekülő palesztinok konvoját érte találat, nők és gyerekek is vannak a halottak között11 órával ezelőtt — A palesztin egészségügyi minisztérium 70 halottról beszél, és Izraelt okolja a támadásért. Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) azt közölték, hogy ...
Koncentrációs táborba a Hamas zárta őket. Onnan ered az egész probléma. Most is a Hamas miatt vannak bajban, az okozta az egész helyzetet, nem törődve a gázai lakossággal.
Milyen izraeli terrort? Terrortámadás Izraelt érte. És most épp azokat füstölik ki, akik tették. Minden civil élete, akik áldozatul esnek, azoknak a lelkén szárad, akik gyáva szarjankó módjára közöttük rejtőznek el, lakóházakban, iskolákban tartják a fegyverkészletet, robbanóanyagot, és még azt is megtiltanák, hogy az élőpajzsként használt civilek elmeneküljenek. Háborús bűntett a civileket fedezékként használni, és te ezeket nyalogatod. Undorító.
Én nem a területek ellenőrzéséről beszélek, hanem mivel a kiindulás az volt hogy "Gáza nem Izrael állam területén fekszik" az országhatárról. Izrael az 1967-es hatnapos háborúban foglalta el/vissza Gázát.
Egyébként 2005-ben az izraeli hadsereg kivonult Gázából és az ott lévő izraeli telepeket is kiürítették.
Azóta ha jól emlékszek egyszer vonultak be szárazföldi csapatok. Légitámadások viszont gyakoriak voltak.
Naja, nyilván van egy olyan dimenziója a létezésnek, ahol minden normális emberi ésszerűséget megcáfolva valaki azt szűri le a mostani konfliktusból, hogy a felnövő arab gyerekek milyen bosszút állnak majd az izraeli vérengzések miatt.
Mondd, iszol te eleget? Nem rosszmájúságból kérdem, csak hátha a kiszáradás szélén állsz, az az oka mindennek:)