Egy hurok a szárára, finoman körbetekergeted a száron végig majd érzéssel felkötöd. A növény súlya feszíti a madzagot. :-) A szár meg fölülről nő nem alolról így nem lazul meg! :-)
Levélelszíneződést okozhatja pl. a táplálékhiány, ekkor a levelek széle kezd elhalni, vagy okozhatja a túlzott napoztatás is, amennyiben kint tartod őket, és még nincsenek hozzászokva az UV sugárzáshoz. Ebben az esetben a teljes levélfelületen előbb pöttyökben, majd pedig teljesen elhall a levél.
Én kiteszem a palántákat félárnyékos szélvédett helyre egy órára az első napon.. Minden a nap erejétől és a széltől függ. Tűző nap egyáltalán nem érheti a palántákat, mert azonnal megégnek a levelek. (Kb mintha te kezdenél a szezon elején napozni amire meg max 15 percet javasolnak)
Ez az idő 2-3 nap alatt nyújtható meg. Mivel a palánták pl: az ablakból, teljesen légmozgásmentes helyről kerülnek ki a a növényeknek a szelet is meg kel szokniuk.
A 60 cm magas palánták már biztosan eldőlnek az első fuvallattól. ha nem karózod azokat ki.
A talajnedvességet is ellenőrizni kell, mert kint sokkal hamarabb kiszárad a föld, mint a melegházban.
Olyan csodaszer nekem is kéne amitől nem kapnak el mindenfélét. Addig meg marad trágyázás, megfelelő zöldmunka és permetezés. Igaz így nem bio de legalább tudom hogy betartottam a szerek várakozási idejét.
nem azért nyomom ezt a biotémát mert biotermesztésből szeretnék megélni, hanem 1 éves lány is van a családi kertészek között, és ha lehet, neki olyat adnék, amit nem nyomtam tele vegyszerekkel. meg ugye énnekem is biztos jobb.
de 10 kila tehénszart nem veszek meg, max egy kilát de csak ha attól fickósak lesznek a növények. valami olyan csodaszer kéne amitől nem kapnak el mindenfélét. annak idején külön posztot is szenteltem a betegségeknek:
Ez egy nagyon szomorú beírás lesz, illetve sírva-vigadós, mert próbálom vidáman feldolgozni. Előre szólok lányok, asszonyok, a képek bogarakat fognak ábrázolni, az 1. kép az nagyon és a 9. az kicsit. A többin pedig ronda növények lesznek. Legalul van két vigaszkép. [...] Bővebben!Tovább »
most az van hogy tujaföldben nevelgetek amiben kevesebb a cucc, mint az általános virágföldben. ez miatt kicsit rémültebb vagyok mint általában. de pl a tomatilló már most virágzik 10 cm magas csak még. annyira nem lehet gáz. ami miatt viszont gondjaim vannak, hogy több magonc esetében furcsa elszíneződések vannak, különféle solanumok esetében, pedig ezeken még a sziklevél is rajt van. a paprikák azok bírják, a paradicsom is eddig.
beszerzek wuxalt és remélem erősek lesznek, mert itt a liszteske, atka, és mindenféle paradicsomlevél leszáradások nagyon pusztítanak
Vannak biotermesztésben is használható műtrágyák: mindenféle növényi anyagból áztatott rothasztott zöldflakonos anyagok jó drágán. Szerintem a Wuxal és a keserűsó sem használható biotermesztésben, bár ennek utána kellene nézni.