Keresés

Részletes keresés

IKONlakó Creative Commons License 2005.10.17 0 0 990
Egyszer, április elején
Előzmény: hacsek1 (989)
hacsek1 Creative Commons License 2005.10.17 0 0 989

Sziasztok!

Mi az IKON 2-be vettunk lakást és érdeklődnék ,hogy a bejárás mikortól működött nektek ill az épités alatt hanyszor lehetett bemenni.

UDV

Hari

Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.10.17 0 0 988
Pro7 az kell nekünk is, nagyon hiányoltam, amikor a Matávkábeltől vettük az adást. Ha nem ad digital tv-t a T-Com (Bécsben láttam, marhajó, de nálunk még csak kísérleti az adás), akkor egyelőre mi maradunk UPC mellett.
Előzmény: AndreW77 (979)
Szürkeszamár Creative Commons License 2005.10.17 0 0 987

Nálunk a B-ben beburkolták a liftet és egész nap kamionszámra hordták fel a cuccot. Tegnap estefelé már valaki aranytömböket próbálhatott meg felvinni, mert a földszinten leállt a lift. Igy lefelé már gyalog kellett mennem minden izomlázam ellenére.

Előzmény: enibody (984)
Catman Creative Commons License 2005.10.17 0 0 986
Az, hogy jelenleg a T szolgaltat a hazatokban, csak annyit jelent, hogy kicsit tobb utanajanivalotok lesz. Ha szoltok a UPC-nek, vagy barki masnak, akkor ok is bekabeleznek a hazba. Bar azt hiszem, ezt a kozos kepviselon keresztul kell intezni, ami eltarthat egy ideig. :)
Előzmény: AndreW77 (979)
Szürkeszamár Creative Commons License 2005.10.17 0 0 985
Köszönöm a tippet! Ez a cementfátyol-oldó masszív, a 2-3 centis rétegemre is működik? Ha emiatt nagyobb mennyiségben alkalmazom, nem károsítja a lefolyó csöveket vagy azok illesztését?
Előzmény: Nőgyógyász (982)
enibody Creative Commons License 2005.10.17 0 0 984
Jó reggelt Mindenkinek! Az A lépcsőházban már lehet költözni? Úgy értem, hogy a védőborítások fent vannak?
fiend Creative Commons License 2005.10.16 0 0 983
Kedves timo24!

Sajnos rosz hírem van! A szerződés 3 %-os eltérést enged meg az építetőtnek! AZ egy 35 nm-es lakásnál is 1,05 nm! Tehát a kb. 3/4 nm-ért nem jár vissza semmi! :-(

Nekünk jók a tapasztalataink! Mondjuk a WC-t nem jutott eszembe leellenőrizni melegvyz szempontból!

Viszont! Nagyon kellemes meglepetésben volt részünk!:-)) Az általunk is felemlegetett erkély elválasztó elemet kicserélték a nagyon ronda műanygról homokfúvott dupla biztonsági üvegre!:-)) Nem hiába írtunk ide annyit a topicba róla!:-))
Tehát bebizonyosodott, hogy olvassák a topicot felsőbb személyek is akiknek ilyen dolgokban van ráhatásuk!:-)))
Előzmény: timo24 (973)
Nőgyógyász Creative Commons License 2005.10.16 0 0 982
Ilyen nálunk is megesett (Centrál Park) ... boltban kapható cementfátyololdó, azzal seperc alatt megoldották a szomszédok.
Előzmény: Szürkeszamár (980)
Szürkeszamár Creative Commons License 2005.10.16 0 0 981
A hidegvíz-teszthez elegendő a mérőórát figyelni. Ha lehúzod a WC-t, és a feltöltéskor a hidegvizes óra elkezd forogni mint állat, akkor OK.
Előzmény: AndreW77 (978)
Szürkeszamár Creative Commons License 2005.10.16 0 0 980

Sziasztok!

Immár hatodik napja nézegetem a lakást. Nálam is van pár hiba, amit sem a műszaki- sem a birtokbaadáskor nem vettem észre.

Úgy néz ki, valamelyik szorgalmas iparos a felesleg cemetjét a WC-n keresztül juttatta alsóbb szintekre, és még csak rendesen le sem húzta, mert a csésze görbületében, a víz alatt szépen megtelepedett és megkötött, kb. felére csökkentve ezáltal az átmérőjét és érdesé téve a felületét. Birtokbaadáskor csak annyit láttam, hogy nem egyszinű a kerámia a csészében a víz alatti részen, de csak tegnap dedrítettem ki, hogy az nem is kerámia. Csak reménykedni merek, hogy a levezető csövek nincsenek tele megkötött cementtel, mert annak dugulás lesz a vége. Vagy nálam, vagy alsóbb szinteken.

Másik apróság, hogy a szellőző a fürdőszobában nem működik. A műszakin még működött, birtokba adáskor már nem próbáltam ki újra. Most hiába várok (időzítős), nem kapcsol be.

A harmadik apróság, amibe belefutottam, hogy nem csak azt kell megnézni, van-e áram, hanem azt is, hogy nincs. Az előtérben lévő lámpahely (keresztkapcsolós) fázisán állandóan van áram. Ha bekapcsolom, a fázisceruza fényárban úszik, ha kikapcsolom, akkor csak pislákol. Tehát nem a nullát szakítja meg, ami gyakoribb hiba szokott lenni, hanem valószínűleg az egyik kapcsolóban valami összeér, aminek nem kellene.

Remélem, ezzel a néhány dologgal ki is merül a rejtett hibák tárháza. Minden más nagyon jól meg van csinálva, a magyar átlagot messze felülmúló igényességgel.

AndreW77 Creative Commons License 2005.10.14 0 0 979
Hát ezzel a net és tv kérdéssel úgy vagyunk, hogy a mappában (kb. a 280.oldal környékén :) ) le van írva, hogy vagy az AL vagy a társasház felügyeletét végző cég (nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz...) leszerződött a T-Akárkivel és ha akarunk netet, emg tv-t, akkor itt a telefonszám, email cím és keressük XY urat. Ezzel kapcsolatban mi nem léptünk még semmit, mert nekem édesmindegy, hogy ki ad netet, ameddig műxik és volt szó a topicon, hogy együtt kellene fellépnünk. Plusz volt olyan, aki meg a UPC-hez ragaszkodna. Szóval nem akartunk bekavarni, egyelőre van más dolgunk is, meglátjuk, lesz-e valami szövetkezés. Ha lesz, nyilván beszállunk mi is (figyelembevéve persze, hogy hogyan is járunk jobban), ha nem, akkor felhívom XY-t, aztán jöhet a T-*, hozhatja a tv adásait, meg a netét. Ja, igen, egyelőre egy dolog van, ami nem tetszik a T-s tv-vel (legalábbis Kedvesemnek): állítólag nem adnak Pro7-et...
Mellesleg tudja valaki, hogy jelent-e valamit ha a ház leszerződik egy szolgáltatóval? Nekem elég furcsának tűnik, mert ugyebár én leszek az ügyfél, akkor velem kellene szerződni...
Előzmény: Tuskeboki es Tsa (969)
AndreW77 Creative Commons License 2005.10.14 0 0 978
Igen, mi is nagyon örülünk a kulcsnak. Pláne, hogy igencsak ki volt ez már számítva (ld. előző hozzászólások). Szóval per pillanat kevéssé érdekel a melegvizes wc-lehúzás (nyilván az első melegvízszámla kézhezvételekor posztumusz meg fog változni ez az álláspont). Igazából csak azért írtam, hogy akinek még most jön majd az átvétel, annak legyen a fejében, hogy a hidegvíz az lehet kihűlt melegvíz is...
A kapcsolók és konnektorok eddig rendben vannak, pedig jó sokat kipróbáltunk már.
Előzmény: IKONlakó (971)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.10.14 0 0 977

Az egy óra alatt: a konnektorok leszámolása, falak nagyjából megmérése, nyílászárók ellenőrzése.

Ha te sem vetted észre a cserét, akkor annyira nem feltűnő. :-) Persze, én is csak kapkodtam a fejemet, mitz kellene megnézni még. Pl. kifelé lejt-e az erkély, ablakok tervezett helyen vannak-e (bútoraink miatt néhány cm is számít).

A lakásátvételnél nézendő dolgokról több topicban is volt szó mostanában, ott jó listákat találsz. Ha feltételezhetően lesz komolyabb hiba, akkor érdemes szakembert felvenni, pár tízezer Ft-ért örömmel mennek.

Előzmény: IKONlakó (971)
timo24 Creative Commons License 2005.10.14 0 0 976
köszi szépen, Ikonlakó - valóban van vmi a szerződésben, sajnos ez eszembe sem jutott, akkkor azzal el is dől a kérdés, hogy kompenzálják-e vagy sem...
Előzmény: IKONlakó (975)
IKONlakó Creative Commons License 2005.10.14 0 0 975

Az IKON-ban volt bejárás, ahol a falak méretbeli eltéréseit lehetett jelezni, javíttatni. 1-2 cm nem számít.

Mivel nálatok nagyobb eltérés van, akkor az adásvételi szerződés lehet az irányadó, hogy abban hány % eltérés a lehetséges.

Ha a realitások talaján állunk, akkor az Eladótok jóindulatán múlhat, hogy mire juttok. Mindenesetre az átadás-átvételnél írassátok fel, mint hibát - így lehet esélyetek a kompenzációra.

3-4 nm eltérésnél ha nem akarnak fizetni megpróbálkozhattok a fizetési meghagyással - más topikban illetve jogi website-on találhattok róla infót. Nem kell hozzá ügyvéd, így kíméli a pénztárcátokat.

Előzmény: timo24 (973)
IKONlakó Creative Commons License 2005.10.14 0 0 974

Tanács a hideg-melegvíz ellenőrzésre azoknak, akik előtt van még a birtokbaadás:

1. Zárjátok el a melegvizet a mérőóránál, csak a hideg legyen nyitva

- csapoknál hideg állásban jöhet csak víz, a WC-tartálynak meg töltenie kell

lehúzás-gombnyomás után

Ha van külön mosógép csatlakozó érdemes azt is megnyitni.

Érdemes ellenőrizni, hogy ha nincs fogyasztó nyitva nem megy-e az óra.

Sajna ez kis mértékű szivárgást-csöpögést nem tud kimutatni.

2. Hideg lezárása, meleg nyitása

- csapoknál hideg állásban jöhet csak víz, WC-tartály nem tölt

3. Minden radiátornál nézzétek meg, hogy fűt-e és a termosztát pedig kapcsol-e.

Ha pl 15 fokra állítjátok, a hőmennyiségmérőnek meg kell állnia

4. Hasonlóan érdemes lehet a villanyóránál is megnézni, hogy forog-e a kerék ha

nincs fogyasztó bekapcsolva.

Sok sikert mindenkinek!

Előzmény: AndreW77 (968)
timo24 Creative Commons License 2005.10.14 0 0 973

sziasztok,

csak olvasgattam eddig a topikokat (a mi lakásunknak nincs), és mivel épp átadásnál, javításoknál vagytok, lenne egy kérdésem. Nálunk hó végén lesz az átadás, és már most van 1-2 dolog ami nem tetszik. Az egyik, hogy a konyha 10 cm-rel lett rövidebb, a hálószoba pedig 14 cm-rel. Van rá esély hogy ezt megfizettessük velük nm árban - összesen kb. 3/4 nm-ről van szó, ami pénzben nem is olyan kevés? Van valakinek ilyen tapasztalata? A másik, hogy a konyha sarkában fent egy vastagabb cső oldala kidudorodik a falból, nem tudom hogy lehetett így elrontani... Ezután kérhetünk vmi kártérítést? (persze az épvezető felajánlotta, hogy tesz elé gipszkartont, de köszönöm, nem kértem, majd mi megoldjuk az asztalossal...) válaszotokat előre is köszi

IKONlakó Creative Commons License 2005.10.14 0 0 972

A postaládában volt valami T-Com papír, de addig még nem jutottam, hogy megnézzem. A villanyóra szekrényben ha jól látom megvan a kábelezés meg az elosztó, úgyhogy minden bizonnyal hamar be tudják kötni.

Jó lenne, ha már ott tartanánk, hogy ez az utolsó elrendezendő!

Előzmény: Tuskeboki es Tsa (969)
IKONlakó Creative Commons License 2005.10.14 0 0 971

Együttérzésem, mert a javítása valószínűleg bontással fog járni. :-(

Nálam meg ha minden igaz összecserélték a közlekedő meg a fürdő padlólapját - igaz így is jól néz ki meg nem szívesen verettem volna szét. De azért bosszantó felismerés.

Ha ezekre a hibákra gondolok én nem tartom elegendőnek az 1 bejárást és az átadás-átvételre szánt 1 órát. Azalatt - még ha jól fel is készült az ember - nem lehet mindent alaposan átnézni, átgondolni. Persze lehet, hogy nem is az a cél :-0

Ki tudja, hogy minden konnektorban lesz-e áram illetve a kapcsolók tényleg az kapcsolják amit az ember szeretett volna?

De azért nagyon örülök, hogy végre van kulcsunk!!!!!!

IKONlakó Creative Commons License 2005.10.14 0 0 970

Mi is átvettük a lakást és a postaládát is ürítettük! :))

A műszaki átadás-átvétel során felvett hibákat szépen javították és a fűtés is jól működött. Rákérdeztem az ablakok szellőzés állására. Azt mondták, hogy minden lakásnál van egy ablak, ami szellőztetés állásba állítható. A kilincset teljesen a felső állásba kell tekerni, majd 45 fokot vissza. Kb. feleannyira fog kinyílni, mintha bukó állásban lenne. Szerintem ha átveszitek a lakásokat kérdezzetek rá és megmutatják melyik ablak az és hogy működik.

Kimentem a tetőkertbe és hiányérzetem támadt: nem volt ott a garázs két bűn ronda kéménye! Még megtekinthetitek a 746 hozzászólás legalsó képének tetején, középen. Ha ez a használatbavételi engedélyt kiadó egyik szakhatóságnak köszönhető, akkor máris volt értelme a hosszadalmas procedúrának.

Még nagyon sok lakást nem adtak át, a listán amit alá kellett írnom alig szerepelt pár aláírás, sőt sok postaládára még nem rakták ki a nevet.

Sokan még nem költözhettek, mert a lépcsőházban sincs falleverődés és a liftbe tett átmeneti borítás is érintetlennek tűnik.

Szerintem is majd hétvégén kezdődik a nagy mozgás, költözés, fúrás, stb.

Ja, és tényleg jó vaskos a dokumentáció, amit kaptunk - lesz mit olvasgatni egy darabig.

Előzmény: fiend (967)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.10.14 0 0 969

TV és net van már????? :-)))

Hát ilyen nehéz meló az építkezés, cső-cső. Még szerencse, hogy a szennyvíz vastagabb, milyenn lenne, ha azzal öblítenél????

AndreW77 Creative Commons License 2005.10.14 0 0 968
Sziasztok!

Mi már megfutottuk az első köröket is. Odahordtunk mindenfélét a lakásba, most épp az asztalosok dolgoznak, hogy egy kamionnyi bútort úgy elhelyezzenek, hogy még mi is beférjünk a lakásba. Mi se találtunk eddig semmi olyat, hogy valamit elrontottak/összecsaptak volna. Egyetlen dologtól eltkeintve, amiben az a röhej, hogy annó tippként mondták nekünk, hogy figyeljünk rá és eddig minden alkalommal le is csekkeltük. Mégis meleg vízzel öblít a wc-nk!!! Mivel eddig mindig olyankor néztük, amikor a ház melegvízes csöveiben nem mozogtt a víz (vagyis kihűlt) nem vettük észre, de most hogy egyre intenzívebb a vízrendszer használata, a 2.öblítésnél hitetlenkedve tapasztaltuk, hogy melegíti a derekunk/hátunk...
fiend Creative Commons License 2005.10.14 0 0 967
Jelentem áttvettük!:-))

Minden nagyon szép minden nagyon jó mindennel meg vagyunk elégedve! Igaz a garázsba majdnem beszorultunk, mert persze oda is be kellett kukucskálnunk, de sikerült nagynehezen kijutnunk!:-) A park is gyönyörű! Legalábbis nekünk nagyon tetszett!:-)))
Mást nem láttam mikor otttvoltunk pedig majd három órát időztünk új lakásunkban! Néha némi nesz azért adott okot arra, hogy ne higyem egészen egyedül vagyunk a lépcsőházban! Az a lépcsőházi lakásokat még bőszen takarították, pl. a velünk szomszédosat is! Egyébként nem tapasztaltam semmi hiányosságot! Mindenkinek ajánlom hogy a postáját is vegye ki a ládából mert már most tele van szorólapokkal!:-)

No most ennyi!
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.10.14 0 0 966
Ujjé, szerdán megyek én is!
enibody Creative Commons License 2005.10.14 0 0 965

:)))

A fodrászomat nem bírom otthagyni, 8 éve hozzá járok. De a kozmetika nagyon jól jön :).

Előzmény: Véső (964)
Véső Creative Commons License 2005.10.14 0 0 964
Én tegnap már ki is próbáltam Napsugárékat. Nagyon helyes kis frizum van azóta. :)))) Hölgyek és ffiak is járhatnak, legalább a hajápolás lépésközelbe került. :))
Előzmény: enibody (962)
enibody Creative Commons License 2005.10.14 0 0 963
Hurráhurráhurráhurrá most hívtak, szerda 8 óra :)
Előzmény: Szürkeszamár (961)
enibody Creative Commons License 2005.10.14 0 0 962
Köszönöm a biztatást kedves Szürkeszamár :). Igen, az A-ban vagyok. Tegnap este arra jártam, sötétség volt szinte mindenhol, gondolom hétvégén költöznek az újdonsult lakástulajdonosok. A Napsugár szépségszalon nagyon kis helyes lett :).
Előzmény: Szürkeszamár (961)
Szürkeszamár Creative Commons License 2005.10.14 0 0 961
MI nem felejtettünk el, kedves enibody :))) Szerintem az AL sem. Az átadások nagyjából a műszaki átadás sorrendjében történnek, szerintem az "A" lépcsőház többségét a jövő héten adják át. Az "A"-ban vagy, jól emlékszem?
Előzmény: enibody (960)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!