Keresés

Részletes keresés

evil1023 Creative Commons License 2005.04.21 0 0 1632

Hali! Cikinemciki, most először hallottam az LGT-től a Kotta Nélkül-t (33 éves szám), és amit ebben a Presser művel, azzal 100 évre előre megváltást nyer minden vétkéért és bűnéért.

Azért írok ide, mert egyrészt az orgona hangja hasonlít a Hammondra, akár az is lehet, másrészt hátha valaki tud még mást is, Jon Lordon kívül, aki hasonlókat tud tenni az orgonával?

tehtube Creative Commons License 2005.04.21 0 0 1631

Tajti-monitor, Bp. VII. Károly körút. Talán holnapra kész is lesz :-)

Komplett alu, barna lapokkal, szivaccsal, két kerékkel, 3 fogantyúval.

Ebben a méretben 48e bruttó.

Előzmény: KarnEvil (1630)
KarnEvil Creative Commons License 2005.04.21 0 0 1630

Tehtube,

Van már valami ötleted, hogy hol csináltatsz majd az új orgidnak konténert?

Én tegnap egy próba után a zuhogó esőben elhatároztam, hogy sürgősen lecserélem a CX-3 papírdobozát...

tehtube Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1629

Rémlik hogy jóval korábban említetted ezt a koncertet. De elmentem volna :-( !

Hogy is van ez a csöves Solton? Egy csöves végfok, majd crossover és a hanxórók?

Milyen crossover, milyen driver van benne?

Az európai lezliknél inkább az az építés dívott, hogy előtte a crossover majd utána az erősítések, mint a Pro Line Leslie szériában. Vagy átalakítottad a klasszikus építésűre? Zs.

Előzmény: almost famous (1627)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1628
Ilyen hirt kell kozoljon az ember, hogy elet menjen a forumba!???:-) Ez tetszett, hogy irtad, "megtolod" a Hammond-ot......jo is az!!! En ma egesz nap toltam, majdnem meg is fajdult a kezem:-)de valamiert , ki tudja miert, nem unom meg ezt a hangot sosem..:-) Joey fiu, nagyon megtepi a Hammond-jat, remeljuk nyaron is megteszi....huuu, nagy lesz, vegre jo koncert!!!
Előzmény: almost famous (1627)
almost famous Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1627
Na ezek jó bulik lesznek, de azért ma este én is megtolom a gagyi-tranyós-Hammondomat ;)

Szóval <b>Open Doors + Echoes of Pink Floyd</b> koncertek ma este fél 10-től a Budaörsi napokon, a Budaörsi úti ELTE koleszban. www.bn2005.hu

Cucc: Hammond B-200 + Solton kétrotoros, csöves (customized by Mózer Laci) + rackes analógszinti.

Mindkét bandában tolom, a neveik magukért beszélnek, de várható még egy-két meglepetés Doorson és PF-en kívül (pl. Deep Purple)

jertek.
KarnEvil Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1626

Ilyen az én szerencsém...

Pont csütörtök este lesz koncertünk Nyíregyházán a főiskolai napokon :(

Majd meséljetek! De Joey-fiú koncertjére mindenképpen megyek!

Laurens köszi a linket, már kezdtem szomorkodni, hogy a nagy orgonisták közül senki nem emlékezik meg Jimmy bácsiról. Csak nyitva kéne tartani a szemem :)

tehtube Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1625
Foglaltattam egy nagyobb asztalt a színpad előtt. Odaférünk sokan.
Előzmény: tehtube (1622)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1624
Jobbat mondok koma!!!:-) Most vettem eszre valami nagyot!!! Nyaron hol a helye mindenkinek???? Jimmy bacsimelto utodja, es baratja JOEY DE FRANCESCO Budapesten!!!!!! Jul. 20th. Budapest,Hungary - Danube, A38 (Details TBA) Meg jo hogy ramentem a honlapjara, lett egy jo estem!!!! Jojjon mindenki, ha Hammond virgat akar hallani!!!! Amugy ajanlom a website-ot, es a Jimmy Smith emlekoldalt, amit Joey maga krealt! http://www.joeydefrancesco.com/jos.html Eljenek a Hammond-osok sokaig!!!!
LaurensHammond Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1623
Mifene....nosza, ott a helyunk!!! Hatha egy Sam Paglia kaliberu Talján "joizlesu" zenesz jon ide!?:-)
tehtube Creative Commons License 2005.04.19 0 0 1622

URAIM!!!! Most csütörtökön Pesten-belvárosban az Alcatrazban olasz Hammond orgona trió fog fellépni, Jimmy Smith-es műsorral.

http://www.alcatraz.hu/program.php?datum_honap=4

Kötelező!

Előzmény: tehtube (1621)
tehtube Creative Commons License 2005.04.19 0 0 1621
Az elektromos fűrészben is van egy jó kis orgonás riff ugye? Olyan Green Onion-os.
Előzmény: LaurensHammond (1620)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.04.17 0 0 1620
A minap egy Omega kislemez kerult a kezembe, es meghallgattam! Regi, az elso idoszakbol, talan meg a hatvanas evel vege.... Snuki a szam cime! Klasszikus spinet L 100 hang, :-)) motorlekapcsolas, vibrato, prcussion, es ugy hallom Leslie nelkul....jo!!!!!Ajanlom meghallgatni mindenkinek!! Ui: ez albumon nincs rajta!!!
Előzmény: tehtube (1619)
tehtube Creative Commons License 2005.04.15 0 0 1619

Hogy tovább borzoljam a kedélyeket: ma megérkezett a lezlicskének feladatot adó is. Szépen, nagy papírdobozban profin becsomagolva. Egy rendes méretű digitális Hammondorgona. 

Oberheim OB5.

A jó hang mellett nagyon fontos a jó játszhatóság, és ezt csak az egybeszerkesztett kétmanuálossal lehet igazán megtenni. A két waterfall billentyűzet közt 6cm a távolság, pont mint az A102-mben. A húzóregiszterei jobbak az összes klónénál és ott vannak ahol kell. Vibrátógombok a helyükön, perkák is.

Zengetője, torzítója is nagyon jó hangú. A műlezli kipróbálása még hátravan, mert egyszerűen a 11-es kábellel összekötöttem a 21-es lezlivel. Bekapcsoltam az orgonát, erre a lezli is bekapcsolódott. Profi. A kapcsoló vezérli.

A sima, vibrátós, perkás hangja jó, mindene egyénileg állítható. Gyorsan bekapcsoltam az A102-t és igazítottam a hangjához. Egész jól sikerült.

Van egy tulajdonsága ami kiemeli az általam ismert klónok hangja közül, ez pedig a leakage és motorzaj. Van az XB-XK-knál, VK-knál, V5-knél is ilyesmi, de csak akkor mikor lenyomunk egy billentyűt, egyébként néma csend. Itt folyamatosan szól a leakage, vagyis a 91 fogaskerék összeszólalkozása állítható erősséggel. És mégegy: a motorzaj is hozzáadható. Ez meg egy mélyebb folymatos brummogás.

Kelyclick állítás oda-vissza és a click típusa: fényesebb/sötétebb.

Vibrátó erősség, sebesség. Perka erősség, lecsengés. Erős perkánál drawbar halkítása/vagy sem.

Lábbasszus: az alsó manuál splitelhető ha nem lábazunk. Válaszható a spinetes alaphang, vagy a B3-as összetett basszhang. És a lényeg, a lecsengés ideje. A string bass-t a B3-akban külön kell beszerelni, alapban nem szól tovább.

A külseje körben valódi fa és a legigényesebb olasz bútoripart tükrözi. Még az alja is mdf bútorlap!

Még nem tudok róla sokat, egyenlőre ennyi.

Még kell doboz neki meg a L21-nek és irány a koncert. Addig meg papírdoboz :-(

DB5 L21

(hátul meg az E112, Allsound)

Előzmény: KarnEvil (1618)
KarnEvil Creative Commons License 2005.04.13 0 0 1618

Tehtube mester,

szerintem ez a kicsike nagyon bölcs döntés volt. Ha jól emlékszem, a Leon Kuypers videón is volt egy ilyen valahol a háttérben. Elkezdtem én is erősen gondolkodni és számolni...

Előzmény: tehtube (1617)
tehtube Creative Commons License 2005.04.13 0 0 1617

Igen, ez egy hibrid lezli. És egykezes a szállítása!

Először is csak egy motorja van. Léptetőmotor. Bármilyen  sebesség megadható neki, ill. folyamatosan változtatható, ezért hátul beprogramozhatom a lassú, a gyors, a felfutás, a lelassulás és leállás sebességét/idejét. Persze ugyanez vonatkozik a két oldalsó kétutas 2×50W-os állórendszerre is.

Meglepően élethű a műlezlije és annak mozgása. Gyakorlatilag nem hiányzik az igazi dob. Itt még a mikrofonozás szögállása 0-180° és a mikrofonozás távolsága állítható. 0,3-3,0m.

Van még két érdekes állíthatósági paraméter: az egyik, hogy normál hangon szóljon, vagy szimulálja a 122-es fadoboz rezonanciáját. (így sokkal jobb, úgy meg keményebb), ill a magassugárzó/driver típusa is állítható, hogy legyen a régi Jensen a sötétebb, karcosabb hanggal, vagy az újabb JBL a 925-ből vagy a legújabb európai lezlik magasának karakterisztikáját adja. És megadható a crossover frekije 700-1000Hz közt. (800 az általános).

Ok, ebben a nagyon kis dobozban nincs, nem lehet házrengető basszus, de a jel továbbküldhető az énekcuccba.  Nagyon hangos. 3×50W. Van benne egy torzító is. Ha a fejem közelébe teszem állványra, nekem már biztos jól szól. Akár állítva letehetem magam mellé.  A távolabbi közönség meg megkapja a hangját sztereóban az énekcuccról és persze több basszussal.

A MIDI az gondolom ok, szintetizátorok közti számítógépes kapcsolat. Ebben itt az a lényeg hogy különböző control change/sysex értékekkel is bármelyik fönti paramétere változtatható, nemcsak a sebesség váltása. Tehát ha mondjuk (csak mondjuk) pc-n összeállítok egy komplett nótát és az orgonát igazi lezliről kívánom hallgatni, akkor ez a tényleges vas a virtuális nóta függvényében fog viselkedni.

is.

Féltem hogy az új DB5 egy rendes lezlivel számomra már szállíthatatlan lesz, de így még súlyt is megtakarítottam az Allsound-VK7hez képest.

Utánanézek pesti helynek, de mi is évente csak 1-2-szer játszunk Pesten. Nem tudoxervezéssel foglalkozni.

Előzmény: jon lord (1616)
jon lord Creative Commons License 2005.04.13 0 0 1616

Hát én is hagy gratuláljak ehez a Leslie hez.

Az mit jelent, hogy midizhető.

Már mint azt a szót, hogy midi azt értem csak a lezlit hogyan lehet midizni?

Egyébként egy fölsőrotoros csak?

Félig analóg félig digitális?

Még ilyet nem láttam.

Hát igen az amcsik 20-évvel mindig is előrébb jártak!!!

Előzmény: tehtube (1614)
jon lord Creative Commons License 2005.04.13 0 0 1615

Hát köszönöm az elismerésedet.

Bár valamelyik nap nézegettem a California Jam-et.

Ott az igazi Lord 3db 122-es vagy 770-est használ.

Egyébként tényleg fasza lett a hangja az L100-nak.(bár kacsából tényleg nem lesz hattyú)

Az viszont baj nála, hogy így halkabban szól mint a preamp-al.

A preamp-nál meg az volt a gond, hogy eltompította a hangját.

Erre mondják azt, hogy valamit valamiért.

Koncertünk most lesz Tiszakécskén a Rock Klub-an.

Jövőhét pénteken Kecskeméten a Sasfészek-ben.

Amúgy nem tudsz valami helyet arra Pest felé a közeletekben?

"Legalább meghalgatnád az orgit és a zenekaromat."

Előzmény: tehtube (1613)
tehtube Creative Commons License 2005.04.13 0 0 1614

Gyerekek! Én többé nem szarok be! Magamévá tettem egy 2101-es lacikát. Hát beszarás! Csak 23 kiló!!! Egykezes. És mindent tud. Hangosan, szépen, választékosan. Még számítógép is van benne mert fullmidis. Ekkora meglepetés régen ért. Részletesebben később. (ok, azért a nagylezlik előnyben, de nem a súlyuk arányában :-)

2101 hátulról panel nélkül

Előzmény: jon lord (1611)
tehtube Creative Commons License 2005.04.10 0 0 1613
Gratulálok az ikertestvérhez. Ha elviszed, te leszel a leghangosabb orgonista a színpadon. Végre nem a gitárosok dobosok fognak uralkodni minden hangon. Ámbár szerény véleményem szerint egypás vasmarokra igencsaxükség lesz :-) Egyszerre meg mindkettő, vezérlés rendben? Annyi bontott M alkatrészt kínálnak. Miért nem fejleszted fel az egyiket M-re? Scannered van, shift line, motorok és agy kell (csupán :-) Merre léptek fel mostanában?
LaurensHammond Creative Commons License 2005.04.10 0 0 1612
Valoban szepen szolt a spinet!!! 2 Nagy Leslie....az mar fajdalomkuszob lesz a hallojaratoknak:-) Lord koma, gyere be hozzam holnap, olyat hallasz, hogy megint takaritanom kell a orgonapadot majd..:-) Allitottam az eddig naivan, hozza sem nyult orgona preamp-jan hatul, igy meg briliance, elesebb csikorgo, visito lett a hangja!!!:-) Na most meghallod, igazi B3 hang!!!
jon lord Creative Commons License 2005.04.10 0 0 1611

GYEREKEK!!!

AKI BESZAR AKI NEM ÉN VETTEM MÉG EGY 760-AS LACIKÁT A MÁSIK MELLÉ!!!

ÚGYHOGY MOST MÁR INDULHAT A CALIFORNIA JAM.

2-VEL AZÉRT MÁR DISZNÓ NAGYON SZERINTEM.

PLÁNE TUBES SZEDETT LE MÉG PLUSZ EGY TITKOS HELYRŐL JELET ÉS ÚGY SZÓL AZ E.U.-i L100-AM, HOGY AZ VALAMI FANTASZTIKUS.

MÉG LAURENS IS ELCSODÁLKOZOTT RAJTA TELEFONON KERESZTŰL, HOGY MILYEN FASZA.

ÖRÖKKÉ RCOK & ROLL!!!

LaurensHammond Creative Commons License 2005.04.07 0 0 1610
758000008, chorus/vibrato chorus C3, tremolo Leslie, es real time-ban az 5/1,3 regisztert lehet huzogatni ki-be!!! Frenetikus hangzas, ez most a kedvencem:-) Probalja ki, aki teheti, es rendelkezik Hammond orgi-val! Tehtube!: ez a Shirley Scott, es Gene Ammons, es Barbara egyik favoritja:-)
Előzmény: tehtube (1609)
tehtube Creative Commons License 2005.04.07 0 0 1609

It viszont még a stack is derekasan dolgozik. A kombó meg meghal ebben az esetben.

tehtube Creative Commons License 2005.04.07 0 0 1608

Azt hittem hogy ez is olyan sportcsarnokféle, amit mindig látni a tévében. SZóval van kisebb költségvetésű fellépése is Zoránnak :-O. Ne hidd hogy gáz lett volna egy igazi Hammonddal, lezlivel. Lehet annak is a hangerejét szabályozni, kimikrofonozni.

Az elmúlt 6 évben szinte mindenütt, akár a legkisebb helyen is rendesen lezlivel nyomtam a VK7-et. De ez elmúlt. Mégha LÉNYEGESEN kisebb élvezet is műlezlin zenélni, mint az eredetivel, de ha nem fizetik meg, nem is érdemlik. Sőt, továbbmegyek......és tovább is mentem :-) Az új kétmanuálos is elég méretes. 38kg+tok. Lehet hogy nagyon kis koncertre azt se viszem. Minden szintre szinte minden (féle)

Lassan ismét kezdem elismerni a kombók létjogosultságát.

Persze egy fesztivál azért más.Persze egy fesztivál azért más.

Előzmény: Lizzi (1607)
Lizzi Creative Commons License 2005.04.06 0 0 1607

Kár hogy most nem volt ott. Az lett volna az igazi, de egy ilyen kis művházas koncertre körülményes lett volna bevonulni egy A100+lacival. Ráadásul senkinek nem volt külön alapja és egy külön Leslie az orgonára pedig megbolygatta volna az egészet ( de fel is dobta volna). Így maradt a GM-es hammond hangszín ami őszintén egy kicsit illúzióromboló volt. Legalább egy Clone szólt volna :( akár műlezlivel.

De így is maradandó élmény volt OZoli.

rt

Előzmény: tehtube (1606)
tehtube Creative Commons License 2005.04.06 0 0 1606
Hát igen. Orosz Zoli nem semmi. A harmonika tényleg az mint a spinet. Jobbkéz szólónak kb 3,5 oktáv. balkérhez meg ott vannak legbelül a basszusgombok (1 oktáv lábpedál) és a többi meg előregyártott harmónia (3-4 féle dúr/mollban) Régebben Papp Gyula is erősítette az A100-ával. Most az orgona lett nehezebb, a költségvetés kisebb, vagy világnézeti különbségek vannak? :-)
Előzmény: Lizzi (1604)
Lizzi Creative Commons License 2005.04.06 0 0 1605
Ja még annyit, hogy két és fél órát játszottak egyhúzamban és a többiek is nagyon jók voltak.
Lizzi Creative Commons License 2005.04.06 0 0 1604

Sziasztok,

OFF hozzászólás: tegnap Zorán koncerten voltam. Tudom hogy a harmónika nem hammond (kicsit rokon, itt is kell a regisztereken is játszani hogy megadja az ízét) de Orosz Zoltán olyat játszott hogy a leesett az állam. Három és fél oktávon (mint egy spinet) úgy virgázott hogy nem láttam az újait pedig az első sorban ültem. Érdemes meghallgatni!

És a Sipeki Zoltán is alakított a strato-n.

Üdv:rt

LaurensHammond Creative Commons License 2005.04.05 0 0 1603
Uraim, van egy elado, eredeti amcsi Leslie-m! Nem draga, es szelessavu a hangszoro benne, mivel egy rotor-os! M16-os Leslie, 1971-ben gyartottak, passiv, tehat erolkodo nincs hozza, de azt is adok cakk pakk: 60ezer a motyo! Tel:70/512 2889 Eljenek a Hammond-osok!:-)
Előzmény: rusnya21 (1600)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!