Keresés

Részletes keresés

zsurmi Creative Commons License 2000.06.05 0 0 526
>Jah kérdés, ugyebár a Voyon kb 150 fős legénység van..
> szóval ebből kiindulva minden harmadik napon szülinapja
> van valakinek.. ha seven minden bulin "becsiccsent", akkor
> elég szétszort hajó lehet, arról nem is beszélve, hogy a
> legénység is mindig bepezsgőzik heti 3 alkalommal..

Az Intrepid osztájú hajók legénysége 150 fő, de a Caretaker-ben a sorozat azzal kezdődik, hogy a kb. fele meghal. Ezert csak úgy 75-80 lehet rajta

Az SZVSZ tenyleg hülyeség, hogy egy noname legénységi tag szülinapját megüneplik, akit sosem láthattunk előtte. Biztosan csak azért kellett, hogy éreztessék az elvesztésének súlyát. Amúgy meg be se fér annyi ember a kantinba, de még a fele se.

Előzmény: Dob (519)
Dob Creative Commons License 2000.06.05 0 0 525
Az egész az eladhatóság miatt van.. a harc jobban tetszik a népnek.
A TOS megszerintem gész jó.. nem a technikán van a hangsúly.. de gondolj bele 30 évvel ezelött az volt olyan szinvonalon, ami a csúcs volt.. 30 év mulva a DS9-ra fognak így nézni..
Márha megnézed a TNG első sorozatát.. hát röherjes, Worf feje bámuatos, a trükkök egyszerüek..
szóval kéretik a TOS-t nem leszolni
Előzmény: Mike73 (524)
Mike73 Creative Commons License 2000.06.05 0 0 524
Bocs, de a TOS nálam nem igen játszik. Ráadásul nem csoda, hogy nem voltak harcjelenetek, mert elég hülyén nézett ki az is, ami volt. Amolyan Pirx kapitány kalandjai stílusban.
Viszont a TNG-ben, később a DS9-ben egyre több harc volt (fejlődött a technika? :-)). Végül is elég sokáig volt globális béke, nem árt egy kis konfliktus... :-)))

Ui. A Voyban is a hazamenetelen és a felfedezésen van elvileg a hangsúly, mégis van egy pár rész, amikor emény csatákat nyomatnak. Nem véletlenül. A hídon ácsorgó, elméleteket fejtegető monológok és dialógok nem túl érdekesek. Ld. legutóbbi részt. Baromira ellaposíthatja a sztorit.

Előzmény: Dob (523)
Dob Creative Commons License 2000.06.05 0 0 523
A régebbi soroztaokban (TOS,TNG), nem a háború volt az elsődleges, és fegyvert is ritkán fogtak. Kirk is mindig puszta kézzel verte szét a főgonoszt, és nem lézerezte le. Régebben a harc nem volt ennyire erőteljes, a kezemen megbírnám számolni hányszor lőtt szét hajót az Enterprise (bármelyik) a sorozatokban. Ott a felfedezésen volt a hangúly, a békén stb.. és a Voyager a kezdetekben ilyesmi akart lenni SZVSZ, aztán elkapta őket a gépszíj, jöttek a Borgok, és már nincs megállás
Mike73 Creative Commons License 2000.06.04 0 0 522
A Star Trek eddig is harcról és küzdelemről szólt, tehát ez nem újdonság. Még az sem nagyon, ha háborúként jelenik ez meg. Hiszen volt a sorozatokban több olyan rész is (több összefüggő is), ahol háború volt.

Szerintem van jövője, ami a DS9-ből jól látszik. Ahogy kiszélesedett az univerzum, egyre több a lehetőség, és biztos vagyok benne, hogy ezt ki is fogják használni. Csak ügyesen csinálják...

Előzmény: Dob (521)
Dob Creative Commons License 2000.06.04 0 0 521
A ST 10-el kapcsolatban: Hát nekem az utolsó nagyon nem tetszett, azt is Riker rendezte, nem tudom hogy az elrontásban mennyi volt az ő szerepe, de az biztos hogy éppen elég ahhoz, hogy az uj filmet is elronthassa.
"ujabb ürháboruról szól majd", a St igencsak elmozdult a háborús helyzetek felé, persze ebben főleg az eledhatóság játszik szerepet, nem hiszem hogy a békés felfedezők hídon való beszélgetése nagy nézettséget szítana. Szóval a népnek Cirkusz kell, vér, meg valami látványos, és ugyebár a DS9 űrcsatái elég látványosak voltak.. (hüp-hüp)
Előzmény: Locutus_hun (520)
Locutus_hun Creative Commons License 2000.06.04 0 0 520
Nos igen... amit Dob montdál az tényleg érdekes kérdés a szülinapokkal...

Nekem is nagyon betett a szombati rész... eddig próbáltam értelmet keresni Janeway viselkedésében, de ez már sok volt, hogy a z X. döntését vétózzák meg...
Na azért azt sem mondom hogy legyen olyan mint Picard, akinek minden döntése szent és jó volt, mégha a prime-directivet is sértette, akkor is mindig morálisan tökéletes volt.... szal azért nem annyira rossz hogy végre van egy emberi kapitány is... de tulzásba sem kéne vinni a tévedéseket már...
Én a VOYban eddig azt látom pozitiven, hogy átvette a TNG explorer szerepét, és vannak újdonságok benne... mégha az alaptörténet nem is nagy szám...hogy "haza kell menni jól":)

Na és még "1" kérdés amiröl mostanában IRCn a #trek.hu -n vitáztunk: Kinek mi a véleménye a StarTrek jövöjéröl? Lesz e folytatás? Mi lesz az? Lehet e méltó folytatása még? És mi a helyzet az ST 10zel, ami ugye 2001 decemberében mutatódik be, és Riker rendezi, egy ujabb ürháborurol szól majd? (Ez 1 kérdés volt csak a látszat csal! :)))

Dob Creative Commons License 2000.06.04 0 0 519
Gretz..
a szombati Voy megint nem volt túl erős, ámbár az elje nagyon tetszett, az amnéziás részeket nagyon kdvelem (a kedvenenc ilyenem a DE Ja Vu a TNG-ből), de az eleje nem volt rossz, azthittem valami brutálisabb dolog miatt nem emlékezhet a doki vissza arra az időre.. de megint ilyen lelki trauma.. hah.. kicsit uncsi volt a végére.

Jah kérdés, ugyebár a Voyon kb 150 fős legénység van.. szóval ebből kiindulva minden harmadik napon szülinapja van valakinek.. ha seven minden bulin "becsiccsent", akkor elég szétszort hajó lehet, arról nem is beszélve, hogy a legénység is mindig bepezsgőzik heti 3 alkalommal..

Törölt nick Creative Commons License 2000.06.02 0 0 518
Sziasztok

Az utolsó Voyager részre visszatérve, csak nekem volt olyan érzésem, mintha a Romulan klónok lettek volna a feketeruhás idegenek ? A hajóik zöldben teljesen olyanok lennének, mint a Warbird, és a legénységük is nagyon emlékeztetett a néhai Vulcan menekültekre ...

Nagyoreg
(Captain) - First Officer in my room please
(F.O.) - I'm on the waaaaaay .....

Nagyoreg Creative Commons License 2000.06.01 0 0 517
- Captain Seven of Nine of the Borg! First Officer Nagyoreg is reporting for duty....
- Nice to meet you Commander.
- THE PLEASURE IS MINE, Captain...

...

Na ja, ezzel a dologal jol feldobnak a sorozatot. Az uj kapitany mottoja: az Ellenallas hasztalan, a Voyager ugy is hazajut...

A most szombati reszrol majd kerek velemenyeket... Kulonosen egy bizonyos szemelyrol (nem akarok meg spoilerezni, de gondolom mindenki kitalalja majd a mostani hozzaszolas jellegebol, hogy kire gondoltam...).

Egyebkent Janeway palfordulasai tenyleg idegesitoek...

Előzmény: Dob (510)
Gen Creative Commons License 2000.05.30 0 0 516
T. P.Tomi!

Sajnos a Sountracken nem talalhato meg a dal:
1. Ba'Ku Village - (contains "Theme From STAR TREK" The TV Series and The Motion Picture)
2. In Custody
3. Children's Story
4. Not Functioning
5. New Sight
6. Drones Attack, The
7. Riker Maneuver, The
8. Same Race, The
9. No Threat
10. Healing Process, The
11. End Credits - (contains the "Theme From STAR TREK" The TV Series and The Motion Picture)

Az operaknal erdemes keresni, Gilbert&Sullivan muverol van szo, a H.M.S. Pinafore c. operabol a British Tar cimu dalt enekelgettek harmasban.

Előzmény: P.Tomi (500)
Locutus_hun Creative Commons License 2000.05.30 0 0 515
Elnézést az a link tényleg nem müködik már, pedig 1 napja néztem meg, és akkor még ment...lehet hogy csak pillanatnyilag nem elérhető , nemtudom ...mind1 amit Cifu irt az is tökéletes:)
Előzmény: Cifu (514)
Cifu Creative Commons License 2000.05.30 0 0 514
Locutus: az álltalad megadott link 404-es, de a mod letölthető INNEN.
Locutus_hun Creative Commons License 2000.05.29 0 0 513
Nos, akinek Cifuhoz hasonlóan az a vélemény hogy kevés a hajótipus, annak figyelmébe ajánlom a JC's Shipmod 2.04 No-Fighter verzióját...abból kivették a kisebb hajót, amiket a federation ugyse nagyon használt a bevetéseken, és a defianttol kezdve a galaxy classon át a permonition classig minden van, klingonoknak Negh'Var II. Brorgoknak super cubus, és long range sphere, és a egyverzeteket és az arányokat is javitották. Érdemes kipróbálni...és tervezik a folytatást még több tipussal, és +fajjal a dominionnal is akik majd cardassiai és breen hajót is tudnak creálni...

http://home.freeuk.net/d.stallard/TheArmada.html

Bár neked Cifu azt hiszemm már ajánlottam egy elözö verzióját ennek...vagy nem?

Figyelmetekbe ajánlom még ezeket az oldalakat:
www.st-armada.com
armada.won.net

A lehetőségek adottak, akár házilag is, mint anno a redalertben a rulez.ini, itt is lehet a specifikációkon állitan kinek igénye szerint, én például a borgokat arányosan fölénybe helyeztem,meg iylenek... nincs is jobb annál mint a borggal menni a romulán+klingon+federation egyesitett fleet ellen :) persze az új hajó csinálás már bonyibb....de azt helyettünk csinálják mások :)

Cifu Creative Commons License 2000.05.29 0 0 512
Üdv!

Csodálkoznék, ha a Voyagert bárki is Janeway nélkül képzelné el (egyébként egy flotta máris indul a spoilerező kiirtására :). Asszimilálták, na és? Emlékleim szerint Picardot is asszimilálták, mégis visszahozták, ráadásul a legénység már 1x elég keményen kiált a kapitányáért ("Resulitons"), és tuti 7 lenne az első, aki visszamenne Kathryn-ért (ezen a TNG és VOY párhuzamon érdemes elgondolkodni, úgylátszik csak az lehet igaz kapitány a Föderációnál, aki már egyszer a Kollektiva tegja volt? :).

Egyetértek egyébként Dob-al és Kirk Admirálissal, Seven nagyot dobna a legénység morálján :)

Armada: szuper kis game, de azért nem veri a Homeworld-öt, és a magam részéről keveslem a felvonultatot hajótipusokat... (igaz, egyedül a Föderáció rendelkezik n+1 tipusú hajóval :)
Viszont minden olyan Trekkernek kötelező, aki kicsit is szereti az stratégiai játékokat.
(Csatolás: ha esetleg most kezdenél játszani vele, mindenképp rakd fel a JC's Ship Mod-ot (Locutus ajánlásával :), sokat dob a játékon, pl. a méretarányok sokkal közelebb állnak a valósághoz)

Törölt nick Creative Commons License 2000.05.29 0 0 511
Szerintem rengetegen mennénk önkéntesnek :-))
Előzmény: Dob (510)
Dob Creative Commons License 2000.05.29 0 0 510
Lehetne mondjuk Seven a kapitány.. micsoda hajó lenne.. :))
Előzmény: Locutus_hun (509)
Locutus_hun Creative Commons License 2000.05.29 0 0 509
Na igen...de gondoljunk bele hogy akkor Janeway helyett ki is lenne a kapitány....valahogy a crew bármely tagja groteszknek hatna Janeway után...

Egyetértek azzal viszon hogy Janeway vagy tartsa be a protokollokat vagy formálja ujra az irányelveket teljesen a Voyageren amig haza nem érnek...jah és még1...kicsit furcsállottam hogy a multkor a cardassiai orvostól sajnálták kölcsönvenni a technikáját mer az nem morális meg így meg úgy, de a borggal nem ezt csinálják? a TransWarp technológia ugyanúgy asszimilált (de legalább részben az), tehát a borg mások kárán fejleszette, mégsem nyitnak morális vitát a technológia ellopásáról. Na meg kissé röhejes is a vállalkozás szerintem a transwarp technológiára annyi alternatívát kitaláltak már amit csak tökéletesiteni kéne (Slip, meg a warp10es repülés)....nemtudom annak aki ennyire félti a legénységét miért kell "hadat üzennie" jóformán a borgnak. Szóval kétségtelenül a VoY nincs annyira kidolgozva filozófiailag mint elödje(i). Szerinetm még mindig a DS9 a legkirályabb, és igazán sajnálom hogy abbahagyták... például a DS9 vs. Borg alternativát még nem is dolgozták ki, nem is volt eset erre, pedig a akár a wormholeon át igazán jöhetett volna pár cubus...vagy ilyesmi...szal szerinetm még vannak kiaknázatlan témái a DS9 nak amire igazán visszatérhetnének.

A VOYbe meg egy kis morális alap kellene , valami definíció mégis a direktívákról, hogy azután ne változtathassa kedve szerint a Janeway vagy akárki...

Nagyoreg Creative Commons License 2000.05.29 0 0 508
Janeway nelkul tobb ido jutna a tobbi szereplore, ami szerintem nem lenne akkora baj...
Raadasul karakterenek sorozatbeli es azelotti fejlodese nem minden esetben konzekvens (hol moralis alapon dont, hol az Elsodleges Alapelv alapjan), es egyebkent is hogy lett egy tudosbol CSillagflotta kapitany? Az anyaskodasa meg akar meg veszelyes is lehet (mivel allando lelkiismeretfurdalasa van amiatt, hogy nem mentek haza a sorozat elejen az Alfa-kvadransba a Caretaker technologia segitsegevel).

Szoval az eletszagubb karakterekert irany a DS9...

Előzmény: mrzool (506)
mrzool Creative Commons License 2000.05.29 0 0 507
Néhány reagálás:

P.Tomi: Sajnos az ének nekem nincs meg, és ha jól emléxem a soundtracken sincs rajta. Ha a soundtrack érdekel, email!

Gabcus: melyik könyvről lenne szó, milyen témában (Tos, Tng, DS9, Voy)?

Nagyoreg: Dob jól összefoglalta, én még annyit fűznék hozzá, hogy nagyon tetszett az in medias res kezdés! Az Armada egyébként jó kis játék, csak most az érettségi miatt nincs időm rá...:((

mrzool Creative Commons License 2000.05.29 0 0 506
Üdv!

Bocs, ha spoiler felé ment a téma, nem ez volt az eredeti szándékom (Unimatrix Zero). Szóval bocs mindenkitől.

Viszont elég kevés reagálás érkezett arra, hogy ti mennyire fontosnak látjátok Janeway szerepét a Voyageren, ill. nélküle mi történne a sorozattal.

Előzmény: mrzool (488)
Törölt nick Creative Commons License 2000.05.29 0 0 505
>Menekült telepatákat stállított egy ellenséges űrön kereszül, aztán a végén megszívatta azt aki megszivatta őt..

Dob újra a régi formában, 10 pont. El kéne küldeni a Paramountnak, ennél rövidebben és frappánsabban szerintem nem lehet.

Előzmény: Dob (503)
Mike73 Creative Commons License 2000.05.29 0 0 504
Janeway svindlizett benne egy akkorát, hogy öröm volt nézni. A galád, alattomos rosszfiút átverte a palánkon. Nekem tetszett, bár itt-ott féltem hogy ellaposodik, és hát az a romantikus csók...hmmm... hát valahogy a kapitánynál ezt mindig nehezen viselem. De legalább nem a nájtrájderes itt-a-heppiend csók volt. :-)
Előzmény: Nagyoreg (502)
Dob Creative Commons License 2000.05.29 0 0 503
A Gladiátorral joban jártál. Nem történt semmi izgi hétvégén a Voyban, csak a kapitány mégjobban eltávolodott az Elsődleges Irányelvtől. Menekült telepatákat stállított egy ellenséges űrön kereszül, aztán a végén megszívatta azt aki megszivatta őt..
Az Armada nem rossz. Igaz nekem nem annyira tetszik (Locotus_hun jobb véleményyel van róla). Olyan mint a Comand & Conquer csak az űrben. "Építs bázist, arass Dilitiumot, öld meg az ellenséget.. stb..) persze az egész űrben, a sorozatból ismert figurákkal (Piccar, Worf, ..), meg jó ellenfelekkel (Borg, Dominion, Brin..), szóval pár délutánt el lehet tölteni vele, de annyira nem jó, 20 misszió (a négy fajból (federáció,klingin,rumolán :),borg), de megéri megnézni..
Előzmény: Nagyoreg (502)
Nagyoreg Creative Commons License 2000.05.29 0 0 502
Helloka!

Ferfiasan be kell vallanom, hogy lemaradtam a szombati Voyagerrol (a Gladiatort neztem meg moziban helyette). Tortent benne valami izgalmas?

Ez a konyves dolog nagyon tetszik, en mar jelentkeztem is. Hajra Gabcus!!!

Olvasgattam az uj PC-Gurut, es valami nagyon erdekeset talaltam benne: a Star Trek: Armada cimu jatek 89%-ot kapott, es a tesztelo szerint maga a jatek vetekszik a Homeworlddel!!!!!!!! Nem tudom, a tisztelt forumtagok kozott vannak-e olyanok, akik mar jatszottak eme jatekkal?

gabcus Creative Commons License 2000.05.29 0 0 501
Hi Mindenki!

Kaptunk egy jelzést Németh Attilától (Möbius kiadó), hogy amennyiben lenne 500 érdeklődő, úgy megjelentetnének újabb Star Trek könyvet.
Kérem mindazokat, akiket érdekelne írjon Nekem egy emilt, és a továbbiakról értesítjük.

Köszönettel

gabcus

P.Tomi Creative Commons License 2000.05.26 0 0 500
Szevasztok!

Keresek valamit ,de nam tudom mi az! Arról van szó, hogy le akarom tölteni annak a számnak az mp3-át, amelyiket Worf, Picard és Data énekelnek az Insurrection elején. Amikor Worfék Datát üldözik. Ez rajta van az Insurrection sundtrack-jén? Ha igen mi a pontos cime, valaki irja meg nekem!
A vélaszt elöre is köszönöm!

Üdv:Tom

Nagyoreg Creative Commons License 2000.05.26 0 0 499
Csak azert is en leszek az 500-adik...

Live long and prosper.

Nagyoreg Creative Commons License 2000.05.26 0 0 498
Uhumm... a tobbiek lemaradtak a hozzaszolasombol....:(

Szoval az egesz Janewayes dololgrol csak annyi a velemenyem, hogy most mar legalabb jobban megerti majd a kapitany Sevent. Bar ahogy a kepet neztem, nem is nagyon alakitottak at (pedig milyen poen lenne egy muszem neki is.....), ugyhogy nem igazi borg o, csak egy kis kiserlet.... Kivancsian varom, mi lesz a dolog legvege...

Előzmény: Nagyoreg (497)
Nagyoreg Creative Commons License 2000.05.26 0 0 497
Hello mindenki!!!

Eloszor is powerage!!!

Valoban van visszakozas a Trek epizodjaiban, de ez alapvetoen abbol ered, hogy a Paramount nagykutyai nem szeretik az osszefuggo reszeket (mivel azokat csak egy meghatarozott sorrendben lehet leadni, ami rontja a sorozat eladhatosagat - legalabbis szerintuk -). Amikor a DS9 iroi elkeszitettek a Final Chapter (utolso tiz epizod)elso nehany reszenek a forgatokonyvet, a producerek majdnem leallitottak az egeszet, amikor rajottek, hogy a reszek osszefuggoek...

Szoval ez nem B5... de meg nem is DS9

Egyebkent az altalad emlitett resz egyike a legjobb Voy epizodoknak, es az idohurok nagyon is kellett bele, mivel amugy vege lett volna a sorozatnak... Nagyon jol volt megcsinalva az egesz, es nem ugyanaz volt a tortenet vege, mint az eleje, mivel a vegen a Kreminek nagyon erosek voltak... (az agresszivitasuk megmaradt.... :))
Ergo, a mi sem tortent nem igaz ebben az esetben... Persze szamtalan ellenpelda van, de en ugy erzem, hogy kifejezetten ezt az epizodot nem erheti kritika....

Előzmény: powerage (492)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!