Bocs mindenkitől. Kicsit túl lett spílázva ez a keserűsós történet. Én csak fel akartam hívni a figyelmet, hogy egy általánosan ismert komplexként használt szerből hiányzik egy elég fontos összetevő.
Ha az erkélyen, friss földben próbálod nevelni a paradicsomot, akkor felejtsd el a Mg pótlást. Egy évre való biztosan van a földben. A Wuxal elég. Jobb levéltrágyaként, mert úgy talán megedzi a levelek sejtfalát is, és kevésbé lesz fogékony pár betegségre.
A szervestrágya beöntözve még jobb lenne. Pl. szárított, érett szarvasmarhatrágyát lehet kapni kis kiszerelésben is. Ha feláztatsz 1-1 marékkal pár óráíg és azzal locsolsz, az már elég bio és még csak nem is büdös.
Nincs tapasztalatom hogy mennyi magnézium van a virágföldben, én nem balkonládában kertészkedek hanem kertben. Egyszer vetettem palántaföld helyett virágföldbe a paradicsommagokat, úgy tapasztaltam hogy tápanyagban nagyon gyenge a virágföld, mindenképpen fel kellene javítani. Én áruházi szárított marhatrágyát kevernék bele, ezek úgy vannak kezelve hogy nem büdösek. Van komposztált is belőle, annak meg tényleg nincs semmi szaga.
a szerves trágyát inkább kihagynám, itt a lakótelepi erkélyen nehezen lehet megoldani a tárolását. tehát akkor wuxal és ha még jobbat akarok a növényeknek, akkor plusz keserűsó. ezt bio módon hogyan lehet megoldani?
Ha nem akarsz műtrágyát használni, használj szerves trágyát! Ha elmulasztottad beásni a földbe bejuttathatod az öntözővízzel is, egy veder vízbe 5-6 marék trágya, felkevered és ezzel megöntözöd a növényeket. Garantáltan bio és tartalmazza a magnéziumot is.
Legolcsóbb magnézium műtrágya. kristályos. fel kell oldani vízben és belocsolni. De bármilyen másik magnézium pótló jó. Az is lehet, hogy fel sem tűnne a hiánya. Csak az a bibi, hogy elég Mg nélkül nincs kielégítő vas hasznosulás, anélkül klorózisos lesz a növény és nem fejlődik annyira.
Nekem is úgy szóltak, hogy furcsa egy komplex műtrágya Mg nélkül, de a Wuxal Supernél nincs felsorolva... Van külön Wuxal Mg :)
Mondjuk, ha a talajodban elég van belőle, akkor felesleges. Több úgy sem szívódik fel, a felesleg meg kimosódik.
Én nem vagyok szaki, de én is kérdeztem már itt ezt, Wuxal Supert ajánlották (meg mást is de azt nehéz nagyon beszerezni) Levéltrágya, szoba és fiatal növényeknek, meg kerti és balkonnövényeknek, a rajta található képen még a paradicsom is ott van. Kis kiszerelésben is kapható és én 490ért vettem. A mezőgazdasái boltban is ezt ajánlották ráadásul.
Paradicsom korábban vetett változatát kiültettem,paprikát még nem szeretem.Éjszakára ennél melegebbet szeret a paprika.Tavaly ilyenkor ültettem ki,visszavetette a fejlődésben az éjszakai hideg.Várok vele május elejéig.
Egy gyors közvélemény kutatás. Ma kiültettem a paprika és paradicsom palántálat. (már a fejemre nőttek, szó szerint) Volt még valaki ilyen bátor? Vagyis van már valakinek kiültetve?
ti mit használtok, vagy mit ajánlotok balkonládás paradicsom esetében tápoldatnak? olyan kéne ami nem nagyon vegyszer. én az általános mezei tápot használom heti 2x, de biztos van profibb amiben ritkább nyomelemek is vannak
Én is bálamadzagot használok és 2-3 évig is birják. Elvágom a kötésnél (a csomónál) és öngyujtóval beolvasztom a végeit a kisodródás végett.Van valami vastagabb fekete madzag is,már 4. éve használom.
Én kérdeztem ,hogy hogyan csinálod. Köszönöm a képeket. Megkérdezhetném még hogy milyen tőtávolságokra ülteted őket? Már nekem is készül a támrendszerem lassan én is palántázok....
Most komolyan. Honnan és mennyiért van ennyi zsinórod? Ha nem titkos a beszerzési forrás...
Én múltkor néztem valami strapabíróbb (UV-álló, megfelelő szakítószilárdságú) madzagot és egy olyan spulni, ami már kiszolgálná a mennyiséget elég húzósan érintené a pénztárcámat.
(nekem van egy jó adag most, de egyszer kiszolgál és el fog fogyni...)
Így igaz, a 10 naposak már masszív erős palánták, a tegnapi ültetésűek meg csak kókadoznak a mai tűző napsütésben. Nem jött jól, hogy ennyire süt ma a nap, 4-5 db a nyüzgébbek közül el is feküdt. A paprikák viszont remekül néznek ki mind.
kibírták a 3-4 fokos éjszakákat de nem sokat fejlődtek.
Dehogynem! Csak Te azt nem látod. Viszont a gyökérzete szinte biztos, hogy elindult. Jönnek a 20 fokos nappalok, egyből meg fognak indulni, míg a most kihelyezettek csak a viszonyokat szokják.