Mondjuk én tudom már mindazt amit ide leírogattatok az elmúlt pár hozzászólás alatt, de nem gondoljátok, hogy kicsit spoiler jellegű elmondani előre a hatodik szezon végét olyannak aki szerette volna végigizgulni a dolgokat ?
Itt meglátható az asszimilált Janeway:
http://www.fandom.com/master_site/Editorial.asp?obj_id=186031&aff_id=0
Hát, mit mondjak nem valami szép látvány...
Ő már annál inkább:
http://members.xoom.com/emony/terry/walking.htm
Na mi van, a Janewayt is asszmilaljak, aztan gyorsan vissza minden?
Na, ez az en bajom a Voyagerrel. A multkor is volt egy (asszem) ketreszes sztori, a cimere nem emlekszem. Az elso reszben igencsak nagy valtozasok jottek, Voyager gyakorlatilag ronccsa love, a legenyseg nagy resze elhagyja a hajot, az ember mar kezd orulni, hogy vegre valami uj varhato, erre a kovetkezo reszben bedobnak egy kenyelmes kis idohurkot vagy mit, es vissza minden, nem tortent meg az egesz, lehet folytatni ugyanonnet, ahol abbahagytak...
Pedig mar eppen kezdtem volna megkedvelni a sorozatot.
Igen, visszaalakitható, de minek volt erre szükség??? Igaz, Picard-t már 10 éve asszimilálták, de ez nem jelenti azt, hogy akkor újra elő kell venni ezt a témát...
Én úgy emlékszem, hogy Mulgrew aláírta a szerződését a hetedik szezonra, bár mostanában nem nagyon olvasok Voyager előzeteseket. Szóval egy borg visszaalakítható (Locutus, Seven).
> Mindenesetre meglepődtem a hangnemeden.
> Hangsúlyozni szeretném, hogy NEM a rendezvényt bíráltam, hanem a közönséget, pontosabban a magyar mentalitást, többek között a magamét is. Nem tudom mért kell ezen berágni, egy szóval sem mondtam semmi negatívumot a rendezvény színvonaláról.
Bocsanatot kerek toled a lekezelo stilus miatt, nem akartalak megserteni es nem annak szantam. Ugy latszik nem ertettem mit mondasz es teljesen felreismertelek a nehany uzeneted alapjan.
Nekem eszembe se jutott a kozonseget biralni, vagy azt varni hogy ezt tegye valaki! Szerintem nem varhatjuk el az emberektol, hogy olyanok legyenek, mint amilyennek szeretnenk latni oket. Ez egyszeruen nem megy! Hatni kell rajuk, a scifi nap szervezoi szerintem ezt probaljak a szorakoztatas (es szorakozas) mellett.
Zsurmi!
>Ha mindig ennyire könnyen megsértődsz, sehol sem leszel egy helyen sokáig :-(
Hát, nem is vagyok...
Mindenesetre meglepődtem a hangnemeden.
Hangsúlyozni szeretném, hogy NEM a rendezvényt bíráltam, hanem a közönséget, pontosabban a magyar mentalitást, többek között a magamét is. Nem tudom mért kell ezen berágni, egy szóval sem mondtam semmi negatívumot a rendezvény színvonaláról.
A klubról: örülök ha 2 filmet megnézek egy héten, klubra abszolút nem lenne időm. Lapunk meg van.
> Én is kint voltam a sci-fi napon, először életemben, tele reménnyel
> de egy kicsit csalódtam...
Kedves Weirdo, az élet tele van csalódásokkal. Pl. amikor a kisgyerek hisztizik, mert nem kapja meg amit akar, az is csalódás. Mégis a gyerkőc tanul belőle és javára válik. Szerintem barátkozz meg a gondolattal, hogy időnként fogsz csalódni és a dolgok rendszerint nem úgy alakulnak, ahogy azt te szeretnéd.
>Nem kritikának szántam, de úgy érzem perpill az átlag magyar
>állampolgárnál többet teszek a Trek-ért.
Jó és ezt nekem veted a szememre? Kiderülhetett előző levelemből, hogy a szervezők között voltam.
>A szégyenkezés: nem a göncök minőségéről beszéltem (nagyon
>tetszett, amit láttam), hanem egy "átlag" magyar felnőtt azon
>mentalitásáról, hogy a sci-fi mese, vagyis ennyi erővel
>beöltözhetnénk békakirálynak is.
És ennek mi köze hozzánk?
> Ha jól olvasom, nem is adtam tanácsot, csak leírtam a véleményem.
Én meg nem vetettem a szemedre, hogy tanácsokat osztogatsz, hanem figyelmeztettelek, hogy ne tedd! Ne haragudj, ha félreérthető voltam.
> Amúgy meg Veszprémből egy kicsit bonyolult lenne komolyan segíteni, főleg ha már nem diák az ember, nincs autója, éhező értelmiségi, és
a veszprémi trekesek (alig vannak) rá sem hederítenek az érdeklődésére.
> Elhiheted, hogy beülnék közétek ha tehetném.
Nem kell beülnöd. ávolról is tudsz segíteni. Először is segíts magadon! Bőven elég ha klubot szervezel veszprémben. Pl néha összejössz azokkal kik szeretik a trek-et.
Amúgy én pl. 1 évig csináltam a klub honlapját Zalaegerszegről. Trekker ott is alig volt, most sincs autóm és akkor még ráadásul csoró polgári szolgálatos is voltam.
De közvetlenül nekünk is segíthetsz. Először is értesz valamihez? Másodszor szeretsz valamit csinálni? Én igyekszem egybe kötni a kellemest a hasznossal, hobbyt a munkával és tanulni abból amit a klubnak készítek.
> Még egy fórum, amit a közeljövőben csak olvasok:(((((((((((((((
Ha mindig ennyire könnyen megsértődsz, sehol sem lesze egy helyen sokáig :-(
Kérlek me sértődj meg, és továbbra is szólj hozzá a fórumhoz! Az nem lenne megoldás, ha ezentúl szótlan maradnál...
A sci-fi napról: Nos én elmentem, utaztam 250km-t odáig, is ez volt az első scifinap, amin voltam. Az első benyomásom az, hogy tetszett, bár csalódott vagyok, amiért elmaradt jópár előadás, és persze az a bombariadó se kellett volna...
A Star Trek klub műsora viszont csodálatos volt! Gratulálok srácok, ás persze lányok! Szép volt...
Igen, valóban sok gyerek volt, de ők a wars miatt jöttek... És ami miatt felhúztam magam: a wars után el is mentek, küzben meg hangoskodtak, szaladgáltak (sok sikert aki videóra akarta venni...:( ). Jó, még gyerekek, de a szüleik megnevelhették volna őket. Persze tisztelet a kivételnek!!!
A Trek előadáson pedig felnőtt (30-40-es) korosztályt is láttam szép számmal, szóval annyira nem rossz a helyzet... Ugyanmár milyen Trek tömegbázis kell nekünk? Gyerekek vagy felnőttek? Ezen el lehet gondolkozni, én az utóbbira szavaznék...
Zsurmi!
Nem kritikának szántam, de úgy érzem perpill az átlag magyar állampolgárnál többet teszek a Trek-ért.
A szégyenkezés: nem a göncök minőségéről beszéltem (nagyon tetszett, amit láttam), hanem egy "átlag" magyar felnőtt azon mentalitásáról, hogy a sci-fi mese, vagyis ennyi erővel beöltözhetnénk békakirálynak is.
Ha jól olvasom, nem is adtam tanácsot, csak leírtam a véleményem.
Amúgy meg Veszprémből egy kicsit bonyolult lenne komolyan segíteni, főleg ha már nem diák az ember, nincs autója, éhező értelmiségi, és a veszprémi trekesek (alig vannak) rá sem hederítenek az érdeklődésére. Elhiheted, hogy beülnék közétek ha tehetném.
Sajnálom, ha félreérthető voltam!!!!
Még egy fórum, amit a közeljövőben csak olvasok:(((((((((((((((
Rulez volt a "kényszerszünet"-ben a klingonimitátorok harca. Ha vkinek vannak fényképei a Sci-fi napról, küldje el csatolva. Ha van képetek az ezelőtti napok plakátjairól, azt is megköszönném. Kösz.
Én is kint voltam a sci-fi napon, először életemben, tele reménnyel de egy kicsit csalódtam... Igaz, hogy a javát nem láttam, de úgy vélem, hogy amíg a 12-13 évesek jelentik a sci-fi tömegbázisát Magyarországon (lehet köpködni, de nekem most úgy tűnt),
Ezen nagyon csodálkozom. Most meglepően sok gyerek volt, es volt egy fogyatekos csapat is. De vedd figyelembe, hogy vizsgaidőszak (érettségi) van. És a múltkorihoz képest kevesebben jöttek el.
>dolgon, azok melóznak vagy a hétvégi telken bütykölnek. Nézzetek meg egy német vagy egy ami összejövetelt: ott nem átallnak a 40 évesek is göncökbe bújni, és nem szégyenkeznek
Nos az egyik legidősebb klubtagunk Hirsch Gábor alakítota Khales szerepét, s mivel a jelmeze elég jó volt (volt parókája, ami elrejtette a gyenge minőségű forhead-et), emberek közé is "lehetett küldeni". A többi még jelmezünk nem elég jó. Márpedig nem égetjük magunkat, ócska cuccokban! Nyugaton könnyű, lehet venni mindent ami kell!
Könnyű kritizálni, inkább segíts valamiben! Ne csak tanácsokat osztogass, ötletünk van elég!
Sziasztok!
Wildman: Ezt a 31-est pontosan mire értetted?
Én is kint voltam a sci-fi napon, először életemben, tele reménnyel de egy kicsit csalódtam... Igaz, hogy a javát nem láttam, de úgy vélem, hogy amíg a 12-13 évesek jelentik a sci-fi tömegbázisát Magyarországon (lehet köpködni, de nekem most úgy tűnt), addig nem is lesz pl. komoly ST kultusz. Hiába vannak jó klubok, hajók, lapok, az igazán karizmatikus egyének, akik mozdítanának valamit a dolgon, azok melóznak vagy a hétvégi telken bütykölnek. Nézzetek meg egy német vagy egy ami összejövetelt: ott nem átallnak a 40 évesek is göncökbe bújni, és nem szégyenkeznek amiatt. Én is felkapnék egy Boba Fett cuccot, de biztos egy kicsit furcsán érezném magam, pedig csak 28 vagyok.
Amúgy f@sz@ volt látni a sok fanatikust, főleg mert én is az vagyok, de ez egy darabig még kevés ahhoz, hogy a tévék ne röhögjenek ki bennünket.
Remélem a kicsik (meg ne sértődjenek!!!!) is felnőnek és nem változnak túl sokat!!!
Ostobaságnak tartom, hogy kitörölték a rendszerből a doki hologram verzióját, pusztán azért, hogy mintegy kvázi jelképesen is megbüntessék élő eredetije bűnei miatt. Személy szerint én is elítélem, amit az eredeti tett, de emiatt elvetni az eredményeit és minden tudását, na az baromság... Bár mintha ő is ezzel érvelt volna...
Hétvégi Voy rész:
a rasszizmus ujbóli megnyilvánulása. Szegény Kardassziaiakat megint bánotátták, pedig ő csak a fejlődást szorglamazta, a tettei a fejlődést szolgálták..
megfint tiszta náci paárhuzam volt..
Hja, ma volt a "Messages in Bottle", az általam látott részek közül eddig ez volt a legjobb :)
Betegre röhögtem magam, még úgy is, hogy a német nyelv nem erősségem.
Egyébként némileg meglepődtem, most, hogy a reklámoknál le-le állitgattam a videót, mindössze 43 percre jött ki egy rész...
Én csak annyit fűznék most hozzá hogy a Sat 1 kicsit messzire megy lassan a reklámjaival...röhejes hogy 10percenként 5 perc reklám kell....inkább lenne egyben 20perc reklám hamár muszáj...
Na érettségi megvolt, tegnap megnéztem a szombati részt is, de ez nekem nem nagyon tetszett...:( Talán az 5. évad legrosszabb epizódja volt, remélem rosszabb már nem lesz!
A kivágás dolog már nekem is feltünt, már amennyiben a Replikátoron található részletes ismertetők a teljes részek alapján lettek irva.
Egy kérdés, tudja valaki honnan lehetne letölteni a netről a régebbi Voyager / DS 9 részeket (a Supplex / Shadizar -on csak a legutolsó évad van fenn).
nem, csak más sorrendben közlik. A hétköziekkel is volt már így.
De engem sokkal jobban zavar, hogy megvágják a részeket, néhány poénos jelenet maradt már ki így. A sat1 pedig szerzett nálam néhány rossz pontot. Kár, hogy ez őket egyáltalán nem zavarja... :((
Tényleg most nézem, nem én volam hülye. a Németek tényleg rossz sorrendben adták le a részeket. Az előző ugye a Viculum volt. Most meg a "Nothing Human"t kellet volna adniuk. Sőt ugyebár a részben volt az a két ikernővér. Ők egy késöbbi részben jönnek elő, mint mebutatásra.. Itt egy lista becopypastézom:
Timeless ST:VOY 901 11/18/98 52143.6
Infinite Regress ST:VOY 903 11/25/98 52188.7
Nothing Human ST:VOY 900 12/2/98 Unknown
A Timeless ugye imserős (mi mindenkinek tetszett), az Infinite Regress a Viculum vbolt németül. A mostani rész azonban nem a Nothing Human volt (az most hétvégén lesz), mi volt a címe a mostani volt résznek?? Kihagynak részeket a germánok??
Thomas "Eugene" Paris, azaz Jenő.
Egyébként tényleg egy kicsit "visszafogott" volt ez a rész.
A meredeket ötletet leszámítva a látvány viszont nagyon tetszett.
A hétvégi Voy hogy tetszett mindenkinek? Nekem nem nagyon. Paris "lelkizése" nagyon nem jött be. Meg az a vizgömb az űk közepén elég meredek volt. Kiváncs vagyoik mért nem fagyott meg. Ami jó volt:Yanavay keménykedése (lefokozás, börtön) , meg hogy eddig én nem tudtam hpgy paris teljes neve valami Thomas "Jumarhid" Paris.. meg én egy másik részre készültem fel, ami majd most lesz hétvégén