Feleségem ultimátumot adott nekem, hogyha most már nem építek azonnal-de-rögtön egy terepasztalt mert nagyon óhajtana villanyvasutazni (amiért mellesleg egy jó ideje nyúz már) akkor rettenetes dolgok fognak történni, amiket én nem óhajtottam megtudni, hogy micsodák, inkább építettem egyet.:-) Szeretném ha ez egy olyan topik lenne, ahol képes beszámolókkal, építési leírásokkal, ötletekkel, trükkökkel ismertetnénk meg egymást és jómagam szívesen olvasnék, néznék meg hasonló építési leírásokat mint amibe én fogtam.
Üdv! Ha a kőzúzalék valódi kőből van akkor elvileg le lehet áztatni vízzel a ragasztót róla (ha a faragasztó a fehér vízbázisú volt), ha vízálló fehér ragasztó volt akkor már kicsit nehezebb a dolog.
Sziasztok! Egy barátom kért meg, hogy kérdezzek meg tőletek valamit. Régi terepasztalát újítja fel, ahol a zuzalék töltés faragasztóval lett lerakva. A kérdé az, hogy ez roncsolásmentesen bontható-e valamilyen oldószer segítségévelElőre is köszi!
Sziasztok! Szeretnék HO méretben építeni egy körfútő házat ehhez szeretnék segítséget kapni.Nem tudom a pontos méreteit. Köszönöm a segítséget előre is.
Fyle-bol a kodak üzletben kb 3-4e Ft-ért nyomnak 1.5-2mx0,5m-es sávot. Ha ügyes a fotó akár ismételni is lehet egymás után. Közelről kicsit pixeles, de már egy méterről nézve is élvezhető a minőség.
A másik lehetőség a festés egy ügyes kezü barát által.
Kénytelen leszek most már tényleg nekilátni a terepasztal tervezéshez építéshez, mert fákat és épületeket már tudom hol fogok beszerezni. A baj csak az, hogy kéne valaki aki "időt" is tud csinálni.....ehhez nem értesz véletlenül :)
Voltam közös barátunknál elvittem neki az erdőt és "kicsit" tátva maradt a szám. Fantasztikus gyűjteménye van a srácnak én ilyenről csak álmodhatok max. Beszélgettem vele a közös pesti utakról és egy esetleges vidéki klub szerűségről. Az ötlet neki is tetszik, csak az a baj hogy, hozzánk hasonlóan neki is időből van a legkevesebb. Ettől függetlenül agyalhatunk a pesti menetről valahogy csak összejön.
Ezek szerint nem rossz a módszer, ha többen is alkalmazzák. Itt van még egy példány. A fa burkolat csíkokra vágott 0,6 mm-es (kb adat) furnérból készült.
A következő kérdésedre válaszolva általában tapéavág késsel vágom a papírt, a kevésbé igényes helyeken meg ollóval.
A 30x90-es változatban jó áron nyomja az onlinefoto.hu ill. az elinfo.hu-t is merem ajánlani (sokféle méretet tud vállalni), mindkettőnél printeltettem már sok száz képet...
Papírból, meg mindenféle háztáji anyagokból, nagyon lassan:-)
Ez 2 mm-es kartonból készült, ragasztópisztollyal összeragasztva. A vakolat Trinát mestertapasz, ecsetvéggel megtunkolva, A cserép meg soronkén ragasztva szintén papírból. Aztán festés, mázolás, tapétázás:-) Ja az ablakok és az ajtók is papírból vannak.
Kicsit OFF, de hátha lát benne valaki fantáziát...
Eladó egy félkész H0-ás terepasztal. Az asztal 220x115cm, középen kettészedhető, így szállítható. Az asztal lapja 17mm-es bútorlap, a lábak is ebből vannak. Az asztalon a Roco cég egykori Hobbyline vágányanyaga van, alatta parafa töltésalappal.
A kétkörös pálya tartalmaz 8db elektromos váltót, plusz egy van tartalékban, valamint egy kisebb adag vágányanyag. A képeken látható épületeket igény szerint adom hozzá, valamint jár hozzá még egy félkész kapcsolópult is amiben két Roco trafónak van hely kialakítva (a trafókat nem adom hozzá). A szakaszolás meg van már, minden vezeték le van vezetve az asztal lapja alá, és be van kötve sorkapocsba. Már csak a kapcsolópultot kell összekötni az asztallal. Ha netán kezdő veszi meg, szívesen segítek, elmagyarázom.
Az asztal témája egy kisváros szélén lévő fatelep, és vasútállomás környéke. A városka végén szerpentin visz fel a hegyre. Az állomáson minden vágányon elfér egy mozdony 3 személyvagonnal.
Nagyméretű képfile-okról van szó, amiből egy csíkot kivágva és kinagyíttatva lehet jó egyedi háttereket készítettni... Nekem a file-ok vannak meg, amik a honlapomon láthatók, ezekből tudok csíkot kivágni és elküldeni.
A nyomtatást és vágást mindenkinek magának kell intéznie.
Nekem is geoline van, én majd a műanyag oldalát fogom kaviccsal díszíteni, utána festeni, antikolni. Láttam az egyik roco katalógus hátulján egy képet erről a megoldásról, és nagyon tetszett. Ilyenkor bánom, hogy nem másmilyen sínrendszert választottam : (
Egy kérdés: GeoLine síneket használok, a jó összepattinthatóság és a ágyazat miatt. Ha mégis szeretném a végén leszórni kaviccsal, akkor, hogy legjobb ezt megoldani?
Köszönöm a segitséget mindenkinek! A peronra az elsö réteg alapozó este felkerült most reggel megyek le csiszolom és megy rá a második réteg. /kösz SchefferJ/
A raktározási részre leragasztottam a méretre vágott "betonlapokat" és a colort is megkapták már /kösz BaTTka1/