Kérlek me sértődj meg, és továbbra is szólj hozzá a fórumhoz! Az nem lenne megoldás, ha ezentúl szótlan maradnál...
A sci-fi napról: Nos én elmentem, utaztam 250km-t odáig, is ez volt az első scifinap, amin voltam. Az első benyomásom az, hogy tetszett, bár csalódott vagyok, amiért elmaradt jópár előadás, és persze az a bombariadó se kellett volna...
A Star Trek klub műsora viszont csodálatos volt! Gratulálok srácok, ás persze lányok! Szép volt...
Igen, valóban sok gyerek volt, de ők a wars miatt jöttek... És ami miatt felhúztam magam: a wars után el is mentek, küzben meg hangoskodtak, szaladgáltak (sok sikert aki videóra akarta venni...:( ). Jó, még gyerekek, de a szüleik megnevelhették volna őket. Persze tisztelet a kivételnek!!!
A Trek előadáson pedig felnőtt (30-40-es) korosztályt is láttam szép számmal, szóval annyira nem rossz a helyzet... Ugyanmár milyen Trek tömegbázis kell nekünk? Gyerekek vagy felnőttek? Ezen el lehet gondolkozni, én az utóbbira szavaznék...
Zsurmi!
Nem kritikának szántam, de úgy érzem perpill az átlag magyar állampolgárnál többet teszek a Trek-ért.
A szégyenkezés: nem a göncök minőségéről beszéltem (nagyon tetszett, amit láttam), hanem egy "átlag" magyar felnőtt azon mentalitásáról, hogy a sci-fi mese, vagyis ennyi erővel beöltözhetnénk békakirálynak is.
Ha jól olvasom, nem is adtam tanácsot, csak leírtam a véleményem.
Amúgy meg Veszprémből egy kicsit bonyolult lenne komolyan segíteni, főleg ha már nem diák az ember, nincs autója, éhező értelmiségi, és a veszprémi trekesek (alig vannak) rá sem hederítenek az érdeklődésére. Elhiheted, hogy beülnék közétek ha tehetném.
Sajnálom, ha félreérthető voltam!!!!
Még egy fórum, amit a közeljövőben csak olvasok:(((((((((((((((
Rulez volt a "kényszerszünet"-ben a klingonimitátorok harca. Ha vkinek vannak fényképei a Sci-fi napról, küldje el csatolva. Ha van képetek az ezelőtti napok plakátjairól, azt is megköszönném. Kösz.
Én is kint voltam a sci-fi napon, először életemben, tele reménnyel de egy kicsit csalódtam... Igaz, hogy a javát nem láttam, de úgy vélem, hogy amíg a 12-13 évesek jelentik a sci-fi tömegbázisát Magyarországon (lehet köpködni, de nekem most úgy tűnt),
Ezen nagyon csodálkozom. Most meglepően sok gyerek volt, es volt egy fogyatekos csapat is. De vedd figyelembe, hogy vizsgaidőszak (érettségi) van. És a múltkorihoz képest kevesebben jöttek el.
>dolgon, azok melóznak vagy a hétvégi telken bütykölnek. Nézzetek meg egy német vagy egy ami összejövetelt: ott nem átallnak a 40 évesek is göncökbe bújni, és nem szégyenkeznek
Nos az egyik legidősebb klubtagunk Hirsch Gábor alakítota Khales szerepét, s mivel a jelmeze elég jó volt (volt parókája, ami elrejtette a gyenge minőségű forhead-et), emberek közé is "lehetett küldeni". A többi még jelmezünk nem elég jó. Márpedig nem égetjük magunkat, ócska cuccokban! Nyugaton könnyű, lehet venni mindent ami kell!
Könnyű kritizálni, inkább segíts valamiben! Ne csak tanácsokat osztogass, ötletünk van elég!
Sziasztok!
Wildman: Ezt a 31-est pontosan mire értetted?
Én is kint voltam a sci-fi napon, először életemben, tele reménnyel de egy kicsit csalódtam... Igaz, hogy a javát nem láttam, de úgy vélem, hogy amíg a 12-13 évesek jelentik a sci-fi tömegbázisát Magyarországon (lehet köpködni, de nekem most úgy tűnt), addig nem is lesz pl. komoly ST kultusz. Hiába vannak jó klubok, hajók, lapok, az igazán karizmatikus egyének, akik mozdítanának valamit a dolgon, azok melóznak vagy a hétvégi telken bütykölnek. Nézzetek meg egy német vagy egy ami összejövetelt: ott nem átallnak a 40 évesek is göncökbe bújni, és nem szégyenkeznek amiatt. Én is felkapnék egy Boba Fett cuccot, de biztos egy kicsit furcsán érezném magam, pedig csak 28 vagyok.
Amúgy f@sz@ volt látni a sok fanatikust, főleg mert én is az vagyok, de ez egy darabig még kevés ahhoz, hogy a tévék ne röhögjenek ki bennünket.
Remélem a kicsik (meg ne sértődjenek!!!!) is felnőnek és nem változnak túl sokat!!!
Ostobaságnak tartom, hogy kitörölték a rendszerből a doki hologram verzióját, pusztán azért, hogy mintegy kvázi jelképesen is megbüntessék élő eredetije bűnei miatt. Személy szerint én is elítélem, amit az eredeti tett, de emiatt elvetni az eredményeit és minden tudását, na az baromság... Bár mintha ő is ezzel érvelt volna...
Hétvégi Voy rész:
a rasszizmus ujbóli megnyilvánulása. Szegény Kardassziaiakat megint bánotátták, pedig ő csak a fejlődást szorglamazta, a tettei a fejlődést szolgálták..
megfint tiszta náci paárhuzam volt..
Hja, ma volt a "Messages in Bottle", az általam látott részek közül eddig ez volt a legjobb :)
Betegre röhögtem magam, még úgy is, hogy a német nyelv nem erősségem.
Egyébként némileg meglepődtem, most, hogy a reklámoknál le-le állitgattam a videót, mindössze 43 percre jött ki egy rész...
Én csak annyit fűznék most hozzá hogy a Sat 1 kicsit messzire megy lassan a reklámjaival...röhejes hogy 10percenként 5 perc reklám kell....inkább lenne egyben 20perc reklám hamár muszáj...
Na érettségi megvolt, tegnap megnéztem a szombati részt is, de ez nekem nem nagyon tetszett...:( Talán az 5. évad legrosszabb epizódja volt, remélem rosszabb már nem lesz!
A kivágás dolog már nekem is feltünt, már amennyiben a Replikátoron található részletes ismertetők a teljes részek alapján lettek irva.
Egy kérdés, tudja valaki honnan lehetne letölteni a netről a régebbi Voyager / DS 9 részeket (a Supplex / Shadizar -on csak a legutolsó évad van fenn).
nem, csak más sorrendben közlik. A hétköziekkel is volt már így.
De engem sokkal jobban zavar, hogy megvágják a részeket, néhány poénos jelenet maradt már ki így. A sat1 pedig szerzett nálam néhány rossz pontot. Kár, hogy ez őket egyáltalán nem zavarja... :((
Tényleg most nézem, nem én volam hülye. a Németek tényleg rossz sorrendben adták le a részeket. Az előző ugye a Viculum volt. Most meg a "Nothing Human"t kellet volna adniuk. Sőt ugyebár a részben volt az a két ikernővér. Ők egy késöbbi részben jönnek elő, mint mebutatásra.. Itt egy lista becopypastézom:
Timeless ST:VOY 901 11/18/98 52143.6
Infinite Regress ST:VOY 903 11/25/98 52188.7
Nothing Human ST:VOY 900 12/2/98 Unknown
A Timeless ugye imserős (mi mindenkinek tetszett), az Infinite Regress a Viculum vbolt németül. A mostani rész azonban nem a Nothing Human volt (az most hétvégén lesz), mi volt a címe a mostani volt résznek?? Kihagynak részeket a germánok??
Thomas "Eugene" Paris, azaz Jenő.
Egyébként tényleg egy kicsit "visszafogott" volt ez a rész.
A meredeket ötletet leszámítva a látvány viszont nagyon tetszett.
A hétvégi Voy hogy tetszett mindenkinek? Nekem nem nagyon. Paris "lelkizése" nagyon nem jött be. Meg az a vizgömb az űk közepén elég meredek volt. Kiváncs vagyoik mért nem fagyott meg. Ami jó volt:Yanavay keménykedése (lefokozás, börtön) , meg hogy eddig én nem tudtam hpgy paris teljes neve valami Thomas "Jumarhid" Paris.. meg én egy másik részre készültem fel, ami majd most lesz hétvégén
Udvozlet mindenkinek!
Felhivnam a figyelmet a jovo het csutortoki voyager epizodra.
Foderacio vs. Romulanok es egy uj designu foderacioshajo az epizod kozeppontjaban, amin a doctor fog tenykedni (eredetileg uzenetvivokent kerul at, de a legenyseg romulanokbol all akik "elloptak" a hajot a foderaciotol ...) a romulanok ellen es bar ezt meg nem lattam, a haverom szerint nagyon jo resz.
Na most csak ennyi.
Csao!
Üdvözletem!
Ha tud vki közületek kódokat a ST:Generations játékhoz, az legyen szíves közzé tenni, mert már lassan egy éve megvan, de egy páján(amikor Data a vízben mászkál) nem tudok túljutni. Kösz!
Nekem anyira nem tetszett a szombati rész. Igaz Jeri Ryan megint sokat szerepelt, és hól néz ki a kék ruháan, de mégsem gyakorolt rám akkora hatást, hogy jó legyen a rész tőle.
Kérdés: én valahol azthallotam hogy a Borgok nem aszimilálnak Klingonokat, ám mégis volt sevennek Klingon személyisége.
Udvozletem!
Mit szoltok a Voyager szombati epizodjahoz?
Elegge megkevertek megint a szallakat.
De Seven szemelyisegmegvaltozasai (borg vinculumban tarolt szemelyisegek felszinrekerulesei) elegge durvan volt megvalositva. Pl. a klingon ferfi le akart fekudni belanaval es seven alakjaban ez elegge komikus volt, ja es a voyager tenyleg a humor fele tolodik inkabb kozeppontban a doktor figurajaval megint nyomta a hulye poenjait bar nekem tettszett meg amikor seven a ferengi szemelyisegeben tettszelgett fel akarta vasarolni a fel hajot meg amikor a doki megemlitette hogy beteg a ferengi megkerdezte : mennyibe kerul a kezeles doki: a teljesen ingyenes ferengi: (felderulve) akkor csinaljon rajtam egy ... , ..., ... es egy ... tesztet is(ha ingyenes :)).
Az a borg altal majdnem teljesen kipusztitott faj is eleg tapos volt.
De egyet nem ertek a Voyeger alapvetoen jol felszerelt hajo es a taktikai tudasuk is uj a "helybeliek" szamara, megsem hasznaljak ott van pl a Piccard manover vagy nekem is lenne nehany jo otletem erre alt strategiajuk delta kiteromanover viszonozzak a tuzet - mire eljutnak eddig az elsotiszt rogton beszol a celzoberendezes nem mukodik (manualis tuzelesrol nem hallottak?) vagy valamilyen rele ment ki/ energiarendszereket at lehetne vezetni masfele ...
Szoval mit szoltok hozza?
Larel Anorien!
Hat alapjaban veve (mint epizod igen) elveben es megvalosulasaban azonban nem.
Ott kiserletekkel tunkoltak fel azt a csavot(mellesleg a bab5ben a Psi chor rulez, a tobbi elegge gyenge, arnyekok, angyalszeru izek(asszem volunok vagy mi regen lattam mar a pro7en)).
Ja es a hajtovadaszat amit utana rendeztek az sem volt semmi viszont Talia most ez utan lett ketszemelyisegu / mar ez elott is az volt? mert ha egy ilyen supertelepata nem tudta voln rola megallapitani akkor bug van a tortenetben(szerintem utana, de mikor???)
Visszaterve a voyegerhez ott ertelemszeruen nem volt semmilyen hajtovadaszat, es Janeway anyaskodasat kiveve nem nagyon tartotta vissza senki Kest (bar a legenyseg arckifejezese huen tukrozte a veszteseget)
Sebaj majd visszater hogy elpusztitsa a Voyagert kesobb, es itt az is hasonlo volt ,hogy a renegat telepata is adott talianak valamit / kes 10 evet adott a voyagernek.
Szerintem tehat nem(tulontul), de megvannak a hasonlosagok. Viszont Kes atvaltozasa jobban meg volt csinalva (nem a kepi elemekre celzok) - mig a B5ben valami eroterszeru akarmi volt az ipse korul es neki is voltak "rohamai" addig Kesnel mar lattszott a fejlodes eszmei szinten is (az atomi szerkezet moge latott kvarkokon belulre ...)
elegge durva es a buvesztrukkok. Tuvok szerepe mostanaban elegge valamely crewmittlgied Kontrolljanak visszaszerzese iranyult, tobbszor is csinalt a doki szerint "vulcani hocus pocust"
Na ennyi egyelore ...
- "Hosszu es eredmenyes eletet" -
Nem tudom,hogy jutott eszembe,de: Kes "átváltozása" nem hasonlított túlontúl is a Bab5 egyik részéhez,amikor az a szupertelepata emberke szintén ugrott egyet az evolúciós létrán?
Fordítás - és kiejtés - ügyben ma ismét tanultam újat. Csak időnként jön ez a csatorna, és kátékprogramokkal, filmekkel foglalkozil, de ma este éppen a Star Trekről volt szó. Először hírek az új játékokról (lesz néhány, pl. ST Voyager Quake motorral), majd interjú Max Grodenchik-el, hangalámondással. És ebből megtudhattam, hogy a DS9 egy nagyszerű hely, a 'ferengeken' kívül élnek még itt 'bandzsorik', és 'karacinák' (vagy karaciánok), a többire nem emlékszem, mert leblokkoltam.
Mivel irtad, hogy nem láttad az In the flesht, ezért igy nehezebb megérteni a 8472 ügyet.
>Akkor most már nem félnek??
Már nem. De ehhez látni kellett volna a fent emlitett epizódot.
A támadások célja: el akartak pusztitani mindent a galaxisunkban, mert úgy vélték, hogy a mi galaxisunk 'szennyezés'. A Scorpionban elhangzott mondatuk: 'A gyenge el fog pusztulni.'
Akkor most már nem félnek?? Kináncs vagyok mikor támadnak.. mondjuk nem értem mérjo nekik ha támadnak.. területszerzés??nem hiszem.. nem értem a céljaikat..