Feleségem ultimátumot adott nekem, hogyha most már nem építek azonnal-de-rögtön egy terepasztalt mert nagyon óhajtana villanyvasutazni (amiért mellesleg egy jó ideje nyúz már) akkor rettenetes dolgok fognak történni, amiket én nem óhajtottam megtudni, hogy micsodák, inkább építettem egyet.:-) Szeretném ha ez egy olyan topik lenne, ahol képes beszámolókkal, építési leírásokkal, ötletekkel, trükkökkel ismertetnénk meg egymást és jómagam szívesen olvasnék, néznék meg hasonló építési leírásokat mint amibe én fogtam.
Azt szeretném kérdezni, h szerintetek megéri-e megvenni a 4-szer drágább betápsínt, vagy forrasztással ugyan azt az eredményt el lehet érni? N-es méretben pl az egyenes fleischmann betápsín 2200 Ft, míg egy sima az 500. Láttam valami szajszűrűt/kondenzátort rajta, az lényeges?
Én az elrontott PVC lapokról (Fuggerth belsők) a barna akrilfestéket acetonmentes körömlakk lemosóval távolítom el. Az acetonmentesen van a lényeg!!! Az aceton szétmarja a műanyagot.
Sziasztok!Én most építgetnék majd egy 250X130 cm-es asztalt és a vágány anyag vásárlását most tervezem.A Piko-A ra esett a választásom.Használ itt valaki ilyen vágányt?Valaki honlapján olvastam a következőt a piko váltók kézi állításnál állítómű nélkül is pozicióban maradnak.Mivel én nem elektromos állítást szeretnék akkor nem is kell állítómű?Néztem egy váltót és valóban ha csak azt a kis pöcköt tolom ide oda valóban ott marad.A másik az ívekben szeretnék kis segítséget kérni én csak tehervonat közlekedést fogok folytatni az asztalon nem lesznek hosszú személykocsik.Piko A íves sín R3 sugár: 484 mm.Mint külső és Piko A íves sín R2 sugár: 422 mm.Mint belső ív én ezekre gondoltam vagy lépjek eggyel fenteb az ívekben.Mindenki segítségét előre is köszönöm
Az átmenetnél mindig zárlat lesz. csak olyan erősítőnek tudod használni, ami fizikailag mindig el van szigetelve a főáramkörtől. pl Jelzők, váltók vezérlésére, vag olyan pályaszakaszhoz amik nincsenek kapcsolatban a másíkkal.
Szenelő lépcsőfeljáró és "trepni" korlátjaihoz kellene pótlásokat csinálnom. Elég sok hiányzik. 0,8-1mm átmérőjű műanyagszálat honnan tudnék szerezni. Drótszálból akartam csinálni, de nem tudom a fémet a műanyaghoz ragasztani a revell ragasztójával. Van valakinek ötlete?
Szerintem a digit topikba kéne betenni! Én még nem próbáltam így összekapcsolni, de szerintem két Maus sok lesz ehhez, legalábbis így. Csak az egy erősítőbe dugd be a Mausokat masternak ill. slave-nek. A két kör között kell egy mindkettőtől elszigetelt átmeneti szakasz szerintem, mert különben a két erősítőt az áthaladó mozdony rövidre zárja.
Beírom ide is mert a másik topikon nem reagált senki:
Próbálok összerakni két Roco Startszettből származó 10764-es erősítőt, úgy mintha a második booster volna. Ehhez van már egy csikos féle kábelem, amivel elvileg működne. Két fizikailag elszigetelt körön szeretném kipróbálni, de úgy néz ki, hogy külön külön jól működik, de amikor a mozdony átmegy a szigetelésen, akkor zárlatos lesz valamelyik kör. Ja és az egyik Maus nem vezérel a másik körön, a másik se az első körön.
Üdv! Ha a kőzúzalék valódi kőből van akkor elvileg le lehet áztatni vízzel a ragasztót róla (ha a faragasztó a fehér vízbázisú volt), ha vízálló fehér ragasztó volt akkor már kicsit nehezebb a dolog.
Sziasztok! Egy barátom kért meg, hogy kérdezzek meg tőletek valamit. Régi terepasztalát újítja fel, ahol a zuzalék töltés faragasztóval lett lerakva. A kérdé az, hogy ez roncsolásmentesen bontható-e valamilyen oldószer segítségévelElőre is köszi!
Sziasztok! Szeretnék HO méretben építeni egy körfútő házat ehhez szeretnék segítséget kapni.Nem tudom a pontos méreteit. Köszönöm a segítséget előre is.
Fyle-bol a kodak üzletben kb 3-4e Ft-ért nyomnak 1.5-2mx0,5m-es sávot. Ha ügyes a fotó akár ismételni is lehet egymás után. Közelről kicsit pixeles, de már egy méterről nézve is élvezhető a minőség.
A másik lehetőség a festés egy ügyes kezü barát által.
Kénytelen leszek most már tényleg nekilátni a terepasztal tervezéshez építéshez, mert fákat és épületeket már tudom hol fogok beszerezni. A baj csak az, hogy kéne valaki aki "időt" is tud csinálni.....ehhez nem értesz véletlenül :)
Voltam közös barátunknál elvittem neki az erdőt és "kicsit" tátva maradt a szám. Fantasztikus gyűjteménye van a srácnak én ilyenről csak álmodhatok max. Beszélgettem vele a közös pesti utakról és egy esetleges vidéki klub szerűségről. Az ötlet neki is tetszik, csak az a baj hogy, hozzánk hasonlóan neki is időből van a legkevesebb. Ettől függetlenül agyalhatunk a pesti menetről valahogy csak összejön.