Hali! Cikinemciki, most először hallottam az LGT-től a Kotta Nélkül-t (33 éves szám), és amit ebben a Presser művel, azzal 100 évre előre megváltást nyer minden vétkéért és bűnéért.
Azért írok ide, mert egyrészt az orgona hangja hasonlít a Hammondra, akár az is lehet, másrészt hátha valaki tud még mást is, Jon Lordon kívül, aki hasonlókat tud tenni az orgonával?
Rémlik hogy jóval korábban említetted ezt a koncertet. De elmentem volna :-( !
Hogy is van ez a csöves Solton? Egy csöves végfok, majd crossover és a hanxórók?
Milyen crossover, milyen driver van benne?
Az európai lezliknél inkább az az építés dívott, hogy előtte a crossover majd utána az erősítések, mint a Pro Line Leslie szériában. Vagy átalakítottad a klasszikus építésűre? Zs.
Ilyen hirt kell kozoljon az ember, hogy elet menjen a forumba!???:-)
Ez tetszett, hogy irtad, "megtolod" a Hammond-ot......jo is az!!!
En ma egesz nap toltam, majdnem meg is fajdult a kezem:-)de valamiert , ki tudja miert, nem unom meg ezt a hangot sosem..:-)
Joey fiu, nagyon megtepi a Hammond-jat, remeljuk nyaron is megteszi....huuu, nagy lesz, vegre jo koncert!!!
Pont csütörtök este lesz koncertünk Nyíregyházán a főiskolai napokon :(
Majd meséljetek! De Joey-fiú koncertjére mindenképpen megyek!
Laurens köszi a linket, már kezdtem szomorkodni, hogy a nagy orgonisták közül senki nem emlékezik meg Jimmy bácsiról. Csak nyitva kéne tartani a szemem :)
Jobbat mondok koma!!!:-)
Most vettem eszre valami nagyot!!!
Nyaron hol a helye mindenkinek????
Jimmy bacsimelto utodja, es baratja JOEY DE FRANCESCO Budapesten!!!!!!
Jul. 20th. Budapest,Hungary - Danube, A38 (Details TBA)
Meg jo hogy ramentem a honlapjara, lett egy jo estem!!!!
Jojjon mindenki, ha Hammond virgat akar hallani!!!!
Amugy ajanlom a website-ot, es a Jimmy Smith emlekoldalt, amit Joey maga krealt!
http://www.joeydefrancesco.com/jos.html
Eljenek a Hammond-osok sokaig!!!!
A minap egy Omega kislemez kerult a kezembe, es meghallgattam!
Regi, az elso idoszakbol, talan meg a hatvanas evel vege....
Snuki a szam cime!
Klasszikus spinet L 100 hang, :-)) motorlekapcsolas, vibrato, prcussion, es ugy hallom Leslie nelkul....jo!!!!!Ajanlom meghallgatni mindenkinek!!
Ui: ez albumon nincs rajta!!!
Hogy tovább borzoljam a kedélyeket: ma megérkezett a lezlicskének feladatot adó is. Szépen, nagy papírdobozban profin becsomagolva. Egy rendes méretű digitális Hammondorgona.
Oberheim OB5.
A jó hang mellett nagyon fontos a jó játszhatóság, és ezt csak az egybeszerkesztett kétmanuálossal lehet igazán megtenni. A két waterfall billentyűzet közt 6cm a távolság, pont mint az A102-mben. A húzóregiszterei jobbak az összes klónénál és ott vannak ahol kell. Vibrátógombok a helyükön, perkák is.
Zengetője, torzítója is nagyon jó hangú. A műlezli kipróbálása még hátravan, mert egyszerűen a 11-es kábellel összekötöttem a 21-es lezlivel. Bekapcsoltam az orgonát, erre a lezli is bekapcsolódott. Profi. A kapcsoló vezérli.
A sima, vibrátós, perkás hangja jó, mindene egyénileg állítható. Gyorsan bekapcsoltam az A102-t és igazítottam a hangjához. Egész jól sikerült.
Van egy tulajdonsága ami kiemeli az általam ismert klónok hangja közül, ez pedig a leakage és motorzaj. Van az XB-XK-knál, VK-knál, V5-knél is ilyesmi, de csak akkor mikor lenyomunk egy billentyűt, egyébként néma csend. Itt folyamatosan szól a leakage, vagyis a 91 fogaskerék összeszólalkozása állítható erősséggel. És mégegy: a motorzaj is hozzáadható. Ez meg egy mélyebb folymatos brummogás.
Kelyclick állítás oda-vissza és a click típusa: fényesebb/sötétebb.
Vibrátó erősség, sebesség. Perka erősség, lecsengés. Erős perkánál drawbar halkítása/vagy sem.
Lábbasszus: az alsó manuál splitelhető ha nem lábazunk. Válaszható a spinetes alaphang, vagy a B3-as összetett basszhang. És a lényeg, a lecsengés ideje. A string bass-t a B3-akban külön kell beszerelni, alapban nem szól tovább.
A külseje körben valódi fa és a legigényesebb olasz bútoripart tükrözi. Még az alja is mdf bútorlap!
Még nem tudok róla sokat, egyenlőre ennyi.
Még kell doboz neki meg a L21-nek és irány a koncert. Addig meg papírdoboz :-(
szerintem ez a kicsike nagyon bölcs döntés volt. Ha jól emlékszem, a Leon Kuypers videón is volt egy ilyen valahol a háttérben. Elkezdtem én is erősen gondolkodni és számolni...
Igen, ez egy hibrid lezli. És egykezes a szállítása!
Először is csak egy motorja van. Léptetőmotor. Bármilyen sebesség megadható neki, ill. folyamatosan változtatható, ezért hátul beprogramozhatom a lassú, a gyors, a felfutás, a lelassulás és leállás sebességét/idejét. Persze ugyanez vonatkozik a két oldalsó kétutas 2×50W-os állórendszerre is.
Meglepően élethű a műlezlije és annak mozgása. Gyakorlatilag nem hiányzik az igazi dob. Itt még a mikrofonozás szögállása 0-180° és a mikrofonozás távolsága állítható. 0,3-3,0m.
Van még két érdekes állíthatósági paraméter: az egyik, hogy normál hangon szóljon, vagy szimulálja a 122-es fadoboz rezonanciáját. (így sokkal jobb, úgy meg keményebb), ill a magassugárzó/driver típusa is állítható, hogy legyen a régi Jensen a sötétebb, karcosabb hanggal, vagy az újabb JBL a 925-ből vagy a legújabb európai lezlik magasának karakterisztikáját adja. És megadható a crossover frekije 700-1000Hz közt. (800 az általános).
Ok, ebben a nagyon kis dobozban nincs, nem lehet házrengető basszus, de a jel továbbküldhető az énekcuccba. Nagyon hangos. 3×50W. Van benne egy torzító is. Ha a fejem közelébe teszem állványra, nekem már biztos jól szól. Akár állítva letehetem magam mellé. A távolabbi közönség meg megkapja a hangját sztereóban az énekcuccról és persze több basszussal.
A MIDI az gondolom ok, szintetizátorok közti számítógépes kapcsolat. Ebben itt az a lényeg hogy különböző control change/sysex értékekkel is bármelyik fönti paramétere változtatható, nemcsak a sebesség váltása. Tehát ha mondjuk (csak mondjuk) pc-n összeállítok egy komplett nótát és az orgonát igazi lezliről kívánom hallgatni, akkor ez a tényleges vas a virtuális nóta függvényében fog viselkedni.
is.
Féltem hogy az új DB5 egy rendes lezlivel számomra már szállíthatatlan lesz, de így még súlyt is megtakarítottam az Allsound-VK7hez képest.
Utánanézek pesti helynek, de mi is évente csak 1-2-szer játszunk Pesten. Nem tudoxervezéssel foglalkozni.
Gyerekek! Én többé nem szarok be! Magamévá tettem egy 2101-es lacikát. Hát beszarás! Csak 23 kiló!!! Egykezes. És mindent tud. Hangosan, szépen, választékosan. Még számítógép is van benne mert fullmidis. Ekkora meglepetés régen ért. Részletesebben később. (ok, azért a nagylezlik előnyben, de nem a súlyuk arányában :-)
Gratulálok az ikertestvérhez. Ha elviszed, te leszel a leghangosabb orgonista a színpadon. Végre nem a gitárosok dobosok fognak uralkodni minden hangon. Ámbár szerény véleményem szerint egypás vasmarokra igencsaxükség lesz :-) Egyszerre meg mindkettő, vezérlés rendben? Annyi bontott M alkatrészt kínálnak. Miért nem fejleszted fel az egyiket M-re? Scannered van, shift line, motorok és agy kell (csupán :-) Merre léptek fel mostanában?
Valoban szepen szolt a spinet!!!
2 Nagy Leslie....az mar fajdalomkuszob lesz a hallojaratoknak:-)
Lord koma, gyere be hozzam holnap, olyat hallasz, hogy megint takaritanom kell a orgonapadot majd..:-)
Allitottam az eddig naivan, hozza sem nyult orgona preamp-jan hatul, igy meg briliance, elesebb csikorgo, visito lett a hangja!!!:-)
Na most meghallod, igazi B3 hang!!!
758000008, chorus/vibrato chorus C3, tremolo Leslie, es real time-ban az 5/1,3 regisztert lehet huzogatni ki-be!!! Frenetikus hangzas, ez most a kedvencem:-)
Probalja ki, aki teheti, es rendelkezik Hammond orgi-val!
Tehtube!: ez a Shirley Scott, es Gene Ammons, es Barbara egyik favoritja:-)
Azt hittem hogy ez is olyan sportcsarnokféle, amit mindig látni a tévében. SZóval van kisebb költségvetésű fellépése is Zoránnak :-O. Ne hidd hogy gáz lett volna egy igazi Hammonddal, lezlivel. Lehet annak is a hangerejét szabályozni, kimikrofonozni.
Az elmúlt 6 évben szinte mindenütt, akár a legkisebb helyen is rendesen lezlivel nyomtam a VK7-et. De ez elmúlt. Mégha LÉNYEGESEN kisebb élvezet is műlezlin zenélni, mint az eredetivel, de ha nem fizetik meg, nem is érdemlik. Sőt, továbbmegyek......és tovább is mentem :-) Az új kétmanuálos is elég méretes. 38kg+tok. Lehet hogy nagyon kis koncertre azt se viszem. Minden szintre szinte minden (féle)
Lassan ismét kezdem elismerni a kombók létjogosultságát.
Persze egy fesztivál azért más.Persze egy fesztivál azért más.
Kár hogy most nem volt ott. Az lett volna az igazi, de egy ilyen kis művházas koncertre körülményes lett volna bevonulni egy A100+lacival. Ráadásul senkinek nem volt külön alapja és egy külön Leslie az orgonára pedig megbolygatta volna az egészet ( de fel is dobta volna). Így maradt a GM-es hammond hangszín ami őszintén egy kicsit illúzióromboló volt. Legalább egy Clone szólt volna :( akár műlezlivel.
Hát igen. Orosz Zoli nem semmi. A harmonika tényleg az mint a spinet. Jobbkéz szólónak kb 3,5 oktáv. balkérhez meg ott vannak legbelül a basszusgombok (1 oktáv lábpedál) és a többi meg előregyártott harmónia (3-4 féle dúr/mollban) Régebben Papp Gyula is erősítette az A100-ával. Most az orgona lett nehezebb, a költségvetés kisebb, vagy világnézeti különbségek vannak? :-)
OFF hozzászólás: tegnap Zorán koncerten voltam. Tudom hogy a harmónika nem hammond (kicsit rokon, itt is kell a regisztereken is játszani hogy megadja az ízét) de Orosz Zoltán olyat játszott hogy a leesett az állam. Három és fél oktávon (mint egy spinet) úgy virgázott hogy nem láttam az újait pedig az első sorban ültem. Érdemes meghallgatni!
Uraim, van egy elado, eredeti amcsi Leslie-m!
Nem draga, es szelessavu a hangszoro benne, mivel egy rotor-os!
M16-os Leslie, 1971-ben gyartottak, passiv, tehat erolkodo nincs hozza, de azt is adok cakk pakk: 60ezer a motyo!
Tel:70/512 2889
Eljenek a Hammond-osok!:-)