Kár hogy most nem volt ott. Az lett volna az igazi, de egy ilyen kis művházas koncertre körülményes lett volna bevonulni egy A100+lacival. Ráadásul senkinek nem volt külön alapja és egy külön Leslie az orgonára pedig megbolygatta volna az egészet ( de fel is dobta volna). Így maradt a GM-es hammond hangszín ami őszintén egy kicsit illúzióromboló volt. Legalább egy Clone szólt volna :( akár műlezlivel.
Hát igen. Orosz Zoli nem semmi. A harmonika tényleg az mint a spinet. Jobbkéz szólónak kb 3,5 oktáv. balkérhez meg ott vannak legbelül a basszusgombok (1 oktáv lábpedál) és a többi meg előregyártott harmónia (3-4 féle dúr/mollban) Régebben Papp Gyula is erősítette az A100-ával. Most az orgona lett nehezebb, a költségvetés kisebb, vagy világnézeti különbségek vannak? :-)
OFF hozzászólás: tegnap Zorán koncerten voltam. Tudom hogy a harmónika nem hammond (kicsit rokon, itt is kell a regisztereken is játszani hogy megadja az ízét) de Orosz Zoltán olyat játszott hogy a leesett az állam. Három és fél oktávon (mint egy spinet) úgy virgázott hogy nem láttam az újait pedig az első sorban ültem. Érdemes meghallgatni!
Uraim, van egy elado, eredeti amcsi Leslie-m!
Nem draga, es szelessavu a hangszoro benne, mivel egy rotor-os!
M16-os Leslie, 1971-ben gyartottak, passiv, tehat erolkodo nincs hozza, de azt is adok cakk pakk: 60ezer a motyo!
Tel:70/512 2889
Eljenek a Hammond-osok!:-)
Valami jó szélessávú kéne bele, de azért elég kicsi annak a csőnek az átmérője. Én inkább magasban gondolkodom. Közel áll a tölcsérhez. Egyébként nem próbáltam más hanxóróval. Meggondolandó hogy kidobni azt a forgót és beletenni egy polisztirol dobot, mag a falap mögé egy méretes lavórt.
Walter Trout kb. 2001-es kaliforniai duplakoncertje nátttyon jóóóóó! Egyenértékű az orgi az igazi stratós hanggal. Egyébként tavaly játszott pesten az A38-on kb 60 fő előtt. Én sem tudtam róla :-( Igazi nagyágyú.
nekem is pont egy ilyen rotorom van, csak - ahogy írtad te is - szar az átvitele a hangszórónak. meg akarom csinálni úgy, hogy egy fasza hangszórót rakok bele, és ének + gitár hangra használnám. a kérdés igazából az, hogyha veszek egy azonos átmérőjű, de más súlypontú és tömegű hangszórót, azzal a súlypont beállító bizbazzal lehet e kellő mértékben korrigálni a rotor súlypontját? szóval, ha már próbáltad, egészen pontosan egy hangszóró típusra lennék kíváncsi... ha még nem, akkor majd próbálkozom.
Kéne menni erre a 26-i Raphael Hammond koncertre is. A Schönbrunn sarkán van a hely kb 10EU a beugró, amcsi zenésszel együtt triómjuzik - lábbassz+gitár.
Ja, 18-án Walter Trout lesz pl. ott. Az se kutya. reigen.at
Szia Lizzi. Köszönöm. A fele megvót. A 351-es lezlimet már átalakítottam, hogy csak bele kelljen dugni ezt a 11-es aljzatot. Persze lehet hogy a logikájába bele kell avatkozni mint a VK7-nek is kellett, de az nem nagy ügy. (állandó volt a stop)
Annyit még hozzá, hogy egyenlőre csak az orgi aktuális. Lábaka én "faragok" hozzá. No milyet is? :-) Nézzen már ki 1/1 ! Osztmajd jön a pad (1/1) és a midipedál is.
Szia, ha adhatok tanácsot én is, én már keresgéltem a saját készítésű rotary-mhoz. Ami a magyar piacon elérhető és a legjobban hasonlít a karakterisztikája az eredeti Jensen driver-hez az itt található: http://www.mnc.hu/08%20Driver/33353.htm
Kb 7-8e. Frekimenet 870hz-19khz-ig, 8-ohm, 80w. Persze ha itt is a rotor alatt van a hangszóró.
De ez csak javallat, lehet abba be sem lehet építeni. Hmmmm?!,?
érdekelne az ancona hangszóró tuning. nekem is van egy egyrotoros anconam, már szétszedtem, de a hangszóróban nem voltam biztos milyet vegyek hozzá. tudnál segíteni? te milyenre cserélnéd?
Csak megerősítem Laurens felhívását. Fantasztikus élmény volt. Alap!!! Nagyon segít a gyakran magunk által és körül felhúzott falak áttöréséhez. 15EU a belépő. Az autópálya szinte a klub előtt végződik. Mi kell még?
Itt egy szép kép:
És a rajongó Hammondos klubtársak:
Lizzynek meg köszönet a nagyon jó linkekért. Valószínűleg április 25-én megyünk az osztrák srác bécsi megmozdulására is.
Megvolt a Dennerlein koncert tegnap este Becsben!
Mit mondjak.....sajnalhatja aki nem vot ott, a legjobb Hammond-os koncert volt eddig eletemben!!! Frenetikus volt, szetjatszotta magat a csaj, Jazz, Blues, Funky.....eszmeletlen...
A szinpad szelen a legjobb helyen ultunk Tehtube baratom, es kecskemeti kollega a Totalkar billentyuse tarsasagaban...., de meg felfedeztunk Magyarokat a szunetben nem is egyet!
Marha kozvetlen, intim hangulat volt...kb egy meterre volt az orgonista es hangszere ahol ultunk, es a kezet ugy lattuk, mintha egy oktatovideot lattunk volna....
Felelmetes amiket csinalt, iszonyat gyorsasaggal....labbasszussal, mint a golyoszoro!
Egyszoval, aki teheti, meg mennyen ki, holnap este Becsbe, mert jatszik meg Barbara Dennerlein, europa talan legjobb orgonistaja!!!
Javaslom a fórum alaposabb végigolvasását. Ugorj vissza vagy 1000 hozzászólást. Mindent megtalálsz. Leírások, rajzok, linkek. A legolcsóbb hanggenerátoros-csöves Hammondok (L széria) -állapottól függően persze- kb. 250e-től találhatók. Utána az M majd E széria és a végállomás, az A-B-C jelzésűek. Azok már millió fölöttiek. Van még a T sorozat olcsóbban. Ez mechanikus, de tranyós.
Ilyet nem szabad és nem is lehet barkácsolni. Nemrég írtam, hogy nem kifizetődő a kategóriaváltó tuning sem. Ha zenélni szeretnél vele, kezdd amit a pénztárcád megenged. A billentyűzetük is olyan jó, hogy nincs párja. Viszi a kezet.
És akkor még a lezlikről szó sem esett. Olcsóbb kis európai féllezlik, nagy lezlik, maxi lezlik, majd amerikaiakból a tranyósak és a végén a fadobozos-csöves. 100e-500e
Nincs valahol a neten egy leírás erről? Vagy nem tud adni valaki 1 részleteset? Már annak is örülnék, ha egy hangot tudnék létrehozni. Csak kíváncsiságból kérdezem: mennyi 1 Hammond orgona?
Üdv. Ha egy db billentyűt akarsz így készíteni akkor hagyján, de ha egy egész orgonát billentyűzettel, akkor légyszíves felejtsd el. Egy aszinkron motor forgat 70-95 teljesen különböző mintásszélű kereket, melyeket egyenként hangolt pickupokkal vesznek. És ez csak a kezdet. Nagyon bonyolult.
Ha jól tudom, valahogy úgy működik, hogy a billentyű leütésekor egy relé bekapcsol egy motort, ami mágnest forgat egy pick up előtt->hang jön létre. Így hallottam. Ma nekiálltam a lehető legegyszerűbben kivitelezni: egy kis motort rákötöttem egy erősítőre és elkezdtem kézzel forgatni->hang jött létre. Így működik ez? Imádom a Hammondot a hangjával együtt, de sajna azt hiszem, soha az életben nem fogok hozzájutni. Ezért szeretnék valami, akár 0,000001%-ban hasonló dolgot alkotni.
Teljesen halott a topic? Érdekelne a Hammond, és más orgonák működési elve. Nagyjából ismerem, de pontosan nem. Szeretnék legalább egy, hasonló elven működő billentyűt készíteni.
Jó volt és az is a VK7. A digitális kombók közt szerintem a legjobb. Aki nem hiszi járjon utána. Pl. bedugja a másikat is a lezlibe a 2-es csatornába.
A Nord Electro, Hammond-Suzuki XK2 (XB1) szépen elvérzett.
A Voce V5+ is kissé gyengébben ütött.
A Korg CX3 érdekes eset. Furcsa a loudnesses hangja, de vannak jó dolgai. Igazából vissza kéne térni rá. A Viscountra is.
A VK7-et Oberheim OB5-re cserélném. Igazi kétmanuálos B3 klón. Remélem beválik. Csak a súlya!! (38kg) Igaz mégse 100-200 :-)
Súlymegtakarítás miatt viszont a 12éve hűséges lezlitársamat is eladom. Ehhez már túl nagy. Két dögöt nem akarok és tudok egymagam szállítani. Szóval búcsúzom az Allsound LA2700-as lezlimtől. A legdögösebb, állatabb univerzális lezli. A német árverésen is 2 év alatt csak egyszer fordult elő 700-ért. Ha valakit érdekelné, szóljon. (5 csatorna-ebből 2 rotoros, be/kimeneti szintszabályzó/csatorna, hanxín/csatorna, rugószengető/csatorna, zengetés intenzitás, zengetés út-mindenre vagy csak az állóra, 3 végfok, tölcsér, dobrotor, 15-ös bassz, kétrészes) AZ A102-n is ütött. Helyette kis, könnyű féllacika lesz sajnos, de egyre nehezebb számomra a cipekedés, meg a kocsiba sem férne a nagyorgi mellé be.
Az én orgonámon is arról a helyről szedted le a jelet, amiről most írtál az imént?
Tehtube!
Tegnap jártam felétek, de egy zenekari megbeszélés miatt nem tudtam jönni (meg lehet, hogy el is felejtettem szólni előtte hogy jövök). Legközelebb hozok magammal remek kottákat (akkordfelrakások, ilyesmik).
Jol hallom Tehtube szaktars, hogy elkelt a Roland VK7-es?
Akkor most van meg valami elado, mi lesz igy.....:-)
Jo kis kompackt hangszer az....egy spinet hang melle oda lehet tenni buszekn, es feszesen!
Milyen a Peddlers cd, eleg a Hammond orgulje hang benne?:-)
Igen, az utolso "kenetet" Te adtad fol a hangszernek Tubes koma!!!:-)
Jol megcsainaltad, es amikor a bekototted meg az addig nem is szolo 15"-os hansgzorot.....!:-))) ajjajj, azota egyszerre van nalam a vilagvege, es az orgazmuserzes..:-)Mi lesz ha meg forogni is fog?:-)
Kis Hammondban találtam egy olyan pontot ahol igazi kaparós jelet tudok leszedni.Pénteken a tieden is megmutatom Norbi. Sokkal jobb lesz a hangja mint most.